Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν πήγα στις σημειώσεις και βλέπω ότι υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός, το icloud.

Επίσης βλέπω ότι προεπιλογή είναι οι σημειώσεις να αποθηκεύονται στο icloud και όχι στην συσκευή.

Μπαίνοντας από τον υπολογιστή εξακολουθώ να μην βλέπω καμία σημείωση

289028982_416633120364214_9171326637709080901_n.jpg.7d985a2d308c486da5ba24388e532cff.jpg

288940255_739207897417776_1018645051039292795_n.jpg.c9731126992b291ce80cba5a077c4619.jpg

289620126_755452932561040_1908286113868104366_n.jpg.a41a632fe47faf1a11e3c4121e172e65.jpg

Δεν ξέρω μήπως το θέμα δημιουργήθηκε όταν έφτιαξα το 3ο κινητό με βάση το πρώτο, που είχε διαφορετικές σημειώσεις από το 2ο. Οι σημειώσεις του 2ου ήταν ανεβασμένες στο icloud, εγώ ενεργοποίησα το 3ο που πήρε τις σημειώσεις από το 1ο μέσω αντιγραφής (τα έβαλα δίπλα δίπλα για να γίνουν ίδια) και αυτό ίσως έκανε κάποιο πρόβλημα. Προφανώς αυτό είναι απλά μια υποψία, και θα περίμενα η apple να έχει μεριμνήσει για αυτή την περίπτωση

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μόλις το κοίταξα, και όχι!

Επίσης είδα κάτι που δεν είχα παρατηρήσει γιατί ήμουν πάντα μέσα στον φάκελο. Όλες οι σημειώσεις που έχω απότι φαίνεται είναι αποθηκευμένες τοπικά στο iphone και όχι στο icloud!

Δεν ξέρω πως έγινε αυτό, αλλά λες να υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφερθούν αυτόματα? Αν όχι ίσως να γίνεται με copy paste λίγο πιο χρονοβόρα

290142565_4927060757403852_587125231522902971_n.jpg.7d06be6dc8ed805b6f5728aa5b6fbe36.jpg

Δημοσ.

Αυτόματα δεν νομίζω. Δοκίμασε να πας σε μια σημείωση και να κάνεις swipe left.  Η μεσαία επιλογή με το εικονίδιο φακέλου είναι για μετακίνηση. Δες αν σου δίνει την επιλογή να την μεταφέρεις στο icloud. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το έκανα έτσι και μπόρεσα μέσα σε 1-2 λεπτά να μεταφέρω όλες τις σημειώσεις στο icloud και τώρα τις βλέπω και από τον υπολογιστή οπότε είναι κομπλέ!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα κάνω μια μικρή ενημέρωση στο θέμα για να πω αφενός ότι το κινητό που είχα περιγράψει εδώ ότι έσπασε, άλλαξα μόνος μου την οθόνη με ανταλλακτικό των 20€ και όχι μόνο δουλεύει μια χαρά αλλά έχω πάλι πρόσβαση και στα αρχεία που είχα μέσα!

Μια άλλη ερώτηση τώρα προς τους ειδικούς των iphone.

Μπαίνω στην εφαρμογή "Φωτογραφίες" και φτιάχνω ένα νέο άλμπουμ με όνομα πχ "Καλοκαίρι". Επιλέγω κάποιες φωτογραφίες από το "Πρόσφατα" που βρίσκονται όλες και τις βάζω στο νέο άλμπουμ. Το πρόβλημα είναι ότι οι φωτογραφίες πλέον βρίσκονται και στο νέο άλμπουμ αλλά και στο "Πρόσφατα" που ήταν και πριν! 

Δεν θέλω να βρίσκονται σε δύο μέρη οι φωτογραφίες διότι δεν βολεύει καθόλου. Θέλω να τις βάζω σε διάφορα άλμπουμς και να βρίσκονται μόνο εκεί. Υπάρχει κάποια επιλογή που μου διαφεύγει?

Επίσης δοκίμασα να φτιάξω "Φάκελο" αντί για "Άλμπουμ" να δω μήπως αυτό δουλεύει όπως θέλω αλλά δεν βρήκα με τίποτα τρόπο να προσθέσω φωτογραφίες εκεί μέσα :blink:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, cthulhucarbide said:

Μπαίνω στην εφαρμογή "Φωτογραφίες" και φτιάχνω ένα νέο άλμπουμ με όνομα πχ "Καλοκαίρι". Επιλέγω κάποιες φωτογραφίες από το "Πρόσφατα" που βρίσκονται όλες και τις βάζω στο νέο άλμπουμ. Το πρόβλημα είναι ότι οι φωτογραφίες πλέον βρίσκονται και στο νέο άλμπουμ αλλά και στο "Πρόσφατα" που ήταν και πριν! 

Δεν θέλω να βρίσκονται σε δύο μέρη οι φωτογραφίες διότι δεν βολεύει καθόλου. Θέλω να τις βάζω σε διάφορα άλμπουμς και να βρίσκονται μόνο εκεί. Υπάρχει κάποια επιλογή που μου διαφεύγει?

Οι φωτογραφίες που βάζεις στα Albums είναι "shortcuts" για τις πραγματικές φωτογραφίες που βρίσκονται στα Recents (δηλαδή στη Library). Αν σβήσεις φώτο απ' τη Library θα φύγει κι απ' όποιο Album την έχεις βάλει. 

Η επιλογή που έχεις είναι να δημιουργήσεις τα Albums που θέλεις, όπως τα θέλεις και να αγνοείς τα Recents εφόσον δεν σε βολεύει. 

4 hours ago, cthulhucarbide said:

Επίσης δοκίμασα να φτιάξω "Φάκελο" αντί για "Άλμπουμ" να δω μήπως αυτό δουλεύει όπως θέλω αλλά δεν βρήκα με τίποτα τρόπο να προσθέσω φωτογραφίες εκεί μέσα

Στα Folders μπορείς να βάλεις Albums, όχι φωτογραφίες χύμα. Μπορείς για παράδειγμα να βάλεις όλα τα Albums που θα δημιουργήσεις ώστε να μην βλέπεις τα Recents. Θα βλέπεις όμως ένα "Album" που θα λέγεται "All Photos" που θα περιλαμβάνει όλες τις φώτο από τα Albums του συγκεκριμένου Folder.

https://support.apple.com/en-us/HT207368

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Οι φωτογραφίες που βάζεις στα Albums είναι "shortcuts" για τις πραγματικές φωτογραφίες που βρίσκονται στα Recents (δηλαδή στη Library). Αν σβήσεις φώτο απ' τη Library θα φύγει κι απ' όποιο Album την έχεις βάλει. 

Ναι αυτό είχα καταλάβει αλλά ήλπιζα να μπορεί να αλλάξει!

Θα ήθελα να φτιάξω μερικά άλμπουμς και να μεταφέρω εκεί φωτογραφίες χωρίς να είναι shortcut. 

Έτσι θα έχω σε τάξη κάποιους φακέλους πχ Memes, Διακοπές, Γάτες, NSFW κλπ, αλλά ταυτόχρονα στα Recents θα έμεναν μόνο όποιες φωτογραφίες είναι uncategorized ώστε να μην γίνεται πανικός.

Απότι μου λες αυτό δεν γίνεται οπότε μάλλον πρέπει να το ξεχάσω :unsure: Κρίμα διότι με το αυτό το σύστημα η ταξινόμηση και η πρόσβαση στα αρχεία είναι πολύ προβληματική. Θα έπρεπε να υπάρχει έστω ένα φίλτρο να μην σου δείχνει στα recents όποια φωτογραφία βρίσκεται και κάπου αλλού.

Ένα ακόμα από τα πράγματα που η apple κάνει κακές επιλογές και μας δυσκολεύει ενώ δεν χρειάζεται

Δημοσ.
9 hours ago, cthulhucarbide said:

Θα έπρεπε να υπάρχει έστω ένα φίλτρο να μην σου δείχνει στα recents όποια φωτογραφία βρίσκεται και κάπου αλλού.

Μόνο στο Mac γίνεται αυτό με smart album. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις προσωρινά hide όλες τις φωτογραφίες που βρίσκονται σε album (είναι εύκολο αν τα albums είναι μέσα σε folder) και έτσι στα Recents θα φαίνονται μόνο όσες δεν είναι σε album. 

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συμβαίνει κάτι πάρα πολύ εκνευριστικό και τραγικό εκ μέρους της apple, αν φταίει αυτή, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Πάω να συνδεθώ στο facebook από υπολογιστή εκτός σπιτιού.

Μου λέει ότι επειδή είναι σύνδεση σε ξένο υπολογιστή πρέπει να επιβεβαιώσω ότι είμαι εγώ μέσω του κινητού.

Αμέσως μου βγάζει ειδοποίηση στην εφαρμογή του facebook στο κινητό ότι έγινε μια μη αναγνωρισμένη σύνδεση, και με ρωτάει αν ήμουν εγώ. Πατώντας όμως πάνω στην ειδοποίηση με πάει σε μια καρτέλα στην οποία δεν είμαι logged in και μου ζητάει να συνδεθώ για να δω αυτό το περιεχόμενο! Λες και δεν μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία μέσα από την εφαρμογή που είμαι ήδη συνδεδεμένος!

Φταίει η apple ή η εφαρμογή του facebook? Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

Το πιο περίεργο και τραγικό απόλα είναι ότι μέχρι και πριν από 1,5 - 2 χρόνια δούλευε κανονικά. Δεν ξέρω τι ακριβώς άλλαξε αλλά μετά από κάποια αναβάθμιση θα έγινε

Δημοσ.

Μπορει να φταινε και οι 2. Αρχικα, η ειδοποιηση που ερχεται, δεν νομιζω πως ειναι για να επιβεβαιωσεις καποια συσκευη, αλλα για να επιβεβαιωσεις οτι εισαι εσυ αυτος που συνδεθηκε. Αν θυμαμαι καλα εχει επιλογες τυπου "This wasn't me" και "This was me".

Προτεινω να ενεργοποιησεις το 2fa για να μπορεις να συνδεεσαι με καποια απο αυτες τις επιλογες. Υποψιν οτι αν βαλεις με sms με το ιδιο κινητο που εχεις για recovery, δεν θα μπορεις πλεον αν το χρησιμοποιησεις ως recovery, οποτε προτεινω auth ή security key ?(προφανως εχω το auth)

image.png.d492133ed8a50207fcd32ec95d138973.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...