ilias78 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μίλησα σήμερα με nova για αναβάθμιση γραμμής σε 50αρα ή 100αρα κ μου είπαν πως ότι κ να επιλέξω η τηλεφωνική γράμμα θα είναι voip. Σε ερώτηση μου τι γίνεται σε διακοπής ρεύματος με το τηλέφωνο, μου πρότειναν την αγορά ενός mini ups. Το θέμα τώρα όμως είναι το εξής. Εκεί που θα μπει το ρουτερ υπάρχει μόνο μία πριζα στην οποία έχω κουμπωσει powerline κ με ταφ δίνω ρεύμα σε ρουτερ κ ασύρματο τηλεφωνο. Επειδή το powerline πρέπει να είναι σε τοίχο συνδεδεμένο, μπορώ το mini ups να το συνδέσω στο ταφ ή πρέπει κ αυτό να είναι απευθείας σε τοίχο?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Βάζεις το μίνι ups στο ταφ κανονικά, δεν τρέχει τίποτα. Το θέμα είναι ότι αν σου κοπεί το ρεύμα δεν θα δουλεύει και το ασύρματο τηλέφωνο.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 12 minutes ago, ilias78 said: Μίλησα σήμερα με nova για αναβάθμιση γραμμής σε 50αρα ή 100αρα κ μου είπαν πως ότι κ να επιλέξω η τηλεφωνική γράμμα θα είναι voip. Σε ερώτηση μου τι γίνεται σε διακοπής ρεύματος με το τηλέφωνο, μου πρότειναν την αγορά ενός mini ups. Το θέμα τώρα όμως είναι το εξής. Εκεί που θα μπει το ρουτερ υπάρχει μόνο μία πριζα στην οποία έχω κουμπωσει powerline κ με ταφ δίνω ρεύμα σε ρουτερ κ ασύρματο τηλεφωνο. Επειδή το powerline πρέπει να είναι σε τοίχο συνδεδεμένο, μπορώ το mini ups να το συνδέσω στο ταφ ή πρέπει κ αυτό να είναι απευθείας σε τοίχο? απο οπου θες του δινεις ρευμα. επισης στο vdsl γενικοτερα αμα κοπει το ρευμα στην περιοχη δεν εχουν ολα τα Kv μπαταριες οποτε και παιζει να χασεις τα παντα. 3 minutes ago, Orestis_G said: Βάζεις το μίνι ups στο ταφ κανονικά, δεν τρέχει τίποτα. Το θέμα είναι ότι αν σου κοπεί το ρεύμα δεν θα δουλεύει και το ασύρματο τηλέφωνο. αυτο που εδινε η cosmote αν θυμαμαι σωστα ειχε δυο εξοδους μαλλον για να δωσεις και σε ασυρματο τηλεφωνο αρκει να κανει το βυσμα και η ταση (12 volt)
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 @poulinos Μόλις τσέκαρα το μίνι UPS του ΟΤΕ (μου'χε ξεμείνει, γιατί δεν είχαν πρωτόκολλο παραλαβής με τη λήξη της σύμβασης, σε αντίθεση με το router ). Μία έξοδο έχει, δυστυχώς, και μία USB
ilias78 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Οπότε θα χρειαστεί να βρω mini ups με 2 εξόδους (1 για ρουτερ κ 1 για τηλ) κ το κλασικό ενσύρματο τηλέφωνο που δεν θέλει ρεύμα. Σωστά?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Αν πάρεις το κλασικό τηλέφωνο θα μπει στην Phone1 του router και τελείωσες χωρίς επιπλέον πρίζα. Αν θες ασύρματο, εκεί είναι το θέμα. Φυσικά αν δεν ενοχλεί στο χώρο που βρίσκεσαι, θα μπορούσες να πας και σε ένα σχετικά μικρό, κανονικό UPS, από εκείνα που μοιάζουν με χοντρά πολύπριζα.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 13 minutes ago, Orestis_G said: @poulinos Μόλις τσέκαρα το μίνι UPS του ΟΤΕ (μου'χε ξεμείνει, γιατί δεν είχαν πρωτόκολλο παραλαβής με τη λήξη της σύμβασης, σε αντίθεση με το router ). Μία έξοδο έχει, δυστυχώς, και μία USB attached φωτογραφια. 6 minutes ago, ilias78 said: Οπότε θα χρειαστεί να βρω mini ups με 2 εξόδους (1 για ρουτερ κ 1 για τηλ) κ το κλασικό ενσύρματο τηλέφωνο που δεν θέλει ρεύμα. Σωστά? αν βαλεις ενσυρματο δεν θες.αν βαλεις ασυρματο τοτε το θες αλλα θα πρεπει το ασυρματο να παιζει στα 12 volt.αν ειναι λιγοτερα δεν μπορεις διοτι τα ρουτερ 99,9 τις 100 δουλευουν στα 12. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Αν είναι διαφορετικό από 12V το ασύρματο, παίζει να το σώζει με κάτι τέτοιο:
ilias78 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Θα κοιτάξω να βρω ένα μικρό ενσύρματο τότε κ θα κάνω τη δουλειά μου. Οποτε συνδέω το τηλ κανονικά στο ρουτερ. Το καλώδιο ρεύματος του ρουτερ πάει στο mini ups κ το ρεύμα του ups στο ταφ του τοίχου. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 31 minutes ago, ilias78 said: Θα κοιτάξω να βρω ένα μικρό ενσύρματο τότε κ θα κάνω τη δουλειά μου. Οποτε συνδέω το τηλ κανονικά στο ρουτερ. Το καλώδιο ρεύματος του ρουτερ πάει στο mini ups κ το ρεύμα του ups στο ταφ του τοίχου. Ευχαριστώ σωστα 36 minutes ago, Orestis_G said: Αν είναι διαφορετικό από 12V το ασύρματο, παίζει να το σώζει με κάτι τέτοιο: ωραιο αυτο.το βασικο ειναι βεβαια σε ολες τις περιπτωσεις να μπορει να αντεξει το φορτο και των 2 συσκευων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα