Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νεο θεματακι για να διαγωνιστουμε σε eco καταστασεις με τα ηλεκτρικα. 😁 (Κοινως, ποιος την εχει μεγαλυτερη την εμβελεια)

Λοιπον  116D EF. Dynamics με 170.000 χλμ σε διαδρομη Ψυχικο-Οινοφυτα δηλαδη 53 χλμ (για εργασια) στις 04/01/2022

Ξεκινησα: 8:56 - Εφτασα: 9:40 - Διαρκεια: 44 λεπτα - Μεση καταναλωση: 3.5 λιτρα / 100 χλμ - Μεση ωριαια ταχυτητα: 74.9 χλμ/ωρα

Με 50αρι ντεποζιτο το οχημα. Βγαζει πολλα, μα πολλα χιλιομετρα 😁 

1171245439_271018193_2103612519819383_3157566304786187199_n(1).jpg.b60501ae7ddca1293421934e067ea3df.jpg#

Capture.JPG.b26489b0acda92c5c0b3da81df476e38.JPG

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ.

Πολυ καλη καταναλωση! Με ηλεκτρικο δεν μπορει να συγκριθει αλλα για ολα τα υπολοιπα πολυ καλο, αν και σαν κοστος καταναλωσης μονο υβριδικο θα εβγαινε πιο ακριβο. LPG εχει παροομοιο κοστος και LNG μικροτερο απο αυτο.

Δημοσ.

Το θέμα της κατανάλωσης είναι στον μεγαλύτερο βαθμό θέμα οδήγησης. Ειδικά εντός πόλης εαν κινείσαι με ταχύτητες μέχρι 70χλμ επιταχύνοντας προοδευτικά, αν δεν  φρενάρεις τελευταία στιγμή στο φανάρι και αν αποφεύγεις τις περιττές  προσπεράσεις, η κατανάλωση θα μένει χαμηλά για το εκάστοτε αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο οδήγησης και εκμεταλευόμενος στο έπακρο το υβριδικό σύστημα, με Toyota CHR 1.8 hybrid, είμαι σταθερά στα 3.7λ/100χλμ εντός πόλης, σε εποχή που δεν χρειάζεται καλοριφέρ.
 Έχω δοκιμάσει να πηγαίνω και με γρηγορότερους ρυθμούς αλλά απλά ανεβαίνει η κατανάλωση 0.5λ/100 με τον χρόνο της διαδρομής να παραμένει ίδιος και δεν είχε κανένα νόημα. 
  Σε ταχύτητες μέχρι 80χλμ στην εθνική χωρίς cc, η κατανάλωση είναι περί το 3,5/100 με 2 άτομα και λίγα συμπράγκαλα αλλά φλερτάρεις με το να σε περάσει ο ίσκιος σου. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα αλλάζουν  δραματικά ανάλογα την ταχύτητα.  Στα 90χλμ είναι στα 4.0, στα 110χλμ  σχεδόν 5 και στα 130χλμ γύρω στα 6.5-7 ανάλογα τον αέρα. Παραπάνω δεν έχω πάει για μεγάλη απόσταση γιατί γενικότερα δεν με ενδιαφέρει να πηγαίνω γρήγορα, αλλά λόγω του όγκου του αυτοκινήτου, η οικονομία πάει περίπατο.

Πολλοί θα πουν "μα καλά ρε μαλακές, κάθεστε και ασχολείστε με το 0,5/100 και το 1/100"... Ε και εγώ έτσι έλεγα κάποτε.. Τι να κάψεις 20€ τι να κάψεις 30€. Μέχρι που πήρα υβριδικό και σου έχει τη κατανάλωση και τη χρήση της μπαταρίας μέσα στη μούρη, οπότε λες "τώρα έκαψα πιο πολύ. ας το κάνω λιγότερο την επόμενη φορά" μετά βλέπεις τη χρήση της μπαταρίας και λες "την επόμενη φορά θα το κάνω όλο με μπαταρία" και στην ουσία κάνεις ένα challenge με τον εαυτό σου για την δυνατότερη οικονομική οδήγηση, που εντός πόλης είναι μια χαρά και δεν ενοχλείς κανέναν.      Όπως και στην εθνική πχ αν θες να πας με 80-90, κάθεσαι πίσω από ένα φορτηγό στα δεξιά και άσε να σε προσπερνάνε. 

Στο μόνο πράγμα που έκανε κακό η μεγαλύτερη προσοχή στην κατανάλωση, είναι στην σχέση μου με τον βενζινά, που με βλέπει πλέον μια φορά τον μήνα για 35λιτρα βενζίνης μετά από 1000χλμ περίπου κάθε φορά.  

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως παιδιά δεν βλέπω τραγικές διαφορες στις καταναλώσεις των νέων αυτοκινήτων σε σχέση με τα παλαιότερα. 

Πρόσφατα έκανα διαδρομή 600χλμ με το δικό μου Vectra B του 2001 1.6 με μηχανικό κιβώτιο. Ταχύτητα 110-120 χλμ με αυξομειώσεις λόγω διοδίων ( χρήση e pass) και είχα μέση κατανάλωση 5.8 λτ/100.

Βέβαια για να πετύχω τέτοια κατανάλωση με το αυτόματο Mégane 1.6 που έχω πρέπει να πάω με 80-90χλμ/ώρα.

Συνολικά πάντως ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν σου κάνει κ τραγική οικονομία στο καύσιμο σε σχέση με ένα παλαιότερο.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bill999r είπε

Πάντως παιδιά δεν βλέπω τραγικές διαφορες στις καταναλώσεις των νέων αυτοκινήτων σε σχέση με τα παλαιότερα. 

Πρόσφατα έκανα διαδρομή 600χλμ με το δικό μου Vectra B του 2001 1.6 με μηχανικό κιβώτιο. Ταχύτητα 110-120 χλμ με αυξομειώσεις λόγω διοδίων ( χρήση e pass) και είχα μέση κατανάλωση 5.8 λτ/100.

Βέβαια για να πετύχω τέτοια κατανάλωση με το αυτόματο Mégane 1.6 που έχω πρέπει να πάω με 80-90χλμ/ώρα.

Συνολικά πάντως ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν σου κάνει κ τραγική οικονομία στο καύσιμο σε σχέση με ένα παλαιότερο.

Πριν χρόνια ειχα πετύχει κι εγώ σε Hyundai Elantra 1.6 του 2004 να δείξει κατανάλωση 5.9l/100 (είχα μηδενίσει την ένδειξη κατανάλωσης πριν ξεκινήσω το ταξίδι) για αυθημερόν ταξίδι Κερατσινι-Αρτα-Κερατσινι (επίσκεψη στο ΚΕΥΓ) με ταχύτητα κάπου στα 130 στην εθνική, κάπου 110 στην τραγική τότε Κορίνθου Πατρών  και φυσικά αρκετά μικρότερη στις επαρχιακές οδούς. 

Με Hyundai Coupe S145 1.6 τούρμπο, σε μεικτά ταξίδια (εθνική και τοπικές διαδρομές) πετυχαίνω 7ρια για ταχύτητες επίσης στα 130 στην εθνική. Στο fuelio που το παρακολουθώ από 03/2018 έως σήμερα έχω συνολική μεικτή κατανάλωση (εντός-εκτος πόλης) ολα αυτά τα χρόνια 9.96l/100χλμ. Δεν τις λες κι άσχημες τις καταναλώσεις του για παλιάς τεχνολογίας τούρμπο αυτοκίνητο του 2002.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, bill999r είπε

Λίγο απίθανο το Vectra να καίει όσο λες, 5,7l ανακοινώνει το εργοστάσιο για υπεραστικό κύκλο, 6,5 -7 λίτρα θα μου φαινόταν πιο λογικό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Λίγο απίθανο το Vectra να καίει όσο λες, 5,7l ανακοινώνει το εργοστάσιο για υπεραστικό κύκλο, 6,5 -7 λίτρα θα μου φαινόταν πιο λογικό.

6.6 έχω κι εγώ σε ταξίδι με 120 σε εγνατία. Τέτοια κατανάλωση στην πόλη την ξεχνάς.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως τις περισσότερες φορές η κατανάλωση είναι στα 6.5 λίτρα σε ταξίδι στην εθνική πάντα, αλλά με ταχύτητες έως κ 140 χλμ/ώρα σε ορισμένα κομμάτια. 

Αυτή τη φορά όμως με 1.75 την βενζίνη και μιας και είχα διαδρομή 600χλμ είπα να το πάω συγκρατημένα. Κ όντως έκαψα κοντά στα 35 λίτρα καυσίμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη κανω αποστασεις, με ενδιαφερει το τελικο αποτελεσμα της εξισωσης με 50αρι ντεποζιτο:

κοστος μετακινησης (τιμη καυσιμου και καταναλωση) + εμβελεια με ενα γεμισμα + συντηρηση οχηματος + καθημερινοτητα (ροπες)

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ.

Cng χωράνε;; 

Γεμισμα στα Κοιλα Κοζάνης 4 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία 11.3kg από άδειο 1.266€/kg  14.30€

Πέρασα 2 ημέρες Βέροια με κίνηση εντός πόλεως 

Σταμάτησα Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης 18 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία 175km: 6.8kg x 1.189€/kg 8.10€

Στάση Ξάνθη για καφεδάκι

Πέρασα Αλεξανδρούπολη και πριν τα διόδια Αρδανιου γύρισε σε βενζίνη μετά από 335 χλμ(ρεκόρ) , με χιονολάστιχα... 510χλμ 22.40€

Τη προηγούμενη Δευτέρα φουλαρα βενζίνη 40 λτρ 1.759€/λτρ 70€!! (τα οποία βγάζουν 650χλμ περίπου)

Seat ibiza 2018  Αισίως στα 108.000χλμ από 5/2018

Καλούς δρόμους με ασφάλεια  σε όλους

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλο ειναι παιδια να βαζεται Photo απο το trip και απο το google maps.

Γιατι με τα λογια, ειδες! μου παν! ακουσα! Δεν θα βγει κατι!

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.
Άλλο οι καταναλώσεις diesel
και άλλο οι καταναλώσεις σε βενζίνη.
Και προσωπικά, εδώ και 20 χρόνια το αμάξι που είχα άμα γούσταρα να καίω λίγο, ήδη μπορούσα και 4,5 l/100km (με το trip computer όπως τα μετράει κι ο ts). Βενζίνη κιόλας.

2.
Και μια και πιάσαμε και 20ετία πίσω, υπήρχε κι ένα VW Lupo 3l *
Το λέγαν 3l γιατί έκαιγε τόσο: 3 l/100km.
Είχε και αναλογικό οικονομόμετρο στο καντραν α λά BMW.
Αλλά έκαιγε diesel για να καίει αυτή την κατανάλωση.

Συμπέρασμα:
δεν κουνιέται κανείς να λέει σήμερα ότι καίει 3λίτρα στα 100χλμ.
Πολύ περισσότερο με καύσιμο πετρέλαιο.
Να μου λέγατε για βενζίνη έστω...

* Και για όσους έχουν τη δικαιολογία ότι το Lupo είναι τόσο μικρό, 
η κατανάλωση 3 λίτρα στα 100χλμ έβγαινε 20 χρόνια πίσω και σε Audi A2.
Sorry mr ts.

Επεξ/σία από nemom
Δημοσ.

Το trip μην το εμπιστεύεσαι ποτέ. Πάντα μετράς βενζινάδικα με γεμίσματα/χιλιόμετρα, αφού άλλωστε εκεί πληρώνεις. Κρατάω από τα μισά του 2014 δεδομένα σε εφαρμογή στο κινητό εγώ για την alfa 147 μου, και έβαλα από περιέργεια να δω τι έχω κάψει. Τα τελευταία 7 χρόνια από 1/1/15 μέχρι 31/12/21 (μάλιστα φούλαρα εκείνη την ημέρα) έχω κάνει 80062 χλμ με 5820 λίτρα βενζίνης. 7.22 το average, με ελάχιστο να έχω πετύχει 6.46 ενώ μέγιστο 8.44. Ποτέ δεν γέμιζα πριν/μετά το ταξίδι, απλά όταν ερχόταν η ώρα του το γεμίζω και σπάνια θα βάλω λιγότερο, εκτός αν περιμένω να πέσουν τις επόμενες μέρες οι τιμές αισθητά. Στο trip σταθερά μου έβγαζε μισό λίτρο πιο αισιόδοξα από την πραγματικότητα, ίσως και παραπάνω.

Επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που είδα, μέση τιμή βενζίνης που έβαζα 1.481 με ελάχιστο 1.25 και μέγιστο 1.748 (απλή πάντα).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Το trip μην το εμπιστεύεσαι ποτέ. Πάντα μετράς βενζινάδικα με γεμίσματα/χιλιόμετρα, αφού άλλωστε εκεί πληρώνεις. Κρατάω από τα μισά του 2014 δεδομένα σε εφαρμογή στο κινητό εγώ για την alfa 147 μου, και έβαλα από περιέργεια να δω τι έχω κάψει. Τα τελευταία 7 χρόνια από 1/1/15 μέχρι 31/12/21 (μάλιστα φούλαρα εκείνη την ημέρα) έχω κάνει 80062 χλμ με 5820 λίτρα βενζίνης. 7.22 το average, με ελάχιστο να έχω πετύχει 6.46 ενώ μέγιστο 8.44. Ποτέ δεν γέμιζα πριν/μετά το ταξίδι, απλά όταν ερχόταν η ώρα του το γεμίζω και σπάνια θα βάλω λιγότερο, εκτός αν περιμένω να πέσουν τις επόμενες μέρες οι τιμές αισθητά. Στο trip σταθερά μου έβγαζε μισό λίτρο πιο αισιόδοξα από την πραγματικότητα, ίσως και παραπάνω.

Επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που είδα, μέση τιμή βενζίνης που έβαζα 1.481 με ελάχιστο 1.25 και μέγιστο 1.748 (απλή πάντα).

Παντα βαζω πετρελαιο με το trip. Κατα 99,9% πεφτει μεσα. 

Βαζω μονο απο ενα πρατηριο Καλυψω της ΒP. Μετρημενες στα δαχτυλα οι φορες που εβαλα απο διαφορετικο πρατηριο (ΕΚΟ) στα 170.000 χλμ που εχω κανει.  

Πριν παρω το BMW ειχα το 147 2005 1.600 κυβικα TSPARK full extras για καθημερινο. Ασε κλαμα το κοστος μετακινησης, πιο τακτικα και πιο τσιμπημενα τα service τσιμπαγε και λαδακι (normal πραγματα 400ml ανα 1000 χλμ). Στα 160.000 χλμ το πουλησα.  

Με το ALFA Romeo ηθελα για 2,500 χλμ περιπου 350 ευρω. Με το BMW θελω 170 ευρω. Με σημερινες τιμες καυσιμων.

Επισης μπορει και τα δυο αμαξια να ηταν 116 αλογα, το BMW σου δινει την αισθηση οτι ειναι πολυ πιο δυνατο καθως η ροπη και η μεγιστη ισχυς βγαινει απο πολυ χαμηλα. Ασε που ταξιδευεις με 160 χλμ και δεν ακους τιποτα απο μοτερ.

Μπροστα και το mercedes οταν μου ειχαν παρει τις πινακιδες! 😎

5.jpg.35846553ed87981aa31eccba3af2bc4d.jpg

10.thumb.jpg.0c53ad750e7723e858736f6ec0d49863.jpg

Επεξ/σία από SeriesX
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...