Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Τοτε φαινεται υπεπεσα στο σφαλμα του λαθους εξαμηνου στην καταταξη μιας και υπαρχουν εξαιρεσεις.Μea culpa

No worries! 

ΓΙα παραπάνω πληροφόρηση,  θαρρώ ότι υπάρχουν τρία επίπεδα. 

Το πρώτο είναι από τμήματα με άσχετο αντικείμενο, όπου ο υποψήφιος μπαίνει συνήθως στο 1ο έτος (συνήθως 2ο εξάμηνο, λόγω ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων).

Το δεύτερο είναι από σχετικά (αλλά όχι τόσο σχετικά) τμήματα, όπου ο υποψήφιος μπαίνει είτε στο 1ο είτε στο 2ο έτος (αναλόγως πόσο αυστηρό είναι το τμήμα και πόσο ζήτηση έχει).

Το τρίτο είναι από εντελώς σχετικά τμήματα (π.χ. από μηχανικών Η/Υ σε πληροφορικής), όπου ο υποψήφιος μπαίνει σε μεγαλύτερα έτη (π.χ. 3ο έτος).

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, pi314 είπε

Δεν ξέρω ρε παιδιά 4 master και PhD κάνει κάποιος που θέλει να πάει για καθηγητής? Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το concept...

Δεν έχει σχέση με το αν θέλει κάποιος να γίνει καθηγητής.
Είναι η τρέλα με το αντικείμενο και τα ενδιαφέροντα.

Είχα τρεις φίλους (οι δυο μάλιστα ήταν κοπέλες) που έκαναν δεύτερο MSc, σε hard science κλάδο (όχι MBA).
Ένας άλλος φίλος έβγαλε το Μαθηματικό.
Με PhD όλοι.
Είχα διδάσκοντα μεταδιδάκτορα, πραγματική αυθεντία και καθηγητή πλέον σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που επίσης είχε δυο MSc.
Αυτά που αναφέρω λοιπόν τα έχω δει και εν μέρει τα έχω ακολουθήσει στην πράξη, γι αυτό έγραψα ότι η άποψή μου είναι βιωματική και δεν αλλάζει.

Όλοι αυτοί αν έλεγαν "δεν χρειάζεται" θα είχαν μείνει στη μετριότητα.
Όσο μπορεί ο καθένας βέβαια. Η αρχή είναι να κοιτάς πάντα τα αστέρια, όχι το δάπεδο, κι όπου φτάσεις. 

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ.

Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Α Turing βραβείο αποκαλείται και Νόμπελ της επιστήμης των υπολογιστών. Οι βραβευθέντες δεν είχαν δεύτερο μεταπτυχιακό, αλλά επειδή ο από πάνω και δυο-τρία φιλαράκια του είχαν, τότε το δεύτερο μεταπτυχιακό είναι κάτι ξέρω 'γώ, εάν δεν θέλεις να είσαι μέτριος. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...