Haldol Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα. Πως μπορώ να ενημερωθώ για ορισμένα ζητήματα περί domain names; Με ενδιαφέρει κυρίως το .gr μητρώο. Π.χ., μπορεί ένα .gr να "νοικιαστεί" σε πρόσωπο πέραν του ιδιοκτήτη (προφανώς με οικονομικό όφελος) μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, ή το απαγορεύτει η ΕΕΤΤ; Προστατεύεται μέσω της λογικής first-come first-served ένα domain από (μετέπειτα) κατοχύρωση εμπορικού σήματος, ή ο οποιοσδήποτε κατοχυρώσει σήμα με το όνομα, μπορεί να διεκδικήσει και το domain; Οι δύο αυτές απορίες είναι ενδεικτικές - στην πράξη είναι περισσότερες. Αλλά πως μπορώ να ενημερωθώ; Ξεκινάω τα e-mails στην ΕΕΤΤ; Θα με βρίσουν; Υπάρχει δικηγόρος "ειδικός" για domain names, ώστε να αναζητήσω στο πρόσωπό του πληροφορίες;
kormos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Haldol είπε Καλησπέρα. Πως μπορώ να ενημερωθώ για ορισμένα ζητήματα περί domain names; Με ενδιαφέρει κυρίως το .gr μητρώο. Π.χ., μπορεί ένα .gr να "νοικιαστεί" σε πρόσωπο πέραν του ιδιοκτήτη (προφανώς με οικονομικό όφελος) μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, ή το απαγορεύτει η ΕΕΤΤ; Προστατεύεται μέσω της λογικής first-come first-served ένα domain από (μετέπειτα) κατοχύρωση εμπορικού σήματος, ή ο οποιοσδήποτε κατοχυρώσει σήμα με το όνομα, μπορεί να διεκδικήσει και το domain; Οι δύο αυτές απορίες είναι ενδεικτικές - στην πράξη είναι περισσότερες. Αλλά πως μπορώ να ενημερωθώ; Ξεκινάω τα e-mails στην ΕΕΤΤ; Θα με βρίσουν; Υπάρχει δικηγόρος "ειδικός" για domain names, ώστε να αναζητήσω στο πρόσωπό του πληροφορίες; Θα σου πρότεινα να τους καλέσεις. https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Contact/Index.html Θα σου δώσουν έγκυρα ροές πληροφορίες που θες και όχι στο περίπου... *Στο παρελθόν έχω χρειαστεί πληροφορία και την έχω λάβει τηλεφωνικά, χωρίς να ψάχνω δεξιά και αριστερά. Μφχ
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) * Χρησιμοποιώ το ίδιο thread για ερώτηση που πιθανόν κάποιος να γνωρίζει να απαντήσει προτού στείλω στην ΕΕΤΤ. Θέλω να κατοχυρώσω ένα .gr στο όνομα της γυναίκας μου, το οποίο προορίζεται για e-shop. Η ερώτηση είναι, μπορώ να το κατοχυρώσω/αγοράσω π.χ. από το παπάκι πριν γίνει η έναρξη της ατομικής επιχείρησης; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από wotw
WoodSell3r Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 @Haldol Τελικά τους έστειλες mail; Είχες κάποια ενημέρωση; @wotw Ναι μπορείς να αγοράσεις το όνομα και μετά να κάνεις την έναρξη απλά προφανώς η κατοχύρωση θα περαστεί σε φυσικό πρόσωπο και όχι στα στοιχεία της ατομικής που δεν υπάρχει ακόμα.
mrkra Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Στις 6/1/2022 στις 9:52 ΠΜ, wotw είπε * Χρησιμοποιώ το ίδιο thread για ερώτηση που πιθανόν κάποιος να γνωρίζει να απαντήσει προτού στείλω στην ΕΕΤΤ. Θέλω να κατοχυρώσω ένα .gr στο όνομα της γυναίκας μου, το οποίο προορίζεται για e-shop. Η ερώτηση είναι, μπορώ να το κατοχυρώσω/αγοράσω π.χ. από το παπάκι πριν γίνει η έναρξη της ατομικής επιχείρησης; Φυσικα και μπορείς. Αν τύχει όμως και υπάρχει άλλη εταιρεία που εχει κατοχυρώσει το ίδιο ή παρόμοιο όνομα ή το ονομα που εχεις επιλέξει μοιάζει με όνομα άλλης εταιρειας ενδέχεται να αναγκαστεις να το παραχωρησεις, αν η νομικη τους ομαδα μπορει να αποδειξει οτι προκαλειται συγχυση στο καταναλωτικο κοινο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα