Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποκατηγορία στο εν λόγω section αφιερωμένη στο είδος των walking simulator games*, horrorακια και μη, γνωστά ή άγνωστα κρυμμένα διαμαντακια.

Ρίξτε τις προτάσεις σας, κι αν το επιθυμείτε πείτε και δύο τρία σύντομα λόγια για αυτά.

*(story driven) Σε αυτά δηλαδή που δεν έχεις και πολύ έλεγχο και πιο πολύ απλά περπατάς ή βλέπεις cutscenes.

NS7Se8dd.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.

Εχω ξεκινησει τα Amnesia. Ετσι κι ετσι μεχρι στιγμης (ειμαι στη μεση του πρωτου). Εχει πολυ μα παρα πολυ σκοταδι και κουραζει. Σου δινει ενα φαναρακι το οποιο γεμιζεις με μπουκαλακια oil αλλα τελειωνει πολυ γρηγορα. Πιο πολυ βασιζεται το παιχνιδι σε γριφους με μοχλους, γραναζια κλπ. 

Εχουν βαλει και ενα τερας να σε κυνηγα, πολυ σπαστικο αυτο. Τσπ, ελπιζω το δευτερο να ειναι καλυτερο

*Ισως με κουραζει το σκοταδι γτ προερχομαι απο Visage το οποιο το βρηκα μετριο

• Like 3
Δημοσ.

Τα έχω και τα δύο, δεν έχω κάτσει να τα πιάσω σοβαρά ακόμη. Το Visage είδα ένα 10λεπτακι σε ελληνικό στριμ. Με εντυπωσίασε ο ήχος και η λεπτομέρεια του τεχνικού τομέα*. Ήταν ένα δωμάτιο τέλος πάντων και έψαχνε ο τυπος να λύσει κάποιον γρίφο, στο στιγμιότυπο που είδα, έξω έβρεχε κιόλας. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Όταν λες μέτριο σαν στορυ ή γενικά;

*ο σχεδιασμός του περιβάλλοντα χώρου, λεπτομέρειες κλπ.

15 λεπτά πριν, firepc είπε

Visage το οποιο το βρηκα μετριο

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Τα έχω και τα δύο, δεν έχω κάτσει να τα πιάσω σοβαρά ακόμη.

3 ειναι

Amnesia the dark descent (2010)

Amnesia: A Machine for Pigs (2013)

Amnesia: Rebirth (2020)

29 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Όταν λες μέτριο σαν στορυ ή γενικά;

ναι και το gameplay του και ο κακος χειρισμος που ειχει. Εχω γραψει στο νημα του παιχνιδιου εδω μεσα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, firepc είπε

Amnesia the dark descent (2010)

Amnesia: A Machine for Pigs (2013)

Τα πρώτα δύο ήθελα να γράψω. Το Rebirth το έχω Epic γι'αυτό μπερδεύτηκα, το ξέχασα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kourt71724 είπε

What remains of Edith Finch. Απλά top.

Και αυτο πολυ καλο 👍

Επισης παιξτε τα Outlast παιδια, απ τα καλυτερα χορορακια

Δημοσ.

Ένα όχι και τόσο γνωστό, αλλά το βρήκα πολύ τίμιο όταν το είχα παίξει.

The Painscreek Killings

Στην ουσία κάποιοι φόνοι έλαβαν μέρος σε ένα χωριό, με τα χρόνια αυτό ερημώθηκε και επιστρέφεις πια σαν δημοσιογράφος για να ανακαλύψεις τι ακριβώς είχε συμβεί και ποιος ευθύνεται για τις δολοφονίες.

Το παιχνίδια είναι από την αρχή διαθέσιμο για εξερεύνηση και επικεντρώνεται στους γρίφους/puzzle κτλ. Επειδή βέβαια όπως είπα το παιχνίδι σου δίνει ελεύθερη κίνηση εντός του χωριού, αυτό μπορεί να καταντήσει και κουραστικό σε σημεία μιας και το παιχνίδι δεν δίνει καμία βοήθεια. Θυμάμαι σε κάποιες στιγμές είχα καταλήξει να γυρίζω σαν την άδικη κατάρα μέχρι να δω ένα guide για το που πρέπει να πάω μετά.

Χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από όσους το έπαιζαν. Κρατούσαν ολόκληρα τετράδια με σημειώσεις.

Παρόλα αυτά η ιστορία του σε συνδυασμό με την Creepy ατμόσφαιρα του εγκαταλελειμμένου χωριού μου άφησε στο τέλος μια ωραία εμπειρία και το προτείνω άνετα για όσους ψάχνουν τέτοια παιχνίδια.

Στις 5/1/2022 στις 9:51 ΜΜ, firepc είπε

Εχουν βαλει και ενα τερας να σε κυνηγα, πολυ σπαστικο αυτο. Τσπ, ελπιζω το δευτερο να ειναι καλυτερο

Θυμάμαι αυτό το τέρας. Εφιάλτες μου είχε προκαλέσει όταν το έπαιζα. Να σου πετάγεται από το πουθενά, αυτό το ανατριχιαστικό βιολί να αρχίζει να παίζει τσίτα και να τρέχω σαν παλαβός να μπω σε μια ντουλάπα.

Κατά την γνώμη πάντως, οι gatherers ήταν από τα πιο πετυχημένα τέρατα σε Horror τίτλο. Ούτε κοριτσάκια φαντάσματα που σε κυνηγάνε, ούτε ζομπι. Ήταν κάτι πρωτότυπο (και φρικιαστικό το λιγότερο).

Κρίμα που δεν σου αρέσει. Φιλική συμβουλή, μην μπεις καν στον κόπο να παίξεις το δεύτερο εκτός αν θέλεις ντε και καλά να ολοκληρώσεις την τριλογία. Δηλώνω φανατικός της σειράς και ειδικά του πρώτου. Αλλά το δεύτερο δεν παιζότανε, απίστευτα κακό.

Με το Rebirth κάτι γίνεται, είναι ένας τίμιος horror/adventure τίτλος. Αλλά όχι κάτι το τρελό.

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Ένα όχι και τόσο γνωστό, αλλά το βρήκα πολύ τίμιο όταν το είχα παίξει.

The Painscreek Killings

Στην ουσία κάποιοι φόνοι έλαβαν μέρος σε ένα χωριό, με τα χρόνια αυτό ερημώθηκε και επιστρέφεις πια σαν δημοσιογράφος για να ανακαλύψεις τι ακριβώς είχε συμβεί και ποιος ευθύνεται για τις δολοφονίες.

Το παιχνίδια είναι από την αρχή διαθέσιμο για εξερεύνηση και επικεντρώνεται στους γρίφους/puzzle κτλ. Επειδή βέβαια όπως είπα το παιχνίδι σου δίνει ελεύθερη κίνηση εντός του χωριού, αυτό μπορεί να καταντήσει και κουραστικό σε σημεία μιας και το παιχνίδι δεν δίνει καμία βοήθεια. Θυμάμαι σε κάποιες στιγμές είχα καταλήξει να γυρίζω σαν την άδικη κατάρα μέχρι να δω ένα guide για το που πρέπει να πάω μετά.

Χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από όσους το έπαιζαν. Κρατούσαν ολόκληρα τετράδια με σημειώσεις.

Παρόλα αυτά η ιστορία του σε συνδυασμό με την Creepy ατμόσφαιρα του εγκαταλελειμμένου χωριού μου άφησε στο τέλος μια ωραία εμπειρία και το προτείνω άνετα για όσους ψάχνουν τέτοια παιχνίδια.

Θυμάμαι αυτό το τέρας. Εφιάλτες μου είχε προκαλέσει όταν το έπαιζα. Να σου πετάγεται από το πουθενά, αυτό το ανατριχιαστικό βιολί να αρχίζει να παίζει τσίτα και να τρέχω σαν παλαβός να μπω σε μια ντουλάπα.

Κατά την γνώμη πάντως, οι gatherers ήταν από τα πιο πετυχημένα τέρατα σε Horror τίτλο. Ούτε κοριτσάκια φαντάσματα που σε κυνηγάνε, ούτε ζομπι. Ήταν κάτι πρωτότυπο (και φρικιαστικό το λιγότερο).

Κρίμα που δεν σου αρέσει. Φιλική συμβουλή, μην μπεις καν στον κόπο να παίξεις το δεύτερο εκτός αν θέλεις ντε και καλά να ολοκληρώσεις την τριλογία. Δηλώνω φανατικός της σειράς και ειδικά του πρώτου. Αλλά το δεύτερο δεν παιζότανε, απίστευτα κακό.

Με το Rebirth κάτι γίνεται, είναι ένας τίμιος horror/adventure τίτλος. Αλλά όχι κάτι το τρελό.

Το τελειωσα.

Πρεπει να πω οτι το δευτερο μισο μου αρεσε περισσοτερο. Το τερας καταλαβα οτι ειναι καλυτερα να σε σκοτωσει κανα δυο φορες και μετα το σποναρει αρκετα μακρυα σου, οπότε κανεις πιο ανετα το ψαξιμο σου.

Ακουσα και απο αλλου οτι το δευτερο μερος δεν ειναι καλο, αλλα θα το τελειωσω για να παω στο τριτο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...