for4 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε. Το θέμα που θα ήθελα να με βοηθήσετε είναι το εξής: με μπάτζετ 2000€ να αγοραστούν ένα λαπτοπ, ένας desktop που θα είναι και server και αν χωράει και ένας desktop client. Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο λόγω επιδότησης. Τώρα από desktop - server υπάρχει ένας i5 τρίτης γενιάς με 16gb ram (τρέχει περίπου στα 10gb καθημερινά) και 1tb 840 evo. Κάνει μέχρι στιγμής άψογα την δουλειά του με δύο Dell u2415. Σε client υπάρχει ένας ίδιος i5 με 8gb ram και ssd και ένας c2d με 4gb ram και ssd. Οθόνες υπάρχουν και δεν θα χρειαστούν. Προτεραιότητα μου είναι να αλλάξω τον σερβερ, ένα λαπτοπ που στο μυαλό είναι κάτι σαν το LG gram (μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ελαφρύ, numpad σε όσο γίνεται πιο compact μέγεθος και ωραία εμφάνιση με ποιοτική κατασκευή) και αν χωρέσει να φύγει και ο c2d με έναν σύγχρονο i3. Στις τιμές του λαπτοπ δεν υπολογίζουμε το φπα καθώς θα αγοραστεί με απαλλαγή. Ότι διευκρίνηση θέλετε με ρωτάτε και εννοείται ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια σας. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από for4
for4 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 μετά από μια σχετική έρευνα που έκανα, στο κομμάτι των λαπτοπ κατέληξα στα εξής δύο μοντέλα: Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 (Intel) (i5-1135G7/8GB/256GB/FHD/W10 Pro Dell Inspiron 5515 (Ryzen 7-5700U/16GB/512GB/FHD/W11 Pro) (ή το i5 μοντέλο) ποια είναι η γνώμη σας;
Nik1239 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, for4 είπε μετά από μια σχετική έρευνα που έκανα, στο κομμάτι των λαπτοπ κατέληξα στα εξής δύο μοντέλα: Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 (Intel) (i5-1135G7/8GB/256GB/FHD/W10 Pro Dell Inspiron 5515 (Ryzen 7-5700U/16GB/512GB/FHD/W11 Pro) (ή το i5 μοντέλο) ποια είναι η γνώμη σας; Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θες και λάπτοπ και desktop διότι μόνο με ένα καλό λάπτοπ (εφόσον θες λάπτοπ για server) θα σε κάλυπτε , και τον υπάρχον σερβερ τον κάνεις client και καταργείς το σύστημα με τον c2d. Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που θες δύο συσκευές να αγοράσεις; Ο σερβερ είναι μόνιμα ανοιχτός , είσαι από πάνω του συνέχεια και δουλεύεις σε αυτόν; Επειδή θες λάπτοπ κατά πόσο σε ενδιαφέρει η αυτονομία; Θες τουλάχιστον 16 ραμ και παραπάνω ή/και καλό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών; Ή οθόνη του να είναι μεγάλη ή μικρή; Απαντά μου σε αυτά για να σου κάνω προτάσεις σε λάπτοπ και desktop.
for4 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Ο desktop-server είναι στο γραφείο μόνιμα ανοικτός συνδεμένος με 2 dell u2415. Η σκέψη μου ήταν να αγοράσω νέο με προοπτική 5-7 ετών και ο τωρινός να αντικαταστήσει τον c2d που είναι οριακός πλέον. Έτσι στο γραφείο θα έχουμε έναν καλό σέρβερ και 2 i5 τρίτης γενιάς clients. Και να πάρω ένα λάπτοπ για οπότε θέλω να δουλεύω remote. Με νοιάζει να είναι σχετικά φορητός με καλή αυτονομία και αν σε αυτά τα χαρακτηριστικά χωράει και numpad ακόμα καλύτερα. Οθόνη 14-15 ιντσες περίπου. Επεξεργαστής να είναι καλός, δλδ i5 ή ο αντίστοιχος ryzen. Και 8 γβ με καλύπτουν αυτήν την στιγμή αλλά βλέπω πολλοί είναι soldered οπότε εκεί ίσως είναι καλύτερα 16γβ για πιο future proof. Αν δεν είναι soldered ας είναι 8γβ και σε μερικά χρόνια του βάζω άλλα 8γβ εγώ. Κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφέρει, βολεύει και η ενσωματωμένη, δεν παίζω παιχνίδια. Τα παραπάνω ήταν για το λάπτοπ. Το desktop ραμ τουλάχιστον 16γβ γτ ήδη τρέχω με 11γβ μόνιμα, καλό επεξεργαστή επίσης μιας και ενώ δεν κάνω βαριές εργασίες, κάνω αρκετά πράγματα ταυτόχρονα και γενικά να είναι future proof. Τον τωρινό desktop τον έχω από το 2013 και με αναβάθμιση σε ραμ και ssd μας έχει βγάλει αξιοπρεπώς μέχρι σήμερα. Το μπάτζετ και για τα δύο μαζί είναι 2000€.
Nik1239 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, for4 είπε Ο desktop-server είναι στο γραφείο μόνιμα ανοικτός συνδεμένος με 2 dell u2415. Η σκέψη μου ήταν να αγοράσω νέο με προοπτική 5-7 ετών και ο τωρινός να αντικαταστήσει τον c2d που είναι οριακός πλέον. Έτσι στο γραφείο θα έχουμε έναν καλό σέρβερ και 2 i5 τρίτης γενιάς clients. Και να πάρω ένα λάπτοπ για οπότε θέλω να δουλεύω remote. Με νοιάζει να είναι σχετικά φορητός με καλή αυτονομία και αν σε αυτά τα χαρακτηριστικά χωράει και numpad ακόμα καλύτερα. Οθόνη 14-15 ιντσες περίπου. Επεξεργαστής να είναι καλός, δλδ i5 ή ο αντίστοιχος ryzen. Και 8 γβ με καλύπτουν αυτήν την στιγμή αλλά βλέπω πολλοί είναι soldered οπότε εκεί ίσως είναι καλύτερα 16γβ για πιο future proof. Αν δεν είναι soldered ας είναι 8γβ και σε μερικά χρόνια του βάζω άλλα 8γβ εγώ. Κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφέρει, βολεύει και η ενσωματωμένη, δεν παίζω παιχνίδια. Τα παραπάνω ήταν για το λάπτοπ. Το desktop ραμ τουλάχιστον 16γβ γτ ήδη τρέχω με 11γβ μόνιμα, καλό επεξεργαστή επίσης μιας και ενώ δεν κάνω βαριές εργασίες, κάνω αρκετά πράγματα ταυτόχρονα και γενικά να είναι future proof. Τον τωρινό desktop τον έχω από το 2013 και με αναβάθμιση σε ραμ και ssd μας έχει βγάλει αξιοπρεπώς μέχρι σήμερα. Το μπάτζετ και για τα δύο μαζί είναι 2000€. https://www.skroutz.gr/s/32630796/Dell-Inspiron-5515-Ryzen-5-5500U-16GB-512GB-FHD-W10-Pro-Platinum-Silver.html? Εδώ για λάπτοπ , νομίζω δεν χρειάζεται κάτι δυνατότερο. Η αυτονομία είναι σχετική , ανάλογα την χρήση που κανείς μπορεί να κρατήσει 2 ώρες ή ακόμα και 6. Σταθερό μπορείς να στήσεις εσύ; Να σου βρω ένα ένα κομμάτια να αγοράσεις και να περάσεις windows κλπ ή θες κάτι έτοιμο;
for4 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Nik1239 είπε https://www.skroutz.gr/s/32630796/Dell-Inspiron-5515-Ryzen-5-5500U-16GB-512GB-FHD-W10-Pro-Platinum-Silver.html? Εδώ για λάπτοπ , νομίζω δεν χρειάζεται κάτι δυνατότερο. Η αυτονομία είναι σχετική , ανάλογα την χρήση που κανείς μπορεί να κρατήσει 2 ώρες ή ακόμα και 6. Σταθερό μπορείς να στήσεις εσύ; Να σου βρω ένα ένα κομμάτια να αγοράσεις και να περάσεις windows κλπ ή θες κάτι έτοιμο; σε σχέση με το thinkpad e15 γιατί το dell? Το λέω γιατί τα είδα και τα 2 από κοντά και το thinkpad είναι πιο στιβαρό σαν κατασκευή. Στήσιμο όχι δεν το έχω αλλά μπορώ να το δώσω σε ένα μαγαζί εδώ να μου το φτιάξουν. Ερώτηση: μπορώ να κρατήσω τον σκληρό μου έναν evo860 1tb; Δεν το λέω τόσο για την οικονομία, όσο για να μην μπλέκω με ghost κλπ γιατί δεν πρόκειται να το στήσω από την αρχή. ίσως είναι καλύτερα έτοιμο σύστημα. Και λόγω εγγύησης κλπ.
Nik1239 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, for4 είπε σε σχέση με το thinkpad e15 γιατί το dell? Το λέω γιατί τα είδα και τα 2 από κοντά και το thinkpad είναι πιο στιβαρό σαν κατασκευή. Στήσιμο όχι δεν το έχω αλλά μπορώ να το δώσω σε ένα μαγαζί εδώ να μου το φτιάξουν. Ερώτηση: μπορώ να κρατήσω τον σκληρό μου έναν evo860 1tb; Δεν το λέω τόσο για την οικονομία, όσο για να μην μπλέκω με ghost κλπ γιατί δεν πρόκειται να το στήσω από την αρχή. ίσως είναι καλύτερα έτοιμο σύστημα. Και λόγω εγγύησης κλπ. Κοίτα πληρώνεις αδρά την κατασκευή του lenovo διότι έχει 8ραμ και 256 δίσκο και ένα cpu 4/8 σε σχέση με το dell με 6/12 cpu , 16ram , 512ssd. Εσύ επιλέγεις , θες πολύ καλή κατασκευή και χαρακτηριστικά που νομίζω σε καλύπτουν , ή μέτρια κατασκευή και καλά χαρακτηριστικά που σαφώς θα σε κρατήσουν περισσότερα χρόνια. Επίσης αφού θες έτοιμο σύστημα πας εδώ και του βάζεις επιτόπου άλλη μια 8αρα ή ακόμα και 32 αν θες + τον δίσκο που είπες. Ελπίζω ο δίσκος που λες να μην τον θες επειδή έχει την εγκατάσταση λειτουργικού σου διότι δεν ξέρω κατά πόσο θα παίξει. Πολύ πιθανόν να παίξει αλλάζοντας μόνο του τους drivers με ένα απλό windows update αλλιώς θα χρειαστεί φορμάτ (τα windows 10 μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς να σημαίνει ότι θα παίξει σίγουρα). Γύρω στα 1100 θα βγει το λάπτοπ και γύρω στα 820€ το desktop μαζί με 8 ραμ ακόμα (ίσως αν τους πεις να σου βάλουν ακόμα 8 ραμ θα το κάνουν με κάνα 50αρικο ακόμα). Αν σε καλύπτει ο 10700 και τα γραφικά του προχωρά με το desktop και κοίτα αν με αυτά τα λεφτά μπορείς να βαλεις το λάπτοπ αυτό https://www.skroutz.gr/s/26632709/Lenovo-ThinkPad-E15-Gen-2-Intel-i7-1165G7-16GB-512GB-FHD-W10-GR-Keyboard-Black.html? Πιστεύω είναι πολύ καλό διότι είναι πολύ καλή η κατασκευή , έχει 16 ραμ και 500gb ssd και έναν δυνατό i7 αξίζει την υπέρβαση κατά την γνώμη μου. Edit : αν θεωρείς ότι ο επεξεργαστής του λάπτοπ που αναφέρεις σε καλύπτει και παίρνει μέχρι και 32 gb ram και έξτρα δίσκο προχωρά διότι αυτό με τον i7 δεν έχει παραπάνω πυρήνες από ότι είδα άρα δεν αξίζει . Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από Nik1239
for4 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Επίσης αφού θες έτοιμο σύστημα πας εδώ και του βάζεις επιτόπου άλλη μια 8αρα ή ακόμα και 32 αν θες + τον δίσκο που είπες. Ελπίζω ο δίσκος που λες να μην τον θες επειδή έχει την εγκατάσταση λειτουργικού σου διότι δεν ξέρω κατά πόσο θα παίξει. Πολύ πιθανόν να παίξει αλλάζοντας μόνο του τους drivers με ένα απλό windows update αλλιώς θα χρειαστεί φορμάτ (τα windows 10 μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς να σημαίνει ότι θα παίξει σίγουρα). που εδώ; μάλλον δεν έβαλες το λινκ. για αυτό το θέλω, έχω όλες τις βάσεις δεδομένων των προγραμμάτων, συν προγράμματα που πρέπει να τα ξαναβρώ να τα ξαναπεράσω συν ρυθμίσεις για τις ψηφιακές υπογραφές, οπότε θέλει κόπο για να το ξαναστήσω. λες δεν θα παίξει ε; το thinkpad που προτείνεις είναι το gen 2. Δεν είναι καλύτερα το gen 3; Έχει και 3 χρόνια εγγύηση από lenovo.
Nik1239 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, for4 είπε που εδώ; μάλλον δεν έβαλες το λινκ. για αυτό το θέλω, έχω όλες τις βάσεις δεδομένων των προγραμμάτων, συν προγράμματα που πρέπει να τα ξαναβρώ να τα ξαναπεράσω συν ρυθμίσεις για τις ψηφιακές υπογραφές, οπότε θέλει κόπο για να το ξαναστήσω. λες δεν θα παίξει ε; το thinkpad που προτείνεις είναι το gen 2. Δεν είναι καλύτερα το gen 3; Έχει και 3 χρόνια εγγύηση από lenovo. https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/business-pcs/hp-pro-300-g6-mt-desktop-intel-core-i7-10700-8-gb-256-gb-uhd-graphics-630-_3830578 Αυτό είναι το desktop +8 ραμ είτε το ζητάς επιτόπου είτε βάζεις εσυ από ένα μαγαζί άλλο. Εάν βγάλεις τον ssd που φοράει όταν το πάρεις πριν το ανάψεις πρώτη φορά , βάζεις τον δικό σου και κάνεις τον σταυρό σου να παίξει. Το thinkpad που πρότεινες είναι και αυτό gen 2 και τα gen 3 με ryzen ξεφεύγουν για να πεις ότι αξίζει. Θα ψάξω τις διαφορές του gen 2 με gen 3 και θα σου πω. Πάντως εγώ θα προτειμουσα intel λόγο σταθερότητας drivers της igpu , οπότε αν δεν έχεις όρεξη μια στο τόσο να σου βγάζει κάνα bug ή να υπάρχει κάνα θεματακι και να φταίνε οι drivers τότε πας σε intel ακόμα καλύτερα 10η γενιά που είναι πολύ σταθεροί οι drivers. Όλα αυτά εφόσον σε καλύπτει και θα συνεχίζει να σε καλύπτει ένας καλός 4/8 cpu και μια απλή igpu.
adtakhs Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Σε ότι αφορά τους φορητούς να περιμένεις τη σειρά 6.000 της AMD. Έχουν ανακοινωθεί με τρεις φορές δυνατότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με έως και 50% υψηλότερη ισχύει σε multi thread. Επίσης ανακοίνωσαν αυτονομία μίας ημέρας σε ορισμένα από τα μοντέλα τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα