Προς το περιεχόμενο

Windows 10 - Logitech K350 και remapping των Zoom In / Out

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα πρόσφατα το Logitech K350. :)

20180322144211_ca5f5eb4.jpeg.26b39610f4c692b50d757fe34c36ab5f.jpeg

Δεν έχω παράπονο, είναι αρκετά καλό!

Το θέμα είναι ότι το αγόρασα με την ελπίδα να προγραμματίσω τα πλαϊνα πλήκτρα zoom in / out (αυτά τα δύο που βλέπετε αριστερά) να κάνουν copy το ένα και paste το άλλο για να δουλεύω αυτές τις λειτουργίες με το αριστερό χέρι.

Δοκίμασα όσα key remapping προγράμματα βρήκα, εκτός του AutoHotKey γιατί δεν ξέρω να γράφω scripts αλλά δεν κατάφερα να κάνω τη δουλειά μου. :(

Άλλα δεν αναγνωρίζανε καν τα κουμπιά αυτά, άλλα δεν τα είχαν καν στη λίστα. Μόνο ένα το Key Remapper έκανε μια αναγνώριση και δούλεψε αλλά σύντομα διαπίστωσα ότι μου έκανε remap και τα πλήκτρα μεσαία παύλα (μείον) και συν (+), αυτά που είναι δίπλα από το backspace και πέραν του ότι τα αχρήστευε, πολλές φορές ειδικά στη μεσαία παύλα που ήθελα να πατήσω έκανε paste και δεν μπορούσα να το συνηθίσω.

Καμιά ιδέα; Δεν ξέρω αν το AutoHotKey μπορεί να βοηθήσει, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω να γράφω scripts.

Επεξ/σία από philos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε και με το Setpoint της Logi μπας και κάνεις δουλειά.

https://support.logi.com/hc/en-us/articles/360024703194--Downloads-Wireless-Keyboard-K350

(νόμίζω ότι μόνο τα Fkeys προγραμματίζεις αλλά δε χάνεις τίποτα να το δείς)

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς τα δύο αυτά πλήκτρα είναι τα ίδια με το + και - γι' αυτό και σου άλλαξε και αυτά τα δύο πλήκτρα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
Στις 4/1/2022 στις 11:28 ΜΜ, micos000 είπε

Προφανώς τα δύο αυτά πλήκτρα είναι τα ίδια με το + και - γι' αυτό και σου άλλαξε και αυτά τα δύο πλήκτρα.

Δεν πρέπει να είναι ακριβώς αυτό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στην αναγνώριση πλήκτρου κάνει detect μόνο ένα πλήκτρο κι όχι συνδυασμό.

Το κανονικό zoom in / out είναι CTRL και +/-. Άρα η τελική αναγνώριση δίνει + ή - σκέτα.

Με βλέπω πάλι να αλλάζω πληκτρολόγιο σε κάτι πιο high end και customizable :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, philos είπε

Με βλέπω πάλι να αλλάζω πληκτρολόγιο σε κάτι πιο high end και customizable

...και πιο ακριβό να υποθέσω! ;)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

...και πιο ακριβό να υποθέσω! ;)

Έχω δοκιμάσει αρκετά μηχανικά πληκτρολόγια (ακόμα και των 200 ευρώ πχ Razer). Δε τα μπορώ με την καμία τα μηχανικά κι ας είχαν macro keys για αυτή τη δουλειά.

Είχα πολλά χρόνια και το Microsoft Media 3000 (από εκεί έμαθα την τεχνική να κάνω copy / paste τα πλαϊνά πλήκτρα documents - photo).

81PYo-AMqSS._AC_SL1500_.jpg.265896fa4579497ce2c0fa9cc1328278.jpg

Έλα όμως που από τα Windows 10 και μετά, το intellitype έχει bug και μετά το πρώτο restart παύει να κάνει copy / paste κι ας το έχω ρυθμίσει να το κάνει. Στα 7 δεν είχα θέμα. Το τι πληκτρολογιο-μάνι έχει περάσει από τα χέρια μου δεν λέγεται. Βέβαια το Media 3000 είναι πληκτρολόγιο των 15 ευρώ.

Δεν ξέρω, θα δω, ίσως δοκιμάσω κανένα Corsair μηχανικό (που δεν είχα ποτέ αυτή τη μάρκα) με macro-keys.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, για την ιστορία, κατάφερα να κάνω τη δουλειά μου ακόμα και με το δωρεάν PowerToys.

Μετά την εγκατάσταση πάμε Keyboard Manager > Shortcuts και κάνουμε remap τις εξής shortcuts.

Το μυστικό ήταν ότι τα zoom keys ( + / - ) του πληκτρολογίου λογίζονται ως ΑΡΙΣΤΕΡΟ Ctrl συν = ή -

pt.png.7263b93e0e284b0da9eefd93143a5218.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...