Ntinaras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, Everest είπε Για αυτά που θες θα έλεγα πέριξ στις στάσεις Μετρό: Ηλιούπολη μέχρι Αργυρόπουλη και Χολαργό μέχρι Αγία Παρασκευή. Αν στο Μετρό, περιλαμβάνεις και τον Ηλεκτρικό, από Ηράκλειο και πάνω. Εγω ειμαι αργυρουπολη στα συνορα με αλιμο, και ειναι μαγικη περιοχη. Βεβαια τα νοικια εδω ειναι ακριβα, σε σχεση με την ανω αργυρουπολη. Ισως εκει γυρω στο Πλαισιο να ειναι η χρυση τομη.
Menelaos83 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Να μην φοβάμαι πως θα μπουκάρουν στο σπίτι ή να μου κλέψουν το αμάξι (πχ πετράλωνα) Γτ νομιζει περιοχες πχ Νεα Σμυρνη, Ηλιουπολη δεν κλεβουν αμαξια και σπιτια; Το ποσοστο δεν διαφερει ιδιαιτερα. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από Menelaos83
makis269 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 πόσα δίνει για ενοίκιο και τι τετραγωνικά θέλεις ? από εκεί ξεκινάς και μετά βλέπεις επιλογές για ίντερνετ και φαγητό πράσινο και άλλες ανέσεις. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Λοιπόν, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Αθήνα έμενα παλιά στον Χολαργό για 4 χρόνια που σαν περιοχή μου άρεσε είχε όμως (δεν ξέρω αν ακόμη δεν έχει βασικά) τα πράγματα που θα ήθελα. Γενικά έχω κάποιες περιοχές στο μυαλό αλλά μιας και δεν είχα μάθει στο 100% την αττική (λέω Αθήνα αλλά με ενδιαφέρουν και τα προάστια αρκεί να μην ειναι πολύ απομακρυσμένα) , + έχουν περάσει γύρο στα 8 χρόνια απο τότε που έφυγα και θα ήθελα την άποψη απο ντόπιους η τέλος πάντων γνώστες. Είμαι freelancer οπότε η τοποθεσία της δουλειάς δεν παίζει ρόλο. Οι απαιτήσεις μου ειναι απλές. Πρόσβαση σε "πολύ" γρήγορο internet για τα δεδομένα της ελλάδας (πάροχος αδιάφορος αρκεί να μην μιλάμε για leased σε λογικό κόστος πρόσβαση δηλαδή) 100Mbps τουλάχιστον. <--- σε περίπτωση που υπάρχουν περιοχές με όλα τα άλλα που παραθέτω αλλά δεν υπάρχει σε αυτές 100+ mbps θα το σκεφτώ αν υπάρχει καμπίνα VDSL 50 Να έχει μια ζωή/κίνηση την ημέρα. (μιλάμε σε περίπτωση που καταλαγιάσει η πανδημία) Να έχει μεγάλη ποικιλία απο καλά φαγάδικα που να κάνουν ντελίβερι όχι γύρος γύρος πίτσα πίτσα έβερεστ μικέλ και τα αλλά να ειναι μούφα ή να μην υπάρχουν καν σαν επιλογές θέλω να μπορώ να παραγγέλνω διαφορετικές κουζίνες ή έστω ιδέες αλλά να ειναι και καλή η ποιότητα Να υπάρχει μετρο στην περιοχή, έχω αμάξι αλλά θέλω να το χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο για τίποτα βραδυνές εξόδους ή άλλες ανάγκες Να μην φοβάμαι πως θα μπουκάρουν στο σπίτι ή να μου κλέψουν το αμάξι (πχ πετράλωνα) Να μην φοβάμαι μην γίνει τίποτα περίεργο το βράδυ αν γυρίσω απο έξοδο (οκ για τα δύο αυτά πουθενά δεν είσαι 100% σίγουρος αλλά να μην είναι περιοχή υψηλού κινδύνου) Να έχει νορμάλ ενοίκια ή τεσπα όχι πολυτελής και πολύ ακριβές περιοχές (αλλά αν ειναι σχετικά κοντά σε τέτοιες περιοχές θα θεωρηθεί + αλλά όχι απαραίτητο ) Εν ολίγοις θέλεις την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Τα ενοίκια έχουν πάει στον θεο σχεδόν παντού, μόνο κανένα ισόγειο η υπόγεια γκαρσονιέρα. Εγκληματικοτητα υπάρχει σχεδόν παντού. Αυτά που λες θα τα βρεις γενικώς κοντά σε στάση μετρό, και μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Πετράλωνα μένει φίλος μου είναι μια χαρά, και Εξάρχεια επίσης από τότε που καθάρισαν την περιοχή δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν, βέβαια κάνεις δεν μας εγγυάται πως θα επιστρέψει το πρόβλημα. Υπάρχουν σταθμοί μέτρο μεν αλλά με χαμηλη σχετικά κίνηση μαγαζιά κτλ. Λοιπόν, εφόσον δεν επιθυμείς το κέντρο της Αθήνας, από περιοχές που γνωρίζω και ικανοποιουν σχετικά τα κριτήρια που ψάχνεις είναι: Νέα Σμύρνη, πλησίον πλατείας με σταθμο Τραμ στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Ενοίκια όμως πολύ υψηλά. Αρκετή ταλαιπωρία αν έχεις αμάξι για να κατέβεις κέντρο από την Συγγρού θα βρίζεις μέσα σου κάποιες φορές από την κίνηση. Άγιος Δημήτριος πλησίον σταθμού μέτρο, Βουλιαγμένης, Mall, εμπορικά κυρίως, λίγα φαγαδικα, χαμηλή εγκληματικοτητα, σύνδεση με Δάφνη που είναι παρόμοια περιοχή όπως ναι με Μπραχαμι που είναι μια αρκετά ήσυχη ήρεμη καθαρή και ωραία περιοχή. Δάφνη, πλησίον μέτρο, τα είπα πριν. Αιγάλεω, πλησιον μέτρο και Ιεράς οδού. Αρκετά μαγαζιά και κίνηση όπως και συγκοινωνίες. Δεν ξέρω τι παίζει από εγκληματικοτητα και ενοικια εκεί όμως.
Everest Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη απαράδεκτες περιοχές στο θέμα πάρκιν και ενώ παλιά ήταν όμορφες, πλέον τις θεωρώ πολύπλευρα προβληματικές. Μένω Χολαργό 6 χρόνια, έχει λιγότερες επιλογές, αλλά δεν θα πήγαινα για κανένα λόγο να μείνω εκεί.
helen22 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Με όσα λες, χωρίς να ξέρω ακριβώς τιμές ενοικίων ανά περιοχή, θα επέλεγα Χολαργό ή Χαλάνδρι από μπλε γραμμή μετρό, Περιστέρι ή από Ηλιούπολη και κάτω για την κόκκινη και Ηράκλειο και πάνω για ηλεκτρικό. Από όλα αυτά νομίζω πιο οικονομικό σε ενοίκια είναι το Περιστέρι.
panosilio Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Αν δεν σας "μυρίζουν" τα δυτικά προάστια, γιατί βλέπω μια τάση για βόρεια και νότια, κάτι στη γραμμή Νίκαια-Κορυδαλλός-Αιγάλεω θα σε ικανοποιούσε. Και μετρό έχει και καλύπτει ικανοποιητικά σχεδόν τα πάντα από αυτά που θέτεις ως προϋποθέσεις.
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 κάπου εδω μπαίνει ο ts και λέει οτι ψαχνει 80τμ με παρκινγκ μέχρι 400ευρω και απο χολαργό περνάμε στον ασπρόπυργο. 1 1
Clytoceyx Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Να αφησω και ενα Μοσχατο ετσι να αιωρειται. Μετρο δεν εχει, αλλα εχει ηλεκτρικο και τραμ (για πιο περιεργα γουστα). Βασικα και η Καλλιθεα (εννοειται προς την Ποσειδωνος παντα, Τζιτζιφιες φαση) μια χαρα ειναι. Δεν ξερω τιμες, αλλα υποπτευομαι οτι δεν θα ειναι οπως τα hardcore Ν.Π. η και συγκεκριμενες ακριβες περιοχες στο Χαλανδρι η και γενικοτερα ολο το Χαλανδρι. Εχω γνωστους που ζουν χρονια εκει και δεν ειχαν προβληματα με ξαφρισματα αυτοκινητων. Βεβαια, πολλες απο τις καινουργιες πολυκατοικιες εχουν κλειστα παρκινγκ η πυλωτες, οποτε υπαρχει αυτη η επιπλεον ασφαλεια. Μοσχατο τα πρωινα εχει αρκετη κινηση κοσμου (ενεκα και του σταθμου του ηλεκτρικου μιας και εξυπηρετει αρκετες τριγυρω περιοχες), και πολλα φαγαδικα, καφετεριες κοκ (υπερβολικα πολλα κατα τα γουστα μου για το μεγεθος της περιοχης, αλλα αυτο ειναι ασχετο). Για ποιοτητες και ποικιλιες δεν εχω ιδεα παντως. Διπλα ειναι η Συγγρου, η Ποσειδωνος και η Πειραιως (για ακομα πιο περιεργα γουστα) οποτε εχεις προσβαση σε πολλες αλλες περιοχες. Προτιμηστε θαλασσα, και το λεω αυτο χωρις να εχω κανενα στοιχειο για να το υποστηριξω. Καποιος παππους θα το εχει πει, μπορει να ηξερε και κατι. Επισης, κατι λενε για αθηναικη ριβιερα. Ενταξει, off-αθηναικη ριβιερα.
Dinos1973 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Λοιπόν, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Αθήνα έμενα παλιά στον Χολαργό για 4 χρόνια που σαν περιοχή μου άρεσε είχε όμως (δεν ξέρω αν ακόμη δεν έχει βασικά) τα πράγματα που θα ήθελα. Γενικά έχω κάποιες περιοχές στο μυαλό αλλά μιας και δεν είχα μάθει στο 100% την αττική (λέω Αθήνα αλλά με ενδιαφέρουν και τα προάστια αρκεί να μην ειναι πολύ απομακρυσμένα) , + έχουν περάσει γύρο στα 8 χρόνια απο τότε που έφυγα και θα ήθελα την άποψη απο ντόπιους η τέλος πάντων γνώστες. Είμαι freelancer οπότε η τοποθεσία της δουλειάς δεν παίζει ρόλο. Οι απαιτήσεις μου ειναι απλές. Πρόσβαση σε "πολύ" γρήγορο internet για τα δεδομένα της ελλάδας (πάροχος αδιάφορος αρκεί να μην μιλάμε για leased σε λογικό κόστος πρόσβαση δηλαδή) 100Mbps τουλάχιστον. <--- σε περίπτωση που υπάρχουν περιοχές με όλα τα άλλα που παραθέτω αλλά δεν υπάρχει σε αυτές 100+ mbps θα το σκεφτώ αν υπάρχει καμπίνα VDSL 50 Να έχει μια ζωή/κίνηση την ημέρα. (μιλάμε σε περίπτωση που καταλαγιάσει η πανδημία) Να έχει μεγάλη ποικιλία απο καλά φαγάδικα που να κάνουν ντελίβερι όχι γύρος γύρος πίτσα πίτσα έβερεστ μικέλ και τα αλλά να ειναι μούφα ή να μην υπάρχουν καν σαν επιλογές θέλω να μπορώ να παραγγέλνω διαφορετικές κουζίνες ή έστω ιδέες αλλά να ειναι και καλή η ποιότητα Να υπάρχει μετρο στην περιοχή, έχω αμάξι αλλά θέλω να το χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο για τίποτα βραδυνές εξόδους ή άλλες ανάγκες Να μην φοβάμαι πως θα μπουκάρουν στο σπίτι ή να μου κλέψουν το αμάξι (πχ πετράλωνα) Να μην φοβάμαι μην γίνει τίποτα περίεργο το βράδυ αν γυρίσω απο έξοδο (οκ για τα δύο αυτά πουθενά δεν είσαι 100% σίγουρος αλλά να μην είναι περιοχή υψηλού κινδύνου) Να έχει νορμάλ ενοίκια ή τεσπα όχι πολυτελής και πολύ ακριβές περιοχές (αλλά αν ειναι σχετικά κοντά σε τέτοιες περιοχές θα θεωρηθεί + αλλά όχι απαραίτητο ) Ξέχασες τον αραπη να σου κάνει αέρα………. Τι άλλο θα ακούσουμε !
kirileman Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Πήγαινε Αιγάλεω να είσαι άρχοντας. Μακριά από Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άλιμο, Γλυφάδα και λοιπά γκέτο.
Ntinaras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, kirileman είπε Πήγαινε Αιγάλεω να είσαι άρχοντας. Μακριά από Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άλιμο, Γλυφάδα και λοιπά γκέτο. Γιατι?
Clytoceyx Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Περα απο την πλακα, πουθενα δεν εχω δει τοσο οργανωμενο εγκλημα μαζεμενο (και να κυκλοφορει χαλαρα τριγυρω) οσο στην Γλυφαδα. Μπορει στο Αιγαλεω να σε μαχαιρωσει συμμορια απο 15 δεκαχρονα, μπορει στην Κηφισια να μενει ενας απο τους μεγαλυτερους "επιχειρηματιες" των Βαλκανιων ο οποιος ανα πασα στιγμη κινδυνευει να "τσακωθει" με "εκπροσωπους" αλλου μεγαλου "επιχειρηματια" εξω απο το σπιτι του, αλλα αυτος μενει στην επαυλη με την πυλη μακρια απο την πλεμπα. Στην Γλυφαδα μπορει να προχωρας στον δρομο και να σκουντηξεις καποιον αρχινονο μεγαλο-μικροεγκληματια και εκτοτε να βγει bounty για την παρτη σου, με αποτελεσμα να βρεθεις στα καλα καθουμενα μεταναστης στο Βουπερταλ. Κυριολεκτικα πολος ελξης νεοπλουτου υποκοσμου. Και αυτοι "επιχειρηματιες" βεβαια, για να μην αδικω. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από Clytoceyx
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, kirileman είπε Πήγαινε Αιγάλεω να είσαι άρχοντας. Μακριά από Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άλιμο, Γλυφάδα και λοιπά γκέτο. Άλιμο είχα περάσει μια δυο φορές παλιά, ήρεμη περιοχή μου φαίνεται αλλά από συγκοινωνίες κίνηση μαγαζιά φαγαδικα δεν είδα και πολλά από εκεί που πέρασα, ίσως έχει σε άλλα σημεία. Αργυρούπολη ακούω για πολλά μπουκαρισματα σε σπίτια. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
Dr_Pepper Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Γτ νομιζει περιοχες πχ Νεα Σμυρνη, Ηλιουπολη δεν κλεβουν αμαξια και σπιτια; Το ποσοστο δεν διαφερει ιδιαιτερα. Δεν είπα πως μόνο στα Πετράλωνα ειναι το θέμα απλά δεν θέλω να ειναι "φόβια" τα πράγματα Πχ χολαργο και 3 τα ξημερώματα να περπατούσα σε σοκάκια το πολύ πολύ να μου την έπεφτε κάνας γάτος έχω τέσσερεις γνωστούς που μπούκαραν στο σπίτι τους (βασικά 3 και 1 του ανοίξανε το αμάξι) 2 +1 στα Πετράλωνα μένανε και θυμάμαι είχα googλάρει για περιστατικά τότε και τα Πετράλωνα όντως είχαν αρκετά περισσότερα. 26 λεπτά πριν, kirileman είπε Πήγαινε Αιγάλεω να είσαι άρχοντας. Μακριά από Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άλιμο, Γλυφάδα και λοιπά γκέτο. Να σου πω την αλήθεια το Αιγάλεω ειναι πιο κοντά στην φάση που ψάχνω αν και ειναι λιγο φόβιο και δεν ξέρω και τι παίζει με το internet εκεί αν δίνει καμια inalan ή τιποτα FTTH 39 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Ξέχασες τον αραπη να σου κάνει αέρα………. Τι άλλο θα ακούσουμε ! Αυτό που ψάχνω ειναι συγκεκριμένο το "συγκεκριμένο" δεν σημαίνει πως ειναι υπερβολικό... θες να πεις πως σε ολόκληρη αττική δεν υπάρχει ούτε ένα οικοδομικό τετράγωνο που να έχει ή να υπάρχουν τριγύρω σε μικρή απόσταση όλα αυτά που ψάχνω; τι ειναι η Αθήνα; χωριό; οκ δεν συγκρίνεται με εξωτερικό σε πολλά πράγματα αλλά δεν έχει να λέει αυτό. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από Dr_Pepper
Προτεινόμενες αναρτήσεις