achilles_g_ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου έσπασε η εσωτερική υποδοχή της βάσης του enter (uk layout) από το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να στερεωθεί το κουμπί. Έχω ψάξει στο internet αλλά βρίσκω μόνο για us layout. Αν πέσει στην αντίληψη κάποιου, ας μου στείλει ένα μήνυμα. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από achilles_g_
tosser Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Μου έσπασε η εσωτερική υποδοχή της βάσης του enter (uk layout) από το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να στερεωθεί το κουμπί. Έχω ψάξει στο internet αλλά βρίσκω μόνο για us layout. Αν πέσει στην αντίληψη κάποιου, ας μου στείλει ένα μήνυμα. Φίλε μου εσένα το Enter key είναι διπλό σε μέγεθος. Τα πλήκτρα στο δικό σου είναι συμβατά με αυτά για Cherry MX οπότε σχετικά φτηνά βρίσκεις κάποια άλλα για να τα αλλάξεις. Μοντέλο δεκαετίας το δικό σου πληκτρολόγιο, του 2012. Στο ebay είναι πωλητές που πωλούν μεμονωμένα πλήκτρα Επειδή γενικά είναι ακριβά να πληρώσεις για ένα πλήκτρο μόνο θα μπορούσες να παραγγείλεις ένα ολόκληρο σετ πλήκτρων συμβατών σε ISO για να τα αλλάξεις όλα. Δες λίγο στο aliexpress για iso enter keycap και αν θες pbt backlight. Ξέρω ότι αντίστοιχο set σε ANSI το βρίσκεις και 5 δολλάρια, pbt με backlight. Δεν νομίζω να κάνει πάνω από 10 δολάρια ένα απλό για εσένα. Αν θα μείνεις καιρό με αυτό το πληκτρολόγιο επειδή φαντάζομαι το πλήρωσες και αρκετά θα μπορούσες καλύτερα να αγοράσεις ένα ολόκληρο σετ από πλήκτρα iso blacklight σε μαύρο και να είναι και το επόμενο πληκτρολόγιό σου συμβατό με cherry mx keycaps ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σε εκείνο. Πχ από Ευρώπη https://mykeyboard.eu/catalogue/vortex-g104-iso-qwerty-uk-keycaps_14/ στα 36 ευρώ. Η βασική διαφορά είναι στο layout ISO vs ANSI. Το πρώτο, κοινό στα ευρωπαϊκά, έχει διπλό enter. Και από Σκρουτζ είχα δει σε καλή τιμή ~ 25 ευρώ ολόκληρο σετ πλήκτρα. Δες aliexpress ή ebay. Γενικά απ' ότι έδειξαν και στην CES τώρα αρκετές εταιρίες βγάζουνε δικά τους μηχανικά πληκτρολόγια με διακόπτες αλλά και πλήκτρα που δεν είναι cherry mx συμβατά. Τέτοιες μαλακίες έχει κάνει η Asus με το Falcion (5.5u spacebar, 1.5u δεξί shift ,2u enter, 1.75u backspace, που δεν τα βρίσκεις πουθενά αν σπάσουν). Τα ίδια είδα σε κάποια τώρα στην CES. Ασχολίαστο για τους custom διακόπτες. Οπότε ή πας σε ολόκληρο σετ ή ψάχνεις ξεχωριστά για ένα πλήκτρο με αυτές τις λέξεις σε ali , ebay στο aliexpress θα βρεις σίγουρα μαύρο. 1
achilles_g_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι μετά το σπάσιμο, πήρα άλλο πληκτρολόγιο. Κι επειδή και το g710+, όπως είπες, το πλήρωσα ακριβά είπα μήπως το έχω σαν back up.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα