Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Ενας ενοικαστής μου ενώ του εχώ ζητήσει να καταθέτει το ενοίκιο στον τραπεζικό λογαριασμό επιμένει να με πληρώνει μετρητά, και αναγκαστικά του δίνω απλή χειρόγραφη απόδειξη αφου δεν μπορώ ως δημόσιος υπάλληλος να έχω θεωρημένο μπλόκ. Υπάρχει πρόβλημα με αυτό;

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, εσύ τα παίρνεις στο χέρι και κρατάς το αντίγραφο της χειρογραφης απόδειξης αυτός παίρνει το πρωτότυπο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fragma είπε

Καλησπέρα, 

Ενας ενοικαστής μου ενώ του εχώ ζητήσει να καταθέτει το ενοίκιο στον τραπεζικό λογαριασμό επιμένει να με πληρώνει μετρητά, και αναγκαστικά του δίνω απλή χειρόγραφη απόδειξη αφου δεν μπορώ ως δημόσιος υπάλληλος να έχω θεωρημένο μπλόκ. Υπάρχει πρόβλημα με αυτό;

Νομίζω έχει βγει νομοθεσία πως τα ενοίκια πρέπει να είναι μέσω τράπεζας. Ίσως βρεις τον μπελά σου από την εφορία.

https://www.taxheaven.gr/news/18061/ypoxrewtika-mesw-trapezwn-h-plhrwmh-enoikiwn

Αν του πετάξεις αυτό, θα αλλάξει η κατάσταση

Spoiler

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να επικαλεστούν μη είσπραξη ενοικίων και κατά συνέπεια δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν για αυτά εφόσον δεν εμφανίζονται να τα έχουν εισπράξει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Νομίζω έχει βγει νομοθεσία πως τα ενοίκια πρέπει να είναι μέσω τράπεζας. Ίσως βρεις τον μπελά σου από την εφορία.

https://www.taxheaven.gr/news/18061/ypoxrewtika-mesw-trapezwn-h-plhrwmh-enoikiwn

Αν του πετάξεις αυτό, θα αλλάξει η κατάσταση

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να επικαλεστούν μη είσπραξη ενοικίων και κατά συνέπεια δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν για αυτά εφόσον δεν εμφανίζονται να τα έχουν εισπράξει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Το αρθρο που παρέθεσες λεει για τροπους που ψαχνει το υπουργειο για παταξη της φοροδιαφυγης. Δεν μπορω να βρώ αν οντως εχει περάσει σχετικός νόμος. Ο ενοικαστής μου προφανως θελει να ξεπλυνει χρημα, και εντάξει χέστηκα, δεν ειμαι η εφορία. Το θέμα ειναι μηπως θα εγω προβλημα με τις χειρόγραφες αποδειξεις. 

Επεξ/σία από fragma
  • Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fragma είπε

Το αρθρο που παρέθεσες λεει για τροπους που ψαχνει το υπουργειο για παταξη της φοροδιαφυγης. Δεν μπορω να βρώ αν οντως εχει περάσει σχετικός νόμος. Ο ενοικαστής μου προφανως θελει να ξεπλυνει χρημα, και εντάξει χέστηκα, δεν ειμαι η εφορία. Το θέμα ειναι μηπως θα εγω προβλημα με τις χειρόγραφες αποδειξεις. 

Τι να ξεπλύνει;

Δεν το δηλώνεται στην εφορία, είτε μετρητά είτε τράπεζα ένα και το αυτό.

Οι αποδείξεις που κόβεις δεν χρειάζονται θεώρηση

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τι να ξεπλύνει;

Δεν το δηλώνεται στην εφορία, είτε μετρητά είτε τράπεζα ένα και το αυτό.

Οι αποδείξεις που κόβεις δεν χρειάζονται θεώρηση

Τι να ξεπλύνει ?

Απλά, βαριέται ο άνθρωπος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fragma είπε

Καλησπέρα, 

Τα καταθέτεις εσύ στον λογαριασμό σου με αιτιολογία το ονομα του και τον μήνα.

Απο πότε οι αποδείξεις ενοικίων είναι σε θεωρημένο μπλοκάκι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι να ξεπλύνει ?

Απλά, βαριέται ο άνθρωπος.

Εννοω οτι εχει μαυρο χρήμα που θελει να το ξεφορτωθεί. Το ενοικιο ειναι δηλωμένο κανονικα στο taxis, αλλα μπορεί πχ να εχει δηλώσει πολύ χαμηλο εισόδημα και μηδενικές καταθεσεις και να μην δικαιολογειται η προελευση των χρημάτων αν το κάνει μεσω τραπεζης. Απλά μου κάνει εντύπωση η επιμονή του να θέλει να πληρώνει μόνο μετρητα. Δεν φαίνεται ανθρωπος που βαριεται ή δεν ξέρει να κάνει μια κατάθεση. 

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fragma είπε

Εννοω οτι εχει μαυρο χρήμα που θελει να το ξεφορτωθεί. Το ενοικιο ειναι δηλωμένο κανονικα στο taxis, αλλα μπορεί πχ να εχει δηλώσει πολύ χαμηλο εισόδημα και μηδενικές καταθεσεις και να μην δικαιολογειται η προελευση των χρημάτων αν το κάνει μεσω τραπεζης.

Ρε συ φιλε με μαύρο χρήμα δεν πληρώνεις ενοίκια δηλωμένα στην εφορία.

Αυτο που μπορει να συμβαίνει, και τον καταλαβαινω, ειναι να έχει νόμιμα εισοδήματα που φοβάται να τα βάλει στην τράπεζα λόγω χρέους, οπότε και θα του τα κατασχέσουν.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fragma είπε

Εννοω οτι εχει μαυρο χρήμα που θελει να το ξεφορτωθεί. Το ενοικιο ειναι δηλωμένο κανονικα στο taxis, αλλα μπορεί πχ να εχει δηλώσει πολύ χαμηλο εισόδημα και μηδενικές καταθεσεις και να μην δικαιολογειται η προελευση των χρημάτων αν το κάνει μεσω τραπεζης.

Αυτο που λες δεν γίνεται αφού ειναι δηλωμένο στο ταξις.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ρε συ φιλε με μαύρο χρήμα δεν πληρώνεις ενοίκια δηλωμένα στην εφορία.

Αυτο που μπορει να συμβαίνει, και τον καταλαβαινω, ειναι να έχει νόμιμα εισοδήματα που φοβάται να τα βάλει στην τράπεζα λόγω χρέους, οπότε και θα του τα κατασχέσουν.

Δεν τίθεται θέμα κατασχέσης !

Αφου, στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη θα τα καταθέσει.

49 λεπτά πριν, fragma είπε

Εννοω οτι εχει μαυρο χρήμα που θελει να το ξεφορτωθεί. Το ενοικιο ειναι δηλωμένο κανονικα στο taxis, αλλα μπορεί πχ να εχει δηλώσει πολύ χαμηλο εισόδημα και μηδενικές καταθεσεις και να μην δικαιολογειται η προελευση των χρημάτων αν το κάνει μεσω τραπεζης. Απλά μου κάνει εντύπωση η επιμονή του να θέλει να πληρώνει μόνο μετρητα. Δεν φαίνεται ανθρωπος που βαριεται ή δεν ξέρει να κάνει μια κατάθεση. 

Περίεργο αλλά δεν σε νοιάζει.

Αρκεί να σε πληρώνει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fragma είπε

Υπάρχει πρόβλημα με αυτό;

εφ όσον έχεις μισθωτηριο στο TAXIS τι πρόβλημα να υπάρχει Απλα στην απόδειξη υπογραψτε και οι 2 Για την πληρωμή Για την είσπραξη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Τα καταθέτεις εσύ στον λογαριασμό σου με αιτιολογία το ονομα του και τον μήνα.

Γιατί να το κάνει αυτό?

Από τη στιγμή που κόβει απόδειξη, το μισθωτήριο είναι δηλωμένο στο taxis και τα ενοίκια δηλώνονται στο Ε2, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε!

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που έχει βγει ως νόμος είναι για τα επαγγελματικά ενοίκια ότι αν δεν πληρώνονται μέσω τραπέζης, δεν θα περνάνε στα έξοδα του επαγγελματία. Δηλαδή και πάλι μπορεί να το κάνει. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...