vasil80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Με λένε Βασίλη και εχω ενα θέμα με την εν λογω κονσόλα. Ξαφνικά, δεν ανοίγει με την πρώτη προσπάθεια. Παταω το κουμπί και μετα απο περίπου 3 δευτερόλεπτα κλεινει. Αν επιμεινω,θα παρει μπροστά και μπορω να παιξω για οση ωρα χρειαστεί (δεν κλείνει κατα την διάρκεια). Αλλαξα ανεμιστήρα μηπως φταιει αυτό ( κατα την διάρκεια των 3 δευτερολεπτων συνηθως ο ανεμιστήρας επαιρνε μπροστά τα τελευταία δεκατα πριν κλείσει η κονσόλα), μετρησα το τροφοδοτικό (και τα τρια καλωδια δινουν 12,08v), δοκιμασα αφαιρωντας σκληρό ή/και dvd rom να bootαρω μην φταίει εκεί κατι και εψαξα για σημαδια φθορας/υγρασίας στην πλακέτα. Δεν βρισκω κατι. Σημερα εκλεινε αμεσα με το που παταγα το κουμπι εκκίνησης. Καποια στιγμη πηρε μπροστά ομως... Εχει κανεις καμμια ιδεα τί μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από vasil80 Διορθωση
SaFiS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Αν είσαι τυχερός, κάποιο Mosfet στο Power Rail έχει αρπάξει. Αν είσαι άτυχος, Southbridge ή APU. Την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξα στο παλιό μου Xbox One που είχα πουλήσει πριν ένα χρόνο σε έναν φίλο και ξαφνικά άρχισε να έχει το ίδιο θέμα. Θα πρέπει να το δει άτομο που επισκευάζει κονσόλες αν δεν έχεις γνώσεις και εργαλεία. Εμείς πήγαμε στα εντελώς τυφλά, διαβάζοντας πληροφορίες από Internet και βλέποντας βίντεο στο YT. Τα Mosfet τα άλλαξε ο κουμπάρος μου που είναι ηλεκτρονικός και έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τέτοιες δουλειές...
vasil80 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Θα το κοιτάξω όσο μπορω με ενα πολυμετρο για αρχη ..με προβληματίζει ότι μετα απι λίγες προσπαθειες αναβει κανονικα και παιζω,οι πιθανές βλαβες που αναφέρεις δεν θα έπρεπε να έχουν μονιμο χαρακτήρα ή πιθανά θα γινει μονιμο σε λίγο (δεν θα αναβει καθόλου);
Mr_Terror Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Αν ειναι Mosfet ναι μπορει καποια στιγμη να γινει μονιμο το προβλημα.Παντως παιζει να ειναι και απο τροφοδοτικο το προβλημα.Μετρησες την ταση χωρις φορτιο.Με φορτιο μπορει να γονατίζει το τροφοδοτικο.
vasil80 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, Το ανοιξα παλι να παρω μετρησεις. Βαζω το πολυμετρο στις υποδοχες του τροφοδοτικού απο πανω και βλεπω σταθερα σε καθε θετικο ακροδεκτη με τη σειρα 12.08ν τοσο πριν πατησω το κουμπί,οσο και αφου το πατησω μεχρις οτου κλεισει μονο του σε τρια δευτερόλεπτα περιπου. Καθαρισα τον επεξεργαστή απο την προηγούμενη παστα,εβαλα καινούργια και μετρησα τα τρία mosfet με βαση το ίντερνετ και δειχνουν σωστα και τα τρια ( κόκκινο στο πρωτο ποδαρακι και μαύρο στην αντισταση απο πανω και το ανάποδο,οι μετρήσεις εβγαιναν οσο έπρεπε). Στην south bridge δεν ξερω αν ειναι εφικτο να μετρησω κατι,αλλα δεν θα ειχα μονιμη βλαβη αν ηθελε reballing? Απο κατω στην μητρικη,εχει ιχνη με καποια σχηματα οπως ειναι του σασι απο κατω της, σαν υγρασια με σκονη που εχει κοκκαλωσει. Δεν έχει πεσει ποτε κατι υγρο ( ειναι μονινα σε συνθετο προστατευμενο). Δεν φαίνεται καποια ζημια υγρασιαςκατι που να προβληματιζει,το καθαρισα με αλκοόλη,την ξεσκονισα γενικα. Το προβλημα παραμένει, αλλα πατώντας το on/off 5-10 φορες παίρνει μπροστά...θα δω μην στειλω την μητρική να τις ριξει μια ματια και κανενας που ξερει παραπάνω, και θα σας πω αν βγει ακρη να υπάρχει σαν αρχείο το θέμα. Ευχαριστώ
vasil80 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Η πρώτη εκτίμηση από την περιγραφή, είναι ένα τσιπακι που οδηγεί την κάρτα γραφικών (καπως ετσι το είπε). Βέβαια πρέπει να το στειλω εκει για επιβεβαίωση αλλα προτάθηκε να το στείλω μόλις το προβλημα γινει μονιμο γιατι αν είναι αυτό το προβλημα και δεν πετύχει η επισκευή,παει για πεταμα η μητρική. Θα επανέλθω οταν έρθει η ωρα του ..
vasil80 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, Αφου αλλαχθηκε hdmi, controller της καρτας γραφικων και ειχαν ελεγχθεί τα γνωστά προβλήματα,δεν εβγαινε ακρη..τελικα αλλαξε (δεν θυμάμαι πώς μου το είπε ακριβώς) τις 2 hdmi μεταξυ τους και το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε.. θα την εχω αυριο για δοκιμη
vasil80 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 4:37 ΜΜ, vasil80 είπε Καλησπέρα, Αφου αλλαχθηκε hdmi, controller της καρτας γραφικων και ειχαν ελεγχθεί τα γνωστά προβλήματα,δεν εβγαινε ακρη..τελικα αλλαξε (δεν θυμάμαι πώς μου το είπε ακριβώς) τις 2 hdmi μεταξυ τους και το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε.. θα την εχω αυριο για δοκιμη Το προβλημα συνεχίζεται δυστυχώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα