Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ήχο τριξίματος σε πολυμηχάνημα


Giwrgos2022

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε  όλους και καλή χρονιά με υγεία

Έχω το  λειζερ πολυμηχάνημα xerox wc6025 κανά 7ρι χρόνια περίπου και το τελευταίο δίμηνο έχω ένα περίεργο και ενοχλητικό ήχο τριξίματος κατά την εκτύπωση και την αντιγραφή.Τα 2 τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ συμβατικά τονερ χωρίς πρόβλημα, αρχές νοεμβρίου άλλαξα το μαύρο από άλλο κατάστημα και σε 20μερες ξεκίνησε το grinding, το αντικατεστησα αρχές δεκεμβρίου απ το κλασικό που ψώνιζα γτ νόμιζα οτι ήταν ελαττωματικό και σήμερα το ίδιο. Επιπλέον και τις 2  φορές είτε μου μασούσε τυχαία   τα φύλλα μέσα είτε ζητούσε επανατοποθέτηση κασέτας μαύρου.Ο ήχος ακούγεται απ το γραναζακι στη κασέτα του μαύρου που εβαλα και τις 2 φορες .Παραθέτω τον σχετικό  ήχο σε ηχογραφημένο αρχείο (σημειο 18sec).

Στο διαδίκτυο υπάρχει ενα παρόμοιο ηχητικά πρόβλημα https://www.youtube.com/watch?v=wQw0MODyHM0   δεν έβγαλα και πολλή άκρη με τα σχόλια ,δεν το εχω με το disassembling .

Παρακαλω πείτε  μου αν γνωρίζει κάποιος : υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω/ελέγξω?  παει για πέταμα ? αξίζει για επισκευή ? ν αλλάξω  άλλο συμβατικό?, ήδη άλλαξα 2 όπως είπα (αλλο να ρισκάρω 15ε και άλλο 80++)

Ευχαριστώ ,

ΥΓ εύχομαι να μην ηταν κουραστικό το κείμενο ήθελα να μουν όσο το δυνατόν περιγραφικός. 

printnoise.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά κάποιο γρανάζι έχει λασκάρει ή μπορεί να έχει σπάσει κάποιος άξονας. Όπως και νά 'χει, δεν είναι κάτι που μπορείτε να πειράξετε, οπότε θα πρέπει να το δει τεχνικός. Αν θα ρισκάρετε τα 80ε (ή και παραπάνω) εσείς το ξέρετε.

Spoiler

Εγώ έδωσα για τον δικό μου HP Officejet 6500A inkjet (αγοράστηκε το '10) 40ε για αλλαγή γραναζιού (ή ότι έκαναν τέλος πάντων) το '15 και το '19 εμφάνισε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Πριν ένα μήνα τον πήγα πάλι για επισκευή (επ' ευκαιρίας που κάηκε η κεφαλή) στο ίδιο κατάστημα και η επισκευή υπολογίζεται στα 60-80ε (έξω η κεφαλή). Έδωσα το 20άρι για τον έλεγχο και το πήρα πίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που ακουω ειναι φαγωμενο γραναζι που πηδαει δοντια. Ετσι οπως το περιγραφεις συμπεραινω οτι δεν ειναι το γραναζι που βρισκεται πανω στο τονερ αλλα το εσωτερικο που κουμπωνει πανω σε αυτο του τονερ. Οποτε η αλλαγη τονερ δεν εχει νοημα, το φαγωμενο γραναζι δυσκολευεται να γυρισει το hopper (που βρισκεται μεσα στο τονερ) και ο εκτυπωτης το αντιλαμβανεται σα δυσλειτουργια του τονερ και σου λεει να το τοποθετησεις ξανα.

Μονος σου μαλλον δε μπορεις να κανεις πολλα πραγματα, ασχετο με το αν το'χεις ή δεν το'χεις με το disassembling, γιατι χρειαζεσαι νεο γραναζι, ενα φαγωμενο πλαστικο γραναζι δε φτιαχνεται, μονο αλλαζεται. Εμπειρικα το θεωρω λιγο δυσκολο να βρεθει, θα πρεπει να βρεις τεχνικο που ασχολειται ιδιαιτερα με xerox συσκευες και να μπορει να προμηθευτει νεο γραναζι (ή να το ξηλωσει απο αλλη αντιστοιχη συσκευη) και να αντικαταστησει το δικο σου... Εν ολιγοις πρεπει να σταθεις λιγο τυχερος για να επισκευαστει...

ΥΓ. Σε καποιους αλλους εκτυπωτες το εν λογω γραναζι βρισκεται πανω στο photoconductor. Με μια ματια που εριξα ομως για το συγκεκριμενο μηχανημα (επειδη δεν το ξερω επακριβως) δεν ειδα να πωλειται το photoconductor ως αναλωσιμο. Επιβεβαιωσε το για σιγουρια μπας και.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...