puelito Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Είμαι κάτοχος αυτοκινήτου το οποίο πλένω πάντα μόνος και γενικά το φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ, εσωτερικά και εξωτερικά. Όποτε πάω να το αφήσω σε πάρκινγκ για παράδειγμα σε κάποιο εμπορικό παρατηρώ σημάδια από πόρτες ή χτυπήματα στο αμάξωμα κ.α. Συνήθως γρατζουνιές, όχι κάτι υπερβολικά σοβαρό, αλλά όπως και να'χει με ενοχλεί ιδιαίτερα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Πώς μπορώ να αφαιρέσω τέτοιου είδους σημάδια ? Υπάρχει κάποια αλοιφή ? Να το πάω σε κάποιον φανοποιό ? Ευχαριστώ. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν στα σημαδια "πιανει" το νυχι σου ξεχασε τις αλοιφες .Μονο φαναρτζης Αν οχι δοκιμασε με μια καλη αλοιφη (3Μ ή καποια αλλη ) και καλη τυχη !! Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Γιάννης Platano 1
piiii Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Εγώ είμαι σε φάση για παρόμοια προβλήματα να χρησιμοποιήσω την συνταγή του chrisfix. Εχω πάρει τα υλικά. Θέλω απλά χρόνο και νορμάλ καιρό για να δω τα αποτελέσματα
djcat Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Aν έχει φύγει το χρώμα τελείως, δεν κάνουν κάτι οι αλοιφές - θέλει μάστορα. Εγώ έμεινα ευχαριστημένος για αντίστοιχες μικροεπιδιορθώσεις και από το αποτέλεσμα αλλά και οικονομικά από τον τύπο με τον Ταύρο στην Κατεχάκη.
bill999r Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Στις 4/1/2022 στις 9:47 ΜΜ, piiii είπε Εγώ είμαι σε φάση για παρόμοια προβλήματα να χρησιμοποιήσω την συνταγή του chrisfix. Εχω πάρει τα υλικά. Θέλω απλά χρόνο και νορμάλ καιρό για να δω τα αποτελέσματα Αν πας να τα κάνεις με τα συγκεκριμένα υλικά σίγουρα θα σου βγεί τραγικό το αποτέλεσμα. Εκτός αυτού το άσπρο είναι από τα εύκολα χρώματα κ η επιδιόρθωση είναι σχετικά εύκολη. Σε κάποιο άλλο χρώμα πρέπει να πας σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων για να σου ταιριάξει το χρώμα. Γενικά πάντως η παραπάνω μέθοδος θα αφήσει έντονα σημάδια και γδαρσίματα στο βερνίκι. Για τέτοιες βαθιές γρατσουνιές χρειάζεται στόκος ή ασταρι γεμίσματος. Το να πας να γεμίσεις γρατσουνια με χρώμα σημαίνει και μελλοντικό ξεφλούδισμα.
piiii Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, bill999r είπε Αν πας να τα κάνεις με τα συγκεκριμένα υλικά σίγουρα θα σου βγεί τραγικό το αποτέλεσμα. Εκτός αυτού το άσπρο είναι από τα εύκολα χρώματα κ η επιδιόρθωση είναι σχετικά εύκολη. Σε κάποιο άλλο χρώμα πρέπει να πας σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων για να σου ταιριάξει το χρώμα. Γενικά πάντως η παραπάνω μέθοδος θα αφήσει έντονα σημάδια και γδαρσίματα στο βερνίκι. Για τέτοιες βαθιές γρατσουνιές χρειάζεται στόκος ή ασταρι γεμίσματος. Το να πας να γεμίσεις γρατσουνια με χρώμα σημαίνει και μελλοντικό ξεφλούδισμα. Εχω κάποιες ενστάσεις σε αυτά που λες, αλλά ακόμα και έτσι η δοκιμή θα γίνει σε γρατσουνιά που βρίσκεται εκτός οπτικού πεδίου οπότε δεν θα με πειράξει και τόσο, γιατί δεν αναζητώ την τελειότητα. Πάντως ενημερωτικά η polish κρέμα της meguiars κάνει πολύ καλή δουλειά σε επιφανειακές γρατσουνιές. 1
bill999r Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, piiii είπε Εχω κάποιες ενστάσεις σε αυτά που λες, αλλά ακόμα και έτσι η δοκιμή θα γίνει σε γρατσουνιά που βρίσκεται εκτός οπτικού πεδίου οπότε δεν θα με πειράξει και τόσο, γιατί δεν αναζητώ την τελειότητα. Πάντως ενημερωτικά η polish κρέμα της meguiars κάνει πολύ καλή δουλειά σε επιφανειακές γρατσουνιές. Σίγουρα, στην πράξη θα φανεί το αποτέλεσμά. Αν δεν έχεις θέμα με το κόστος των υλικών εννοείται πως αξίζει η προσπάθεια.
piiii Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 To ΄μόνο σχετικά ακριβό είναι η κρέμα που κοντεύει στο 20αρικο. Τα υπόλοιπα είναι γυαλόχαρτα(δεν έχουν και κανα μεγάλο κόστος) και η μπογιά που την είχα ήδη πάρει εδώ και χρόνια απο την αντιπροσωπεία για κανα 10ρικο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα