blademyc Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Χρειάζομαι ένα δεύτερο LAN στο χώρο μου το οποίο να είναι ανεξάρτητο με του σπιτιού μου αλλά να έχει public ip για να μπορώ να συνδέομαι με VPN απ' έξω με το Cloud της MikroTik. Γι' αυτό το δίκτυο έχω το MikroTik RB750Gr3 και για του σπιτιού μου έχω ένα ADSL router Tp-Link Archer D2 σε σύνδεση στη WIND. Έχω συνδέσει την LAN1 του MikroΤik στην WAN(LAN4) του Tp-Link και συνδέετε παίρνοντας ip και Internet απο το router σαν συσκευή πίσω απο το δικτιού του σπιτιού χωρίς να έχει public ip με σύνδεση PPPoE στην αυτόματη ρύθμιση (Router is behind a NAT. Remote connection might not work.). Αλλάζοντας το MikroTik σε PPPoE δεν συνδέεται ποτέ. Επιπλέον έκανα μια σύνδεση στο Tp-Link σε Bridge που την συνδέει με την LAN4 του router αλλά πάλι δεν είχα αποτέλεσμα... Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή γιατί κάτι μου διαφεύγει...😅
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 οσο ξερω μονο ο οτε αφηνει να κανεις δευτερη,τριτη,τεταρτη κληση pppoe passthrough. αλλιως μετα αν κοψεις τιποτα vlans ή διαχωρισεις τις ethernet ports κτλ. 1
gapito Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 στον ote μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας "μπροστα το [email protected] ωστε να πάρει μια τυχαια πιθανον σε cgn pool ip και μετά στην συσκευή που σε ενδιαφέρει παιρνας το real username. Δεν μπορείς να χρησιμοποιέις ταυτόχρονα το ιδιο username απο όσο ξέρω παρόλο που λέγεται pppoe passthrough. 1
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 17 minutes ago, gapito said: στον ote μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας "μπροστα το [email protected] ωστε να πάρει μια τυχαια πιθανον σε cgn pool ip και μετά στην συσκευή που σε ενδιαφέρει παιρνας το real username. Δεν μπορείς να χρησιμοποιέις ταυτόχρονα το ιδιο username απο όσο ξέρω παρόλο που λέγεται pppoe passthrough. δεν ξερω αν πραγματι αφηνουν να κανεις login και να ανοιξεις παραπανω απο ενα Session για το ιδιο Username. 2
blademyc Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μετά απο μερικές ώρες εβγαλα το TP-Link και εβαλα ένα speedport plus... Αυτό περνάει απο την LAN1 την σύνδεση στο MikroTik. Συνδέομαι ταυτόχρονα και στα δυο με το ιδιο username της WIND σε PPPoE και παίρνω διαφορετική IP απο 100.108.ΧΧΧ.ΧΧΧ στο καθενα. Το πρόβλημα είναι ότι το cloud της MikroTik εξακολουθεί να λέει (Router is behind a NAT. Remote connection might not work.) και να παίρνει μια ip του τύπου 109.242.227.ΧΧΧ όπου είναι η public ip βάση των σελίδων τύπου MyIp. Το ίδιο συμβαίνει και με τα pc που συνδέω στο speedport έχω public ip 109.242.227.XXX και μέσα στο router 100.108.XX.XXX Το βασικό ζητούμενο μου ήταν να μπορώ να συνδέομαι με VPN στο δίκτυο του MikroTik και αυτό δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει τώρα... Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από blademyc
panoc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 1. Εισαι πισω απο CGNAT οτι και να κανεις δε θα δουλεψει εαν το ρουτερ δε παρει κανονικη public ip. 2. Απο οσο γνωριζω μονο ο ΟΤΕ επιτρεπει πανω απο μια ταυτοχρονες ppoe κλησεις, ειναι ενδιαφερον που εισαι σε wind και σε αφηνει να κανεις τουλαχιστο 2 ταυτοχρονα. 3. Πρεπει να ζητησεις απο το παροχο να βγεις απο το CGNAT και να παρεις κανονικη public ip. 1 1
blademyc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, panoc είπε 1. Εισαι πισω απο CGNAT οτι και να κανεις δε θα δουλεψει εαν το ρουτερ δε παρει κανονικη public ip. 2. Απο οσο γνωριζω μονο ο ΟΤΕ επιτρεπει πανω απο μια ταυτοχρονες ppoe κλησεις, ειναι ενδιαφερον που εισαι σε wind και σε αφηνει να κανεις τουλαχιστο 2 ταυτοχρονα. 3. Πρεπει να ζητησεις απο το παροχο να βγεις απο το CGNAT και να παρεις κανονικη public ip. Λοιπόν το CGNAT δεν το ήξερα και με το που έγγραψες άρχισα το διάβασμα ! Αμέσως μετά έγγραψα στην wind στο messenger. Η ερώτηση ήταν "Θέλετε να βγει το NAT ;" με ένα ναι το άλλαξε, απλα έγινε μια αποσύνδεση και ξανασυνδεθήκαν κανονικά και τα δυο router. Τώρα έχουν κανονικές public ip διαφορετικές στο κάθε router !! Κατάφερα και σύνδεση με L2TP... Επίσης δούλεψε είναι το cloud της MikroTik, έχει φύγει το μήνυμα που έγραφε για το NAT και δείχνει την σωστή ip !! Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από blademyc 2
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Ελεύθερες IPv4 διευθύνσεις εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχουν πλέον και καθώς δεν γίνεται καθολική χρήση του IPv6, τέτοια προβλήματα θα υπάρχουν. Μην απορούμε μετά αν όλοι οι πάροχοι εφαρμόσουν την ίδια πολιτική που ισχύει συνήθως στο εξωτερικό. Δηλαδή να μας βάζουν όλους σε CGNAT και μόνον με επιπλέον κόστος να έχουμε κανονική δημόσια ΙΡ. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 5 hours ago, jkoukos said: Μην απορούμε μετά αν όλοι οι πάροχοι εφαρμόσουν την ίδια πολιτική που ισχύει συνήθως στο εξωτερικό. Δηλαδή να μας βάζουν όλους σε CGNAT και μόνον με επιπλέον κόστος να έχουμε κανονική δημόσια ΙΡ. Έμαθα τιμές στη Post Luxembourg για dynamic public ip και static public ip, jesus... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα