Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Τα ρουχα εχουν τεραστιο περιθωριο κερδους

αυτο ειναι γνωστο...!    αλλα ...... δεν ειναι και πολυ παραλογο...,  το μαγαζι που μεταπωλει, να βγαζει 80€, και να βγαζουν μονο 40€ ο κατασκευαστης και χονδρεμπορος....?  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cabdik είπε

αυτο ειναι γνωστο...!    αλλα ...... δεν ειναι και πολυ παραλογο...,  το μαγαζι που μεταπωλει, να βγαζει 80€, και να βγαζουν μονο 40€ ο κατασκευαστης και χονδρεμπορος....?  

Ποιος είναι ο περίφημος «πρόεδρος του Εδεσσαϊκού» που επικαλέστηκε ο Τσίπρας

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cabdik είπε

Το ρίσκο το παίρνει ο μεταπωλητής. Οπότε ναι είναι λογικό να το πουλάει τρεις φορές πάνω. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JLEE είπε

Το ρίσκο το παίρνει ο μεταπωλητής. Οπότε ναι είναι λογικό να το πουλάει τρεις φορές πάνω. 

Προσωπικα.., δεν το θεωρω "ρισκο"...αλλα.....αρπαχτη..!!!   διοτι οταν βρεις εσυ, το ιδιο ρουχο-παπουτσι-κλπ (μου εχει τυχει προσωπικα με παπουτσια στην πολη μου) σε αλλο καταστημα με πολυ χαμηλοτερη τιμη, τι θα πεις μετα για το εν λογω καταστημα??   οτι ρισκαρει? ενω το αλλο καταστημα δεν ρισκαρει?

• Confused 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cabdik είπε

Kοίτα...Δεν έχω μαγαζί αλλά θα σου πώ το εξής.Έστω οτι το αγοράζει 40 ευρώ χονδρική.Πρέπει να προσθέσει σε αυτά το κόστος του (ενοίκιο,υπάλληλο αν έχει,ΔΕΗ κτλπ και ένα μικρό κέρδος και ΦΠΑ και μετά θα φτάσει σε σένα.)Το ότι είναι ακριβά σχετικά με τους μισθούς μας είναι άλλο θέμα και δεν είναι οι απλοί έμποροι που πανε να βγάλουν απο τη μύγα ξυγκι (αν και υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις φυσικά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, cabdik είπε

Προσωπικα.., δεν το θεωρω "ρισκο"...αλλα.....αρπαχτη..!!!   διοτι οταν βρεις εσυ, το ιδιο ρουχο-παπουτσι-κλπ (μου εχει τυχει προσωπικα με παπουτσια στην πολη μου) σε αλλο καταστημα με πολυ χαμηλοτερη τιμη, τι θα πεις μετα για το εν λογω καταστημα??   οτι ρισκαρει? ενω το αλλο καταστημα δεν ρισκαρει?

Ένας απλός κανόνας για να επιβιώσει μια εταιρεία λέει ότι πρέπει το προϊόν όταν μεταπωλειται να έχει στοιχίσει 33% της τιμής πώλησης. Από τα 120€ τα 40 (33%) είναι η τιμη κόστους, 40 (ακόμα 33%) αναλογούν σε λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, μισθοί, λογαριασμοί) και 33% είναι το κέρδος. Για ποια αρπαχτή μιλάμε? 

Άλλα μαγαζιά διαλέγουν να πουλούν 3 μπουφάν για να βγάλουν το κέρδος που θα έβγαζαν αν πουλούσαν 2 ή πουλάνε τα φανελάκια αντί 4€ προς 6€ και διορθώνουν τη χασούρα από εκεί. 

Επεξ/σία από mourouzis2005
  • Thanks 1
Δημοσ.

Kαι μην ξεχνάμε πόσα ρούχα δεν πουλιούνται στο τέλος της σεζόν,ή και στις επόμενες όταν πέφτει η τιμή.Και σε επώνυμα που οι εταιρίες σε υποχρεώνουν να αγοράζεις όλη την κολεξιον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cabdik είπε

Βρισκεις λογικο απο χονδρικη 40€, να πουληθει 120€...???     3φορες πανω τιμη?  

Όπως έγραψα έχω μαγαζί με παπούτσια. Εγώ προσωπικά πουλάω 2,5 φορές πάνω από τη χονδρική λόγω μικρών εξόδων (δεν έχω υπάλληλο) αλλά όσοι ξέρω, και ειδικά τα ρουχάδικα 3 με 4 φορές πάνω πουλάνε. Σκέψου ότι ένα ποσό είναι το φπα (το 40 που σου είπα χονδρική είναι χωρίς φπα γιατί όλοι οι χονδρέμποροι το μετράνε έξτρα), ένα ποσό θα πρέπει να είναι ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, εφκα (220Ε το μήνα κατ ελάχιστο), υπάλληλοι, σακούλα και πολλά άλλα. Επίσης ένας σοβαρός λόγος για να πουλάς 4 φορές πάνω είναι οι εκπτώσεις (διαρκούν σχεδόν το μισό χρόνο) που πολλά μαγαζιά βάζουν και μισή τιμή. Κανονικά στη μισή τιμή θα πρέπει να είναι 2 φορές η χονδρική. Τι νομίζεις; Ότι όταν ακούς μισή τιμή τα βάζουν στο κόστος; Αν ήταν έτσι, θα είχαν κλείσει όλοι!

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Ένας απλός κανόνας για να επιβιώσει μια εταιρεία λέει ότι πρέπει το προϊόν όταν μεταπωλειται να έχει στοιχίσει 33% της τιμής πώλησης. Από τα 120€ τα 40 (33%) είναι η τιμη κόστους, 40 (ακόμα 33%) αναλογούν σε λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, μισθοί, λογαριασμοί) και 33% είναι το κέρδος. Για ποια αρπαχτή μιλάμε? 

Άλλα μαγαζιά διαλέγουν να πουλούν 3 μπουφάν για να βγάλουν το κέρδος που θα έβγαζαν αν πουλούσαν 2 ή πουλάνε τα φανελάκια αντί 4€ προς 6€ και διορθώνουν τη χασούρα από εκεί. 

Εντάξει, αυτα είναι θέματα του κάθε καταστηματαρχη και δεν ενδιαφέρουν τον καταναλωτή που κινείται με βάση την τσέπη του. Θα μου πεις βέβαια ότι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι και αυτός καταναλωτής. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Τα ρουχα εχουν τεραστιο περιθωριο κερδους

Δεν είναι τυχαίο που μετά τα καφε που ανοίγουν σωρηδόν, τα ρουχάδικα είναι η επόμενη κατηγορία. Απέναντι μου έχω ένα μεγάλο ρουχάδικο που ο τύπος με το που μπαίνουν οι εκπτώσεις τα βάζει όλα μισή τιμή. Εγώ δεν έχω περιθώριο με τα παπούτσια να κάνω το ίδιο παρά μόνο στο τέλος των εκπτώσεων για 20 μέρες μαξιμουμ. Ο τύπος το κάνει γιατί όλη τη σεζόν πουλάει τουλάχιστον 4 φορές πάνω κι έτσι έχει καλό περιθώριο και στη μισή τιμή.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είναι τυχαίο που μετά τα καφε που ανοίγουν σωρηδόν, τα ρουχάδικα είναι η επόμενη κατηγορία. Απέναντι μου έχω ένα μεγάλο ρουχάδικο που ο τύπος με το που μπαίνουν οι εκπτώσεις τα βάζει όλα μισή τιμή. Εγώ δεν έχω περιθώριο με τα παπούτσια να κάνω το ίδιο παρά μόνο στο τέλος των εκπτώσεων για 20 μέρες μαξιμουμ. Ο τύπος το κάνει γιατί όλη τη σεζόν πουλάει τουλάχιστον 4 φορές πάνω κι έτσι έχει καλό περιθώριο και στη μισή τιμή.

Προσφορα-ζητηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, 1comment είπε

Όπως έγραψα έχω μαγαζί με παπούτσια. Εγώ προσωπικά πουλάω 2,5 φορές πάνω από τη χονδρική λόγω μικρών εξόδων (δεν έχω υπάλληλο) αλλά όσοι ξέρω, και ειδικά τα ρουχάδικα 3 με 4 φορές πάνω πουλάνε. Σκέψου ότι ένα ποσό είναι το φπα (το 40 που σου είπα χονδρική είναι χωρίς φπα γιατί όλοι οι χονδρέμποροι το μετράνε έξτρα), ένα ποσό θα πρέπει να είναι ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, εφκα (220Ε το μήνα κατ ελάχιστο), υπάλληλοι, σακούλα και πολλά άλλα. Επίσης ένας σοβαρός λόγος για να πουλάς 4 φορές πάνω είναι οι εκπτώσεις (διαρκούν σχεδόν το μισό χρόνο) που πολλά μαγαζιά βάζουν και μισή τιμή. Κανονικά στη μισή τιμή θα πρέπει να είναι 2 φορές η χονδρική. Τι νομίζεις; Ότι όταν ακούς μισή τιμή τα βάζουν στο κόστος; Αν ήταν έτσι, θα είχαν κλείσει όλοι!

επειδη δουλευω πολλα χρονια σε καταστημα, οχι ομως στον τομεα του ρουχισμου, θα ηθελα πολυ να μου πειτε ποια εξοδα παραπανω απο ενα αλλο καταστημα εχουν τα ρουχαδικα-παπουτσαδικα.  ΦΠΑ και φορους, που μονο οσο κοπει σε αποδειξεις θα αποδοθουν?  ενω στον τομεα μου, ο,τιδηποτε θα βγει απο το μαγαζι ειναι τιμολογημενο? μηπως πληρωνουν ετησιες συνδρομες σε 2 επιμελητηρια? μηπως εχουν αναγκη να ανανεωνουν καθε τοσο αδειες σε υπουργειο για πωλησεις ειδικων υλων...?  μηπως χρειαζονται ειδικο προγραμμα τιμολογησης, με ετησια υποστηριξη και αναβαθμισεις..? 

για ποια περιθωρια κερδων μιλαμε τωρα? οταν εμεις με το ζορι πουλαμε με 20-25% πανω στην χονδρικη...?  θεωρω οτι αν ειχαν τα μαγαζια αυτα πιο λογικες τιμες, θα πουλαγαν περισσοτερα κομματια (=περισσοτερο κερδος).   και μου λετε 3-4 φορες πανω στην χονδρικη λες και ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο. δλδ θελουν να βγαλουν 200-300% κερδος...???   οκ, ειπαμε.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ αγορα εχουμε... ο καθενας οσο θελει πουλαει και αναλογως πορευεται. αλλα καποια πραγματα για μας που ξερουμε τι εξοδα εχει ενα καταστημα... ειναι υπερβολικα..!!!   Δεν μιλαω για τις εκπτωσεις οπου οντως ειναι (ή τουλαχιστον... πρεπει να ειναι) πιο φυσιολογικες οι τιμες. αλλα σκεφτειτε λιγο... αν υπηρχαν πιο λογικες τιμες ΟΛΟ τον χρονο, δεν θα χρειαζοντουσαν οι ....."εκπτωσεις"....!!!!   

Υ.Γ.  δεν θα μιλησω για τις "εκπτωσεις" οπου ανεβαινει μονο η "Αρχικη" τιμη, ενω η τιμη "εκπτωσης" μενει η ιδια που ηταν και πριν τις ....εκπτωσεις.....!!!!  ξερω οτι δεν γινεται απο ολους αλλα επειδη γινεται, δινει κακο ονομα στις ..."εκπτωσεις"..! 

6 ώρες πριν, TsoliasGR είπε

Kοίτα...Δεν έχω μαγαζί αλλά θα σου πώ το εξής.Έστω οτι το αγοράζει 40 ευρώ χονδρική.Πρέπει να προσθέσει σε αυτά το κόστος του (ενοίκιο,υπάλληλο αν έχει,ΔΕΗ κτλπ και ένα μικρό κέρδος και ΦΠΑ και μετά θα φτάσει σε σένα.)Το ότι είναι ακριβά σχετικά με τους μισθούς μας είναι άλλο θέμα και δεν είναι οι απλοί έμποροι που πανε να βγάλουν απο τη μύγα ξυγκι (αν και υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις φυσικά)

το θεμα των μισθων στην Ελλαδα, ΠΡΕΠΕΙ να λαμβανεται υπ' οψιν απο ΟΛΟΥΣ τους καταστηματαρχες, γιατι σε αυτο το καταναλωτικο κοινο απευθυνονται. Δεν πουλανε/πουλαμε, ουτε στην Αγγλια, ουτε στην Σουηδια, ουτε στην Γερμανια........, επομενως, θα επρεπε να λαμβανουν πολυ σοβαρα, την αγοραστικη δυναμη των πελατων τους.  εκτος και αν απευθυνονται ΜΟΝΟ σε ακριβα πορτοφολια, οποτε παω πασο.....!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Γι'αυτό ερχόμαστε στο μαγαζί σου, δοκιμάζουμε τα παπούτσια σου, και μετά τα αγοράζουμε online. Τουλάχιστον όλοι η οικογένεια μου έτσι κάνουμε χρόνια τώρα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cabdik είπε

για ποια περιθωρια κερδων μιλαμε τωρα? οταν εμεις με το ζορι πουλαμε με 20-25% πανω στην χονδρικη...? 

Ερωτηση. Στον κλαδο σου, αν δεν πουληθει το Χ αντικειμενο την μια σεζον, τι κανετε, το πουλατε την επομενη? Και αν ναι, στην ιδια τιμη?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cabdik είπε

το θεμα των μισθων στην Ελλαδα, ΠΡΕΠΕΙ να λαμβανεται υπ' οψιν απο ΟΛΟΥΣ τους καταστηματαρχες, γιατι σε αυτο το καταναλωτικο κοινο απευθυνονται. Δεν πουλανε/πουλαμε, ουτε στην Αγγλια, ουτε στην Σουηδια, ουτε στην Γερμανια........, επομενως, θα επρεπε να λαμβανουν πολυ σοβαρα, την αγοραστικη δυναμη των πελατων τους.  εκτος και αν απευθυνονται ΜΟΝΟ σε ακριβα πορτοφολια, οποτε παω πασο.....!! 

Στην Ελλάδα εάν λάμβαναν όλοι τον μέσο μισθό έπρεπε τα πάντα να είχαν κόστος μειωμένο κατά 50% σε σχέση με τώρα. Πράγμα αδύνατο φυσικά. Προφανώς κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...