Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα realme gt 5g ...έχει φόρτιστη από τη realme 65 w που το φορτίζει αστραπιαία . Φοβούμενος μη χαλάσω τη μπαταρία ακολουθώ την εξής διαδικασία..το φορτίζω μέσα στη μέρα 2 πεντάλεπτα όπου τσιμπάει ένα 30% κάθε φορά και πηγαίνει από το 50 στο 80 και στο βράδυ που είναι συνήθως γύρω στο 50 το βάζω στη θύρα USB  του κλειστού υπολογιστή και κάνει πολυυυυ αργή φόρτιση.  Είναι ενεργοποιημένη και η λειτουργία διαδικασίας φόρτισης ρυθμισμένη να τελείωση τη φόρτιση στις 6:00. Εγώ ξυπνάω συνήθως στις 5:30 και έχει ένα 90%.

Κάνω καλά? ..έχετε κάποια άλλη πρόταση?

Επεξ/σία από greg2310
Δημοσ.

Άμα δεν βαριέσαι μου ακούγεται μια χαρά αν και σίγουρα έχουν υπολογίσει να αντέχει τον 65αρι κακό δεν παθαίνει. Πάντως γενικότερα η θερμοκρασία της ζοριζει και μετά οι κύκλοι φόρτισης ολοκληρώνουν την μείωση ζωής. Α και φυσικά κακή φόρτιση επίσης κάνει ζημιά σπασμένο καλώδιο η χαλασμένο μπριζακι φόρτισης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, greg2310 είπε

Έχω ένα realme gt 5g ...έχει φόρτιστη από τη realme 65 w που το φορτίζει αστραπιαία . Φοβούμενος μη χαλάσω τη μπαταρία ακολουθώ την εξής διαδικασία..το φορτίζω μέσα στη μέρα 2 πεντάλεπτα όπου τσιμπάει ένα 30% κάθε φορά και πηγαίνει από το 50 στο 80 και στο βράδυ που είναι συνήθως γύρω στο 50 το βάζω στη θύρα USB  του κλειστού υπολογιστή και κάνει πολυυυυ αργή φόρτιση.  Είναι ενεργοποιημένη και η λειτουργία διαδικασίας φόρτισης ρυθμισμένη να τελείωση τη φόρτιση στις 6:00. Εγώ ξυπνάω συνήθως στις 5:30 και έχει ένα 90%.

Τις πρώτες 5 μέρες θα το αφήνεις να πηγαίνει μέχρι 15-20%

Μετά θα κάνεις και ένα Calibration.

Μετά κάνε ότι θες.

Για Calibration ακολούθησε αυτή την διαδικασία:

1.  Αφήστε την μπαταρία του τηλεφώνου να εξαντληθεί, περιμένετε μέχρι να απενεργοποιηθεί λόγω χαμηλής μπαταρίας.

2. Φορτίστε το τηλέφωνο πλήρως χωρίς να το ενεργοποιήσετε.

3. Μόλις φορτιστεί πλήρως, ενεργοποιήστε το και αφήστε το ανέγγιχτο για 30 λεπτά.

4. Συνδέστε ξανά τον φορτιστή και αφήστε τον να φορτιστεί για άλλα 30 λεπτά, μην τον χρησιμοποιείτε ενδιάμεσα.

5. Μόλις φορτιστεί πλήρως η μπαταρία, αποσυνδέστε την και η μπαταρία σας έχει πλέον βαθμονομηθεί.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που κάνεις είναι καλύτερο από το να έκανες συνέχεια φουλ 65W φόρτιση αλλά πιθανώς λίγο χειρότερο από το να μην έκανες καθόλου! Πόσο ακριβώς χειρότερο, πολυ λίγο ή περισσότερο,  δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει. Αν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, να το φορτίζεις πιο αργά και να αφήνεις το 65W μόνο για περιπτωση αναγκης, έχει καλώς. Αλλιώς, οκ.

Επίσης το βραδυ αν αντί για 90% μπορείς να το σταματάς στο 80%, πάλι θα είναι λίγο καλύτερα. Μικροδιαφορες, αμα σου είναι απλό να τις εφαρμόσεις έχει καλώς, αλλιώς μεινε όπως είσαι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, greg2310 είπε

Έχω το gt 5g επίσης.... Αυτό το έχεις δει;;;. Ενεργοποιώντας το ,φρενάρει την φόρτιση ,ώστε την ώρα που συνήθως το βγάζεις από τον φορτιστή ,να είναι γύρω ή μόλις άγγιξε το 100

IMG_20220106_142542.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Η γρήγορη φόρτιση στα smartphone έχει κάποιο μειονέκτημα? Για ποιον λόγο όμως έχουν σαν επιλογή γρήγορη ή αργή φόρτιση και δεν έχουν μόνο γρήγορη φόρτιση?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Candela είπε

Η γρήγορη φόρτιση στα smartphone έχει κάποιο μειονέκτημα? Για ποιον λόγο όμως έχουν σαν επιλογή γρήγορη ή αργή φόρτιση και δεν έχουν μόνο γρήγορη φόρτιση?

Γιατι (όπως και με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα) κάποια φορά μπορεί να έχεις ανάγκη να φορτίσεις πολύ γρήγορα για να συνεχίσεις αμέσως τη δουλειά σου. Όμως η καθημερινή ταχεία φορτίση επιβαρύνει την μπαταρία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, sattack είπε

Όμως η καθημερινή ταχεία φορτίση επιβαρύνει την μπαταρία.

Όταν λες επιβαρύνει την μπαταρία τη εννοείς? Ότι μειώνει την διάρκειά ζωής της μπαταρίας αν κάθε φορά το φορτίζεις με γρήγορη φόρτιση? Την διαφορά αυτή στην επιβάρυνση, την έχεις δει ποτέ στην πράξη?

Επεξ/σία από Candela
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Candela είπε

Όταν λες επιβαρύνει την μπαταρία τη εννοείς? Ότι μειώνει την διάρκειά ζωής της μπαταρίας αν κάθε φορά το φορτίζεις με γρήγορη φόρτιση? Την διαφορά αυτή στην επιβάρυνση, την έχεις δει ποτέ στην πράξη?

Ναι. Και θα πέφτει το % φορτίου που θα μπορεί να πάρει η μπαταρια πιο γρήγορα από ό,τι θα έπεφτε με αργες φορτίσεις. 

Αυτά όλα είναι βασισμένα στις παρατηρήσεις του πως συμπεριφερονται όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθιου, σε οποιαδήποτε συσκευή (στο link που παρέθεσα υπάρχει όλο το αρθρο). Έχουν βγει από πολλές μετρήσεις και λένε τον μέσο όρο. Πιθανόν σε μια συσκευή να τύχει να τη φορτίσεις συνέχεια γρήγορα και να μην πάθει τίποτα και την άλλη να την προσέχεις και να χαλάσει. Δεν είναι δυνατόν να το διαπιστώσεις αυτό μόνος σου. Θα έπρεπε να πάρεις 2 ίδιες συσκευές και τη μία να την ταυφιρτιζεις συνέχεια και την άλλη καθόλου. Και πάλι μπορεί να πέσεις στις εξαιρέσεις που είπα πριν. 

Για αυτό και αυτές είναι οι γενικές συμβουλές τι να προσέχεις και από κει και πέρα ο καθενας κανει οτι μπορεί. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε 1 φορτιστή 2 amber και φόρτιζε μεταξύ 30%-80%.Μετά το 80% οι κύκλοι φόρτισης πολλαπλασιάζονται.Με αυτόν τον τρόπο, η μπαταρία θα εξασθενήσει πιο αργά, δηλαδή θα έχει χάσει οι αργά την χωρητικότητά της σε mAh.

Οι φορτιστής που έχεις, λογικά είναι τουλάχιστον 3 Amber.

Οι φορτιστές των κινητών είναι 5V, τα amber αλλάζουν.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όταν σου πουλάει κάποιος γρήγορη φόρτιση προφανώς και θές να εκμεταλλευτείς αυτή την δυνατότητα. Η τεχνολογία προχωράει και έχουμε φτάσει να έχουμε και 120W γρήγορη φόρτιση. Από τη στιγμή που δεν ανεβάζει θερμοκρασία όταν φορτίζει με 65W δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ειναι φτιαγμένα για να φορτίζουν έτσι. Εμένα μου χουν λύσει τα χέρια τα 65W και δεν με απασχολεί καθόλου αν πέσει η απόδοση της μπαταρίας κάποια στιγμή. Κινητό είναι στην τελική ανα 2 χρόνια το αλλάζουμε . 

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, sakks80 είπε

Εμένα μου χουν λύσει τα χέρια τα 65W και δεν με απασχολεί καθόλου αν πέσει η απόδοση της μπαταρίας κάποια στιγμή.

Έτσι είναι. Η μπαταρίες των κινητών έχουν χαμηλό κόστος αν χρειαστεί αλλαγή η μπαταρία και το τηλέφωνο δεν είναι για πέταμα.

Δημοσ.
Στις 7/1/2022 στις 12:43 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Oι φορτιστές των κινητών είναι 5V, τα amber αλλάζουν.

Στους απλούς ναί. Στους ταχυφορτιστές, αλλάζει και η τάση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...