George7963 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα και καλη χρονια. Εχω στο σπιτι στο χωριο ενα ρουτερακι της vodafone, το μικρο που δινουν μαζι με την καρτα Giga Wifi on the spot. Η χρηση του ειναι βασικα για 2 καμερες της tp-link ασυρματες και πολυ ελαφρια χρηση οταν βρισκομαι εκει, e-mail, facebook κτλ. Το προβλημα ειναι οτι απο προβληματα του δικτυου της εταιριας μαλλον, θελει reset ανα ενα-δυο μηνεσ, αναγκαζοντας με να κανω 200 χιλιομετρα περιπου καθε φορα. Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα του Tp-link mr6400, λογω οτι το θεωρω πολυ ανωτερο απο το μεγεθους πακετου τσιγαρα router που χορηγει η εταιρια. Και θα ηθελα σαν αρχαριος να σας κανω τις παρακατω ερωτησεις σας παρακαλω 1) Θα δουλεψει η καρτα που εχω με αυτο το ρουτερ?? Εννοω εαν ειναι κλειδωμενη, η χρειαζεται να βαλψ στο μενου ρυθμισεις που δεν θα μου τις δινουν απο την τεχνικη εξυπηρετηση 2) Γνωριζει κανεις εαν μπορει να κανει με καποια ρυθμιση, απο μονο του reset ετσι ωστε σε περιπτωση προβληματος της γραμμης να μην χρειαζεται να πηγαινω τοσο συχνα για ενα μονο reset? Οι καμερες τις ιδιας εταιριας εχουν αυτην την δυνατοτητα στο μενου τους. Σας ευχαριστω πολυ Γιωργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 On 06/01/2022 at 00:26, George7963 said: Καλησπερα και καλη χρονια. Εχω στο σπιτι στο χωριο ενα ρουτερακι της vodafone, το μικρο που δινουν μαζι με την καρτα Giga Wifi on the spot. Η χρηση του ειναι βασικα για 2 καμερες της tp-link ασυρματες και πολυ ελαφρια χρηση οταν βρισκομαι εκει, e-mail, facebook κτλ. Το προβλημα ειναι οτι απο προβληματα του δικτυου της εταιριας μαλλον, θελει reset ανα ενα-δυο μηνεσ, αναγκαζοντας με να κανω 200 χιλιομετρα περιπου καθε φορα. Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα του Tp-link mr6400, λογω οτι το θεωρω πολυ ανωτερο απο το μεγεθους πακετου τσιγαρα router που χορηγει η εταιρια. Και θα ηθελα σαν αρχαριος να σας κανω τις παρακατω ερωτησεις σας παρακαλω 1) Θα δουλεψει η καρτα που εχω με αυτο το ρουτερ?? Εννοω εαν ειναι κλειδωμενη, η χρειαζεται να βαλψ στο μενου ρυθμισεις που δεν θα μου τις δινουν απο την τεχνικη εξυπηρετηση 2) Γνωριζει κανεις εαν μπορει να κανει με καποια ρυθμιση, απο μονο του reset ετσι ωστε σε περιπτωση προβληματος της γραμμης να μην χρειαζεται να πηγαινω τοσο συχνα για ενα μονο reset? Οι καμερες τις ιδιας εταιριας εχουν αυτην την δυνατοτητα στο μενου τους. δεν θα πηγαινα σε tp link αλλα θα προτιμουσα avm.(fritz). Λογικα αμα σου δωσουν τα apn ή τα δεις απο το παλιο θα παιξει η sim. θα μου φαινοταν παραξενο να την κλειδωνουν με το cpe. και τα apn πρεπει να ειναι τα κλασσικα που εχουν και για την κινητη τηλεφωνια αλλα οκ τα ρωτας και αυτα. σιγουρα ειναι μια καλη επιλογη το tp link απλα επειδη εχω δει διαφορα παραξενα θα προτιμουσα avm.εχω δει καποιες φορες να εχουν κολλησει. σε ελαχιστα ρουτερ εχω δει επιλογη να τα βαζεις να κανουν Reboot ανα χ μερες/ωρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George7963 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Πολυ ακριβοτερο, βλεπω 200+ ευρω. Πιστευω οτι θα κανει την απλη δουλεια που του βαζω, την οποια αντεχει και το ψευτικο που δινουν απο την vodafone, απλα με εχουν τααξει στα χιλιομετρα, καθε 1-2 μηνες 200+, και βεβαια ειναι και οι μερες που το σπιτι ειναι εντελως ανασφαλες απο καμερες. Εχει καποιος μια απαντηση στις ερωτησεις μου? τουλαχιστον στην βασικη εαν θα συνεργαστει με την καρτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliasleon Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ρουτερακι που λες ειναι το huawei αν δεν κανω λαθος.Αν ειναι αυτο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα γιατι ειναι με μπαταρια(οσο εχει να κανει με το θεμα τις επανεκκίνησης).Εγω το αντικατέστησα με ενα tp link mr100.Για το θεμα τις επανεκκίνησης μπορεις να του βάλεις ενα χρονοδιακοπτη πανω στο ρουτερ και να κανει επανεκκίνηση καθε ποτε θελεις εσυ. π.χ 5.00 η ωρα το πρωι ή ανα εβδομαδα ,οποτε θελεις εσυ βασικα. Το huawei δεν θα κανει ποτε γιατι εχει την μπαταρια...σε περιπτωση που την βγαλεις και το εχεις μονο με το τροφοδοτικο δεν θα σου ανοίξει ποτε ...το εχω δοκιμασει.... Η καρτα που εχεις θα σου δουλέψει κανονικα χωρις να δημιουργήσεις καποιο προφιλ....το εχω δοκιμασει και με voda και ote. Εννοείται έχεις αφαιρέσει το κλείδωμα τις sim...ελπιζω να βοηθησα.... ---------------------------------------------------------- Το huawei εχει μια ρύθμιση μεσα που γραφει μετα απο ποσα λεπτα απενεργοποιείται το wifi ..by default ειναι στα 10 λεπτα...δοκιμασε να το βαλεις "ποτέ" (υπαρχει αυτη η επιλογη) Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από iliasleon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George7963 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, iliasleon είπε Το ρουτερακι που λες ειναι το huawei αν δεν κανω λαθος.Αν ειναι αυτο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα γιατι ειναι με μπαταρια(οσο εχει να κανει με το θεμα τις επανεκκίνησης).Εγω το αντικατέστησα με ενα tp link mr100.Για το θεμα τις επανεκκίνησης μπορεις να του βάλεις ενα χρονοδιακοπτη πανω στο ρουτερ και να κανει επανεκκίνηση καθε ποτε θελεις εσυ. π.χ 5.00 η ωρα το πρωι ή ανα εβδομαδα ,οποτε θελεις εσυ βασικα. Το huawei δεν θα κανει ποτε γιατι εχει την μπαταρια...σε περιπτωση που την βγαλεις και το εχεις μονο με το τροφοδοτικο δεν θα σου ανοίξει ποτε ...το εχω δοκιμασει.... Η καρτα που εχεις θα σου δουλέψει κανονικα χωρις να δημιουργήσεις καποιο προφιλ....το εχω δοκιμασει και με voda και ote. Εννοείται έχεις αφαιρέσει το κλείδωμα τις sim...ελπιζω να βοηθησα.... ---------------------------------------------------------- Το huawei εχει μια ρύθμιση μεσα που γραφει μετα απο ποσα λεπτα απενεργοποιείται το wifi ..by default ειναι στα 10 λεπτα...δοκιμασε να το βαλεις "ποτέ" (υπαρχει αυτη η επιλογη) Ναι ενα Huawei ειναι, μεγεθος πακετου τσιγαρων. Με εχει σπασει τα νευρα και εκανα πολλα τζαμπα χιλιομετρα για αυτο το ρουτερακι, θα παει στο καλαθι με τα αχρηστα. Το MR100 εχει ιδια τιμη περιπου με το ΜR6400 που βρηκα προσφορα στο eshop.gr Ξερεις εαν εχει το δικο σου επιλογη να κανει αυτοματο reboot?? Στο 6400 απο οτι ειδα εχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliasleon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Χρονοδιακοπτη βάλε που σου γράφω πιο πάνω . Τι την θες την επανεκκίνηση ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 22 hours ago, George7963 said: Πολυ ακριβοτερο, βλεπω 200+ ευρω. Πιστευω οτι θα κανει την απλη δουλεια που του βαζω, την οποια αντεχει και το ψευτικο που δινουν απο την vodafone, απλα με εχουν τααξει στα χιλιομετρα, καθε 1-2 μηνες 200+, και βεβαια ειναι και οι μερες που το σπιτι ειναι εντελως ανασφαλες απο καμερες. Εχει καποιος μια απαντηση στις ερωτησεις μου? τουλαχιστον στην βασικη εαν θα συνεργαστει με την καρτα? https://www.skroutz.gr/s/25231452/AVM-FRITZ-Box-6850-LTE-VDSL2-Ασύρματο-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-4-με-4-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html λογικα πρεπει να παιξει η καρτα.δεν νομιζω οτι γινεται pair με το συγκεκριμενο.σιγουρα θα μπορουσες να τους ρωτησεις ή να δοκιμασεις την καρτα σε κινητο με το σωστο apn να δεις αν θα παιξει. 18 hours ago, iliasleon said: Το ρουτερακι που λες ειναι το huawei αν δεν κανω λαθος.Αν ειναι αυτο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα γιατι ειναι με μπαταρια(οσο εχει να κανει με το θεμα τις επανεκκίνησης).Εγω το αντικατέστησα με ενα tp link mr100.Για το θεμα τις επανεκκίνησης μπορεις να του βάλεις ενα χρονοδιακοπτη πανω στο ρουτερ και να κανει επανεκκίνηση καθε ποτε θελεις εσυ. π.χ 5.00 η ωρα το πρωι ή ανα εβδομαδα ,οποτε θελεις εσυ βασικα. Το huawei δεν θα κανει ποτε γιατι εχει την μπαταρια...σε περιπτωση που την βγαλεις και το εχεις μονο με το τροφοδοτικο δεν θα σου ανοίξει ποτε ...το εχω δοκιμασει.... Η καρτα που εχεις θα σου δουλέψει κανονικα χωρις να δημιουργήσεις καποιο προφιλ....το εχω δοκιμασει και με voda και ote. Εννοείται έχεις αφαιρέσει το κλείδωμα τις sim...ελπιζω να βοηθησα.... ---------------------------------------------------------- Το huawei εχει μια ρύθμιση μεσα που γραφει μετα απο ποσα λεπτα απενεργοποιείται το wifi ..by default ειναι στα 10 λεπτα...δοκιμασε να το βαλεις "ποτέ" (υπαρχει αυτη η επιλογη) εκτος αν αφησεις να αδειασει η μπαταρια και μετα το ξεκινησεις παλι τον χρονοδιακοπτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα