Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

Τυχαια ανακαλυψα κατι στο e-banking της Εθνικης.

Ηθελα να αλλαξω τον μυστικο κωδικο αλλα μεσα απο το site δε μου τον αλλαζε και ειπα να παρω τηλεφωνο.

Μολις παιρνω τηλεφωνο και λεω τις λεξεις "'αλλαγη μυστικου κωδικου" κατευθειαν το αυτοματο μου λεει, ο κωδικος σας ξεκλειδωθηκε, μπειτε με το username σας να τον αλλαξετε.

Και ετσι τον αλλαξα.

Δηλαδη αν σου κλεβει κανεις το κινητο σου η σου κανουν sim swap κυριολεκτικα την γα***ες.

Οι αλλες τραπεζες πως ειναι; Ξερει κανεις αλλες τρυπες στο e-banking;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και 'γώ πάλευα μισή ώρα στο τηλέφωνο για να ξεκλειδώσω το κωδικό και να βάλω νέο στην ΕΤΕ...και αυτός βρήκε τρύπες..

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.
Στις 6/1/2022 στις 1:11 ΠΜ, J_F80 είπε

Παιδια καλησπερα!

Ηθελα να αλλαξω τον μυστικο κωδικο αλλα μεσα απο το site δε μου τον αλλαζε και ειπα να παρω τηλεφωνο.

Μολις παιρνω τηλεφωνο και λεω τις λεξεις "'αλλαγη μυστικου κωδικου" κατευθειαν το αυτοματο μου λεει, ο κωδικος σας ξεκλειδωθηκε, μπειτε με το username σας να τον αλλαξετε.

Και ετσι τον αλλαξα.

Δηλαδη αν σου κλεβει κανεις το κινητο σου η σου κανουν sim swap κυριολεκτικα την γα***ες.

Καλημέρα.

Μήπως πρέπει να το αναφέρεις και στην τράπεζα? Τηλεφωνικώς και με email ώστε να υπάρχει ως απόδειξη. 

Αν ισχύει κακώς συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να ελέγχεται ο αριθμός που καλεί. Εάν με αυτόν είσαι πιστοποιημένος στην τράπεζα, πιθανολογώ προχωράς αυτόματα. 

Τώρα κάποιοι θα θεωρήσουν και αυτό "τρύπα ασφαλείας". Ίσως έχουν δίκιο. Αλλά από τη στιγμή που οι κωδικοί για οποιαδήποτε συναλλαγή -έτσι και αλλιώς- έρχονται στο κινητό, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Όποιος έχει το κινητό, κάνει και τις συναλλαγές (πληρωμές, μεταφορές, αλλαγές password κλπ). 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σας πω παιδιά, ότι μου συνέβη το ανέφερα.

Το κινητό είναι δηλωμένο στην Τράπεζα.

Επίσης να αναφέρω ότι για κάποιο λόγο μπλοκαρε πάλι ο κωδικός και πήρα τηλέφωνο.

Ο υπάλληλος μου ζήτησε τα απλα στοιχεία, ταυτότητα, αφμ  όνομα και ημερομηνία γέννησης.

Ούτε κωδικούς ταυτοποίησης ούτε τίποτα. Αν ξέρει κάποιος τα απλα στοιχεία σου πάλι την έβαψες.

Καλού κακού άνοιξα έναν λογαριασμό στην HSBC η οποία είναι η μόνη τραπεζα που διαθέτει token και όχι sms.

Επεξ/σία από J_F80
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, J_F80 είπε

Τι να σας πω παιδιά, ότι μου συνέβη το ανέφερα.

Το κινητό είναι δηλωμένο στην Τράπεζα.

Επίσης να αναφέρω ότι για κάποιο λόγο μπλοκαρε πάλι ο κωδικός και πήρα τηλέφωνο.

Ο υπάλληλος μου ζήτησε τα απλα στοιχεία, ταυτότητα, αφμ  όνομα και ημερομηνία γέννησης.

Ούτε κωδικούς ταυτοποίησης ούτε τίποτα. Αν ξέρει κάποιος τα απλα στοιχεία σου πάλι την έβαψες.

Καλού κακού άνοιξα έναν λογαριασμό στην HSBC η οποία είναι η μόνη τραπεζα που διαθέτει token και όχι sms.

Και τους καλεσες από το κινητό που έχεις δηλωμένο στην τράπεζα; 

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

Και ετσι τον αλλαξα.

Οι τραπεζες ξερουν ακριβως ποσο συχνα συμβαινει αυτο και τι επιπτωσεις εχει απο αποψη συναλλαγων απατης. Κανουν το καλυτερο δυνατο ωστε οι διαδικασιες να ειναι ταυτοχρονα ασφαλεις αλλα και χωρις υπερβολικη ψηφιακη γραφειοκρατια. Αν εσυ φοβασαι τοσο πως ειναι πιθανο καποιος να σου κλεψει το κινητο, να το ανοιξει, να βρει ολα σου τα στοιχεια ΑΦΜ, κλπ χωρις εσυ να παρεις χαμπαρι και να ειδοποιησεις την τραπεζα, κατι που συμβαινει παρα πολυ σπανια, τοτε μπορεις να ασφαλισεις τα χρηματα σου με χιλιους δυο αλλους τροπους οπως προθεσμιακη καταθεση, κλπ η ακομα και να αλλαξεις τραπεζα.

Οσο για την HSBC που λες, εκεινη παει στο ακριβως αντιθετο ακρο, με πεντακοσιους κωδικους, κατι που ειναι σχεδον αστειο για απλους λογαριασμους των λιγων εκατονταδων η χιλιαδων ευρω.  

Η εθνικη ειχε για πολλα χρονια etoken και τα εχει αποσυρει. Προφανως ξερει καλυτερα απο εμας τα ζητηματα ασφαλειας. Υπαρχουν ολοκληρα τμηματα μεσα στην τραπεζα που ασχολουνται αποκλειστικα με τετοια ζητηματα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, TheoAlex50 είπε

Και τους καλεσες από το κινητό που έχεις δηλωμένο στην τράπεζα; 

Ναι

4 ώρες πριν, archer100 είπε

Οι τραπεζες ξερουν ακριβως ποσο συχνα συμβαινει αυτο και τι επιπτωσεις εχει απο αποψη συναλλαγων απατης. Κανουν το καλυτερο δυνατο ωστε οι διαδικασιες να ειναι ταυτοχρονα ασφαλεις αλλα και χωρις υπερβολικη ψηφιακη γραφειοκρατια. Αν εσυ φοβασαι τοσο πως ειναι πιθανο καποιος να σου κλεψει το κινητο, να το ανοιξει, να βρει ολα σου τα στοιχεια ΑΦΜ, κλπ χωρις εσυ να παρεις χαμπαρι και να ειδοποιησεις την τραπεζα, κατι που συμβαινει παρα πολυ σπανια, τοτε μπορεις να ασφαλισεις τα χρηματα σου με χιλιους δυο αλλους τροπους οπως προθεσμιακη καταθεση, κλπ η ακομα και να αλλαξεις τραπεζα.

Οσο για την HSBC που λες, εκεινη παει στο ακριβως αντιθετο ακρο, με πεντακοσιους κωδικους, κατι που ειναι σχεδον αστειο για απλους λογαριασμους των λιγων εκατονταδων η χιλιαδων ευρω.  

Η εθνικη ειχε για πολλα χρονια etoken και τα εχει αποσυρει. Προφανως ξερει καλυτερα απο εμας τα ζητηματα ασφαλειας. Υπαρχουν ολοκληρα τμηματα μεσα στην τραπεζα που ασχολουνται αποκλειστικα με τετοια ζητηματα.

Φίλε δυστυχώς στην Εθνική μπαίνει ο μισθός μου. Ρώτησα να το μεταφέρω στην HSBC αλλά δε γινόταν.

Και όσο για τις λίγες εκατοντάδες η χιλιάδες που λες αν σου τα κλέψουν τότε να σε δω πως θα αντιδράς.(γιατί έχει συμβεί σε πολλούς)

Για τις προθεσμιακες το έχω κάνει για κάποια χρήματα, δε μπορείς όμως να κάνεις προθεσμιακες κάθε τόσο. 

Επεξ/σία από J_F80
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/1/2022 στις 7:57 ΠΜ, archer100 είπε

Δηλαδή η HSBC δε ξέρει καλύτερα από εμάς για ζητήματα ασφαλείας και δεν έχει τμήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με τέτοια ζητήματα ή οποιαδήποτε άλλη τράπεζα;

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

Και ετσι τον αλλαξα.

ξεκλειδωτο το app της τραπεζας?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Almuric είπε

Δηλαδή η HSBC δε ξέρει καλύτερα από εμάς για ζητήματα ασφαλείας και δεν έχει τμήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με τέτοια ζητήματα ή οποιαδήποτε άλλη τράπεζα;

ta token τα εχουν καταργησει οι περισσοτερες τραπεζες παντου......γιατι και αυτο μπορει να το χασεις η κλεψουν  οποτε μη το θεωρεις και ασφαλες

ασφαλές είναι να φυλάς τους κωδικούς σου το τηλέφωνο σου και να μην τα έχεις όλα μαζι

άλλωστε πιθανολογώ ότι αν χάσεις τηλέφωνο θα το καταλάβεις άμεσα και όχι την επόμενη μέρα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κάνω συναλλαγές ποτέ απ' το smartphone σε καμία τράπεζα. Τελειώνω με το άγχος αυτό παραβλέποντας κάποιες "ευκολίες" και e-banking σε 4 τράπεζες για τις αγορές μου, τις πληρωμές μου και τις μεταφορές μου χρησιμοποιώ μονάχα απ' τον υπολογιστή που είναι εκατό φορές πιο ασφαλής. Εάν προκύψει η ανάγκη κάποια στιγμή και είμαι εκτός σπιτιού έχω σκεφτεί εναλλακτικές, αλλά προς το παρόν πορεύομαι έτσι και εξυπηρετούμαι μια χαρά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Almuric είπε

τις πληρωμές μου και τις μεταφορές μου χρησιμοποιώ μονάχα απ' τον υπολογιστή που είναι εκατό φορές πιο ασφαλής

Do elaborate please...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...