AlexVasileiou Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, Έχω ένα pc build με μητρική Β450 με συμβατό επεξεργαστή της Ryzen 5 2600X. Εγκατεστημένα windows 11 pro. Αυτό που θέλω να κάνω είναι από όλο το σύστημα να αλλάξω μόνο την μητρική με μία εξίσου Β450 και συμβατή με όλο το υπόλοιπο σύστημα. Το ερώτημα μου είναι ο υπολογιστής θα ξεκινήσει πάλι κανονικά με όλα τα αρχεία και προγράμματα που ειχε; Τα windows θα λειτουργήσουν; Και επίσης τους drivers του Bios της μητρικής της καινούργιας θα πρέπει να τους έχω σε ένα φλασάκι για την εγκατάσταση;
Kthulhou Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δες καλά τις ρυθμίσεις του BIOS σου, k προληπτικά πάρε κ backup σημαντικά αρχεία, αν έχεις bitlocker ή άλλη κρυπτογράφηση, ακύρωσέ την (ή έχε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κλειδί έτοιμο) Αντίστοιχες θα βάλεις κ στην νέα μητρική αφού βάλεις τα υλικά κλπ, χωρίς το δίσκο, άναψε το σύστημα κ δες ότι boot άρει, κ ρύθμισε το bios σβήσε, αποφόρτισε κ βάλε κ το δίσκο boot αρε κ λογικά θα δει κάποιες νέες συσκευές κ όλα θα ναι ΟΚ, ενδέχεται να ζητήσει ενεργοποίηση των windows πάλι Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από Kthulhou 1
AlexVasileiou Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Κάπου είδα ότι πρώτα πρέπει να απεγκαταστήσω τους drivers από την παλιά μητρική. Πρέπει να γίνει και αυτό?
duffyduck Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Nope Αλλά είτε θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τα Windows και μετά την εγκατάσταση της νέας μητρικής να βάλεις το κλειδί για ξαναενεργοποιήσεις τα Windows (αν έχεις retail κλειδί). Αν έχεις OEM κλειδί που δεσμεύεται στην παλιά μητρική, τότε με ~10 ευρώ πάρε ένα νέο κλειδί για την καινούργια μητρική. Μπορείς προαιρετικά να χρησιμοποιήσεις το sysprep https://www.ubackup.com/windows-10/sysprep-windows-10-6988.html Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από duffyduck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα