Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάται που πήγες για να βρεις μέτριο μπουφάν με 50 ευρω. Εάν είσαι Αθήνα πήγαινε στην Αθηνάς και θα βρεις. Εάν είσαι Θεσσαλονίκη πήγαινε στα ρουχάδικα στην Βλάλη. Εάν είσαι Ηράκλειο....δεν πρόκειται να βρεις μπουφάν με 50 ευρώ!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stormrain είπε

Ερωτηση. Στον κλαδο σου, αν δεν πουληθει το Χ αντικειμενο την μια σεζον, τι κανετε, το πουλατε την επομενη? Και αν ναι, στην ιδια τιμη?

τα προιοντα στον κλαδο μου εχουν ΕΩΣ 2 χρονια ημερομηνια ληξης.  αν ληξει, ακολουθεις συγκεκριμενη διαδικασια επιστροφης στην εταιρεια, αλλιως προστιμο...!!!

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cabdik είπε

τα προιοντα στον κλαδο μου εχουν ΕΩΣ 2 χρονια ημερομηνια ληξης.  αν ληξει, ακολουθεις συγκεκριμενη διαδικασια επιστροφης στην εταιρεια, αλλιως προστιμο...!!!

Στα καταστηματα ρουχων αν περασει η σεζον και δεν τα εχει παρει κανεις, ριχνεις πολυ την τιμη. Αν παλι δεν τα παρει κανεις, τα τρως.

Θελω να πω, αυτο οσο να ΄ναι αυξανει το ρισκο αρα και την τιμη.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cabdik είπε

επειδη δουλευω πολλα χρονια σε καταστημα, οχι ομως στον τομεα του ρουχισμου, θα ηθελα πολυ να μου πειτε ποια εξοδα παραπανω απο ενα αλλο καταστημα εχουν τα ρουχαδικα-παπουτσαδικα.  ΦΠΑ και φορους, που μονο οσο κοπει σε αποδειξεις θα αποδοθουν?  ενω στον τομεα μου, ο,τιδηποτε θα βγει απο το μαγαζι ειναι τιμολογημενο? μηπως πληρωνουν ετησιες συνδρομες σε 2 επιμελητηρια? μηπως εχουν αναγκη να ανανεωνουν καθε τοσο αδειες σε υπουργειο για πωλησεις ειδικων υλων...?  μηπως χρειαζονται ειδικο προγραμμα τιμολογησης, με ετησια υποστηριξη και αναβαθμισεις..? 

για ποια περιθωρια κερδων μιλαμε τωρα? οταν εμεις με το ζορι πουλαμε με 20-25% πανω στην χονδρικη...?  θεωρω οτι αν ειχαν τα μαγαζια αυτα πιο λογικες τιμες, θα πουλαγαν περισσοτερα κομματια (=περισσοτερο κερδος).   και μου λετε 3-4 φορες πανω στην χονδρικη λες και ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο. δλδ θελουν να βγαλουν 200-300% κερδος...???   οκ, ειπαμε.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ αγορα εχουμε... ο καθενας οσο θελει πουλαει και αναλογως πορευεται. αλλα καποια πραγματα για μας που ξερουμε τι εξοδα εχει ενα καταστημα... ειναι υπερβολικα..!!!   Δεν μιλαω για τις εκπτωσεις οπου οντως ειναι (ή τουλαχιστον... πρεπει να ειναι) πιο φυσιολογικες οι τιμες. αλλα σκεφτειτε λιγο... αν υπηρχαν πιο λογικες τιμες ΟΛΟ τον χρονο, δεν θα χρειαζοντουσαν οι ....."εκπτωσεις"....!!!!   

Υ.Γ.  δεν θα μιλησω για τις "εκπτωσεις" οπου ανεβαινει μονο η "Αρχικη" τιμη, ενω η τιμη "εκπτωσης" μενει η ιδια που ηταν και πριν τις ....εκπτωσεις.....!!!!  ξερω οτι δεν γινεται απο ολους αλλα επειδη γινεται, δινει κακο ονομα στις ..."εκπτωσεις"..! 

το θεμα των μισθων στην Ελλαδα, ΠΡΕΠΕΙ να λαμβανεται υπ' οψιν απο ΟΛΟΥΣ τους καταστηματαρχες, γιατι σε αυτο το καταναλωτικο κοινο απευθυνονται. Δεν πουλανε/πουλαμε, ουτε στην Αγγλια, ουτε στην Σουηδια, ουτε στην Γερμανια........, επομενως, θα επρεπε να λαμβανουν πολυ σοβαρα, την αγοραστικη δυναμη των πελατων τους.  εκτος και αν απευθυνονται ΜΟΝΟ σε ακριβα πορτοφολια, οποτε παω πασο.....!! 

Το όλο θέμα με τις τιμές είναι το ότι το μισό χρόνο έχουμε εκπτώσεις (άρα θα πρέπει να έχουμε τσιμπήσει τα προϊόντα για να μπορούμε να βάλουμε μεγάλες εκπτώσεις και να έχουμε κέρδος, αλλιώς θα πουλάγαμε στο κόστος) και επίσης σκέψου ότι πρέπει να έχεις γενικά περιθώριο γιατί το 100% των πελατών που πληρώνει μετρητά θέλει καλύτερη τιμή (τουλάχιστον 20% κι αυτό συμβαίνει όλο το χρόνο). Άρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα εμπορικό κατάστημα θα πουλήσει 3 ή 4 φορές. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, stormrain είπε

Στα καταστηματα ρουχων αν περασει η σεζον και δεν τα εχει παρει κανεις, ριχνεις πολυ την τιμη. Αν παλι δεν τα παρει κανεις, τα τρως.

Θελω να πω, αυτο οσο να ΄ναι αυξανει το ρισκο αρα και την τιμη.

το στοκ ειναι αλλο θεμα, γιατι μετα το τελος της σεζον και αν θες να ξεστοκαρεις, απλα ριχνεις πολυ τις τιμες (αφου περιθωριο... υπαρχει) και θα φυγουν..παλι με καποιο κερδος..!  δεν θα παθουν και τιποτα τα ρουχα για 2-3 μηνες. 

Τελος παντων, για να μην χαλαμε και το θεμα ..., εγω γενικοτερα, εχω αλλη οπτικη γωνια επι του θεματος πωλησεων και κερδων.  Δεν πουλαω κοσμηματα και διαμαντια για να κοστολογω οσο θελω.  απλα θελω μια καλη τιμη στα προιοντα, με λογικο κερδος για την επιχειρηση, συν τα εξοδα της βεβαιως, αλλα και να ξερω οτι θα μπει ο πελατης στο καταστημα και θα φυγει με ψωνια...!  και δεν θα ξινιζει καθε φορα που θα κοιταει τα ταμπελακια με τις τιμες...!!  

11 ώρες πριν, 1comment είπε

Το όλο θέμα με τις τιμές είναι το ότι το μισό χρόνο έχουμε εκπτώσεις (άρα θα πρέπει να έχουμε τσιμπήσει τα προϊόντα για να μπορούμε να βάλουμε μεγάλες εκπτώσεις και να έχουμε κέρδος, αλλιώς θα πουλάγαμε στο κόστος) και επίσης σκέψου ότι πρέπει να έχεις γενικά περιθώριο γιατί το 100% των πελατών που πληρώνει μετρητά θέλει καλύτερη τιμή (τουλάχιστον 20% κι αυτό συμβαίνει όλο το χρόνο). Άρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα εμπορικό κατάστημα θα πουλήσει 3 ή 4 φορές. 

κανεις δεν ειπε να πουλας σε κοστος....!! αλλα.. αλλο το 300% κερδος, αλλο το 200%, αλλο το 100%..!!  και τα 3 ποσοστα ειναι υπερκερδη..! Αρκει να κανεις πολλες πωλησεις..! κι αν οι τιμες ειναι στο θεο.... πως θα κανεις πολλες πωλησεις...???  

οσο για τις εκπτωσεις, σε παρακαλω, αναφερθηκα πιο πανω.... δεν ξανα-αναφερομαι..!  αν ειναι να γινονται κανονικες εκπτωσεις, ισως και να δεχομουν αυτο που λες. αλλα ....................!!!!!!  Ασε τωρα γιατι και εκει....γινονται παιχνιδια με τα ταμπελακια.....!!!  μου ετυχε να αγορασω συγκεκριμενο παπουτσι -εκτος "εκπτωσεων"-  55€, και μετα απο κανα μηνα, αρχες αυγουστου και μαλιστα σε "λευκη νυχτα"  (αυτη την νεα μοδα, αλα Black Friday και καλα......)  τα ειδα (ακριβως τα ιδια παπουτσια) σε αλλο καταστημα, στην ιδια πολη, στη βιτρινα, με αρχικη τιμη 120€ και τιμη εκπτωσης 75€.........!!!!   ενα απο αρκετα παραδειγματα, και απο ανθρωπο που δεν παρακολουθει μοδα...!!!   

Δημοσ.
21 ώρες πριν, 1comment είπε

Ισχύει ότι οι τιμές ανέβηκαν λόγω αύξησης των τιμών χονδρικής. Έχουμε κατάστημα με παπούτσια και ένα 15% το έχουμε τσιμπήσει, κι αυτό με κριτήριο να κρατήσουμε καλές τιμές για τους πελάτες. Κανονικά θα πρεπε και παραπάνω. Κι έτσι ο πελάτης αναρωτιέται: γιατί το noname παπούτσι πήγε τόσο ενώ μέχρι πέρσι το έπαιρνα τόσο; Μήπως βελτιώθηκε ποιοτικά; Μήπως είναι δερμάτινο; Μήπως είναι επώνυμο; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι όχι.🤨 

Μην λέμε ότι να ναι! Αν όντως είναι όπως λες, τότε και δεν σε παίρνει για μεγαλύτερη αύξηση και όπως πάντα υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Παρατηρήθηκε αύξηση σε πολλά. Κάτσε όμως να περάσει το πρώτο τρίμηνο με τον τζίρο στο πάτωμα, κάτσε να κλείσουν μερικά μαγαζάκια και θα δεις πως θα "συνέλθουν" οι τιμές.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, 1comment είπε

Όπως έγραψα έχω μαγαζί με παπούτσια. Εγώ προσωπικά πουλάω 2,5 φορές πάνω από τη χονδρική λόγω μικρών εξόδων (δεν έχω υπάλληλο) αλλά όσοι ξέρω, και ειδικά τα ρουχάδικα 3 με 4 φορές πάνω πουλάνε. Σκέψου ότι ένα ποσό είναι το φπα (το 40 που σου είπα χονδρική είναι χωρίς φπα γιατί όλοι οι χονδρέμποροι το μετράνε έξτρα), ένα ποσό θα πρέπει να είναι ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, εφκα (220Ε το μήνα κατ ελάχιστο), υπάλληλοι, σακούλα και πολλά άλλα. Επίσης ένας σοβαρός λόγος για να πουλάς 4 φορές πάνω είναι οι εκπτώσεις (διαρκούν σχεδόν το μισό χρόνο) που πολλά μαγαζιά βάζουν και μισή τιμή. Κανονικά στη μισή τιμή θα πρέπει να είναι 2 φορές η χονδρική. Τι νομίζεις; Ότι όταν ακούς μισή τιμή τα βάζουν στο κόστος; Αν ήταν έτσι, θα είχαν κλείσει όλοι!

Εσυ φίλε εισαι λογικός... εκτός από έξοδα κλπ πρέπει να εισαι και ανταγωνιστικος αλλιώς μετά πως θα πουλήσεις; το 2.5-3 φορές πάνω είναι απόλυτα λογικό... κ εγω εχω μαγαζι με κοσμήματα που είναι μέσα σε ξενοδοχείο και το ενοίκιο είναι τραγικό κ όταν λέω τραγικό εννοω για 25 τετραγωνικά περίπου 22.000 την σεζόν.... ομως τα πάγια έξοδα δεν μου δίνουν την δυνατότητα για ας πουμε 4 φορές πάνω γιατί πολυ απλα δεν θα αγόραζαν... ειδικά στα μεγάλα ποσά αυτό φαίνεται κατευθείαν.. άλλο ένα δαχτυλίδι με τελική τιμή ας πουμε 150 ευρώ και αλλο 4.000 ειδικά στην δεύτερη περίπτωση πουλάω 1 φορά πανω συν ΦΠΑ...

50 λεπτά πριν, cabdik είπε

το στοκ ειναι αλλο θεμα, γιατι μετα το τελος της σεζον και αν θες να ξεστοκαρεις, απλα ριχνεις πολυ τις τιμες (αφου περιθωριο... υπαρχει) και θα φυγουν..παλι με καποιο κερδος..!  δεν θα παθουν και τιποτα τα ρουχα για 2-3 μηνες. 

Τελος παντων, για να μην χαλαμε και το θεμα ..., εγω γενικοτερα, εχω αλλη οπτικη γωνια επι του θεματος πωλησεων και κερδων.  Δεν πουλαω κοσμηματα και διαμαντια για να κοστολογω οσο θελω.  απλα θελω μια καλη τιμη στα προιοντα, με λογικο κερδος για την επιχειρηση, συν τα εξοδα της βεβαιως, αλλα και να ξερω οτι θα μπει ο πελατης στο καταστημα και θα φυγει με ψωνια...!  και δεν θα ξινιζει καθε φορα που θα κοιταει τα ταμπελακια με τις τιμες...!!  

κανεις δεν ειπε να πουλας σε κοστος....!! αλλα.. αλλο το 300% κερδος, αλλο το 200%, αλλο το 100%..!!  και τα 3 ποσοστα ειναι υπερκερδη..! Αρκει να κανεις πολλες πωλησεις..! κι αν οι τιμες ειναι στο θεο.... πως θα κανεις πολλες πωλησεις...???  

οσο για τις εκπτωσεις, σε παρακαλω, αναφερθηκα πιο πανω.... δεν ξανα-αναφερομαι..!  αν ειναι να γινονται κανονικες εκπτωσεις, ισως και να δεχομουν αυτο που λες. αλλα ....................!!!!!!  Ασε τωρα γιατι και εκει....γινονται παιχνιδια με τα ταμπελακια.....!!!  μου ετυχε να αγορασω συγκεκριμενο παπουτσι -εκτος "εκπτωσεων"-  55€, και μετα απο κανα μηνα, αρχες αυγουστου και μαλιστα σε "λευκη νυχτα"  (αυτη την νεα μοδα, αλα Black Friday και καλα......)  τα ειδα (ακριβως τα ιδια παπουτσια) σε αλλο καταστημα, στην ιδια πολη, στη βιτρινα, με αρχικη τιμη 120€ και τιμη εκπτωσης 75€.........!!!!   ενα απο αρκετα παραδειγματα, και απο ανθρωπο που δεν παρακολουθει μοδα...!!!   

Εγω πάντως με διαμάντια δεν θα κοστολογήσω όσο θελω 😛

• Like 1
Δημοσ.

Στα ρουχα αν δεν φύγουν όσο είναι στην μόδα έχασες.Αν στα παρουν με το κιλό είσαι τυχερός γιατι δεν θα σου πιάνουν χώρο. .Αλλιως θα τα εχεις και θα τα κοιτάς για χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cabdik είπε

οστος....!! αλλα.. αλλο το 300% κερδος, αλλο το 200%, αλλο το 100%..!!  και τα 3 ποσοστα ειναι υπερκερδη..! Αρκει να κανεις πολλες πωλησεις..! κι αν οι τιμες ειναι στο θεο.... πως θα κανεις πολλες πωλησεις...???  

Ασε τωρα γιατι και εκει....γινονται παιχνιδια με τα ταμπελακια.....!!!  μου ετυχε να αγορασω συγκεκριμενο παπουτσι -εκτος "εκπτωσεων"-  55€, και μετα απο κανα μηνα, αρχες αυγουστου και μαλιστα σε "λευκη νυχτα"  (αυτη την νεα μοδα, αλα Black Friday και καλα......)  τα ειδα (ακριβως τα ιδια παπουτσια) σε αλλο καταστημα, στην ιδια πολη, στη βιτρινα, με αρχικη τιμη 120€ και τιμη εκπτωσης 75€.........!!!!   ενα απο αρκετα παραδειγματα, και απο ανθρωπο που δεν παρακολουθει μοδα...!!!   

Αυτό με τα ταμπελάκια αν το κάνεις και το καταλάβει ο πελάτης δεν ξαναπατάει. Δεν θα το έκανα ποτέ. Ειδικά στα παπούτσια που οι τιμές είναι όλη τη σεζόν στη βιτρίνα είναι τραγικό να το κάνεις και πιο πολλή θα είναι η χασούρα γιατί ο κόσμος που κοιτάει τις τιμές και περιμένει την έκπτωση, όχι απλά θα το διαπιστώσει, θα μπει να σε κράξει κιόλας. 

44 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Εσυ φίλε εισαι λογικός... εκτός από έξοδα κλπ πρέπει να εισαι και ανταγωνιστικος αλλιώς μετά πως θα πουλήσεις; το 2.5-3 φορές πάνω είναι απόλυτα λογικό... κ εγω εχω μαγαζι με κοσμήματα που είναι μέσα σε ξενοδοχείο και το ενοίκιο είναι τραγικό κ όταν λέω τραγικό εννοω για 25 τετραγωνικά περίπου 22.000 την σεζόν.... ομως τα πάγια έξοδα δεν μου δίνουν την δυνατότητα για ας πουμε 4 φορές πάνω γιατί πολυ απλα δεν θα αγόραζαν... ειδικά στα μεγάλα ποσά αυτό φαίνεται κατευθείαν.. άλλο ένα δαχτυλίδι με τελική τιμή ας πουμε 150 ευρώ και αλλο 4.000 ειδικά στην δεύτερη περίπτωση πουλάω 1 φορά πανω συν ΦΠΑ...

Φυσικά και είμαι ανταγωνιστικός. Γι αυτό και έχω κρατήσει το 2,5 φορές πάνω. Επίσης τα παπούτσια που πουλάω είναι της τάξης των 20-40Ε. Οι τιμές μου δεν είναι στο "θεό" γιατί αν ήταν, δεν θα έκανα πωλήσεις και το ξέρω. Ο κόσμος διαθέτει όλο και λιγότερα για τις δευτερεύουσες-τριτεύουσες ανάγκες του. (Το ενοίκιό σου είναι όντως τραγικό.)

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.

Εκεί που διάβασα για τον ΦΠΑ που μπαίνει πάνω στην τιμή και αποδίδεται στο κράτος,  λύγισα. Το παραμύθι πάει σύννεφο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το θρεντ αποτυπώνει την κατάντια και την κουτοπονηρια του ελλεηνα

Επεξ/σία από Macosj
Δημοσ.
7 ώρες πριν, 1comment είπε

Αυτό με τα ταμπελάκια αν το κάνεις και το καταλάβει ο πελάτης δεν ξαναπατάει. Δεν θα το έκανα ποτέ. Ειδικά στα παπούτσια που οι τιμές είναι όλη τη σεζόν στη βιτρίνα είναι τραγικό να το κάνεις και πιο πολλή θα είναι η χασούρα γιατί ο κόσμος που κοιτάει τις τιμές και περιμένει την έκπτωση, όχι απλά θα το διαπιστώσει, θα μπει να σε κράξει κιόλας. 

Φυσικά και είμαι ανταγωνιστικός. Γι αυτό και έχω κρατήσει το 2,5 φορές πάνω. Επίσης τα παπούτσια που πουλάω είναι της τάξης των 20-40Ε. Οι τιμές μου δεν είναι στο "θεό" γιατί αν ήταν, δεν θα έκανα πωλήσεις και το ξέρω. Ο κόσμος διαθέτει όλο και λιγότερα για τις δευτερεύουσες-τριτεύουσες ανάγκες του. (Το ενοίκιό σου είναι όντως τραγικό.)

Εχεις δικιο σε όλα... ειδικά στις ανάγκες που ειπες.. εγω δουλεύω με τουρίστες και πάλι έχουν και αυτοί θέματα...

7 ώρες πριν, Macosj είπε

Αυτό το θρεντ αποτυπώνει την κατάντια και την κουτοπονηρια του ελλεηνα

Η οποία είναι..;

7 ώρες πριν, telis είπε

Εκεί που διάβασα για τον ΦΠΑ που μπαίνει πάνω στην τιμή και αποδίδεται στο κράτος,  λύγισα. Το παραμύθι πάει σύννεφο. 

Δηλαδη...;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ducatista είπε

Εννοεις 22k το έτος; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εννοεις 22k το έτος; 

Πρακτικά σεζον... μπορεί να είναι 12μηνο αλλά δουλεύω 7 μήνες... για να μην πω πέρσι που ανοίξαμε Ιούνιο λόγο κοβιντ...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Πρακτικά σεζον... μπορεί να είναι 12μηνο αλλά δουλεύω 7 μήνες... για να μην πω πέρσι που ανοίξαμε Ιούνιο λόγο κοβιντ...

Εαν είναι πρωτοκλασσατο ξενοδοχείο και περνάει πολύς κόσμος από εκεί που κοιτάει και το κατάστημα σου, ίσως να μην είναι υψηλό μίσθωμα. Υποκειμενική αποψη έχω βέβαια, δεν ξέρω τι τιμές παίζουν σε τέτοιες περιπτωσεις, αλλά κρινω συγκριτικά με τα ενοίκια μαγαζιών τοσων τμ στην περιοχή μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...