Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαφνικά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μου έθεσε θέμα για κοινόχρηστα εκμεταλευόμενη ότι έχω ένα θέμα και πρέπει να ανανεώσω για μεγαλύτερο διάστημα. Μου λέει ότι πρέπει να πληρώνω 10 ευρώ το μήνα για μία βλακεία που έχουμε κάτω η οποία όταν πας να μπεις στην εισόδο ανάβει το φως.  Επι της ουσίας το ενοίκιο πάει στα 210 και αρχίζει να γίνεται κακό deal για επαρχιότικο σπίτι.

Δε μπορώ να περιγράψω πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το φως έως τώρα για να το πληρώνω και 10Ε το μήνα. Θεωρώ ότι ψάχνει δικαιολογία για να ανεβάσει τη τιμή του ενοικίου.

Πως αντιδράει κανείς σε αυτό?

Να πω επίσης ότι έχω πληρώσει ένα τόνο λεφτά για πράγματα που έπρεπε η ίδια να χει φροντίσει όπως μούχλες έντομα κτλ.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Ετσι φαίνεται πως ειναι, μια καλη δικαιολογία για +10ε.

Μπορεις ομως να καταργησεις το υπάρχων φωτιστικο και να βαλεις ενα ηλιακό το οποιο εχει μπαταρία καο φορτιζει την ημερα απο τον ηλιο.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Ετσι φαίνεται πως ειναι, μια καλη δικαιολογία για +10ε.

Μπορεις ομως να καταργησεις το υπάρχων φωτιστικο και να βαλεις ενα ηλιακό το οποιο εχει μπαταρία καο φορτιζει την ημερα απο τον ηλιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρω σοβαρά ανταλλάγματα για κάτι τέτοιο, αφού μου έθεσε ευθύνες τότε θα τις θέσω και εγώ, δε πρόκειται να το αποδεχτώ τσάμπα όλο αυτό, εδώ σκεφτόμουν ότι ίσως θα έπρεπε να πέσει στα 180Ε το ενοίκιο. Ίσως της πω να αναλάβει την απεντώμοση το καλοκαίρι ή κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ξαφνικά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μου έθεσε θέμα για κοινόχρηστα εκμεταλευόμενη ότι έχω ένα θέμα και πρέπει να ανανεώσω για μεγαλύτερο διάστημα. Μου λέει ότι πρέπει να πληρώνω 10 ευρώ το μήνα για μία βλακεία που έχουμε κάτω η οποία όταν πας να μπεις στην εισόδο ανάβει το φως.  Επι της ουσίας το ενοίκιο πάει στα 210 και αρχίζει να γίνεται κακό deal για επαρχιότικο σπίτι.

Δε μπορώ να περιγράψω πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το φως έως τώρα για να το πληρώνω και 10Ε το μήνα. Θεωρώ ότι ψάχνει δικαιολογία για να ανεβάσει τη τιμή του ενοικίου.

Να πω επίσης ότι έχω πληρώσει ένα τόνο λεφτά για πράγματα που έπρεπε η ίδια να χει φροντίσει όπως μούχλες έντομα κτλ.

Για τα κοινόχρηστα πρέπει να σου κόβει απόδειξη και να διατηρεί Βιβλίο εσόδων-εξόδων της κατοικίας. Άρα όχι , δεν της τα δίνεις εσύ αέρα.

Για να σου αλλάξει το νοίκι, πρέπει να αλλάξει το μισθωτήριο. Οπότε αν δεν λήγει άμεσα το μισθωτήριο, της το αρνείσαι άνετα. Αν επιμείνει της λες να στα ζητήσει εγγράφως τα 10€/ μήνα για να ρωτήσεις τον δικηγόρο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καταλάβει. 

Αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες η ο διαχειριστής να τοποθετηθεί φως κοινόχρηστο και σου είπαν να πληρώνεις κοινόχρηστα 10ευρω παραπάνω στα κοινόχρηστα η στο νοικι; 

Αν τοποθετηθεί αυτό τότε το κόστος εγκατάστασης το πληρώνουν οι ιδιοκτήτες και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ μπαίνει στα κοινόχρηστα και το πληρώνει ο ενοικιαστής, τώρα για κατανάλωση 10 ευρω το μήνα από μια λάμπα δεν παίζει απλά. 

Αν σου ειπαν θα αυξήσουν το νοικι 10 ευρω για μια κοινόχρηστη λάμπα τότε κακώς για μένα, μην το δεχτείς. Για αλλαγή ενοικίου θέλει νέο μισθωτήριο, οπότε όσο ισχύει το παλιό και πληρώνεις δεν σε κουνάει κανένας, αλλά ξέρεις πως όταν έρθει η στιγμή της ανανέωσης τότε 99.9% θα φύγεις. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Ειμαι εκμισθωτης και λεω οτι σου λεει Μ****ΚΙΕΣ. Αναλυτικα τα κοινοχρηστα και το τι βαραινει το μίσθιο σε χιλιοστα και απο που προκυπτει το 10€

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Για αλλαγή ενοικίου θέλει νέο μισθωτήριο

Δεν ισχύει αυτό, το ύψος του μισθώματος είναι από αυτά που επιτρέπεται να αλλάξουν με τροποποιητική δήλωση, παραθέτω σχετικό απόσπασμα από τις "συχνές ερωτήσεις μισθώσεων" της aade:

Η δήλωση που θα «ανοίξει» θα έχει συμπληρωμένα όλα τα πεδία (θα είναι ίδια όπως και στην αρχική δήλωση) εκτός από:

 τη διάρκεια της μίσθωσης

 το μίσθωμα

 την ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να συμπληρώσει ή/ και να τροποποιήσει-μεταβάλλει τα στοιχεία του πεδίου "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ". Τα παραπάνω τέσσερα πεδία μπορεί ο χρήστης να τα μεταβάλει. Για τροποποίηση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της μίσθωσης (στοιχεία εκμισθωτών, μισθωτών, ακινήτου κ.λπ.) δεν είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, αλλά πρέπει να υποβληθεί νέα δήλωση (εξαρχής).

https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-09/Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις (ενημερωμένο με 1192_2020).pdf

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν ισχύει αυτό, το ύψος του μισθώματος είναι από αυτά που επιτρέπεται να αλλάξουν με τροποποιητική δήλωση, παραθέτω σχετικό απόσπασμα από τις "συχνές ερωτήσεις μισθώσεων" της aade:

Η δήλωση που θα «ανοίξει» θα έχει συμπληρωμένα όλα τα πεδία (θα είναι ίδια όπως και στην αρχική δήλωση) εκτός από:

 τη διάρκεια της μίσθωσης

 το μίσθωμα

 την ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να συμπληρώσει ή/ και να τροποποιήσει-μεταβάλλει τα στοιχεία του πεδίου "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ". Τα παραπάνω τέσσερα πεδία μπορεί ο χρήστης να τα μεταβάλει. Για τροποποίηση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της μίσθωσης (στοιχεία εκμισθωτών, μισθωτών, ακινήτου κ.λπ.) δεν είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, αλλά πρέπει να υποβληθεί νέα δήλωση (εξαρχής).

https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-09/Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις (ενημερωμένο με 1192_2020).pdf

Ναι, δεν το εξέφρασα εγώ σωστά. Τροποποίηση εννοώ την οποία πρέπει να την αποδεχτεί ο ενοικιαστής δεν μπορεί να το αποφασίσει ο ιδιοκτήτης μονομερώς και να το επιβάλλει. 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τροποποίηση εννοώ την οποία πρέπει να την αποδεχτεί ο ενοικιαστής δεν μπορεί να το αποφασίσει ο ιδιοκτήτης μονομερώς και να το επιβάλλει. 

Βασικα πρεπει να κανει αρνηση, αν δεν το κανει την αποδεχεται σιωπηρα

Δημοσ.

Τι γινεται τελευταια,ο καθενας βαραει τιμες για οτι θελει και οσα θελει....10€ το μηνα? Σ'εμας μας εχουν βαλει 25€ συνολο στα κοινοχρηστα για λαμπες. Η πολυκατοικια εχει συνολο 9 λαμπες και το πολυ μονο μια να εχουν αντικαταστησει..... Για κοροιδα ψαχουν ολοι πλεον,εσενα σου ειπε να δινεις καθε μηνα +10€ χωρις να ξερεις το γιατι και πως και εμας μας ποιανουν κοροιδα για λαμπες πλεον. 

Δημοσ.

Αρχικά μόνο και μόνο αυτά που γράφονται εδω μέσα, δεν έχουν βάση για να βγάλει κάποιος συμπέρασμα. 

"Μου ειπαν να δίνω για μια βλακεία 10€ το μήνα"

Αντε να κρίνεις απο αυτή την πρόταση, τι συμφωνία που έγινε, για ποιο λόγο έγινε και τι αφορά....

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BarcodeCrew είπε

Τι γινεται τελευταια,ο καθενας βαραει τιμες για οτι θελει και οσα θελει....10€ το μηνα? Σ'εμας μας εχουν βαλει 25€ συνολο στα κοινοχρηστα για λαμπες. Η πολυκατοικια εχει συνολο 9 λαμπες και το πολυ μονο μια να εχουν αντικαταστησει..... Για κοροιδα ψαχουν ολοι πλεον,εσενα σου ειπε να δινεις καθε μηνα +10€ χωρις να ξερεις το γιατι και πως και εμας μας ποιανουν κοροιδα για λαμπες πλεον. 

Καλυτερα θα ήταν να ρωτησεις τον διαχειριστή. Μήπως τα 25 ευρώ είναι αγορά λαμπτήρων και αποθήκευση ώστε να αλλάξουν όταν καεί κάποιος; Μήπως συμπεριλαμβάνει και κόστος ηλεκτρολόγου να έρθει να αλλάξει την λάμπα ανεβαίνοντας σε κάποια σκαλα η να ξεβιδωσει το χελωνακι; Προφανώς βέβαια και τα 25 ευρώ ανά διαμέρισμα σε ένα κτίριο με 10 διαμερίσματα πχ είναι τεράστιο κόστος για τα παραπάνω. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ρωτήστε τους διαχειριστές. Επίσης ζητήστε απόδειξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, BarcodeCrew είπε

3 led επώνυμες να πάρει απο το μαγαζί της γειτονιάς, εύκολα φτάνουν τα 25€. 

Μην περιμένετε να είναι υποχρεωμένος ο διαχειριστής να κανει ερευνα αγοράς και να αγοράζει στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς για να γλιτώσει το κάθε διαμέρισμα 0,3€.

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
Στις 4/1/2022 στις 10:04 ΠΜ, aizensama24 είπε

Δωσε ινφο γιατι το "μια βλακεία" δεν βγάζει νόημα.Θα πληρώνεις το ρευμα για την λάμπα;Θα πληρωσεις για την εγκατάσταση;Είσαι σε πολυκατοικία;Ποσα διαμερισματα;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δωσε ινφο γιατι το "μια βλακεία" δεν βγάζει νόημα.

Βγάζει, βγάζει. Δε λέμε "οι μαλακίες πληρώνονται"; Ε τώρα μάλλον θα αρχίσουν να πληρώνονται και οι βλακείες.:lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...