edekei Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σας, Μετά από πλήρη απογοήτευση από Raspberry Pi 4, εναλλαγές καρτών και άπειρα image σε αυτές, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα mini pc ή barebone το οποίο θα τρέχει ακριβώς 3 προγράμματα ταυτόχρονα 24/7: Unifi controller Nx Witness server το οποίο είναι καταγραφικό NVR για ΙΡ Camera, Nextcloud Οτιδήποτε εως 100€ εκτός raspberry όπως προείπα, καθώς για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορώ να συνδεθώ σ'αυτό αν δεν περάσω καινούριο image μετά την πάροδο περίπου 10 ημερών και εφ'όσον έχει προηγηθεί reboot. Απλά δεν ακούει η ΙΡ του στην ethernet και γενικά πέφτει εκτός δικτύου και παγώνει εκεί, ότι κι αν κάνω, με αποτέλεσμα όλες οι διεργασίες να βγαινουν off. Μήνες τώρα η ίδια κατάσταση, κουράστηκα πια... Ευχαριστώ προκαταβολικά. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, edekei είπε για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορώ να συνδεθώ σ'αυτό αν δεν περάσω καινούριο image μετά την πάροδο περίπου 10 ημερών και εφ'όσον έχει προηγηθεί reboot. Απλά δεν ακούει η ΙΡ του στην ethernet και γενικά πέφτει εκτός δικτύου και παγώνει εκεί, ότι κι αν κάνω, με αποτέλεσμα όλες οι διεργασίες να βγαινουν off. Μήνες τώρα η ίδια κατάσταση, κουράστηκα πια... Ρωτήσατε στο φόρουμ για το τι να κοιτάξετε σχετικά με το πρόβλημά σας, π.χ. εδώ: 1
edekei Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ρωτήσατε στο φόρουμ για το τι να κοιτάξετε σχετικά με το πρόβλημά σας, π.χ. εδώ: Δεν έχω ρωτήσει εδώ, αλλά το έχω ψάξει σε ξένα forum. Κάποιοι λένε ότι είναι hardware θέμα με την ethernet, κάποιοι άλλοι ότι φταίει η micro SD κτλ. Πάντως και με boot από SSD επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση ... 1
dchatz Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 ηθελα κι εγω να εχω εναν vpn server στο σπίτι και το raspberry κάθε τρις και λιγο χανόταν. Μπλοκαρε. Εντωμεταξύ δεν είχα οθόνη. Επρεπε να το πάρω από το παταρι, να το βάλω σε οθόνη να δω τι έχει, συνήθως τιποτα, μάυρα όλα, reboot και πάλι όλα μαύρα. Είχα ένα παλιό android TV το mk808b+ με δικό του εσωτερικό χώρο αποθηκευσης. Βρήκα ένα ubuntu που έμπαινε στο χωρο αποθηκευσης, το έβαλα και από τότε δεν έχει σταματήσει ποτέ. Και ρευμα να πέσει και οτιδήποτε πάντα ξεκινάει και είναι πάλι έτοιμο. Μια φορά μόνο κόπηκε η σύνδεση και έφταιγε η IP που πήρε από COSMOTE το ρουτερ, το μηχανακι πάλι μια χαρα ήταν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα