Προς το περιεχόμενο

το thread του fritzbox! 7530 ax (wifi 6)

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, poulinos είπε

σε βαλαν πισω απο Cgnat.παρτους και πες να βγεις απο cgnat γιατι δεν εχεις προσβαση στις καμερες ή στον Server στο σπιτι σου κτλ.

το αλλαζουν κανεις ενα restart(αν χρειαστει) και εισαι Ready.και θα πρεπει να παιζεις μεχρι να σε ξαναβαλουν :P ελπιζω να μην σε ξαναβαλουν

Καλησπέρα μετά από επικοινωνία με την COSMOTE δούλεψε κανονικα με restart και το VPN. Εν τω μεταξυ και η AVM μου προτεινε την ιδια λυση. Χίλια ευχαριστώ!!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

56 minutes ago, alex-rocko6723 said:

Καλησπέρα μετά από επικοινωνία με την COSMOTE δούλεψε κανονικα με restart και το VPN. Εν τω μεταξυ και η AVM μου προτεινε την ιδια λυση. Χίλια ευχαριστώ!!

τελος καλα ολα καλα:)

• Like 1

Guys, σε German version 7530 ΑΧ και repeater 1200 AX δουλεύουν στην Cosmote;

Αν όχι, υπάρχει τρόπος να περάσουμε international firmware και μετά να παίρνουν αυτόματα updates;

Πρόκειται για αυτά εδώ από Amazon https://amzn.eu/d/cW0d1nP

H διαφορά στη τιμή με την απευθείας αποφορολόγηση είναι 70€ λιγότερο από εδώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 11/09/2024 at 22:40, bill_viper said:

Guys, σε German version 7530 ΑΧ και repeater 1200 AX δουλεύουν στην Cosmote;

Αν όχι, υπάρχει τρόπος να περάσουμε international firmware και μετά να παίρνουν αυτόματα updates;

Πρόκειται για αυτά εδώ από Amazon https://amzn.eu/d/cW0d1nP

H διαφορά στη τιμή με την απευθείας αποφορολόγηση είναι 70€ λιγότερο από εδώ.

καποια στιγμη μου ειχε ερθει ενα fritz γερμανικο.δεν θυμαμαι ποιο. και οσο θυμαμαι γιατι πανε μερικοι μηνες.

α.το firmware ηταν πραγματι το ιδιο ειτε γερμανια ειτε international.αλλα καποια παραμετρο στο router του ελεγε να ξεκινησει σαν να ειναι γερμανικο. μπηκα μεσα σε cli και δοκιμασα να αλλαξω την παραμετρο.δεν πετυχε.

β.μεσα στο router δεν βρηκα επιλογη για να βαλω οτι ειμαι στην ελλαδα ωστε να εμφανιστουν οι ελληνικοι παροχοι.οποτε ναι μεν θα παιξει αλλα ισως χρειαστει να περασεις την τηλεφωνια τελειως manually.

• Thanks 1

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 
Τελικά πήγα στη γνώριμη λύση του international 7530 AX. 

Ωστόσο, μου έρχονται πολλές ειδοποιήσεις από το σταθερό της εταιρίας στο κινητό μέσω της εφαρμογής του FritzBox!

Με το ίδιο router στο σπίτι το είχα απενεργοποιήσει προ διετίας αλλά δε θυμάμαι που είναι κρυμμένη η επιλογή (όσο κι αν το έψαξα). 

IMG_9863.png

5 ώρες πριν, bill_viper είπε

Ωστόσο, μου έρχονται πολλές ειδοποιήσεις από το σταθερό της εταιρίας στο κινητό μέσω της εφαρμογής του FritzBox!

Με το ίδιο router στο σπίτι το είχα απενεργοποιήσει προ διετίας αλλά δε θυμάμαι που είναι κρυμμένη η επιλογή (όσο κι αν το έψαξα). 

IMG_9863.png

iPhone -> Settings -> Notifications -> MyFritz!

Στις 21/9/2024 στις 4:54 ΜΜ, Andresalonika είπε

iPhone -> Settings -> Notifications -> MyFritz!

Αυτό το γνωρίζω, και δε θέλω να κόβει εντελώς τα notifications της εφαρμογής (μόνο αυτά των αναπάντητων κλήσεων).

Σίγουρα κάπου γίνεται αλλά έχω κολλήσει και δε μπορώ να το βρω γιατί όπως έγραψα και παραπάνω στο ίδιο router που έχω στο σπίτι δε λαμβάνω ειδοποιήσεις για τις αναπάντητες κλήσεις.

Καλησπέρα!

Θέλω να χρησιμοποιήσω ένα fritzbox 7530AX με τον εξής τρόπο για voip τηλεφωνία σε απομακρυσμένο χωριό:

1. Σύνδεση με internet μέσω 4g stick Huawei με sim από Cosmote (Λειτουργεί εδώ και καιρό σε asus router απροβλημάτιστα). Μετρημένη ταχύτητα στο χωριό 4Mbit, θεωρώ ότι φτάνει. 

2. Χρήση voip yuboto. Έψαξα λίγο και βλέπω ότι δουλεύει με fritzbox. Αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι πιο συμβατό καλοδεχούμενος, αρκεί να υποστηρίζει μεταφορά αριθμού από cosmote. 

3. Σύνδεση στο fritzbox 1 ασύρματου τηλέφωνου (το έχω κάνει ήδη στο σπίτι μου με 2, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα...). Η βασική μου ερώτηση είναι, αν συνδέσω την fx υποδοχή στην τηλεφωνική μπρίζα στον τοίχο, θα έχει η γιαγιά ενσύρματο τηλέφωνο σε άλλο δωμάτιο; (Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι δεκαετίας, άριστης ποιότητας με όλα τα προβλεπόμενα, π.χ. καλωδίωση ethernet παντού, κτλ). Επειδή μένει μόνη της θέλουμε να υπάρχουν τηλεφωνικές συσκευές σε κάθε δωμάτιο.  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

• Like 1

2 hours ago, katsoul said:

Καλησπέρα!

Θέλω να χρησιμοποιήσω ένα fritzbox 7530AX με τον εξής τρόπο για voip τηλεφωνία σε απομακρυσμένο χωριό:

1. Σύνδεση με internet μέσω 4g stick Huawei με sim από Cosmote (Λειτουργεί εδώ και καιρό σε asus router απροβλημάτιστα). Μετρημένη ταχύτητα στο χωριό 4Mbit, θεωρώ ότι φτάνει. 

2. Χρήση voip yuboto. Έψαξα λίγο και βλέπω ότι δουλεύει με fritzbox. Αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι πιο συμβατό καλοδεχούμενος, αρκεί να υποστηρίζει μεταφορά αριθμού από cosmote. 

3. Σύνδεση στο fritzbox 1 ασύρματου τηλέφωνου (το έχω κάνει ήδη στο σπίτι μου με 2, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα...). Η βασική μου ερώτηση είναι, αν συνδέσω την fx υποδοχή στην τηλεφωνική μπρίζα στον τοίχο, θα έχει η γιαγιά ενσύρματο τηλέφωνο σε άλλο δωμάτιο; (Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι δεκαετίας, άριστης ποιότητας με όλα τα προβλεπόμενα, π.χ. καλωδίωση ethernet παντού, κτλ). Επειδή μένει μόνη της θέλουμε να υπάρχουν τηλεφωνικές συσκευές σε κάθε δωμάτιο.  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

ναι θα εχει κανονικα

Έχει lte fallback το fritz από τη USB? Το θεωρώ δεδομένο, αλλά δεν είδα κάποια τέτοια επιλογή στο μενού του δικού μου, όπως το σκάλιζα χθες το βράδυ. Ρωτάω επειδή τώρα είναι λίγο δύσκολο να φέρω το LTE στικάκι από εκεί που το έχω για να δοκιμάσω απευθείας.  

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα,

Έχω το 7530ax και πάροχο την κόκκινη με  ftth onenet. Μου στείλανε τους κωδικούς στο Internet και στη Τηλεφωνία. Στο Internet μπαίνω κανονικά. Στην τηλεφωνία όμως παίρνω συνέχεια αυτό το μήνυμα Registration of internet telephone number +30ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ failed. Reason for error: DNS error
Έιναι κανείς που το δουλεύει με Onenet και παίζει να βοηθήσει;

ss03.png

ss04.png

ss05.png

ss06.png

ss01.png

ss02.png

On 30/09/2024 at 09:24, katsoul said:

Έχει lte fallback το fritz από τη USB? Το θεωρώ δεδομένο, αλλά δεν είδα κάποια τέτοια επιλογή στο μενού του δικού μου, όπως το σκάλιζα χθες το βράδυ. Ρωτάω επειδή τώρα είναι λίγο δύσκολο να φέρω το LTE στικάκι από εκεί που το έχω για να δοκιμάσω απευθείας.  

ναι μπορει να παιξει σαν backup

https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-3490/76_Setting-up-the-FRITZ-Box-for-use-with-a-mobile-network/

On 29/09/2024 at 22:07, katsoul said:

Καλησπέρα!

ξεχασα να πω οτι α.μην βαλεις παρα πολλες ΣΤΑΘΕΡΕΣ τηλεφωνικες συσκευες. οι συσκευες αυτες τραβανε ρευμα απο την Fxs οποτε αν βαλεις παραπανω απο δυο μπορει να εχεις θεματα. ασυρματα επειδη εχουν δικα τους τροφοδοσια μπορεις να βαλεις πολυ παραπανω.για να στο κανω και με νουμερα.ενα σταθερο τηλεφωνο τραβαει 2 το λιγοτερο απο τα 5 περιπου. ενα ασυρματο ειναι 0,60 και max 1. οποτε με δυο σταθερα σκιζεις την fxs ενω αντιστοιχα σε ασυρματα θα ηθελες 5-6. και δεν πρεπει να εχεις πουθενα ξεχασμενα πριζακια οτε ή αντικεραυνικα.εχω απο πισω αντιστασεις κτλ και κανουν θεμα.και προσθετουν φορτο χωρις να εχεις πανω τηλεφωνικη συσκευη.μπορει δηλαδη να φαινεται +2 χωρις να εχεις τηλεφωνικη συσκευη πανω.

και το καλο με τα ασυρματα ειναι οτι υπαρχουν και ασυρματα με διπλη βαση ή τριπλη βαση.και μονο η μια τραβαει απο την fxs οποτε φαινεται σαν μια

On 25/09/2024 at 10:21, bill_viper said:

Αυτό το γνωρίζω, και δε θέλω να κόβει εντελώς τα notifications της εφαρμογής (μόνο αυτά των αναπάντητων κλήσεων).

Σίγουρα κάπου γίνεται αλλά έχω κολλήσει και δε μπορώ να το βρω γιατί όπως έγραψα και παραπάνω στο ίδιο router που έχω στο σπίτι δε λαμβάνω ειδοποιήσεις για τις αναπάντητες κλήσεις.

μηπως γινεται μεσα απο το router και οχι απο το app?

On 21/09/2024 at 11:05, bill_viper said:

καλυτερα που πηρες το international.δεν αξιζει να μπλεξεις για καποια λιγοτερα λεφτα.εγω οπως εγραψα σε γερμανικο δεν μπορουσα να του αλλαξω firmware και γενικα να το κανω να μου βγει σαν παροχος η cosmote.

20 ώρες πριν, poulinos είπε

ξεχασα να πω οτι α.μην βαλεις παρα πολλες ΣΤΑΘΕΡΕΣ τηλεφωνικες συσκευες. οι συσκευες αυτες τραβανε ρευμα απο την Fxs οποτε αν βαλεις παραπανω απο δυο μπορει να εχεις θεματα. ασυρματα επειδη εχουν δικα τους τροφοδοσια μπορεις να βαλεις πολυ παραπανω.για να στο κανω και με νουμερα.ενα σταθερο τηλεφωνο τραβαει 2 το λιγοτερο απο τα 5 περιπου. ενα ασυρματο ειναι 0,60 και max 1. οποτε με δυο σταθερα σκιζεις την fxs ενω αντιστοιχα σε ασυρματα θα ηθελες 5-6. και δεν πρεπει να εχεις πουθενα ξεχασμενα πριζακια οτε ή αντικεραυνικα.εχω απο πισω αντιστασεις κτλ και κανουν θεμα.και προσθετουν φορτο χωρις να εχεις πανω τηλεφωνικη συσκευη.μπορει δηλαδη να φαινεται +2 χωρις να εχεις τηλεφωνικη συσκευη πανω.

και το καλο με τα ασυρματα ειναι οτι υπαρχουν και ασυρματα με διπλη βαση ή τριπλη βαση.και μονο η μια τραβαει απο την fxs οποτε φαινεται σαν μια

Πολύ χρήσιμη η πληροφορία αυτή. Θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω τότε μία ασύρματη και μία ενσύρματη. Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...