Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται σε όλους. Έπειτα από ψάξιμο και διαθεσιμότητα στην περιοχή μου κατέληξα σε δύο διαφορετικά μοντέλα. Προφανώς και είδα διάφορα reviews γι αυτά όμως δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο. 

Τα μοντέλα που κοιτάω είναι τα Α. Continental premium contact 6 και Β. Michelin primacy 4 XL S2. Κλείνω περισσότερο προς τα δεύτερα για να είμαι και ειλικρινής αν και ακριβότερα κατά 15 ευρώ το τεμάχιο. 

Οι διαστάσεις είναι για 225/45/R17 μπροστά και 245/45/R17 τα πίσω. Εννοείται θα πάρω τετράδα και να τα αρχίσω όλα μαζί ταυτόχρονα. Το αμάξι θα περπατάει κυρίως σε αυτοκινητοδρομο, βροχερό και υγρό κλίμα (Αγγλία γαρ) και δεν κάνω τρέλες. Σπάνια και που θα οδηγώ γρήγορα με στροφές ψηλά για να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας με το σύστημα άμεσου ψεκασμού οπότε τα ελαστικά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον οκ για που και που γρήγορη οδήγηση. 

Δέχομαι και άλλες προτάσεις, ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από ikaruga24
Δημοσ.

Έβαλα 4αδα Conti Premium 6, το καλοκαίρι που μας πέρασε, στις ιδιες ακριβώς διαστάσεις. 

Πιο πριν είχα για χρόνια τα michelin pilot sport 4,πιο πριν τα 3 και πιο πριν τα 2.Τα καλύτερα ελαστικα που προσωπικά είχα ποτέ. 

Εβαλα τα Conti επειδή τα michelin θα αργούσαν πολύ. 

Τα primacy τα ειχα πριν χρόνια σε άλλο αμάξι εξωτερικό, εξίσου πολύ καλό ελαστικό.Το πιο παλιό μοντέλο. 

Τα Conti μέχρι τώρα, ήταν άριστα, δεν βρήκα κάτι αρνητικό,δεν έχω κάνει και πολλά χλμ βέβαια σε ακραίες συνθηκες. 

Σε γενικές γραμμές, δεν νομίζω να δεις κάποιες διαφορές ανάμεσα στα Premium και στα primacy. Ειναι και τα δύο πολύ καλές επιλογές. 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Οι διαστάσεις είναι για 225/45/R17 μπροστά και 245/45/R17 τα πίσω.

Θα σου πρότεινα να βάλεις ίδιες διαστάσεις για να μπορείς να κάνεις αργότερα την αλλαγή μπρος-πίσω. Αν επιμένεις στις διαφορετικές, τότε πίσω θα μπουν 245/40 και όχι 245/45

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Θα σου πρότεινα να βάλεις ίδιες διαστάσεις για να μπορείς να κάνεις αργότερα την αλλαγή μπρος-πίσω. Αν επιμένεις στις διαφορετικές, τότε πίσω θα μπουν 245/40 και όχι 245/45

Μάλλον ο κατασκευαστής του οχήματος ορίζει τις διαφορετικές διαστάσεις μπρός/πίσω, δεν νομίζω να το αποφάσισε από μόνος του ο ts.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, jmmys είπε

Έβαλα 4αδα Conti Premium 6, το καλοκαίρι που μας πέρασε, στις ιδιες ακριβώς διαστάσεις. 

Πιο πριν είχα για χρόνια τα michelin pilot sport 4,πιο πριν τα 3 και πιο πριν τα 2.Τα καλύτερα ελαστικα που προσωπικά είχα ποτέ. 

Εβαλα τα Conti επειδή τα michelin θα αργούσαν πολύ. 

Τα primacy τα ειχα πριν χρόνια σε άλλο αμάξι εξωτερικό, εξίσου πολύ καλό ελαστικό.Το πιο παλιό μοντέλο. 

Τα Conti μέχρι τώρα, ήταν άριστα, δεν βρήκα κάτι αρνητικό,δεν έχω κάνει και πολλά χλμ βέβαια σε ακραίες συνθηκες. 

Σε γενικές γραμμές, δεν νομίζω να δεις κάποιες διαφορές ανάμεσα στα Premium και στα primacy. Ειναι και τα δύο πολύ καλές επιλογές. 

Ευχαριστώ. Τα συγκεκριμένα που λες τα pilot sport τα είχα σκεφτεί και εγώ όμως διαβάζω για γρήγορη φθορά σε σχέση με τον ανταγωνιστή τους τα goodyear F1 asymmetric 5 τα οποία και μου προτείνουν για το δικό μου αμάξι. Στην αρχή έλεγα να πάω απευθείας σε all weather ελαστικά όμως το κόστος είναι σχεδόν διπλάσιο ανά τεμάχιο οπότε έδωσα άκυρο στην ιδέα. Χιόνι άλλωστε βλέπουμε 2-4 μέρες τον χρόνο. 

38 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που γράφει ξεκάθαρα ο κατασκευαστής για τις διαστάσεις των ελαστικών. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό είναι επικίνδυνο και το αμάξι χρησιμοποιείται για δουλειά οπότε θα είναι προβλεπόμενο σε όλα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό είναι επικίνδυνο

Μην γίνεσαι υπερβολικός

7 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που γράφει ξεκάθαρα ο κατασκευαστής για τις διαστάσεις των ελαστικών.

Είσαι σίγουρος ότι λέει 45 πίσω? Πισωκίνητο είναι τ' αμάξι? Ποιος είναι ο κατασκευαστής, είναι μυστικό? 😅

Το λέω μήπως το έχεις γράψει λάθος. Συνήθως τα πίσω είναι 245/40 αν τα μπροστά είναι 225/45. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Μην γίνεσαι υπερβολικός

Είσαι σίγουρος ότι λέει 45 πίσω? Πισωκίνητο είναι τ' αμάξι? Ποιος είναι ο κατασκευαστής, είναι μυστικό? 😅

Το λέω μήπως το έχεις γράψει λάθος. Συνήθως τα πίσω είναι 245/40 αν τα μπροστά είναι 225/45. 

Τίποτε το υπερβολικό. Ορίζεται ξεκάθαρα ότι οι διαστάσεις πρέπει να είναι αυτές διότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν έχεις σωστή προσαρμογή στη ζάντα και προκαλούνται από καρούμπαλα μέχρι και έξοδος από το πλαίσιο της ζάντας. Πέρα από αυτό όμως και οι εδώ λάστιχαδες δεν αφήνουν το όχημα να φύγει αν δεν είναι σωστά τα ελαστικά του. 

Το όχημα δεν είναι κρυφό, απλά δεν έχει σημασία του τι είναι στο συγκεκριμένο θέμα και ναι είναι πισωκινητο. Lexus Is250 του 2007 είναι. Το γράφει ξεκάθαρα στην πλακέτα του οχήματος ότι οι διαστάσεις για τα ελαστικά είναι αυτές μπρος και πίσω οπότε βάση αυτών πάω και δεν έχω επιλογή κιόλας εδώ που τα λέμε. Το πας, διαλέγεις τα ελαστικά που θες και αυτόματα σου περνάνε τις διαστάσεις του οχήματος, δεν μπορείς να τους πεις "βάλε μου 205 και ας γράφει 245" δηλαδή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και 

27 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που γράφει ξεκάθαρα ο κατασκευαστής για τις διαστάσεις των ελαστικών. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό είναι επικίνδυνο και το αμάξι χρησιμοποιείται για δουλειά οπότε θα είναι προβλεπόμενο σε όλα. 

Οπως ειπώθηκε πίσω πρέπει να ειναι 245/40/17, αφού τα μπροστά είναι 225/45/17.Ετσι ειναι και σε εμένα. 

Ξανά δες το. 

Διόρθωση, 

Ναι έχεις δίκαιο,πίσω παίρνει 245/45/17. Σπάνιο, αλλά αυτό λέει ο κατασκευαστης. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jmmys είπε

Οπως ειπώθηκε πίσω πρέπει να ειναι 245/40/17, αφού τα μπροστά είναι 225/45/17.Ετσι ειναι και σε εμένα. 

Ξανά δες το. 

Έχει δίκιο. Για κάποιο περίεργο λόγο η Lexus έχει 245/45 πίσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Χαίρεται σε όλους. Έπειτα από ψάξιμο και διαθεσιμότητα στην περιοχή μου κατέληξα σε δύο διαφορετικά μοντέλα. Προφανώς και είδα διάφορα reviews γι αυτά όμως δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο. 

Τα μοντέλα που κοιτάω είναι τα Α. Continental premium contact 6 και Β. Michelin primacy 4 XL S2. Κλείνω περισσότερο προς τα δεύτερα για να είμαι και ειλικρινής αν και ακριβότερα κατά 15 ευρώ το τεμάχιο. 

Οι διαστάσεις είναι για 225/45/R17 μπροστά και 245/45/R17 τα πίσω. Εννοείται θα πάρω τετράδα και να τα αρχίσω όλα μαζί ταυτόχρονα. Το αμάξι θα περπατάει κυρίως σε αυτοκινητοδρομο, βροχερό και υγρό κλίμα (Αγγλία γαρ) και δεν κάνω τρέλες. Σπάνια και που θα οδηγώ γρήγορα με στροφές ψηλά για να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας με το σύστημα άμεσου ψεκασμού οπότε τα ελαστικά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον οκ για που και που γρήγορη οδήγηση. 

Δέχομαι και άλλες προτάσεις, ευχαριστώ. 

Αφού είσαι Αγγλία που τον περισσότερο καιρό βρέχει κοίτα και τίποτα σε βροχολάστιχα πάντως, π.χ. Uniroyal Rainsport ή Rainexpert.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Ειδικά για Αγγλία εάν θες και uniroyal rainsport 5. Μιλάμε το καλύτερο λάστιχο που υπάρχει για βροχερό οδόστρωμα, θα πιεις την πλάκα της ζωής σου.

Απο κει και πέρα προσωπικά θεωρώ την Continental την καλύτερη και ποιοτικότερη μάρκα, πάντα continental φορούσα!

Δημοσ.

Μακριά από continental και συγκεκριμένα το μοντέλο που κοιτάς. Το καλοκαίρι έβαλα τα asymmetric 5 και είναι πολύ καλύτερο και σε άνεση και σε κράτημα και σε θόρυβο και σε πληροφόρηση στο τιμόνι. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πήγα σήμερα εν τέλη να τα περάσω και είχαν σε προσφορά τετράδα Goodyear asymmetric eagle F1 στις 380 λίρες για τις διαστάσεις μου και τα Bridgestone turanza T005 στα 410. Οι τιμές περιλαμβάνουν και περαστικά μαζί με δωρεάν κάποιες μικρές υπηρεσίες. 

Επέλεξα τελικά τα goodyear έναντι των bridgestone. Ελπίζω να αποδειχτούν στο ίδιο στάνταρ που τόσος κόσμος πίνει κρασί στο όνομα τους. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...