alexioannou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Samsung ssd και πράσινα άλογα...... 4 μέρες προσπάθεια να κάνω κλονο τον μηχανικό σκληρό με os σε ssd 500gb στο desktop μου. To migration μοιάζει με πολύπλοκη πολυπλοκότητα και δεν κάνει δουλειά....... Σε οδηγούν να βρεις άλλο πρόγραμμα,βρήκα πλήρες που το είχαν προσφορά τα Χριστούγεννα. Το αποτέλεσμα αστείο .... Μετά από πολύωρη αναμονή το αποτέλεσμα είναι ο ssd των 500gb να μου φαινετε 270gb (!!!!). Να επιλέγω από το bios τον ssd σαν boot...... Δεν κατάλαβα καμμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα,sata2....... Το magician βλέπει εγκατεστημένα 570gb στον ssd(!!!) ο οποίος είπαμε είναι 500gb.🤣😅😅 Μιλωντας με 2 τεχνικούς μάλλον η εγκατάσταση σε desktop με μεταφορά os είναι δύσκολη αφού μου πρότειναν καθαρή εγκατάσταση windows κάτι που το αποκλείω λόγω μουσικών προγραμμάτων στο pc μου. υπάρχει ελπίδα?????
V.I.Smirnov Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το σφάλμα είναι δικό σου. Η διαδικασία θέλει λίγη προσοχή αλλά είναι εύκολη ή πανεύκολη. Εγώ όσες φορές πήρα δίσκο, διέγραψα ότι λογισμικό έδινε η εταιρεία και χρησιμοποίησα το Μacrium Reflect. Εναλλακτικά, το ΑΟΜΕΙ είναι εξίσου καλό. Δεν πα να λέει η κάθε samsung για το λογισμικό που συνοδεύει τους δίσκους της... Χρησιμοποιώ αυτό που ξέρω και που έχω δοκιμάσει επιτυχώς τόσες φορές. Και βέβαια πρέπει πρώτα να δεις ένα-δυο video στο yt και να βεβαιωθείς ότι κατάλαβες τη διαδικασία. Έχει ένα σωρό που εξηγούν πώς γίνεται το cloning, π.χ. για το macrium https://www.youtube.com/watch?v=UTsq-HHz0Ss Δεν είναι υψηλή επιστήμη. Όσο για το ότι ο δίσκος σου προέκυψε 270 GB αντί κοντά 500 GB, μάλλον αντίγραψες την κύρια partition του αρχικού χωρίς να την προσαρμόσεις στον μεγαλύτερο χώρο του νέου δίσκου. Αντιγράφηκε δηλ. ο παλιός δίσκος χωρίς να μεγαλώσεις τον χώρο που καταλαμβάνει στον νέο, και κατέληξες με ένα αντίγραφο που είναι ίδιο με το αρχικό και στο μέγεθος. Π.χ., στο παραπάνω video, το θέμα αυτό τονίζεται στο 8:15. Αν η κύρια partition 270 GB έχει άλλη πίσω της, είναι λίγο μπελάς να της μεγαλώσεις το μέγεθος τώρα.... Σε ότι αφορά τα 570 GB που βλέπει το Migration, μάλλον τα 70 GB είναι δεσμευμένα για overprovisioning, μην σε ανησυχεί και μην ασχολείσαι με αυτό. - Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από V.I.Smirnov 9
dkmaster Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Συμφωνώ με τον συμφορουμίτη. Αρχικά και εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την κλωνοποίηση και πάντα έκανα με macrium. Τα προβλήματα που σου δημιουργήθηκαν είναι σίγουρο πως δημιουργήθηκαν από τις ρυθμίσεις που έκανες ή δεν έκανες στο πρόγραμμα που χρησιμοποίησες. Αναφορικά με τη διαφορά στο boot, παρότι δεν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τον σκληρό λόγω sata 2 σίγουρα θα έπρεπε να δεις αισθητή διαφορά στο boot. 1
tempes Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Σίγουρα η διαδικασία είναι εύκολη και έχεις πάρει απάντηση για τις απορίες. Θέλω να πω την εμπειρία μου, όσες φορές έκανα κλώνο από μηχανικό σε ssd, δεν είχε σωστές επιδόσεις ο ssd, αλλά σίγουρα είχε διαφορά από τον μηχανικό
Xristaras12 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Η διαδικασία με το data migration τησ samsung είναι πανεύκολη και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Εγκατάσταση το πρόγραμμα κάνεις έχοντας και τους 2 δίσκους πάνω, επιλέγεις την πηγή και σε ποιον δίσκο θα το περάσει και καθάρισες. Κάνει μετά απο μόνο του τερματισμό το pc το πρόγραμμα για να σε βοηθήσει στο να αλλάξεις και δίσκο. Πιθανότατα έμπλεξες με άλλα προγράμματα που κάτι πείραξαν στον ssd. Κάνε φορμάτ τον δίσκο απο την διαχείριση δίσκων και παίξε πάλι με το Samsung Data Migration. https://youtu.be/DjhIgNhZu-I?t=133 1 1
alexioannou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 On 04/01/2022 at 07:30, Xristaras12 said: Η διαδικασία με το data migration τησ samsung είναι πανεύκολη και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Εγκατάσταση το πρόγραμμα κάνεις έχοντας και τους 2 δίσκους πάνω, επιλέγεις την πηγή και σε ποιον δίσκο θα το περάσει και καθάρισες. Κάνει μετά απο μόνο του τερματισμό το pc το πρόγραμμα για να σε βοηθήσει στο να αλλάξεις και δίσκο. Πιθανότατα έμπλεξες με άλλα προγράμματα που κάτι πείραξαν στον ssd. Κάνε φορμάτ τον δίσκο απο την διαχείριση δίσκων και παίξε πάλι με το Samsung Data Migration. https://youtu.be/DjhIgNhZu-I?t=133 Με το migration μόλις ξεκινάει η διαδικασία στα 2 λεπτά εξαφανίζεται ο ssd(!!!) Και βγάζει μια ειδοποίηση ότι δεν βρήκε ένα αρχείο στη διαδρομή του migrant. Έκανα απεγκαυασταση και εγκατάσταση 3 φορές. Τα ίδια .... On 04/01/2022 at 01:57, V.I.Smirnov said: Το σφάλμα είναι δικό σου. Η διαδικασία θέλει λίγη προσοχή αλλά είναι εύκολη ή πανεύκολη. Εγώ όσες φορές πήρα δίσκο, διέγραψα ότι λογισμικό έδινε η εταιρεία και χρησιμοποίησα το Μacrium Reflect. Εναλλακτικά, το ΑΟΜΕΙ είναι εξίσου καλό. Δεν πα να λέει η κάθε samsung για το λογισμικό που συνοδεύει τους δίσκους της... Χρησιμοποιώ αυτό που ξέρω και που έχω δοκιμάσει επιτυχώς τόσες φορές. Και βέβαια πρέπει πρώτα να δεις ένα-δυο video στο yt και να βεβαιωθείς ότι κατάλαβες τη διαδικασία. Έχει ένα σωρό που εξηγούν πώς γίνεται το cloning, π.χ. για το macrium https://www.youtube.com/watch?v=UTsq-HHz0Ss Δεν είναι υψηλή επιστήμη. Όσο για το ότι ο δίσκος σου προέκυψε 270 GB αντί κοντά 500 GB, μάλλον αντίγραψες την κύρια partition του αρχικού χωρίς να την προσαρμόσεις στον μεγαλύτερο χώρο του νέου δίσκου. Αντιγράφηκε δηλ. ο παλιός δίσκος χωρίς να μεγαλώσεις τον χώρο που καταλαμβάνει στον νέο, και κατέληξες με ένα αντίγραφο που είναι ίδιο με το αρχικό και στο μέγεθος. Π.χ., στο παραπάνω video, το θέμα αυτό τονίζεται στο 8:15. Αν η κύρια partition 270 GB έχει άλλη πίσω της, είναι λίγο μπελάς να της μεγαλώσεις το μέγεθος τώρα.... Σε ότι αφορά τα 570 GB που βλέπει το Migration, μάλλον τα 70 GB είναι δεσμευμένα για overprovisioning, μην σε ανησυχεί και μην ασχολείσαι με αυτό. - Έκανα δύο φορές την εγκατάσταση μέσω του aomei που το έδιναν πλήρες για ένα έτος τα Χριστούγεννα. Την δεύτερη φορά επέλεξα όλο τον ssd..... Πάλι το ίδιο έκανε στο τέλος.....270gb. Μετά επέλεξα boot απο τον ssd. Άνοιξε σαν τον μηχανικό,μηδενική διάφορα. *Έβαλα εγώ πέρσυ σε ένα μικρό λάπτοπ ssd used εγκατέστησα τα windows 7 pro και το μικρό με 2 ram πέταγε.......😀 *Το κατέχεις και φαινετε.....😀 Θα δω βίντεο και θα ξαναπροσπαθήσω. Ευχαριστώ!
dpolal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 22 hours ago, alexioannou said: Με το migration μόλις ξεκινάει η διαδικασία στα 2 λεπτά εξαφανίζεται ο ssd(!!!) Και βγάζει μια ειδοποίηση ότι δεν βρήκε ένα αρχείο στη διαδρομή του migrant. Έκανα απεγκαυασταση και εγκατάσταση 3 φορές. Τα ίδια .... Ένα ένα. Η «άλλη» εφαρμογή που χρησιμοποίησες δούλεψε μάλλον σωστά αλλά το πιθανότερο είναι πως ο αρχικός δίσκος είναι μικρότερος από 500gb οπότε το αντίγραφο που έφτιαξε αντανακλά το μέγεθος του. Τα υπόλοιπα GB του SSD είναι εκεί απλά δεν τα βλέπεις, πρέπει να πας στην ρύθμιση δίσκων και να μεγαλώσεις το partition έτσι ώστε να καταλάβει ολόκληρη την διαθέσιμη επιφάνεια. Σωστά πρέπει να επιλέξεις από το BIOS τον SSD για να μπουτάρει το σύστημα από εκεί πλέον καθώς έχεις ακόμα επάνω τον παλιό δίσκο και έτσι ξεκινάει από αυτόν, δεν μπορεί να αλλάξει από μόνης της η ρύθμιση. Το Sata2 είναι ούτως ή άλλως παλιό πρότυπο και ο SSD λειτουργεί αναγκαστικά με χαμηλότερη ταχύτητα από τις δυνατότητες που έχει και αυτό δεν αλλάζει διότι έχεις παλιό σύστημα. Το ότι δεν κατάλαβες καμμία διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ ssd και κλασσικού σκληρού δεν παίζει με την καμμία, αφενώς είναι σε κάθε περίπτωση ασύγκριτα ποιό γρόγορος ασχέτως την εταιρεία, αφετέρου τσέκαρε καλύτερα και πόσα προγράμματα και εφαρμογές φορτώνει το σύστημα όταν εκκινεί. Χρόνια πολλά.
V.I.Smirnov Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα είπα και πιο πάνω - αλλά πάμε πάλι. Απ ότι γράφεις, ο δίσκος κλωνοποιήθηκε σωστά. Τα προγράμματα όμως ΔΕΝ μεγαλώνουν αυτόματα την partition που θα αντιγραφεί, πρέπει να το κάνει ο χρήστης. Εσύ είναι που προφανώς δεν άλλαξες το μέγεθος της κύριας partition στο αντίγραφο, με αποτέλεσμα να είναι ίδια με την αρχική και στο μέγεθος. Στο βίντεο που παρέθεσα για το Macrium αυτό εξηγείται στο 8:15. Το ΑΟΜΕΙ δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά σίγουρα κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Το ίδιο θα απαιτούνταν αν ο νέος δίσκος είχε μικρότερο μέγεθος από τον αρχικό: θα έπρεπε να μικρύνεις την partition (τον ελεύθερο χώρο της) ώστε χωρέσει σ' αυτόν. Το να μεγαλώσεις την partition εκ των υστέρων είναι δυσκολότερο αν έχει κι άλλη πίσω της (π.χ. κάποια κρυφή για recovery του συστήματος). Γίνεται εύκολα με ειδικό λογισμικό (π.χ. το AOMEI partition assistant) αλλά όχι από τα windows. - Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από V.I.Smirnov
alexioannou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, dpolal είπε Ένα ένα. Η «άλλη» εφαρμογή που χρησιμοποίησες δούλεψε μάλλον σωστά αλλά το πιθανότερο είναι πως ο αρχικός δίσκος είναι μικρότερος από 500gb οπότε το αντίγραφο που έφτιαξε αντανακλά το μέγεθος του. Τα υπόλοιπα GB του SSD είναι εκεί απλά δεν τα βλέπεις, πρέπει να πας στην ρύθμιση δίσκων και να μεγαλώσεις το partition έτσι ώστε να καταλάβει ολόκληρη την διαθέσιμη επιφάνεια. Σωστά πρέπει να επιλέξεις από το BIOS τον SSD για να μπουτάρει το σύστημα από εκεί πλέον καθώς έχεις ακόμα επάνω τον παλιό δίσκο και έτσι ξεκινάει από αυτόν, δεν μπορεί να αλλάξει από μόνης της η ρύθμιση. Το Sata2 είναι ούτως ή άλλως παλιό πρότυπο και ο SSD λειτουργεί αναγκαστικά με χαμηλότερη ταχύτητα από τις δυνατότητες που έχει και αυτό δεν αλλάζει διότι έχεις παλιό σύστημα. Το ότι δεν κατάλαβες καμμία διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ ssd και κλασσικού σκληρού δεν παίζει με την καμμία, αφενώς είναι σε κάθε περίπτωση ασύγκριτα ποιό γρόγορος ασχέτως την εταιρεία, αφετέρου τσέκαρε καλύτερα και πόσα προγράμματα και εφαρμογές φορτώνει το σύστημα όταν εκκινεί. Χρόνια πολλά. Χρονια πολλά. Μόνο στην εκινηση με χαλάει το pc γιατί αργεί. Και έτσι κατέληξα στο ssd. Θα απεγκαταστησω το hitman 2016 που πιάνει 130gb στον σκληρο που θέλω να κάνω κλονο και θα ξαναπροσπαθήσω..... Ευχαριστώ ....
V.I.Smirnov Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 130 GB, Θεέ και Κύριε ! Και μετά μου λένε γιατί δεν έχω antivirus... -
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε 130 GB, Θεέ και Κύριε ! Και μετά μου λένε γιατί δεν έχω antivirus... - Παιχνίδι είναι. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Ukforthemoment
V.I.Smirnov Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 χαχαχα, τρόμαξα κι εγώ.... Αλλά όπως και να 'χει, τα av προξενούν lag - ειδικά σε αργά συστήματα. -
alexioannou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Update!!!!!. Τον ssd τον είχε με το γράμμα F. Μετά το clone το μετέτρεψε μόνο του σε C και αντίστοιχα τον C σε F. Τον ssd τον δείχνει κανονικά με την πληρη χωρητικότητα του.. Είναι αυτές οι ταχύτητες του??? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από alexioannou
snbblp Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, alexioannou είπε Update!!!!!. Τον ssd τον είχε με το γράμμα F. Μετά το clone το μετέτρεψε μόνο του σε C και αντίστοιχα τον C σε F. Τον ssd τον δείχνει κανονικά με την πληρη χωρητικότητα του.. Είναι αυτές οι ταχύτητες του??? Αρα λειτουργεί, οπότε άκυρο το μήνυμα. Καλή συνέχεια.
alexioannou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο samsung migration βγάζει συνέχεια αυτό......: Στην ίδια διαδικασία 1,5 λεπτό μετά εξαφανίζετε ο ssd (!!!!!)και μετανομαζει μόνο του σε C τον μέχρι πριν λίγο C ssd που χάθηκε ...😂😀😅 Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από alexioannou
Προτεινόμενες αναρτήσεις