LabrakisG1992 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Είμαι στην δουλειά και με πέρνει γείτονας(μένει 4ο,εγω 1ο) τηλέφωνο. Πήγε δικαστικός επιμελητής και του χτύπησε το κάτω κουδούνι.Μέσω θυροτηλεφώνου του ζήτησε τον πατέρα μου και ο γείτονας τον ρώτησε τι θέλει και αυτή του είπε ότι έιναι για ένα τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί παλιά.Το δικό μας κουδούνι δεν το χτύπησε ποτέ όμως και το ξέρω γιατί ηταν η γυναικα μου σπίτι. Είναι δυνατόν να χτυπήσει ξένο κουδούνι?Και όχι μόνο αυτό,αλλά να λέει και περι τίνους πρόκειται?
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Είμαι στην δουλειά και με πέρνει γείτονας(μένει 4ο,εγω 1ο) τηλέφωνο. Πήγε δικαστικός επιμελητής και του χτύπησε το κάτω κουδούνι.Μέσω θυροτηλεφώνου του ζήτησε τον πατέρα μου και ο γείτονας τον ρώτησε τι θέλει και αυτή του είπε ότι έιναι για ένα τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί παλιά.Το δικό μας κουδούνι δεν το χτύπησε ποτέ όμως και το ξέρω γιατί ηταν η γυναικα μου σπίτι. Είναι δυνατόν να χτυπήσει ξένο κουδούνι?Και όχι μόνο αυτό,αλλά να λέει και περι τίνους πρόκειται? Μήπως ο γειτονας έχει ίδιο επώνυμο με τον πατέρα σου και μπερδεύει τα κουδούνια; Για το θέμα των πληροφοριών δεν γνωρίζω αλλά έχω την αίσθηση πως οχι δεν κάνει να αναφέρει κάτι ειδικά σε άσχετο ατομο αν δεν παραδώσει τον φάκελο.
Stergios74 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Οι δικαστικοί επιμελητές πληρώνονται αδρά για να επιδιδουν επίσημα έγγραφα με την αρμοζουσα σοβαρότητα. Αλλιώς θα τα στέλναμε με courier. https://el.m.wikipedia.org/wiki/Δικαστικός_επιμελητής Διάβασε εδώ. Λέει: Πειθαρχικό αδίκημα του Δικαστικού Επιμελητή αποτελεί κάθε υπαίτια παράβαση των καθηκόντων του και ιδίως: γ) η παράβαση της επιβαλλόμενης εχεμύθειας για γεγονότα και πληροφορίες, των οποίων έχει λάβει γνώση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του Αλλά και: έχει δικαίωμα να ζητά τις αναγκαίες πληροφορίες από τους πολίτες και ειδικότερα από συνοίκους, γείτονες, θυρωρούς και διαχειριστές πολυκατοικιών ή μεγάρων. 3
lector Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μου εχει συμβει στο παρελθον πριν καμποσα χρονια, ηρθε ο τυπος για να μου παραδωσει εγγραφο (ανοιχτο, χωρις φακελο! ) το οποιο ηταν κατι τυπου διαταγη πληρωμης για καποιο χρεος που ειχα τοτε, και επειδη εγω ελειπα το εδωσε σε αλλο ατομο του κτιριου για να μου το παραδωσει. Τον πηρα τηλεφωνο αφου παρελαβα το εγγραφο και ακουσε τα καντηλια της ζωης του. Αν ειναι ποτε δυνατον να δινεις ετσι φατσα φορα τετοιου ειδους πληροφοριες οπου βρεις... 2
ELTASSOS1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Η δουλεια του ειναι να παραδωσει οχι να προστατευσει καποιον...οποτε κανει οτι ειναι δυνατον να βρει τον αποδεκτη...στην τελικη κανει και θυροκολληση και το μαθαινουν ολοι. Τα δικαστηρια που ακουγονται ολες οι λεπτομερειες, εχουν πκακα, ειναι ανοιχτα στο κοινο. Εκει δεν πειραζει? 2
lector Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε Η δουλεια του ειναι να παραδωσει οχι να προστατευσει καποιον...οποτε κανει οτι ειναι δυνατον να βρει τον αποδεκτη...στην τελικη κανει και θυροκολληση και το μαθαινουν ολοι. Τα δικαστηρια που ακουγονται ολες οι λεπτομερειες, εχουν πκακα, ειναι ανοιχτα στο κοινο. Εκει δεν πειραζει? Δηλαδη το "ο,τι ειναι δυνατον" φτανει μεχρι "το δινω σε οποιον βρηκα μπροστα μου"; Εσενα θα σου αρεσε να μαθαινει ο πασα εις προσωπικα σου δεδομενα, νομικα, οικονομικα κτλ; Και στα δικαστηρια ναι πειραζει.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, lector είπε Δηλαδη το "ο,τι ειναι δυνατον" φτανει μεχρι "το δινω σε οποιον βρηκα μπροστα μου"; Εσενα θα σου αρεσε να μαθαινει ο πασα εις προσωπικα σου δεδομενα, νομικα, οικονομικα κτλ; Και στα δικαστηρια ναι πειραζει. Αστον τον θείο.Είναι αργά,δεν έχει πάρει και τα φάρμακά του.....
ELTASSOS1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, lector είπε Δηλαδη το "ο,τι ειναι δυνατον" φτανει μεχρι "το δινω σε οποιον βρηκα μπροστα μου"; Εσενα θα σου αρεσε να μαθαινει ο πασα εις προσωπικα σου δεδομενα, νομικα, οικονομικα κτλ; Και στα δικαστηρια ναι πειραζει. Βεβαια και στην οικιακη βοηθο το δινει, και στη γυναικα σου και σε επισκεπτη ακομα, ακομη και σε γεοτονα...αυτο προβλεπεται. Υπογραφει ο πραλαβων και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να το παραδωσει στην δικαιουχο. Εχει ευθυνη αν δεν το παραδωσει αν και τριτος.... Πειραζει δεν πειραζει ετσι γινεται, τα δικαστηρια ειναι ανοιχτα...
vasilllis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, lector είπε Δηλαδη το "ο,τι ειναι δυνατον" φτανει μεχρι "το δινω σε οποιον βρηκα μπροστα μου"; Εσενα θα σου αρεσε να μαθαινει ο πασα εις προσωπικα σου δεδομενα, νομικα, οικονομικα κτλ; Και στα δικαστηρια ναι πειραζει. Οταν τα θυροκολουν τι ακριβως αναφερει το εγγραφο?
Stergios74 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, ELTASSOS1 είπε Βεβαια και στην οικιακη βοηθο το δινει, και στη γυναικα σου και σε επισκεπτη ακομα, ακομη και σε γεοτονα...αυτο προβλεπεται. Υπογραφει ο πραλαβων και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να το παραδωσει στην δικαιουχο. Εχει ευθυνη αν δεν το παραδωσει αν και τριτος.... Πειραζει δεν πειραζει ετσι γινεται, τα δικαστηρια ειναι ανοιχτα... Κανείς λαθος.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θυμάμαι μικρός πριν 20 χρόνια και παραπανω, που κάποιος είχε θυροκολλησει στην πόρτα μας ένα έγγραφο δικαστικό που αρνιόταν να το παραλάβει η μάνα μου, αρνήθηκε από το κουδούνι να ανοίξει και αυτός λέει αν δεν το παραλάβετε θα το θυροκολλησω στην πόρτα. Ευτυχώς ήμασταν μονοκατοικία τότε οπότε και που έμεινε λίγες ώρες κολλημένο εκεί, δεν έγινε και τίποτα. Βεβαια άλλο αυτό και άλλο να μην εντοπίζει το κουδούνι του παραλήπτη και να το δίνει όπου να ναι. 2 ώρες πριν, vasilllis είπε Οταν τα θυροκολουν τι ακριβως αναφερει το εγγραφο? Βάζουν κανονικά το έγγραφο με μια σφραγίδα επάνω πως "θυροκολληθηκε". Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Το δικό μας κουδούνι δεν το χτύπησε ποτέ όμως και το ξέρω γιατί ηταν η γυναικα μου σπίτι. Εχεις τσεκαρει ΣΗΜΕΡΑ να δεις αν το κουδουνι γραφει το επωνυμο σου; Εχεις δει αν ειναι ευαναγνωστο ; Στο λεω γιατι πολλοι νομιζουν οτι εχουν κουδουνι,και ειτε το εχει ξεκολλησει καποιος,ειτε εχει ξεβαψει με τον καιρο. Σκεψου ποσες φορες χρειαστηκε να χτυπησεις το δικο σου κουδουνι και πραγματικα ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΣ το ονομα. Το χερι παει αυτοματα,επειδη ξερεις ποιο ειναι,μιλωντας παντα για νορμαλ σκηνικα που ξερεις οτι ειναι πχ το δευτερο απο πανω ,σε θυροτηλεφωνο με 4 κουδουνια,οχι να μενεις σε πολυκατοικια "κοινοβιο" με 30. Ακομα και εγω που ειμαι του επαγγελματος,εχει τυχει να μην εχω δει οτι εχει ξεβαψει το κουδουνι,αλλα οκ,εγω μενω σε μονοκατοικια. Και επιμενω,γιατι λογω δουλεια ( κουριερ-διανομεας 10 χρονια ) εχω δει και βλεπω τα απιστευτα. Μεχρι που μια "κυρια" πηρε τηλεφωνο στο γραφειο να κανει παραπονα,επειδη δεν της χτυπησα το κουδουνι ( το οποιο δεν ειχε το ονομα της πουθενα ) και την πηρα τηλεφωνο για παραδοση συνεννοημενου γραμματος. Αναγκαστηκα να βγαλω φωτο το θυροτηλεφωνο για να δειξω στο γραφειο οτι δεν υπηρχε το ονομα. Την επομενη μερα που περασα,εριξα μια ματια παλι,και ως εκ θαυματος ειχε κολλησει η "κυρια" χαρτακι.
vasilllis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Στις 6/1/2022 στις 1:34 ΠΜ, Basilhs23___ είπε Θυμάμαι μικρός πριν 20 χρόνια και παραπανω, που κάποιος είχε θυροκολλησει στην πόρτα μας ένα έγγραφο δικαστικό που αρνιόταν να το παραλάβει η μάνα μου, αρνήθηκε από το κουδούνι να ανοίξει και αυτός λέει αν δεν το παραλάβετε θα το θυροκολλησω στην πόρτα. Ευτυχώς ήμασταν μονοκατοικία τότε οπότε και που έμεινε λίγες ώρες κολλημένο εκεί, δεν έγινε και τίποτα. Βεβαια άλλο αυτό και άλλο να μην εντοπίζει το κουδούνι του παραλήπτη και να το δίνει όπου να ναι. Βάζουν κανονικά το έγγραφο με μια σφραγίδα επάνω πως "θυροκολληθηκε". E,ναι γνωστό αυτό .Το εγγραφό που μπορει να σταματήσει-διαβάσει-φωτογραφήσει ο οποιοσδήποτε τι γράφει.Ο τάδε καλείται στο διακστηρίο για το πλημμέλημα/κακουργημα κλπ που εκανε ?
Gatoskylo8 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Στις 6/1/2022 στις 1:34 ΠΜ, Basilhs23___ είπε Θυμάμαι μικρός πριν 20 χρόνια και παραπανω, που κάποιος είχε θυροκολλησει στην πόρτα μας ένα έγγραφο δικαστικό που αρνιόταν να το παραλάβει η μάνα μου, Αφού αρνήθηκε η γυναίκα να το παραλάβει, πως γίνεται τελικά ο άλλος να το θυροκολλήσει; Δηλαδή θέλεις να μου πεις πως αν εγώ αρνηθώ να πληρώσω ένα πρόστιμο το κράτος θα συνεχίσει να το απαιτεί;
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, vasilllis είπε E,ναι γνωστό αυτό .Το εγγραφό που μπορει να σταματήσει-διαβάσει-φωτογραφήσει ο οποιοσδήποτε τι γράφει.Ο τάδε καλείται στο διακστηρίο για το πλημμέλημα/κακουργημα κλπ που εκανε ? Δεν γνωρίζω αν αναγράφεται το κακούργημα η γενικά πως καλείται σε δικαστήριο. Αλλά όπως και να χει τι να κάνει ο άνθρωπος εάν ο παραλήπτης αρνείται την παραλαβή; Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία από τον νόμο για αυτό; Μόλις τώρα, Gatoskylo8 είπε Αφού αρνήθηκε η γυναίκα να το παραλάβει, πως γίνεται τελικά ο άλλος να το θυροκολλήσει; Δηλαδή θέλεις να μου πεις πως αν εγώ αρνηθώ να πληρώσω ένα πρόστιμο το κράτος θα συνεχίσει να το απαιτεί; Τι σχέση έχει το πρόστιμο; Μήπως έχεις μπερδέψει τα πράγματα; Τα πρόστιμα εννοείται πως πρέπει να τα πληρώσεις αλλιώς περνάνε στην εφορία. Η κλητευση για δικαστήριο είναι άλλο πράγμα. Αν αρνηθείς την παραλαβή η πρακτική που ακολουθείται (νόμιμη η παράνομη δεν γνωρίζω) είναι η θυροκολληση στην είσοδο. Ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να πάρει και να δώσει κάπου το έγγραφο, άρνηση παραλαβής σημαίνει πρακτικά ότι έλαβες γνώση αλλά αρνείσαι, τώρα το να μην σε βρει καθόλου η να μην υπάρχεις εκεί και να το δίνει σε άλλους ασχετους, είναι σαφώς παράνομο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα