Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Son^Goku είπε

Κοίταξε λίγο το bios σου για τις ταχύτητες

Τι ακριβώς να κοιτάξω?

μου επιτρέπει ένα μικρό πείραγμα από 2.66ghz στα 2.83ghz στη ταχύτητα επεξεργαστή και αυτό έχω κάνει μόνο χρόνια τώρα ... 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Τι ακριβώς να κοιτάξω?

μου επιτρέπει ένα μικρό πείραγμα από 2.66ghz στα 2.83ghz στη ταχύτητα επεξεργαστή και αυτό έχω κάνει μόνο χρόνια τώρα ... 

Το AHCI μεσα απο το bios σου το ενεργοποιησες φιλε μου?

Επισης για κλωνο που ψαχνεσαι Easy us todo backup

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Τι ακριβώς να κοιτάξω?

Πρώτη φορά ακούω κακό σχόλιο για evo. 4 χρόνια είμαι με τον 850 έχοντας μεταναστέυσει σε 3 λαπτοπ, και οι ταχύτητες είναι παραπάνω απ' αυτές που υπόσχεται(SATA 3). Με την εγγυησάρα που δίνει η samsung, αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία σ' αυτό το σκληρό. Και σκέψου ότι ήταν τίμιος, δεν σ' άφησε να ξοδέψεις χρόνο και να χάσεις και αρχεία, εξαρχής ήταν ριμάδι 🤣

Δημοσ.

Κοίτα εαν στο bios ειναι ενεργοποιημένο το  "AHCI" mode και οχι καποιο άλλο. Επίσης δοκίμασε σε άλλη θύρα της μητρικής και με άλλο καλώδιο sata ....

Εγω προσωπικά χρησιμοποιώ acronis true image που το κάνω boot απο usb flash drive και δεν μπλέκω με windows και "ανοιχτά" αρχεία ....εχει και επιλογή για "propotional" μεγέθη στα partitions οπόταν όλα γίνονται κομπλέ 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα προγράμματα κλωνοποίησης που αναφέρθηκαν είναι καρατσεκαρισμένα 
κι ο καθένας χρησιμοποιεί εκείνο που έχει δοκιμάσει επιτυχώς και τον βολεύει.
Είναι πιο ασφαλές (αλλά όχι αναγκαίο) η κλωνοποίηση να γίνεται έξω από τα windows, με bootable μέσο. 
Όλα τα προγράμματα κλωνοποίησης έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Κατά συντριπτική πιθανότητα το λάθος είναι δικό σου ή του συστήματος, 
όχι του δίσκου ή του προγράμματος κλωνοποίησης.
Tα win 7 είναι παλαιό λειτουργικό και ενίοτε έχει προβλήματα με τους SSD,
π.χ. μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα το TRIM.
"While Windows is designed to automatically detect most SSDs, sometimes it doesn't work as intended."

Αν πιστεύεις ότι ο δίσκος είναι προβληματικός, δώσε τον πίσω ή δοκίμασέ τον σε άλλον μηχάνημα...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ.

Για να μπω στην διαδικασία πρώτα είδα ότι κάποιοι έβαλαν SSD σε  παλιότερα μηχανήματα με 7αρια.

Δεν χακαρα εφαρμογή,ακολούθησα τις απλές οδηγίες και λειτουργίσε με ενα μόνο πρόγραμμα χωρίς όμως γρήγορη λειτουργία του SSD.

Μάλιστα πριν την αγορά του Samsung δοκίμασα με αυτό το 64gb παλιο σε μέτρια κατάσταση SSD (φωτό)το οποίο έκανε μια διαφορά προς το καλύτερο.....

Έκανα απλή εγκατάσταση των 7,για κλονο δεν χωράνε .....

Θα δοκιμάσω με εξωτερικό κουτί τον SSD 870 από περιέργεια .......

IMG_20220105_163320.jpg

Δημοσ.

4 ώρες πριν, triplex1 είπε

Το AHCI μεσα απο το bios σου το ενεργοποιησες φιλε μου?

Πολύ σωστό, Triplex. Αν βέβαια υποστηρίζει AHCI η μητρική του. Από την ταχύτητα που δίνει για επεξεργαστή είναι βέβαιο ότι συζητάμε για LGA775 και μόνο οι καλές μητρικές είχαν υποστήριξη AHCI σε 775. Και κάποιες λίγες ακόμα με χακαρισμένο BIOS.

5 ώρες πριν, alexioannou είπε

Τι ακριβώς να κοιτάξω?

Όχι μόνο δεν έχεις κοιτάξει αν υποστηρίζει η μητρική σου AHCI, αλλά πας με overclock να κάνεις κλωνοποιήσεις και εγκατάσταση λειτουργικού. Θα έχεις διαβάσει ότι οι core 2 duo και core 2 quad πέρναν λίγο overclock χωρίς να απαιτούνται παραπάνω volt. Ισχύει. Οι ram σου και η μητρική σου μπορούν να ακολουθήσουν; Χωρίς να γράφονται και να διαβάζονται λάθος δεδομένα; Σιγά μην έχεις κάνει ελέγχους.

Αν δεν είναι θέμα ασταθούς μνήμης λόγω overclock και αν δεν κάνεις λάθος την κλωνοποίηση, τότε έχει πρόβλημα η μητρική σου. Κοίταξε για φουσκωμένους πυκνωτές γύρω από το southbridge, γύρω από τα ram slots και γύρω από το northbridge. Ειδικά αν έχεις κάνει το πισί αθόρυβο βγάζοντας ή μη αντικαθιστώντας χαλασμένους ανεμιστήρες κουτιού, αυτά συμβαίνανε σε φτηνές μητρικές εκείνης εποχής, πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζεις.

Τέλος, δε ζητάμε συμβουλές για βλάβες ούτε hardware, ούτε software αν είμαστε overclock. Αποθηκεύουμε το προφίλ μας, φορτώνουμε stock, αρχικές ρυθμίσεις και αν το πρόβλημα μας συνεχίζει, τότε ζητάμε συμβουλές. Αλλιώς πάμε στη θεματική για overclocking και ζητάμε συμβουλές για να βελτιώσουμε το overclock μας εκεί. Αυτά που έχω σε bold ισχύουν ούτως ισχύουν ούτως η άλλως και θεωρώ ότι οφείλεις μία συγγνώμη από όσους μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν και από σεβασμό σε σένα, δε ρώτησαν και πάρα πολλές πληροφορίες. Το ότι το παραδέχτηκες είναι θετικό τουλάχιστον.

• Like 2
Δημοσ.

Samsung , δεν σπάει δεν χαλάει , η HONDA των SSD , πέρα από την πλάκα να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κάποιο θέμα ο δίσκος (που λογικά δεν έχει) κάνοντας καθαρή εγκατάσταση σε άλλο μηχάνημα με 10άρια η έστω στο δικό σου πάλι με 10άρια και μετρώντας τις ταχύτητες.

Τι μητρική έχεις , αν είναι παλιά δες μήπως έχει bios update διαθέσιμο το οποίο να διορθώνει (θεωρητικά τουλάχιστον) τυχόν ασυμβατότητες με SSDs.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θεωρώ λάθος ενα σύστημα που έχει στηθεί για HDD να κλωνοποιηθεί σε ssd καθως θα εχει λάθος παραμέτρους  .Clean install για εμένα 

To έχω κάνει εξ' ανάγκης σε πισί πελατών και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα.
Όχι ότι είναι καλό να γίνετε έτσι, προτιμώ πάντα το lcean install αλλά πολλές φορές όταν υπάρχουν εμπορικές εφαρμογές αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/1/2022 στις 12:53 ΜΜ, snbblp είπε

Θα το πω ευγενικά:

Καλά όλα αυτά τα δωρεάν προγράμματα disk copiers & migration, όμως με χορδές δεν βάφονται αβγά. Υπάρχει λόγος που πληρώναμε και αγοράζαμε σοβαρά πακέτα παραγωγής και διαχείρισης ειδώλων δίσκων και δίσκων.

Το καλύτερο είναι το ddrescue σε Linux που είναι δωρεάν (GPL) αλλά δεν είναι και το πιο user friendly. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο για απλή αντιγραφή αλλά χρησιμοποιείται και σε μισοπεθαμένους δίσκους πριν αποδημήσουν εις Κύριον για να γίνει δουλειά μετά στο image που έγινε η αντιγραφή

DDrescue από τον έναν δίσκο στον άλλο, μεγάλωμα του partition στο Gparted (ή κάποιο CLI tool), done

14 ώρες πριν, alexioannou είπε

Καθαρή εγκατάσταση στον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΦΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ  SSD windows 7 ultimate......

Βάλε κανονικά Windows 10 21h2, τα 7άρια είναι λειτουργικό του 2011 (SP1) σε καθαρή εγκατάσταση χωρίς ενημερώσεις, πιθανώς δεν έχουν σωστούς drivers και optimization για SSD

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.

Έχω κάνει κλώνο σε samsung 860 500gb από μηχανικό σκληρό με windows 7 και sata 2 και πάει σφαίρα, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Λογικά έπεσες στην περίπτωση να έχει πρόβλημα ο ssd ή να έχει bad sectors ο μηχανικός. Δοκίμασε να κάνεις καθαρή εγκατάσταση windows 10 και δες τι ταχύτητες έχει.

ssd.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Το καλύτερο είναι το ddrescue σε Linux που είναι δωρεάν (GPL) αλλά δεν είναι και το πιο user friendly. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο για απλή αντιγραφή αλλά χρησιμοποιείται και σε μισοπεθαμένους δίσκους πριν αποδημήσουν εις Κύριον για να γίνει δουλειά μετά στο image που έγινε η αντιγραφή

DDrescue από τον έναν δίσκο στον άλλο, μεγάλωμα του partition στο Gparted (ή κάποιο CLI tool), done

Βάλε κανονικά Windows 10 21h2, τα 7άρια είναι λειτουργικό του 2011 (SP1) σε καθαρή εγκατάσταση χωρίς ενημερώσεις, πιθανώς δεν έχουν σωστούς drivers και optimization για SSD

Οκ.....

Από μεθαύριο.....

Το PC δεν ξεκινάει καν μετά την περιπέτεια με τον SSD......

Pc που δούλευε ρολόι σερί 10 χρόνια.

Δεν διάβασα πουθενα στο βιβλίο του ssd για προειδοποιήσεις και ασυμβατότητες.....

Η κάνει κλονο η δεν κάνει το migration.

Aν έγραφαν δεν είναι συμβατό με win 7 δεν θα ασχολιομουν......

Ευχαριστω όλους ...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexioannou είπε

Οκ.....

Από μεθαύριο.....

Δεν διάβασα πουθενα στο βιβλίο του ssd για προειδοποιήσεις και ασυμβατότητες.....

Ευχαριστω όλους ...

Είπα μπορεί, όχι ότι είναι σίγουρο. Άσε λίγο το cloning στην άκρη και δοκίμασε απλά να συνδέσεις τον SSD και να εγκαταστήσεις τα Windows 10 τα τελευταία

https://tb.rg-adguard.net/public.php

(επίσημα links από Microsoft είναι αυτά που βγάζει το παραπάνω site, software-download.microsoft.com)

επιλέγοντας Windows (final) => Windows 10, Version 21H2 (build 19044.1288) => Windows 10 => Greek => Win10_21H2_Greek_x64.iso

και δες αν παίζει σωστά μετά από απλό format

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Οκ.....

Από μεθαύριο.....

Ευχαριστω όλους ...

Ηταν ο οδηγός, τι να ΜΗΝ κάνετε.

Πάμε τώρα τι ΝΑ κάνετε:
Βήμα 1ο:
chkdsk /f τον πρώτο δίσκο.
Βήμα 2ο:
κατάργηση overclock και εκκίνηση windows.
Βήμα 3ο:
κατασκευή boot media με το πρόγραμμα αντιγραφής (πχ paragon)
Βήμα 4ο:
boot από bootable media, image disk και ανέβασμα στον server.
Βήμα 5ο:
shutdown, και αντικατάσταση δίσκων
Βήμα 6ο:
boot με το bootable, copy disk FROM server image. Adjust parameters to hardware.
Βήμα 7ο:
boot κανονικά από τον νέο δίσκο, check αν όλα είναι ok.
Βήμα 8ο:
επαναφορά overclock, boot, check αν όλα είναι ok.
Βήμα 8ο:
παραμετροποίηση/ρύθμιση του SSD με το πρόγραμμα του κατασκευαστή
Βήμα 9ο:
διαγραφή image από τον server ΜΕΤΑ από 15 ημέρες.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...