Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάτι μέρες,στα παιχνίδια που παίζω άρχισα να παρατηρώ πολύ συχνά κολλήματα,ενώ μεχρί τότε δεν είχε κολλήσει το pc σε τίποτα.Νομίζω όταν έκανα restart για να κάνει install ενα windows update,από κει και μετά άρχισα να κολλάω. Και σήμερα παρατήρησα κάτι που γι’αυτό θα ήθελα να ρωτήσω και να μάθω(Φώτο). Εγώ έχω 16αρα ραμ αλλα στο task manager γράφεί 8(για την ακρίβεια δηλαδή 7,9). Αυτό τι μπορεί να σημαίνει?Ότι κάηκε το ενα ντιμμακι ή ότι ξαφνικά δεν αναγνωρίζει τη μία ραμ. Και τι πρέπει να κάνω εγώ.Ευχαριστώ και καλημέρα.Untitled.jpg.6563cd7a7a890fbc576a4409bcf6ae1a.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zwaratrela είπε

κάηκε το ενα ντιμμακι ή ότι ξαφνικά δεν αναγνωρίζει τη μία ραμ.

Αν δείτε πιο κάτω, αναφέρει "Slots used: 2 of 4" και "Hardware reserved: 8.1 GB". Άρα η μνήμη αναγνωρίζεται, αλλά το λειτουργικό έχει δεσμεύσει για κάποιο λόγο (που δεν γνωρίζω να εξηγήσω) 8 GB από τη ραμ.

Όταν τραβήχθηκε το στιγμιότυπο τι έτρεχε/ προγράμματα ήταν ανοιχτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zwaratrela είπε

Πριν κάτι μέρες,στα παιχνίδια που παίζω άρχισα να παρατηρώ πολύ συχνά κολλήματα,ενώ μεχρί τότε δεν είχε κολλήσει το pc σε τίποτα.Νομίζω όταν έκανα restart για να κάνει install ενα windows update,από κει και μετά άρχισα να κολλάω. Και σήμερα παρατήρησα κάτι που γι’αυτό θα ήθελα να ρωτήσω και να μάθω(Φώτο). Εγώ έχω 16αρα ραμ αλλα στο task manager γράφεί 8(για την ακρίβεια δηλαδή 7,9). Αυτό τι μπορεί να σημαίνει?Ότι κάηκε το ενα ντιμμακι ή ότι ξαφνικά δεν αναγνωρίζει τη μία ραμ. Και τι πρέπει να κάνω εγώ.Ευχαριστώ και καλημέρα.Untitled.jpg.6563cd7a7a890fbc576a4409bcf6ae1a.jpg

Αν μπορείς να ανοίξεις το κουτί και να κοιτάξεις πόυ είναι τοποθετημένες οι μνήμες οκ.
Διαφορετικά κατέβασε το cpuZ, τρέξε το και στο tab Memory δες σε ποιές θέσεις του μπόρντ είναι εγκατεστημένα τα 2 dimms που έχεις.

Αν είναι στις θέσεις 1+2 του μπόρντ τότε στα έχουν τοποθετήσει λάθος και για αυτό δεν την αναγνωρίζει όλη την RAM, πρέπει να είναι στις 2+4 για να παίξει σωστά.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά δεν ξέρω γιατί λέει 2 στα 4,ενώ η μητρική μου έχει μονο 2 σλοτς για ραμς. Τέλος πάντων,άνοιξα το κουτί τις έβγαλα και τις ξανάβαλα και τώρα έφτιαξε.auto.jpg.3e6fe4c808ee3e40ace070cc3b03983b.jpg

Επεξ/σία από zwaratrela
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...