iCyd Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Χαιρετώ, Έχω στην κατοχή μου ένα λαπτοπ και είδα πως το power button δεν έκανε πάντα επαφή. Το άνοιξα για να δω τι γίνεται και είδα πως η άκρη της καλωδιοταινιας έχει φαγωθεί (βλέπε φωτογραφίες). Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει τρόπος να το φτιάξω αυτό ; Αν κόψω την φαγωμένη άκρη και το επανατοποθετησω; Θα κάνει επαφή ;
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, iCyd είπε Αν κόψω την φαγωμένη άκρη και το επανατοποθετησω; Θα κάνει επαφή ; Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Απ' ότι βλέπω φτάνει για να κουμπώσει. Επίσης, ίσως ο χαλκός να έχει κάποιο μονωτικό, οπότε να θέλει λίγο ξύσιμο για να κάνει επαφή. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 2
Kthulhou Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με ψαλιδάκι ίσιο κόψιμο "ένα τσικ" εκεί που ξεκινάει ο χαλκός, κ με κοπίδι / ξυραφάκι επίσης προσοχή μη χάσεις κάνα δάκτυλο, απομακρύνεις ΛΙΓΟ από το μπλε σκληρό πλαστικό, ώστε να μπαίνει στην υποδοχή κ να κουμπώνει σωστά [το ένα τσικ είναι η απόλυτα μαθηματικώς προσδιορισμένη έννοια ] ή μπορείς να προσπαθήσεις ΜΕ ΠΟΛΫ ΠΡΟΣΟΧΗ με κολλητήρι κ καλάι να φτιάξεις τους αγωγούς, να είναι λεπτοί κ ίσιοι να μη βραχυκυκλώνουν κ πριν λιώσεις την καλωδιοταίνία ο πρώτος τρόπος είναι πιο εύκολος Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από Kthulhou 4
itanium Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Πολυ βαβούρα χωρίς λόγο, το κόστος της καλώδιο ταινίας αν είναι μέχρι 20€ είναι αστείο για να κάνεις τόσες ταρζανιες την στιγμή όπου από ότι καταλαβαινω δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία, αν από λάθος η πιεση είτε βραχυκυκλωσεις κάτι είτε καταστρέψεις τον κονεκτορα πανω στην μητρική τότε το προβλημα ΑΝ αποκαθίσταται κοστίζει πολλα περισσοτερα€
iCyd Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Απ' ότι βλέπω φτάνει για να κουμπώσει. Επίσης, ίσως ο χαλκός να έχει κάποιο μονωτικό, οπότε να θέλει λίγο ξύσιμο για να κάνει επαφή. Φτάνει οριακά, δεν με παίρνει να κόψω παρα πολύ. 1 ώρα πριν, Kthulhou είπε Με ψαλιδάκι ίσιο κόψιμο "ένα τσικ" εκεί που ξεκινάει ο χαλκός, κ με κοπίδι / ξυραφάκι επίσης προσοχή μη χάσεις κάνα δάκτυλο, απομακρύνεις ΛΙΓΟ από το μπλε σκληρό πλαστικό, ώστε να μπαίνει στην υποδοχή κ να κουμπώνει σωστά [το ένα τσικ είναι η απόλυτα μαθηματικώς προσδιορισμένη έννοια ] ή μπορείς να προσπαθήσεις ΜΕ ΠΟΛΫ ΠΡΟΣΟΧΗ με κολλητήρι κ καλάι να φτιάξεις τους αγωγούς, να είναι λεπτοί κ ίσιοι να μη βραχυκυκλώνουν κ πριν λιώσεις την καλωδιοταίνία ο πρώτος τρόπος είναι πιο εύκολος Η πρώτη λύση είναι εύκολο θεωρητικά. Η δεύτερη δεν ξέρω ποσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος τόσο λεπτές και ευθείες γραμμές 🙄 Στην ουσία να θέλω να κάνουν επαφή τα σημεία οποία αρχίζει να φαίνεται «καθαρά» ο χαλκός;
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, iCyd είπε Στην ουσία να θέλω να κάνουν επαφή τα σημεία οποία αρχίζει να φαίνεται «καθαρά» ο χαλκός; Ναι, αλλά αν δεν μπει ίσια και μπει λίγο λοξά, τότε θα γίνει: 30 λεπτά πριν, itanium είπε βραχυκυκλωσεις κάτι είτε καταστρέψεις τον κονεκτορα πανω στην μητρική
duffyduck Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω δει youtubαδες να κάνουν την 2η λύση με καλάϊ χρησιμοποιώντας φλουξ (ή φλαξ ή όπως το λένε) (κατά την γνώμη μου είναι προτιμότερη). Αλλά αυτοί έχουν και εμπειρία και εξοπλισμό, που δεν έχουμε εμείς. Βέβαια η καλύτερη λύση είναι η αντικατάσταση με νέα καλωδιοταινία. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από duffyduck 1
iCyd Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Το θέμα είναι που βρίσκω και πως θα την ενώσω εδώ πάνω ;
iCyd Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δεν υπάρχει Ελλάδα πουθενά, μάλλον για χειρουργείο με κόβω.
duffyduck Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) μην κοψεις το καλωδιο πανε στο φιλο που εχει το anyrepair https://www.youtube.com/c/AnyRepair Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από duffyduck
coolerman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Θέλει χειρουργική ακρίβεια με Microsoldering & μονο με μικροσκόπιο το "πετυχαίνεις" ποιό μοντέλο ειναι ακριβώς;;?
iCyd Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, coolerman είπε Θέλει χειρουργική ακρίβεια με Microsoldering & μονο με μικροσκόπιο το "πετυχαίνεις" ποιό μοντέλο ειναι ακριβώς;;? Είναι το Toshiba Satellite P750-11W
coolerman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, iCyd είπε Είναι το Toshiba Satellite P750-11W Καλημερα Η Κίνα είναι μονόδρομος σε τέτοια αντικείμενα πρπ 10€-15€ κόστος P/N DA300006JMO ribbon flex power button θα βρεις 100% στο aliexpress
snbblp Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Κάνε ένα τηλεφώνημα εδώ, αν δεν το έχει μπορεί να το φέρει. https://www.itsys.gr/kalodiotainies-otonis-lcd-flex-cable?mfp=search[toshiba] Αλλιώς... https://m.aliexpress.com/item/32866673698.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.45be3bdcoJfZRb&browser_id=381aca98853b49df8e9b948bde1f00b3&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=00117e38d88a75220e1a6b0c780a82cd1e57d1e788&gclid= 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα