Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Νομιζω οτι ειχε γραφτει εδω οτι εχει διαφορα αν το ποσο ειναι  999 με το αν ειναι 1000,οτι χτυπανε λιγοτερα καμπανακια ας πουμε.

Ισχύει αυτό όντως? 

Καλημέρα 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Να ρωτήσω για κάτι περίεργο που έκανα; Έχω ένα λογαριασμό στην Εθνική από τότε που γεννήθηκα και έχω εκεί τα χρήματα. Χρεωστική σ' αυτόν δεν έχω βγάλει. Πριν δύο μήνες άνοιξα ένα δεύτερο ο οποίος δεν έχει χρήματα μέσα. Σ' αυτόν έβγαλα χρεωστική. Η λογική μου (ή παράνοια κατά γενική ομολογία υποθέτω) είναι να προσθέτω χρήματα σε εκείνο το λογαριασμό όταν είναι να κάνω κάποια ηλεκτρονική αγορά ώστε αν τυχών συμβεί τίποτα (προσέχω να είναι https το site, να έχει αξιολογήσεις το κατάστημα/ Κινέζος πωλητής, κρατώ ενημερωμένο το λειτουργικό/ browser, μπαίνω από το WiFi του σπιτιού μου) να μην μου ξηλωθεί το βιβλιάριο. Έχω και Paypal σ' αυτό το λογαριασμό. Εν' ολίγοις ο 2ος λογαριασμός χρησιμοποιείται σαν προπληρωμένη κάρτα χωρίς το 1ε που χρειάζεται για τη κάθε φόρτιση. Τα ποσά που μεταφέρονται είναι το πολύ 100ε το μήνα, συνήθως σε επιμέρους μεταφορές π.χ. 30ε+40+30ε.

Η απορία μου είναι ίδια με του t.s. Υπάρχει περίπτωση να γίνει πανηγύρι με την εφορία;

Το ίδιο ακριβώς κάνω και εγω εδώ και πολλά χρόνια για λόγους ασφάλειας.

Ενας λογαριασμός με αρκετά χρήματα χωρίς καμία σύνδεση με κάρτα και ένας λογαριασμός με την κάρτα όπου έχω 100-200 ευρώ (ή περισσότερα αν χρειαστεί) για αγορές online.

Εφόσον είναι δικοί σου λογαριασμοί και στην ίδια τράπεζα τι πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρχει;

Αυτό που ελέγχεται συνήθως είναι αν υπάρχουν πολύ συχνά εμβάσματα ή πολύ μεγάλα ποσά.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, johnnyman είπε

Ισχύει αυτό όντως? 

Καλημέρα 

Ειναι πιθανο, αν οι ελεγχοι γινονται απο καποιον αλγοριθμο και οχι απο ανθρωπο, θα υπαρχει καποιο νουμερο πανω απο το οποιο χτυπαει καμπανακι. Οσο εισαι κατω απο αυτο το νουμερο, ο αλγοριθμος σε αγνοει. Τωρα αν αυτο ισχυει και ποιο ειναι αυτο το νουμερο, μονο καποιος με inside info θα μπορουσε να μας το πει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τον έλεγχο, υπάρχει νόμος από το 2018 όπου αναφέρει ότι για οποιαδήποτε κίνηση άνω των 1.000 ευρω, όπως κι αν γίνει, ακόμα και μεταφορά από λογ/σμους ίδιου ατόμου, τηρούνται  μετρα δέουσας επιμέλειας. Μη με ρωτήσετε τι μέτρα είναι, δεν ξέρω. Από όσα έχω διαβάσει, είναι κάτι σαν καταγραφή των κινήσεων και αν κριθεί απαραίτητο, γίνεται έλεγχος στο πρόσωπο. 

Αντιγράφω από το νόμο: "α) κάθε περιστασιακή συναλλαγή που συνίσταται σε μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 1.000 ευρώ. Ως «μεταφορά χρηματικών ποσών» νοείται οποιαδήποτε συναλλαγή εκτελείται τουλάχιστον εν μέρει ηλεκτρονικά για λογαριασμό ενός πληρωτή μέσω ενός παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, ασχέτως εάν πληρωτής και δικαιούχος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο και ασχέτως εάν ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών του πληρωτή και αυτός του δικαιούχου είναι ο ίδιος. "

Κανονικά ο Ts πρέπει να δηλώσει σε λογιστή το ποσό ως δωρεά για να είναι 100% καλυμμένος. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, 1comment είπε

Κανονικά ο Ts πρέπει να δηλώσει σε λογιστή το ποσό ως δωρεά για να είναι 100% καλυμμένος.

To "κανονικά" σημαίνει 20% φορολόγηση του ποσού (δωρεά χρημάτων μεταξύ αδελφών) αν ισχύουν όσα αναφέρονται εδώ (δείτε στο τέλος του link την περίπτωση της φορολογίας για απόκτηση μετρητών από δωρεά). Μου μοιάζει για κλοπή από μέρους της εφορίας η όλη κατάσταση ειδικά από τη στιγμή που δε γίνεται διάκριση ανάλογα με το ύψος του ποσού που μεταφέρεται και η φορολόγηση ξεκινά από το 1ο €. Χώρια που όταν επιστραφεί το ποσό "κανονικά" θα πρέπει να γίνει η ίδια διαδικασία και με το τίποτα θα έχουν χαθεί 400€ υπερ πίστεως και πατρίδας...

Δημοσ.

Άλλη μια απορία;...

Τα μέλη του Insomnia (υποθέτω και στα άλλα site) που πωλούν συχνά και εισπράττουν το ποσό με τραπεζική κατάθεση τι γίνεται;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Σχετικά με τον έλεγχο, υπάρχει νόμος από το 2018 όπου αναφέρει ότι για οποιαδήποτε κίνηση άνω των 1.000 ευρω, όπως κι αν γίνει, ακόμα και μεταφορά από λογ/σμους ίδιου ατόμου, τηρούνται  μετρα δέουσας επιμέλειας. Μη με ρωτήσετε τι μέτρα είναι, δεν ξέρω. Από όσα έχω διαβάσει, είναι κάτι σαν καταγραφή των κινήσεων και αν κριθεί απαραίτητο, γίνεται έλεγχος στο πρόσωπο. 

Αντιγράφω από το νόμο: "α) κάθε περιστασιακή συναλλαγή που συνίσταται σε μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 1.000 ευρώ. Ως «μεταφορά χρηματικών ποσών» νοείται οποιαδήποτε συναλλαγή εκτελείται τουλάχιστον εν μέρει ηλεκτρονικά για λογαριασμό ενός πληρωτή μέσω ενός παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, ασχέτως εάν πληρωτής και δικαιούχος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο και ασχέτως εάν ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών του πληρωτή και αυτός του δικαιούχου είναι ο ίδιος. "

Tα χρηματα θα μας επιστραφουν πισω σαν δανεικα ειναι για λιγο καιρο.

Δεν θα ειναι δωρεα!

Τι να κανω τωρα δεν ξερω.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

κρατώ ενημερωμένο το λειτουργικό/ browser, μπαίνω από το WiFi του σπιτιού μου)

μια απορια στο παραπανω επειδη το ανεφερες σαν μετρο ασφαλειας

εγω μπαινω μονο απο δεδομενα κινητης τηλεφωνιας.Δεν ειναι πιο ασφαλες τα δεδομενα απο το wifi του σπιτιου;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tedybear είπε

To "κανονικά" σημαίνει 20% φορολόγηση του ποσού (δωρεά χρημάτων μεταξύ αδελφών) αν ισχύουν όσα αναφέρονται εδώ (δείτε στο τέλος του link την περίπτωση της φορολογίας για απόκτηση μετρητών από δωρεά). Μου μοιάζει για κλοπή από μέρους της εφορίας η όλη κατάσταση ειδικά από τη στιγμή που δε γίνεται διάκριση ανάλογα με το ύψος του ποσού που μεταφέρεται και η φορολόγηση ξεκινά από το 1ο €. Χώρια που όταν επιστραφεί το ποσό "κανονικά" θα πρέπει να γίνει η ίδια διαδικασία και με το τίποτα θα έχουν χαθεί 400€ υπερ πίστεως και πατρίδας...

Συμφωνώ...

1 ώρα πριν, johnnyman είπε

Tα χρηματα θα μας επιστραφουν πισω σαν δανεικα ειναι για λιγο καιρο.

Δεν θα ειναι δωρεα!

Τι να κανω τωρα δεν ξερω.

...γι αυτό η καλύτερη λύση θα ήταν να τα κάνετε ανάληψη και να του τα δώσετε μετρητά. Έτσι θα έχετε το το κεφάλι σας ήσυχο από άποψη ελέγχου. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 1comment είπε

Συμφωνώ...

...γι αυτό η καλύτερη λύση θα ήταν να τα κάνετε ανάληψη και να του τα δώσετε μετρητά. Έτσι θα έχετε το το κεφάλι σας ήσυχο από άποψη ελέγχου. 

δωσε και καμια λιρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, 1comment είπε

Συμφωνώ...

Και μετά στην επιστροφή που θέλω να τα κάνω κατάθεση? 

Συν ότι δεν μένει Θεσσαλονίκη ο αδελφός. 

Ιδού το ερώτημα. 

Πάντως αμα γνωρίζει κάποιος 100% να μας πει.

Επεξ/σία από johnnyman
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 05/01/2022 at 23:12, Τέρης Α. said:

Αυτό ίσως γνωρίζει να μας απαντήσει ο @poulinos.

On 05/01/2022 at 22:50, georgiouu said:

μια απορια στο παραπανω επειδη το ανεφερες σαν μετρο ασφαλειας

εγω μπαινω μονο απο δεδομενα κινητης τηλεφωνιας.Δεν ειναι πιο ασφαλες τα δεδομενα απο το wifi του σπιτιου;

σε https τα βαζεις ετσι και αλλιως τα data σου οποτε περνανε encrypted.απλα στην κινητη τηλεφωνια ειναι ισως ολα λιγο πιο δυσκολα απο το να εκανε καποιος καποιο evil twin στο δικτυο σου

https://www.pandasecurity.com/en/mediacenter/security/what-is-an-evil-twin-attack/

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...