Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Έχω στην κατοχή μου ένα λαπτοπ και είδα πως το power button δεν έκανε πάντα επαφή. Το άνοιξα για να δω τι γίνεται και είδα πως η άκρη της καλωδιοταινιας έχει φαγωθεί (βλέπε φωτογραφίες). 

Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει τρόπος να το φτιάξω αυτό ; Αν κόψω την φαγωμένη άκρη και το επανατοποθετησω; Θα κάνει επαφή ;

8F93A1C6-3B1F-4BD0-AA5E-A3BCAE0CF99D.jpeg

79545CCF-A659-4AD8-9FB1-716326C3AC34.jpeg

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, iCyd είπε

Αν κόψω την φαγωμένη άκρη και το επανατοποθετησω; Θα κάνει επαφή ;

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Απ' ότι βλέπω φτάνει για να κουμπώσει. Επίσης, ίσως ο χαλκός να έχει κάποιο μονωτικό, οπότε να θέλει λίγο ξύσιμο για να κάνει επαφή.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ψαλιδάκι ίσιο κόψιμο "ένα τσικ" εκεί που ξεκινάει ο χαλκός,  κ με κοπίδι / ξυραφάκι επίσης προσοχή μη χάσεις κάνα δάκτυλο, απομακρύνεις ΛΙΓΟ από το μπλε σκληρό πλαστικό, ώστε να μπαίνει στην υποδοχή κ να κουμπώνει σωστά

[το ένα τσικ είναι η απόλυτα μαθηματικώς προσδιορισμένη έννοια :D ]

ή μπορείς να προσπαθήσεις ΜΕ ΠΟΛΫ ΠΡΟΣΟΧΗ με κολλητήρι κ καλάι να φτιάξεις τους αγωγούς, να είναι λεπτοί κ ίσιοι να μη βραχυκυκλώνουν κ πριν λιώσεις την καλωδιοταίνία

ο πρώτος τρόπος είναι πιο εύκολος

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 4
Δημοσ.

Πολυ βαβούρα χωρίς λόγο, το κόστος της καλώδιο ταινίας αν είναι μέχρι 20€ είναι αστείο για να κάνεις τόσες ταρζανιες την στιγμή όπου από ότι καταλαβαινω δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία, αν από λάθος η πιεση είτε βραχυκυκλωσεις κάτι είτε καταστρέψεις τον κονεκτορα πανω στην μητρική τότε το προβλημα ΑΝ αποκαθίσταται κοστίζει πολλα περισσοτερα€

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Απ' ότι βλέπω φτάνει για να κουμπώσει. Επίσης, ίσως ο χαλκός να έχει κάποιο μονωτικό, οπότε να θέλει λίγο ξύσιμο για να κάνει επαφή.

Φτάνει οριακά, δεν με παίρνει να κόψω παρα πολύ.

1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

Με ψαλιδάκι ίσιο κόψιμο "ένα τσικ" εκεί που ξεκινάει ο χαλκός,  κ με κοπίδι / ξυραφάκι επίσης προσοχή μη χάσεις κάνα δάκτυλο, απομακρύνεις ΛΙΓΟ από το μπλε σκληρό πλαστικό, ώστε να μπαίνει στην υποδοχή κ να κουμπώνει σωστά

[το ένα τσικ είναι η απόλυτα μαθηματικώς προσδιορισμένη έννοια :D ]

ή μπορείς να προσπαθήσεις ΜΕ ΠΟΛΫ ΠΡΟΣΟΧΗ με κολλητήρι κ καλάι να φτιάξεις τους αγωγούς, να είναι λεπτοί κ ίσιοι να μη βραχυκυκλώνουν κ πριν λιώσεις την καλωδιοταίνία

ο πρώτος τρόπος είναι πιο εύκολος

Η πρώτη λύση είναι εύκολο θεωρητικά. Η δεύτερη δεν ξέρω ποσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος τόσο λεπτές και ευθείες γραμμές 🙄

Στην ουσία να θέλω να κάνουν επαφή τα σημεία οποία αρχίζει να φαίνεται «καθαρά» ο χαλκός;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, iCyd είπε

Στην ουσία να θέλω να κάνουν επαφή τα σημεία οποία αρχίζει να φαίνεται «καθαρά» ο χαλκός;

Ναι, αλλά αν δεν μπει ίσια και μπει λίγο λοξά, τότε θα γίνει:

30 λεπτά πριν, itanium είπε

βραχυκυκλωσεις κάτι είτε καταστρέψεις τον κονεκτορα πανω στην μητρική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δει youtubαδες να κάνουν την 2η λύση με καλάϊ χρησιμοποιώντας φλουξ (ή φλαξ ή όπως το λένε) (κατά την γνώμη μου είναι προτιμότερη). Αλλά αυτοί έχουν και εμπειρία και εξοπλισμό, που δεν έχουμε εμείς.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι η αντικατάσταση με νέα καλωδιοταινία.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.

Θέλει χειρουργική ακρίβεια με Microsoldering & μονο με μικροσκόπιο το "πετυχαίνεις"

ποιό μοντέλο ειναι ακριβώς;;?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, coolerman είπε

Θέλει χειρουργική ακρίβεια με Microsoldering & μονο με μικροσκόπιο το "πετυχαίνεις"

ποιό μοντέλο ειναι ακριβώς;;?

Είναι το Toshiba Satellite P750-11W

Δημοσ.
6 ώρες πριν, iCyd είπε

Είναι το Toshiba Satellite P750-11W

Καλημερα

Η  Κίνα είναι μονόδρομος σε τέτοια αντικείμενα πρπ 10€-15€ κόστος 

P/N DA300006JMO ribbon flex power button θα βρεις 100% στο aliexpress

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...