Προς το περιεχόμενο

το thread του fritzbox! 7530 ax (wifi 6)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

σου βγαλε οτι εχασε συγχρονισμο? επισης για το δευτερο μυνημα μηπως εχεις παραλληλα? bridge taps?

η καλωδιωση στο vdsl πρεπει να ειναι συμφωνα με αυτο.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

οτιδηποτε με παραλληλα θα σου προκαλει προβληματα.

σου γραφει οτι εχασε sync το dsl καπου στο log?

μου κανει για αποσυνδεσεις εμενα.

Δεν έχω τίποτα άλλο στη γραμμή. Ούτε καν τηλέφωνο. Στην ουσία βάζω το καλώδιο στην κεντρική πρίζα, κατευθείαν στο ρούτερ. Τέλος. Ούτε split, ούτε έξτρα καλωδιώσεις.

Δεν είναι κάτι άλλο στο log. Ήταν τα μόνα που έγραφαν κάτι ανησυχητικό.

Θα το δω πως θα πάει και σήμερα.

Αν είναι αποσυνδέσεις γιατί το κάνει το Fritz ενώ το ρούτερ της Cosmote δεν έκανε; Και υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 minutes ago, broxopios said:

Δεν έχω τίποτα άλλο στη γραμμή. Ούτε καν τηλέφωνο. Στην ουσία βάζω το καλώδιο στην κεντρική πρίζα, κατευθείαν στο ρούτερ. Τέλος. Ούτε split, ούτε έξτρα καλωδιώσεις.

Δεν είναι κάτι άλλο στο log. Ήταν τα μόνα που έγραφαν κάτι ανησυχητικό.

Θα το δω πως θα πάει και σήμερα.

Αν είναι αποσυνδέσεις γιατί το κάνει το Fritz ενώ το ρούτερ της Cosmote δεν έκανε; Και υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας.

ποσες πριζες τηλεφωνικες εχεις στο σπιτι? ασχετα με το αν εχεις συνδεσει πανω στην πριζα κατι.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, poulinos είπε

ποσες πριζες τηλεφωνικες εχεις στο σπιτι? ασχετα με το αν εχεις συνδεσει πανω στην πριζα κατι.

3. Σε αυτή που το συνδέω είναι η κεντρική οι άλλες 2 είναι σε δωμάτια.

Δημοσ.

@poulinos τα ίδια και σήμερα το πρωί. Κόκκινο το λαμπάκι με το log να λέει τα παρακάτω της εικόνας. Σήμερα μίλησα και το τεχνικό τμήμα να περάσω χειροκίνητα τα στοιχεία σύνδεσής μου.

2024-11-30 10_34_26-FRITZ!Box 7530 AX — Mozilla Firefox.png

Δημοσ.
8 hours ago, broxopios said:

3. Σε αυτή που το συνδέω είναι η κεντρική οι άλλες 2 είναι σε δωμάτια.

αρα εχεις παραλληλα.πρεπει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα και θα πρεπει να αποσυνδεσεις τα υπολοιπα ζευγαρια και να μεινει μονο αυτο που σου δινει συγχρονισμο(το σωστο συγχρονισμο). καλο ειναι να το κανεις ασχετσ με το προβλημα σου για καλυτερη ταχυτητα και σταθεροτητα.

35 minutes ago, broxopios said:

@poulinos τα ίδια και σήμερα το πρωί. Κόκκινο το λαμπάκι με το log να λέει τα παρακάτω της εικόνας. Σήμερα μίλησα και το τεχνικό τμήμα να περάσω χειροκίνητα τα στοιχεία σύνδεσής μου.

2024-11-30 10_34_26-FRITZ!Box 7530 AX — Mozilla Firefox.png

επαιζες με τα generic κατι [email protected] ? καλο θα ειναι να βαλεις τα δικα σου.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, poulinos είπε

αρα εχεις παραλληλα.πρεπει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα και θα πρεπει να αποσυνδεσεις τα υπολοιπα ζευγαρια και να μεινει μονο αυτο που σου δινει συγχρονισμο(το σωστο συγχρονισμο). καλο ειναι να το κανεις ασχετσ με το προβλημα σου για καλυτερη ταχυτητα και σταθεροτητα.

επαιζες με τα generic κατι [email protected] ? καλο θα ειναι να βαλεις τα δικα σου.

Αυτό πως γίνεται; Υπάρχει κάποιος οδηγός;

Δε θυμάμαι ποια είχε. Θα τα κοιτάξω μετά που θα πάω σπίτι.

Δημοσ.
7 minutes ago, broxopios said:

Αυτό πως γίνεται; Υπάρχει κάποιος οδηγός;

Δε θυμάμαι ποια είχε. Θα τα κοιτάξω μετά που θα πάω σπίτι.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν ανοιξεις το πριζακι μπορουμε να καταλαβουμε τι γινεται.

λογικα θα πρεπει να εχει τραβηξει τα δικα σου στοιχεια πχ [email protected]

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν ανοιξεις το πριζακι μπορουμε να καταλαβουμε τι γινεται.

λογικα θα πρεπει να εχει τραβηξει τα δικα σου στοιχεια πχ [email protected]

Οκ θα το τσεκάρω. Όμως πιστεύω η Πρίζα δεν έχει σχέση με το πρόβλημα που έχω με το Fritz. Θα το καταλάβαινα αν είχα θέματα και με το speedport. Τι να πω. Δεν περίμενα να έχω θέμα με το συγκεκριμένο ρουτερ.

Και δεν έχω και πολλές ελπίδες γιατί διαβάζω ότι από τα ελληνικά δίκτυα παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις χωρίς προβλήματα.

Υπάρχει υποστήριξη από κάποιον της εταιρείας του ρουτερ; Γιατί νομίζω εκεί θα καταλήξω

Δημοσ.

Αναγκάστηκα πάλι κι έβαλα εργοστασιακές ρυθμίσεις. Κατάφερε συνδέθηκε στο δίκτυο και είδα ότι είχε σαν username το γενικό της otenet κι όχι τα δικά μου. Όταν όμως έβαλα τα δικά μου δεν συνδεόταν στο δίκτυο. Και θυμήθηκα όταν είχε θέμα με το δίκτυο κι έβλεπα το Username, έβλεπα το δικό μου. Λογικά κάποια στιγμή το ρουτερ παίρνει τις ρυθμίσεις μου αλλά όταν τις παίρνει δεν συνδέεται στο ίντερνετ. Τι γίνεται εκεί όμως; Γιατί συμβαίνει αυτό και δεν δέχεται ττα στοιχεία μου;

Βέβαια και τις otenet default ρυθμίσεις δε σημαίνει ότι τις πιάνει κατευθείαν. Μπορεί να χρειαστεί να κάνω 2-3 πίσω - μπρος για να συνδεθεί. Με τα δικά μου στοιχεία πάντως δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ.

Δημοσ.

το username σου και το password ειναι και το email σου.δοκιμασε εκει τα στοιχεια σου πρωτα.

1 hour ago, broxopios said:

Τελικά φαίνεται το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνει τις ρυθμίσεις. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;

• Like 1
Δημοσ.

το username σου και το password ειναι και το email σου.δοκιμασε εκει τα στοιχεια σου πρωτα.

Τι εννοείς. Βάζω το mail που έχω στην cosmote και τον κωδικό που μου έστειλαν στα στοιχεία σύνδεσης;

Δημοσ.
15 hours ago, broxopios said:

Τι εννοείς. Βάζω το mail που έχω στην cosmote και τον κωδικό που μου έστειλαν στα στοιχεία σύνδεσης;

γισ να δεις αν τα στοιχεια συνδεσης ειναι σωστα τα δοκιμαζεις στο email σου. αν σε βαλει στο email της cosmote τοτε ειναι σωστα. αν εχω πχ [email protected] και password pizzahut τοτε τα ιδια ειναι και για να μπεις στο email cosmote. αρα ετσι τσεκαρεις οτι ειναι τα σωστα.

• Thanks 1
Δημοσ.

γισ να δεις αν τα στοιχεια συνδεσης ειναι σωστα τα δοκιμαζεις στο email σου. αν σε βαλει στο email της cosmote τοτε ειναι σωστα. αν εχω πχ [email protected] και password pizzahut τοτε τα ιδια ειναι και για να μπεις στο email cosmote. αρα ετσι τσεκαρεις οτι ειναι τα σωστα.

Νόμιζα έλεγες να τα βάλω για να συνδεθώ στο Mycosmote. Σε ποιο mail να τα βάλω όμως; Εδώ λες;

https://www.otenet.gr/

Δημοσ.

Λοιπόν το μυστήριο λύθηκε!

Το γράφω λοιπόν και για κάποιον άλλον που έχει το ρούτερ και δυσκολεύεται με τη σύνδεση.

Το πρόβλημα ήταν ότι η σύνδεσή μου ήταν σε map-e. Λειτουργούσε μόνο η IPv6 αλλά όχι η IPv4. Οπότε πήρα τηλέφωνο στο 13788 και ζήτησα να μου την αλλάξουν σε dual-stack και να παίρνει και από τις 2. Και άμεσα λύθηκε το θέμα. Πήρε κανονικά τα credentials μου και όλα οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...