snbblp Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Θα το πω ευγενικά: Καλά όλα αυτά τα δωρεάν προγράμματα disk copiers & migration, όμως με χορδές δεν βάφονται αβγά. Υπάρχει λόγος που πληρώναμε και αγοράζαμε σοβαρά πακέτα παραγωγής και διαχείρισης ειδώλων δίσκων και δίσκων. 1
alexioannou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Το σφάλμα είναι δικό σου. Η διαδικασία θέλει λίγη προσοχή αλλά είναι εύκολη ή πανεύκολη. Εγώ όσες φορές πήρα δίσκο, διέγραψα ότι λογισμικό έδινε η εταιρεία και χρησιμοποίησα το Μacrium Reflect. Εναλλακτικά, το ΑΟΜΕΙ είναι εξίσου καλό. Δεν πα να λέει η κάθε samsung για το λογισμικό που συνοδεύει τους δίσκους της... Χρησιμοποιώ αυτό που ξέρω και που έχω δοκιμάσει επιτυχώς τόσες φορές. Και βέβαια πρέπει πρώτα να δεις ένα-δυο video στο yt και να βεβαιωθείς ότι κατάλαβες τη διαδικασία. Έχει ένα σωρό που εξηγούν πώς γίνεται το cloning, π.χ. για το macrium https://www.youtube.com/watch?v=UTsq-HHz0Ss Δεν είναι υψηλή επιστήμη. Όσο για το ότι ο δίσκος σου προέκυψε 270 GB αντί κοντά 500 GB, μάλλον αντίγραψες την κύρια partition του αρχικού χωρίς να την προσαρμόσεις στον μεγαλύτερο χώρο του νέου δίσκου. Αντιγράφηκε δηλ. ο παλιός δίσκος χωρίς να μεγαλώσεις τον χώρο που καταλαμβάνει στον νέο, και κατέληξες με ένα αντίγραφο που είναι ίδιο με το αρχικό και στο μέγεθος. Π.χ., στο παραπάνω video, το θέμα αυτό τονίζεται στο 8:15. Αν η κύρια partition 270 GB έχει άλλη πίσω της, είναι λίγο μπελάς να της μεγαλώσεις το μέγεθος τώρα.... Σε ότι αφορά τα 570 GB που βλέπει το Migration, μάλλον τα 70 GB είναι δεσμευμένα για overprovisioning, μην σε ανησυχεί και μην ασχολείσαι με αυτό. - Με το macrium reflect ακολουθοντας τα βήματα του βιντεο τα ίδια .... 7-8 φορές,αφού το έμαθα απέξω ....
V.I.Smirnov Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Eκ του σφάλματος φαίνεται ότι δεν φταίει το Μacrium αλλά κάτι στο σύστημά σου. Το Macrium χρησιμοποιεί μια τεχνολογία των Windows που λέγεται VSS (Volume Shadow Copy Service), η οποία αποσκοπεί στο να μπορείς να κάνεις κλωνοποίηση ενώ ταυτόχρονα τα κλωνοποιούμενα αρχεία είναι σε χρήση. Kάτι έχει πειραχτεί στο σύστημά σου και αυτό δεν λειτουργεί σωστά. Π.χ., μπορεί κάποια sectors να μην έχουν standard size ή να γίνεται conflict με κάποιο άλλο πρόγραμμα imaging. Ή μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χώρος στον αρχικό δίσκο για να δουλέψει το VSS service. Παρόμοιo σφάλμα μπορεί να προκύψει και στα updates των windows, π.χ. https://www.800error.com/error-code-0x8004230F-Fehler-Error-errors-Volume-Shadow#! Δεν φταίει το Μacrium λοιπόν. Παρεμπιπτόντως, το Macrium στο menu "Other Tasks" έχει μια επιλογή "Fix VSS problems" που ίσως βοηθούσε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αλλά αφού τα κατάφερες με το άλλο ξέχνα το... - Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από V.I.Smirnov
snbblp Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Με το κατάλληλο εργαλείο λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα, και μάλιστα αυτόματα. Παίρνεις ειδοποίηση ότι υπήρχαν, αλλά λύνονται. Hard Disk Manager 15 Premium.- 1
accipio Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Οι ταχύτητες στο screenshot είναι χαμηλές - ειδικά το write είναι στα τάρταρα. Θα έπρεπε να βρίσκονται στα 275 MB/s περίπου (με ενεργό το AHCI στο BIOS) για δίαυλο SATA II.
tempes Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, accipio είπε Οι ταχύτητες στο screenshot είναι χαμηλές - ειδικά το write είναι στα τάρταρα. Θα έπρεπε να βρίσκονται στα 275 MB/s περίπου (με ενεργό το AHCI στο BIOS) για δίαυλο SATA II. αυτο εχω αντιμετωπισει σε κλωνο απο hdd σε ssd , δεν επιανε τις ταχυτητες που πρεπει . Κι ετσι αποφευγω τον κλωνο τετοιων περιπτωσεων
alexioannou Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Εντάξει,ο αρχικός τίτλος τουλάχιστον εύστοχος....... Καθαρή εγκατάσταση στον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΦΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ SSD windows 7 ultimate...... Kαι ανοίγει πιο αργά απο τον μηχανικό..... Μάλιστα την δεύτερη φορά στο boot κολησε....😂😅🤣😂🤣😅🤣 Στην άκρη για να φορτώνω καμμία ταινία,καμμία εμπιστοσύνη για οτιδήποτε άλλο..... Πρώτο και τελευταίο SSD της Samsung.... Ας κλείσει το θέμα Ευχαριστώ......
snbblp Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δεν φταίει ο δίσκος. Δεν θα γράψω τι μπορεί να φταίει, γιατί εδώ σκοπός είναι να βοηθάμε κι όχι να φτιάχνουμε άσχημο κλίμα.
dkmaster Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Τα windows 7 ultimate είναι γνήσια ή κάποια πειρατική, πειραγμένη έκδοση;
dpolal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, alexioannou είπε Εντάξει,ο αρχικός τίτλος τουλάχιστον εύστοχος....... Καθαρή εγκατάσταση στον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΦΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ SSD windows 7 ultimate...... Kαι ανοίγει πιο αργά απο τον μηχανικό..... Μάλιστα την δεύτερη φορά στο boot κολησε....😂😅🤣😂🤣😅🤣 Στην άκρη για να φορτώνω καμμία ταινία,καμμία εμπιστοσύνη για οτιδήποτε άλλο..... Πρώτο και τελευταίο SSD της Samsung.... Ας κλείσει το θέμα Ευχαριστώ...... Αφού έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στους ssd να κανονίσουμε να τον ανταλλάξουμε αν θες, έχω κάτι 500ρηδες κλασσικούς που κάθονται. 😛 3
xxatziva Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 βασικα ο αρχικος δισκος ποσο ειναι? ο 2ος δισκος ποσο ειναι? χωρητικότητα ? https://www.macrium.com/reflectfree reflect 8 free commercial με αυτο οσα εχω κανει ποτέ δεν είχα προβλημα κανένα. ακομα και οταν τα πισί ηταν απελπιστικη αργά. τα έβαζα ολα στο δικο μου και πατουσα κλωνοποιηση. πάλι δουλευε κανονικα ο κλωνος. αρα κατι αλλο κανεις και δεν γινεται η κλωνοποιηση κανονικα.
m@dv1n3g@r Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Εγω πάντως, χρησιμοποιώ το clonezila. Δεν ειχα ποτέ προβλημα. Πολύ απλή διαδικασία ειδικά αν οι δυο δισκοι ειναι και ιδιο μεγεθος. Δωρεάν λογισμικό και linux. Φτιαχνεις ενα boot usb, bootάρεις απο εκεί, επιλέγεις source disk και target disk και τέλος. 1
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 εγω παλι bootαρω το μηχανημα απο ενα bootable με το acronis true image , εχω κανει κλωνοποιηση πανω απο 40 δισκους σε μηχανηματα γνωστων φιλων κλπ με διαφόρες χωριτικότητες δισκων !! Δεν υπηρξε ποτε κανενα προβλημα !!! ουτε απο ταχυητητες ουτε απο αρχεια κλπ. και μιλαω ακομα και για παλια συστηματα με SATA 1 !!! σιγουρα κατι κανεις απολύτως λάθος !!! 1
alexioannou Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Απο την στιγμή που με το aomei έγινε κλονος και δούλεψε κανονικά αλλά με ταχύτητες σχεδόν μηχανικου δίσκου δεν κάνω τίποτα λάθος...... Εδώ λέμε ΚΑΘΑΡΗ εγκατάσταση στον SSD και αφού πρώτα δούλεψε μια χαρά αλλά χωρίς ταχύτητα,στην δεύτερη εκινηση ανοίγει η οθόνη χωρίς καν εργαλεία επάνω ούτε το recycle....😂🤣😅😂🤣😅 Γνήσια 7αρια..... PC που δουλεύει όλη μέρα απροβληματιστα 10 χρόνια. Αφού κολησε ο SSD,έκανα boot απο τον παλιό μηχανικο δίσκο και κάνω την δουλειά μου μια χαρά πάλι .....
Son^Goku Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, alexioannou είπε Απο την στιγμή που με το aomei έγινε κλονος και δούλεψε κανονικά αλλά με ταχύτητες σχεδόν μηχανικου δίσκου δεν κάνω τίποτα λάθος...... Εδώ λέμε ΚΑΘΑΡΗ εγκατάσταση στον SSD και αφού πρώτα δούλεψε μια χαρά αλλά χωρίς ταχύτητα,στην δεύτερη εκινηση ανοίγει η οθόνη χωρίς καν εργαλεία επάνω ούτε το recycle....😂🤣😅😂🤣😅 Γνήσια 7αρια..... PC που δουλεύει όλη μέρα απροβληματιστα 10 χρόνια. Αφού κολησε ο SSD,έκανα boot απο τον παλιό μηχανικο δίσκο και κάνω την δουλειά μου μια χαρά πάλι ..... Κοίταξε λίγο το bios σου για τις ταχύτητες
Προτεινόμενες αναρτήσεις