Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Αθήνα έμενα παλιά στον Χολαργό για 4 χρόνια που σαν περιοχή μου άρεσε είχε όμως (δεν ξέρω αν ακόμη δεν έχει βασικά) τα πράγματα που θα ήθελα. 

Γενικά έχω κάποιες περιοχές στο μυαλό αλλά μιας και δεν είχα μάθει στο 100% την αττική (λέω Αθήνα αλλά με ενδιαφέρουν και τα προάστια αρκεί να μην ειναι πολύ απομακρυσμένα) , + έχουν περάσει γύρο στα 8 χρόνια απο τότε που έφυγα  και θα ήθελα την άποψη απο ντόπιους η τέλος πάντων γνώστες. 

Είμαι freelancer οπότε η τοποθεσία της δουλειάς δεν παίζει ρόλο. 

Οι απαιτήσεις μου ειναι απλές.

Πρόσβαση σε "πολύ" γρήγορο internet για τα δεδομένα της ελλάδας (πάροχος αδιάφορος αρκεί να μην μιλάμε για leased σε λογικό κόστος πρόσβαση δηλαδή) 100Mbps τουλάχιστον.  <--- σε περίπτωση που υπάρχουν περιοχές με όλα τα άλλα που παραθέτω αλλά δεν υπάρχει σε αυτές 100+ mbps θα το σκεφτώ αν υπάρχει καμπίνα VDSL 50

Να έχει μια ζωή/κίνηση την ημέρα.  (μιλάμε σε περίπτωση που καταλαγιάσει η πανδημία) 

Να έχει μεγάλη ποικιλία απο καλά φαγάδικα που να κάνουν ντελίβερι  όχι γύρος γύρος πίτσα πίτσα έβερεστ μικέλ και τα αλλά να ειναι μούφα ή να μην υπάρχουν καν σαν επιλογές  θέλω να μπορώ να παραγγέλνω διαφορετικές κουζίνες ή έστω ιδέες  αλλά να ειναι και καλή η ποιότητα

Να υπάρχει μετρο στην περιοχή, έχω αμάξι αλλά θέλω να το χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο για τίποτα βραδυνές εξόδους ή άλλες ανάγκες  

Να μην φοβάμαι πως θα μπουκάρουν στο σπίτι ή να μου κλέψουν το αμάξι (πχ πετράλωνα) 

Να μην φοβάμαι μην γίνει τίποτα περίεργο το βράδυ αν γυρίσω απο έξοδο (οκ για τα δύο αυτά πουθενά δεν είσαι 100% σίγουρος αλλά να μην είναι περιοχή υψηλού κινδύνου) 

Να έχει νορμάλ ενοίκια ή τεσπα όχι πολυτελής και πολύ ακριβές περιοχές (αλλά αν ειναι σχετικά κοντά σε τέτοιες περιοχές θα θεωρηθεί + αλλά όχι απαραίτητο ) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτά που θες θα έλεγα πέριξ στις στάσεις Μετρό: Ηλιούπολη μέχρι Αργυρόπουλη και Χολαργό μέχρι Αγία Παρασκευή.
Αν στο Μετρό, περιλαμβάνεις και τον Ηλεκτρικό, από Ηράκλειο και πάνω.

Επεξ/σία από Everest
  • Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Everest είπε

Για αυτά που θες θα έλεγα πέριξ στις στάσεις Μετρό: Ηλιούπολη μέχρι Αργυρόπουλη και Χολαργό μέχρι Αγία Παρασκευή.
Αν στο Μετρό, περιλαμβάνεις και τον Ηλεκτρικό, από Ηράκλειο και πάνω.

Δεν νομίζω εκτός αν έχουν αλλάξει δραματικά τα πράματα.. 

Ο Χολαργός είναι ωραίος σαν περιοχή αλλά δεν έχει πολύ ζωή οι περισσότεροι πηγαίνανε Αγία Παρασκευή  και εκει θυμάμαι προς το τέλος (τον τελευταίο καιρό πριν φύγω)  ψόφια ήταν τα πράματα 

Και οι δύο περιοχές δεν έχουν καλή πρόσβαση στο internet  (θυμάμαι κάτι καμπίνες στον Χολαργό που δεν είχαν VDSL τότε αλλά πάλι δεν νομίζω να έχει 100mbps μπορεί να κάνω λάθος βέβαια) 

Και απο delivery δεν έλεγε και πολλά επίσης pizza fan, goodys και τα άλλα μέτρια προς χάλια...  και αυτό βέβαια μπορεί να έχει αλλάξει  

Αργυρούπολη δεν έχω πάει ποτέ αλλά δεν ειναι λίγο γκέτο φάση; :P 

Ηράκλειο και εκει καλά ειναι σαν περιοχή  αλλά πολύ μακριά απο όλες τις υπόλοιπες περιοχές (για όταν δεν θα παίρνω μετρό) και δεν ξέρω τι παίζει με το φαγητό και το internet. 

Καταλαβαίνω ότι ειναι σχετικά μεγάλο το ποστ μου αλλά ψάχνω για κάτι που να συνδυάζει όλα όσα ανέφερα ή έστω τα περισσότερα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Λοιπόν, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Αθήνα έμενα παλιά στον Χολαργό για 4 χρόνια που σαν περιοχή μου άρεσε είχε όμως (δεν ξέρω αν ακόμη δεν έχει βασικά) τα πράγματα που θα ήθελα. 

Γενικά έχω κάποιες περιοχές στο μυαλό αλλά μιας και δεν είχα μάθει στο 100% την αττική (λέω Αθήνα αλλά με ενδιαφέρουν και τα προάστια αρκεί να μην ειναι πολύ απομακρυσμένα) , + έχουν περάσει γύρο στα 8 χρόνια απο τότε που έφυγα  και θα ήθελα την άποψη απο ντόπιους η τέλος πάντων γνώστες. 

Είμαι freelancer οπότε η τοποθεσία της δουλειάς δεν παίζει ρόλο. 

Οι απαιτήσεις μου ειναι απλές.

Πρόσβαση σε "πολύ" γρήγορο internet για τα δεδομένα της ελλάδας (πάροχος αδιάφορος αρκεί να μην μιλάμε για leased σε λογικό κόστος πρόσβαση δηλαδή) 100Mbps τουλάχιστον.  <--- σε περίπτωση που υπάρχουν περιοχές με όλα τα άλλα που παραθέτω αλλά δεν υπάρχει σε αυτές 100+ mbps θα το σκεφτώ αν υπάρχει καμπίνα VDSL 50

Να έχει μια ζωή/κίνηση την ημέρα.  (μιλάμε σε περίπτωση που καταλαγιάσει η πανδημία) 

Να έχει μεγάλη ποικιλία απο καλά φαγάδικα που να κάνουν ντελίβερι  όχι γύρος γύρος πίτσα πίτσα έβερεστ μικέλ και τα αλλά να ειναι μούφα ή να μην υπάρχουν καν σαν επιλογές  θέλω να μπορώ να παραγγέλνω διαφορετικές κουζίνες ή έστω ιδέες  αλλά να ειναι και καλή η ποιότητα

Να υπάρχει μετρο στην περιοχή, έχω αμάξι αλλά θέλω να το χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο για τίποτα βραδυνές εξόδους ή άλλες ανάγκες  

Να μην φοβάμαι πως θα μπουκάρουν στο σπίτι ή να μου κλέψουν το αμάξι (πχ πετράλωνα) 

Να μην φοβάμαι μην γίνει τίποτα περίεργο το βράδυ αν γυρίσω απο έξοδο (οκ για τα δύο αυτά πουθενά δεν είσαι 100% σίγουρος αλλά να μην είναι περιοχή υψηλού κινδύνου) 

Να έχει νορμάλ ενοίκια ή τεσπα όχι πολυτελής και πολύ ακριβές περιοχές (αλλά αν ειναι σχετικά κοντά σε τέτοιες περιοχές θα θεωρηθεί + αλλά όχι απαραίτητο ) 

Επειδή σε νοιάζει πολύ το ίντερνετ, μπορείς να δεις τις περιοχές κάλυψης της inalan

https://inalan.gr/kalipsi-diktiou/

Είναι η μόνη εταιρεία που δίνει το συμμετρικά σε καλή τιμή. Θα έχεις 200 πάνω και 200 κάτω.

Σε γενικές γραμμές έχουν περάσει οπτική όμως οι υπόλοιπες εταιρείες σε πολλές περιοχές της Αττικής, οπότε μια 100/10 θα σου αρκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χολαργός έχει πια οπτική αν όχι παντού στα περισσότερα μέρη.

Επίσης περιοχή που έχει Juicy Grill και Pizzaiolo είναι αμαρτία να λες έχει μόνο Goodys και Pizza Fan..

Από ζωή τώρα δεν είναι κέντρο, αλλά δεν είναι και όπως το θυμάσαι, έχει μαγαζιά για να πιεις ποτό το βράδυ, τα οποία έχουν πάντα κόσμο.

Και η Αργυρούπολη δεν είναι καθόλου γκέτο εκτός και αν έχεις μείνει στην Πολιτεία, ίσα ίσα θεωρείται ακριβή περιοχή, ή τουλάχιστον πάνω απ το μέσο όρο.

Γενικά το post του Everest ήταν πολύ σωστό. Αυτά που περιγράφεις ταιριάζουν σε αυτές ακριβώς τις περιοχές που σου ανέφερε.

Επεξ/σία από SakafliaC
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει κάτι που να συνδυάζει όλους τους παράγοντες που αναφέρεις. Φυσικά αυτό το γνώριζες ήδη.

Βάλε τις προτεραιότητές σου και κινήσου ανάλογα. Επίσης, λες πως έχεις κάποιες περιοχές στο μυαλό, ποιες είναι αυτές ακριβώς;

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Και την πιτα ολόκληρη και τον σκυλο χορτατο; Όπως ειπε και ο Dante, προτεραιότητες. 

Το Ηρακλειο συνδυάζει σε μεγάλο βαθμο πάντως αυτα που ζητας. ΑΛΛΑ οπως και στις περισσότερες περιοχες, τα ενοικια κι εκει εχουν αυξηθει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού είχες μείνει Χολαργό και σου άρεσε, θα δυσκολευτείς πιο κεντρικά. Δες για Χολαργό, Αγία Παρασκευή, και Χαλάνδρι κοντά στο μετρό. Ειδικά το Χαλάνδρι κλίνει πιο πολύ προς το "ζωηρό" που θες. Δεν έθεσες ταβάνι για ενοίκιο αλλά οι τιμές έχουν αλλάξει από τότε που έφυγες και σίγουρα ξεκινάνε από 350-400€ για κάτι αξιοπρεπές μικρό.

Επεξ/σία από G.bar
Δημοσ.

Ελα στο Χαλανδρι σε περιμενουμε.Εχεις πολυ καλη αγορα και διασκεδαση,εχεις σιγουρα ιντερνετ 100&200 και τωρα τελειωνουν οι οπτικες ινες(εχουν μπει νεα καφαο οπτικων τελειωσαν σχεδον τα σκαψιματα),εχεις μετρο και το μονο αρνητικο ειναι τα ενοικια.

• Like 2
Δημοσ.

Μαρούσι είναι πολύ ωραία, όπως και Ηράκλειο και Χαλάνδρι  που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω.. αν θέλεις κάτι λίγο πιο κεντρικά, μπορείς να κοιτάξεις και Άνω Πατήσια (προσοχή, ανω, όχι κάτω) κοντά στη Πλατεία Παπαδιαμάντη. Γενικώς να ξέρεις τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί στο θεο. Αν είσαι μόνος σου , ένα αξιόλογο σπίτι  30-40 τμ ξεκινάει κατά μέσο όρο από 350-400 ευρώ. Εάν είσαι με οικογένεια πας από 500 και πάνω για ένα σπίτι 60-70 τμ. Εντάξει, εννοείται μπορείς να βρεις και με λιγότερα, αλλά σου μιλάω για κάτι αξιόλογο.

Όσο για το φαγητό, τωρα με το wοlt μπορείς να παραγγείλεις από παρα πολλά εστιατόρια μέσα στην Αθήνα οπότε, όπου και να μείνεις, το φαγητό δεν είναι προβλημα πλέον.

Εάν επιτρέπεται γιατί θέλεις να γυρίσεις Αθήνα; Από τη στιγμή που είσαι free launcher μπορείς να μείνεις οπουδήποτε...

Επισης, αν βγάλεις το μέτρο από την εξίσωση, τότε υπάρχουν υπέροχα μέρη στην Αττική που είναι κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα με το αυτοκίνητο..

Δημοσ.

όλα αυτά που περιγράφεις και θες είναι αυτά που ανεβάζουν το ενοίκιο, οπότε λίγο χλομό να συνδυαστούν όλα αυτά, αν βγάλεις το ενοίκιο εκτός νομίζω το Χαλάνδρι είναι πιο κοντά σε αυτό που ζητάς

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό το 350 για κάτι αξιόλογο σε περιοχές Χολαργο, Αγια Παρασκευή, Χαλάνδρι δεν νομίζω ότι παίζει τα τελευταία δυο χρόνια. 
Παντως κι εγώ θα έβαζα το Χαλάνδρι πρώτο αλλά κάπου που να έχεις μια σχετική άνεση στο πάρκινγκ, σε περίπτωση που έχεις κι αυτοκίνητο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DTInfinity είπε

Αυτό το 350 για κάτι αξιόλογο σε περιοχές Χολαργο, Αγια Παρασκευή, Χαλάνδρι δεν νομίζω ότι παίζει τα τελευταία δυο χρόνια. 
Παντως κι εγώ θα έβαζα το Χαλάνδρι πρώτο αλλά κάπου που να έχεις μια σχετική άνεση στο πάρκινγκ, σε περίπτωση που έχεις κι αυτοκίνητο.

Ισχύει, ξέχασα να το αναφέρω. Χαλάνδρι έχει τρελό πρόβλημα με πάρκινγκ.

Δημοσ.

Δες και Περιστερι , συνδυαζει τα περισσοτερα απο οσα λες σε αξιοπρεπη βαθμο και με αξιοπρεπη ενοικια.

Ηρακλειο, Χαλανδρι, Μαρουσι, Αγ. Παρασκευη, Αργυρουπολη, νεο Ψυχικο, και ισως καποιες περιοχες των Αμπελοκηπων προς Πολυγωνο-Ψυχικο ειναι πιο κοντα σε οσα ζητας, αλλα με τα ενοικια αρκετα πανω.

Δημοσ.

Θα ψηφίσω και εγώ Χαλάνδρι, με εξαίρεση το θέμα των ενοικίων.
Μένω Πολύδροσο. Δίπλα είναι το ποτάμι, που ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε πόλη. Σε απόσταση περπατήματος βρίσκεσαι στο κέντρο του, που είναι άλλος κόσμος: έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Delivery, άπειρα.
Σε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο είσαι σε μετρό, έχει πολύ καλή υποδομή σε οπτικές ίνες, δεν έχει εγκληματικότητα.
Ό,τι και να νοικιάσεις, να έχει οπωσδήποτε θέση στάθμευσης, ακόμα και αν είναι παράκεντρα. Γιατί, απλά, ιδίως προς το κέντρο του, δεν βρίσκεις ΠΟΤΕ.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...