Dark_panel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Πολυτεχνείο έχω τελειώσει και Μάστερ έκανα σε Management. Για διδακτορικό μη δίνεις βάση μόνο στο βαθμό αλλά και σε ερευνητικά πρότζεκτς, δημοσιεύσεις κλπ. Αν κάνεις μια γαμηστερή πτυχιακή και τσιμπήσεις δημοσίευση, έχεις βαλίτσες για το διδακτορικό κι ας πέρασες μαθήματα πρώτου έτους με 5 Αα ησουν πολυτεχνειο, γι αυτο τους εκανε το 6,76 Εγω ειμαι Διοικηση.. Ναι το εχω υποψιν μου για δημοσιευσεις και τετοια και εχω ηδη βαλει μπρος τις διαδικασιες για την 1η συμμετοχη μου σε ερευνητικο project, αν και ακομα βρισκομαι σε προπτυχιακο επιπεδο Ευχαριστω!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, Dark_panel είπε Αα ησουν πολυτεχνειο, γι αυτο τους εκανε το 6,76 Εγω ειμαι Διοικηση.. Ναι το εχω υποψιν μου για δημοσιευσεις και τετοια και εχω ηδη βαλει μπρος τις διαδικασιες για την 1η συμμετοχη μου σε ερευνητικο project, αν και ακομα βρισκομαι σε προπτυχιακο επιπεδο Ευχαριστω! Αν έχεις σε 4ετές 7+ και κάνεις καλό GMAT, πας σε όποιο πανεπιστήμιο θες για μεταπτυχιακό, έκτος απο Oxbridge
Dark_panel Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν έχεις σε 4ετές 7+ και κάνεις καλό GMAT, πας σε όποιο πανεπιστήμιο θες για μεταπτυχιακό, έκτος απο Oxbridge 8 θα εχω σιγουρα, απλα κυνηγαω το 8,5 μπας και To να εχεις 2-3 μαστερ και 2-3 ερευνες, βοηθαει να επιλεγεις για phd εξω (περα απ το οποιο gmat)?? Αν γνωριζεις..
yanis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Dark_panel είπε 8 θα εχω σιγουρα, απλα κυνηγαω το 8,5 μπας και To να εχεις 2-3 μαστερ και 2-3 ερευνες, βοηθαει να επιλεγεις για phd εξω (περα απ το οποιο gmat)?? Αν γνωριζεις.. Δε νομιζω οτι βοηθουν σε κατι τα 2-3 μαστερ. Αντιθετως, αν εβλεπα εγω καποιον με 3 μαστερ θα απορουσα, θα θεωρουσα οτι δε μπορει να κατασταλαξει με τι θελει να ασχοληθει. Ο γνωστος μου βιολογος που αναφερω σε χτεσινο σχολιο, θυμαμαι μου ειχε πει οτι για την επιλογη του για διδακτορικο ειχαν παιξει σημαντικο ρολο ο βαθμος μεταπτυχιακου και η ισχυροτατη συσταση του καθηγητη της διπλωματικης του. Δε ξερω τι ισχυει περαιτερω με τις χρηματοδοτησεις κλπ. Παντως εισαι προπτυχιακος ακομα, μη το δενεις κομπο οτι θα πας για phd, μπορει αρδην να αλλαξεις σκεψεις και στοχους μετα το πτυχιο, μπορει να ψηθεις να συνεχισεις στην Ελλαδα, να βρεις πρωτα μια δουλεια, οτιδηποτε. Κυνηγησε το αριστα, πολυ καλα κανεις, αλλα μη σε τρωει το αγχος απο τωρα για κατι μακρινο, δεν αξιζει τον κοπο Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από yanis13
DrKo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε 8 θα εχω σιγουρα, απλα κυνηγαω το 8,5 μπας και To να εχεις 2-3 μαστερ και 2-3 ερευνες, βοηθαει να επιλεγεις για phd εξω (περα απ το οποιο gmat)?? Αν γνωριζεις.. 2-3 έρευνες δεν ξέρω, αλλά μισό κιλό papers είναι καλό να έχεις.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Dark_panel είπε 8 θα εχω σιγουρα, απλα κυνηγαω το 8,5 μπας και To να εχεις 2-3 μαστερ και 2-3 ερευνες, βοηθαει να επιλεγεις για phd εξω (περα απ το οποιο gmat)?? Αν γνωριζεις.. Τι 2-3 μάστερ ρε φίλε; Με το κιλό θα τα πάρεις; Ένα μάστερ θα κάνεις (και σε αυτό σε βοηθάει το GMAT που το ζητάνε όλα τα σοβαρά Business Schools) και μετά θα ψαχτείς σε PhD. Σιγά μη χαλάσεις 100,000 για μάστερ πριν πας για έρευνα 1
pi314 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Τι 2-3 μάστερ ρε φίλε; Με το κιλό θα τα πάρεις; Ένα μάστερ θα κάνεις (και σε αυτό σε βοηθάει το GMAT που το ζητάνε όλα τα σοβαρά Business Schools) και μετά θα ψαχτείς σε PhD. Σιγά μη χαλάσεις 100,000 για μάστερ πριν πας για έρευνα Πάντως πέρα από την πλάκα, έχω δει με 2 Master, δεν είναι το σύνηθες αλλά στο linkedin βλέπω τέτοιους.... και πολύ σπάνια με 2 PhD, ειδικά όσοι θέλουν να χτυπήσουν θέση ακαδημαϊκά (αρκετά σπάνιο βέβαια τα 2 PhD)... 1 μεταπτυχιακό πλέον έχει πολύς κόσμος...είναι ψιλοστάνταρτ πιστεύω Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από pi314
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, pi314 είπε Πάντως πέρα από την πλάκα, έχω δει με 2 Master, δεν είναι το σύνηθες αλλά στο linkedin βλέπω τέτοιους.... και πολύ σπάνια με 2 PhD, ειδικά όσοι θέλουν να χτυπήσουν θέση ακαδημαϊκά (αρκετά σπάνιο βέβαια τα 2 PhD)... 1 μεταπτυχιακό πλέον έχει πολύς κόσμος...είναι ψιλοστάνταρτ πιστεύω 2 PhD ειναι εξαιρετικα σπανιο. Και χασιμο χρονου. Γιατι να πας για δευτερο PhD ενω μπορεις απλα να κανεις 3-4 χρονια ενα βαρβατο postdoc σε ενα καλο πανεπιστημιο? Το postdoc προσφερει μεγαλυτερη ευελιξια, καλυτερο μισθο ενω δεν μπλεκεις με διατριβες. 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Σημασία έχει η ποιότητα, όχι η ποσότητα. Επίσης εγώ δε ξέρω καθόλου κόσμο, ούτε απο το πανεπιστήμιο του εξωτερικού, που να κάνει δύο μάστερ. Συνήθως τέτοια άτομα που παίρνουν το ένα χαρτί μετά το άλλο είναι αυτοί που φοβούνται να δουλέψουν και ελπίζουν οτι κάποια στιγμή θα τους ταϊζει το πανεπιστήμιο... 3
yanis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε 2 PhD ειναι εξαιρετικα σπανιο. Και χασιμο χρονου. Γιατι να πας για δευτερο PhD ενω μπορεις απλα να κανεις 3-4 χρονια ενα βαρβατο postdoc σε ενα καλο πανεπιστημιο? Το postdoc προσφερει μεγαλυτερη ευελιξια, καλυτερο μισθο ενω δεν μπλεκεις με διατριβες. Σωστος, αλλα αν μπει και το post-doc μεσα στο παιχνιδι, ακομα και σε δυνατο πανεπιστημιο που θα σου δωσει πολλα εφοδια και "κονέ", φτανουμε στανταρ σε μια ηλικια 35 ετων (πτυχια, μεταπτυχιακα, φανταρικα κλπ). Δεδομενου οτι δυσκολα θα βρεις θεση καθηγητη πανεπιστημιου στην Ελλαδα (οριακα αποκλειεται), δεν ειναι αργα να βγεις τοτε στην αγορα εργασιας, χωρις προυπηρεσια;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για μένα αν ασχοληθείς με PhD και post-doc τότε οι βλέψεις σου πρέπει να ειναι στην ακαδημαϊκή καριέρα και όχι στην παραμονή στην Ελλάδα. Αν τα δύο συνδυάζονται, οκ, αλλιώς εξωτερικό... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από ProponitisTouKanape 3
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, yanis13 είπε Σωστος, αλλα αν μπει και το post-doc μεσα στο παιχνιδι, ακομα και σε δυνατο πανεπιστημιο που θα σου δωσει πολλα εφοδια και "κονέ", φτανουμε στανταρ σε μια ηλικια 35 ετων (πτυχια, μεταπτυχιακα, φανταρικα κλπ). Δεδομενου οτι δυσκολα θα βρεις θεση καθηγητη πανεπιστημιου στην Ελλαδα (οριακα αποκλειεται), δεν ειναι αργα να βγεις τοτε στην αγορα εργασιας, χωρις προυπηρεσια Αν μιλαμε για Ελλαδα, στο ιδιωτικο τομεα και το διδακτορικο και το ποστντοκ δεν ειναι ιδιαιτερα χρησιμα. Ελαχιστες θεσεις υπαρχουν πανω στο R&D. Για εξωτερικο ευκολα κανεις την μεταβαση στη βιομηχανια με PhD+postdoc. Πολλες θεσεις πανω σε R&D, project management κλπ κλπ 2
pi314 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, yanis13 είπε Σωστος, αλλα αν μπει και το post-doc μεσα στο παιχνιδι, ακομα και σε δυνατο πανεπιστημιο που θα σου δωσει πολλα εφοδια και "κονέ", φτανουμε στανταρ σε μια ηλικια 35 ετων (πτυχια, μεταπτυχιακα, φανταρικα κλπ). Δεδομενου οτι δυσκολα θα βρεις θεση καθηγητη πανεπιστημιου στην Ελλαδα (οριακα αποκλειεται), δεν ειναι αργα να βγεις τοτε στην αγορα εργασιας, χωρις προυπηρεσια; Ο μόνος λόγος να κάνει κάποιος post-doc είναι για να δουλέψει σε ακαδημαϊκή θέση. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μετρήσει η προυπηρεσία σε διάφορες δουλειές και δεν έχει να κάνει τί αν είναι 30 τί 40...Επιπλέον το PhD και το post-doc είναι από μόνες τους δουλειές! Βγάζεις papers, παράγεις γνώση, ασxολεισαι με projects.. και πληρώνεσαι.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, pi314 είπε Ο μόνος λόγος να κάνει κάποιος post-doc είναι για να δουλέψει σε ακαδημαϊκή θέση. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μετρήσει η προυπηρεσία σε διάφορες δουλειές και δεν έχει να κάνει τί αν είναι 30 τί 40...Επιπλέον το PhD και το post-doc είναι από μόνες τους δουλειές! Βγάζεις papers, παράγεις γνώση, ασxολεισαι με projects.. και πληρώνεσαι. Οχι απαραιτητα. Πολλα postdoc ειδικα στο εξωτερικο ειναι σε συνεργασια με μεγαλες εταιριες για την αναπτυξη νεων προιοντων. Οποτε ευκολα το πουλας αυτο μετα στη βιομηχανια. Ξερω πολυ κοσμο που εκανε στροφη στη βιομηχανια μετα απο 3-4-5 χρονια σαν postdoc. 1
pi314 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οχι απαραιτητα. Πολλα postdoc ειδικα στο εξωτερικο ειναι σε συνεργασια με μεγαλες εταιριες για την αναπτυξη νεων προιοντων. Οποτε ευκολα το πουλας αυτο μετα στη βιομηχανια. Ξερω πολυ κοσμο που εκανε στροφη στη βιομηχανια μετα απο 3-4-5 χρονια σαν postdoc. Άσχημο αυτό! Δηλαδή κάθεται ο άλλος 4-5 χρόνια post-doc και το γυρνάει στην βιομηχανία? Δεν χρειαζόταν καν να πάει για post-doc, και με το PhD γίνεται αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις