Realakias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Σήμερα γύρισα και είπα να δω τι κάνει το Plex, και είδα ότι η απομακρυσμενη σύνδεση έξω από το δίκτυο δεν δουλεύει λόγω Double NAT. Το setup μου είναι το εξής: Σεταρισμενο Tplink να συγχρονίζει και το Speedport από πίσω για τηλεφωνία όπως και λέει ο σχετικός οδηγός: https://www.insomnia.gr/forums/topic/632046-μεγαλο-προβλημα-και-ο-οτε-μου-λεει-αλλα-πραγματα/?do=findComment&comment=55388170 Ο υπολογιστής που τρέχει το Plex είναι συνδεδεμένος μέσω Κάρτας WiFi Gigabyte. Ο DHCP και ssid του Speedport είναι κλειστά. Πρέπει να κάνω κάποια έξτρα ρύθμιση για να μην έχω Double Nat στο Plex, ή το θέμα είναι αλλού? Δοκίμασα όλες τις προτάσεις online (Dmz, Port forward, κτλ) χωρίς επιτυχίες. Ειναι όντως θέμα ρυθμίσεων ή πιθανώς κάτι άλλο? (Να μεταφερθεί εκεί που πρέπει άμα είναι το 2ο). Ευχαριστώ Edit: Φαίνεται όντως διπλό νατ. Έψαξα λίγο περισσότερο και είδα θέματα από το adsl.gr. Είδα λύση με ppoe pass-through στο Speedport στην γραμμή. Άμα θέλω να το κάνω έτσι, τι θα πρέπει να αλλάξω? Να καταργήσω ότι ρύθμιση έχω μέχρι τώρα, να κάνω pass-through στο Speedport (μια φώτο θα βοηθούσε), και ένα βασικό setup (ppoe) στο Tplink? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από Realakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 αν το plex βγαινει απο το tp link δες μηπως εισαι πισω απο cgnat και οχι διπλο nat 2 hours ago, Realakias said: Καλησπέρα σας, Σήμερα γύρισα και είπα να δω τι κάνει το Plex, και είδα ότι η απομακρυσμενη σύνδεση έξω από το δίκτυο δεν δουλεύει λόγω Double NAT. Το setup μου είναι το εξής: Σεταρισμενο Tplink να συγχρονίζει και το Speedport από πίσω για τηλεφωνία όπως και λέει ο σχετικός οδηγός: https://www.insomnia.gr/forums/topic/632046-μεγαλο-προβλημα-και-ο-οτε-μου-λεει-αλλα-πραγματα/?do=findComment&comment=55388170 Ο υπολογιστής που τρέχει το Plex είναι συνδεδεμένος μέσω Κάρτας WiFi Gigabyte. Ο DHCP και ssid του Speedport είναι κλειστά. Πρέπει να κάνω κάποια έξτρα ρύθμιση για να μην έχω Double Nat στο Plex, ή το θέμα είναι αλλού? Δοκίμασα όλες τις προτάσεις online (Dmz, Port forward, κτλ) χωρίς επιτυχίες. Ειναι όντως θέμα ρυθμίσεων ή πιθανώς κάτι άλλο? (Να μεταφερθεί εκεί που πρέπει άμα είναι το 2ο). Ευχαριστώ Edit: Φαίνεται όντως διπλό νατ. Έψαξα λίγο περισσότερο και είδα θέματα από το adsl.gr. Είδα λύση με ppoe pass-through στο Speedport στην γραμμή. Άμα θέλω να το κάνω έτσι, τι θα πρέπει να αλλάξω? Να καταργήσω ότι ρύθμιση έχω μέχρι τώρα, να κάνω pass-through στο Speedport (μια φώτο θα βοηθούσε), και ένα βασικό setup (ppoe) στο Tplink? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Realakias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, poulinos είπε αν το plex βγαινει απο το tp link δες μηπως εισαι πισω απο cgnat και οχι διπλο nat Από Tplink 100%. Έχω κλειστά τα πάντα σε Speedport. Για να το δω υποθέτω κάνω ένα τηλέφωνο. Αν δεν γίνει κάτι θα ενημερώσω εδώ. Παλιότερα όμως δούλευε. Ακόμα και με την αλλαγή του setup όπως το έχω τώρα. Το tracert εμφανίζει σαν δεύτερο hop (μετά το ρουτερ 192.168.1.1) διεύθυνση 10.Χ.Χ.Χ, οπότε περνάω από sgnat όντως. Ευχαριστώ 18 λεπτά πριν, Realakias είπε Από Tplink 100%. Έχω κλειστά τα πάντα σε Speedport. Για να το δω υποθέτω κάνω ένα τηλέφωνο. Αν δεν γίνει κάτι θα ενημερώσω εδώ. Παλιότερα όμως δούλευε. Ακόμα και με την αλλαγή του setup όπως το έχω τώρα. Το tracert εμφανίζει σαν δεύτερο hop (μετά το ρουτερ 192.168.1.1) διεύθυνση 10.Χ.Χ.Χ, οπότε περνάω από sgnat όντως. Ευχαριστώ Βλέπω ότι ίσως να θέλει πληρωμή κτλ, και από την στιγμή που δεν το έχω ανάγκη το Plex τόσο, είπα να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτική. Θα μπορούσα μήπως να κάνω κάτι με vpn και να δουλεύει έτσι? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από Realakias Updates Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 16 hours ago, Realakias said: Από Tplink 100%. Έχω κλειστά τα πάντα σε Speedport. Για να το δω υποθέτω κάνω ένα τηλέφωνο. Αν δεν γίνει κάτι θα ενημερώσω εδώ. Παλιότερα όμως δούλευε. Ακόμα και με την αλλαγή του setup όπως το έχω τώρα. Το tracert εμφανίζει σαν δεύτερο hop (μετά το ρουτερ 192.168.1.1) διεύθυνση 10.Χ.Χ.Χ, οπότε περνάω από sgnat όντως. Ευχαριστώ Βλέπω ότι ίσως να θέλει πληρωμή κτλ, και από την στιγμή που δεν το έχω ανάγκη το Plex τόσο, είπα να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτική. Θα μπορούσα μήπως να κάνω κάτι με vpn και να δουλεύει έτσι? παρε τηλεφωνο οτε να σε βγαλει απο cgnat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Finn Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Έχω κανονικά Plex με edgerouter το οποίο κάνει ξεχωριστή pppoe κλήση πίσω από speedport. Στο speedport δεν έχω αλλάξει τίποτα,.το passthrough ήταν ενεργό από default, το edgerouter-x το έχω σεταρεις για pppoe. Οπότε αν έχεις σεταρει το tp-link με DHCP άλλαξε το σε pppoe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 9 minutes ago, Finn said: Έχω κανονικά Plex με edgerouter το οποίο κάνει ξεχωριστή pppoe κλήση πίσω από speedport. Στο speedport δεν έχω αλλάξει τίποτα,.το passthrough ήταν ενεργό από default, το edgerouter-x το έχω σεταρεις για pppoe. Οπότε αν έχεις σεταρει το tp-link με DHCP άλλαξε το σε pppoe. είναι διαφορετικο setup απο το δικο σου.εσυ εχεις αφησει μπροστα το speedport ενω ο ts εχει βαλει μπροστα το tp link να συγχρονιζει και απο πισω το speedport ως wan να σηκωνει τηλεφωνια. αρα το speedport ειναι σαν να μην υπαρχει και να εχει μονο το tp link εφοσον ολα τα Pc κτλ συνδεονται στο tp link.αρα εχει ενα Nat εκτος αν ειναι πισω απο cgnat που φαινεται απο 100 αρα Ip κατι τετοιο.επισης αν μπει στο www.whatismyipaddress.com θα δει διαφορετική Ip απο αυτην στον interface. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δεν ξέρω αν το έχεις διορθώσει, αλλά για το ίδιο θέμα που είχα και εγώ μίλησα με τον πάροχο, μου είπαν ότι για λόγους ασφαλείας με βγάζουν σε Double NAT και με γύρισαν σε single. Από τότε όλα κομπλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 4 minutes ago, nemesiskp said: για λόγους ασφαλείας με βγάζουν σε Double NAT "λόγους ασφαλείας" 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogotsa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 18 ώρες πριν, nemesiskp είπε ..........μου είπαν ότι για λόγους ασφαλείας με βγάζουν σε Double NAT και με γύρισαν σε single. Από τότε όλα κομπλε. Μη με ενοχλειτε επειδη μαλλον θα κλαιω για κανα δυο μερες................... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έτσι απλα μου είπαν. Εγώ είπα να δώσω την λύση στο παιδί και πως έπαιξε σε εμένα το θέμα του Plex. Τώρα επειδή είπαν παπάτζα στην Wind δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τα γελάκια και τα ειρωνικά post. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από nemesiskp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά έκανες και το πόσταρες, μακάρι όλοι όσοι έλυναν το πρόβλημά τους να πόσταραν και πώς το έλυσαν στο τέλος! Για να μην παρεξγηθώ, το προηγούμενο post μου πήγαινε σε αυτό που σου είπαν και σε καμία περίπτωση σε εσένα που απλώς το μεταφέρεις εδώ. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από infin1tyGR 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 On 16/01/2022 at 16:39, nemesiskp said: Δεν ξέρω αν το έχεις διορθώσει, αλλά για το ίδιο θέμα που είχα και εγώ μίλησα με τον πάροχο, μου είπαν ότι για λόγους ασφαλείας με βγάζουν σε Double NAT και με γύρισαν σε single. Από τότε όλα κομπλε. ναι αμα τους παρεις τηλεφωνο σε βγαζουν απο cgnat.αλλα δεν ειναι λογοι ασφαλειας οσο οτι δεν εχουν απειρες ipv4 για να δωσουν. On 16/01/2022 at 16:44, infin1tyGR said: "λόγους ασφαλείας" 🤣 εμ τι να πουν :P. ξεμενουμε απο ip? On 17/01/2022 at 10:53, Gogotsa said: Μη με ενοχλειτε επειδη μαλλον θα κλαιω για κανα δυο μερες................... why? On 17/01/2022 at 12:34, nemesiskp said: Έτσι απλα μου είπαν. Εγώ είπα να δώσω την λύση στο παιδί και πως έπαιξε σε εμένα το θέμα του Plex. Τώρα επειδή είπαν παπάτζα στην Wind δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τα γελάκια και τα ειρωνικά post. δεν σε ειρωνευονται .απλα σου αναφερουν οτι δεν ειναι λογοι ασφαλειας που τους βαζουν σε cgnat. On 17/01/2022 at 18:38, infin1tyGR said: Καλά έκανες και το πόσταρες, μακάρι όλοι όσοι έλυναν το πρόβλημά τους να πόσταραν και πώς το έλυσαν στο τέλος! Για να μην παρεξγηθώ, το προηγούμενο post μου πήγαινε σε αυτό που σου είπαν και σε καμία περίπτωση σε εσένα που απλώς το μεταφέρεις εδώ. δυστυχως απειροι δεν αναφερουν αν το ελυσαν .κοινως λυθηκε και αντε γεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Realakias Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό (δεν έχω φύγει ακόμα εξωτερικό) μέχρι προχθές. Ήταν cgnat τελικώς. Σόρυ για την αναμονή Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Realakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 1 minute ago, Realakias said: Καλησπέρα, δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτί μέχρι προχθές. Ήταν cgnat τελικώς. Σόρυ για την αναμονή συνηθως φαινεται το cgnat. ειτε απο καποια Ip 10 ή 100 κτλ ειτε οπως ειπαν και αλλοι οταν πας στο www.whatismyipaddress.com βλεπεις διαφορετικη ip απο οτι μεσα στο interface του Router. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα