Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Σε έναν κενό όροφο από κάτω μας είχαμε μεταφέρει έπιπλα και συσκευές από ένα άλλο διαμέρισμα, δεν υπάρχει ρεύμα εκεί οπότε οι συσκευές είναι εκτός λειτουργίας περίπου 12 χρόνια. Μιλάμε για ψυγείο κουζίνα και πλυντήριο, οι συσκευές αγορασμένες αρχές του 90, το πλυντήριο και η κουζίνα δούλεψαν για 15 χρόνια ενώ το ψυγείο λίγο παραπάνω μέχρι που τα μεταφέραμε στον κάτω όροφο. Το ερώτημα τώρα, σκεφτόμουν να μεταφέρω εδω που μένω την κουζίνα και το ψυγείο μιας και αυτά που έχουμε είναι της εποχής των παγετώνων. Σε αναφορά του θέματος σε συγγενείς μου λένε πρώτα να εξετάσω αν λειτουργούν καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δουλεύουν. Μου ανέφεραν για κάποιον γνωστό τους που κρατούσε για πολλά χρόνια κλειστες στις συσκευασίες τους λευκές οικοσυσκευες σε εξοχικό δίχως ρεύμα και όταν αποφάσισε να μείνει εκεί και να φέρει ρεύμα τις έβαλε στην πρίζα και δεν λειτουργούσε τίποτα. Με προβλημάτισε πολύ αυτό καθώς ειδικά η κουζίνα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην δουλεύει. Μόνο με το ψυγείο έχω ακούσει ότι υπάρχει ένα θέμα διότι εκτός λειτουργίας χάνει φρεον, αλλά αυτό μπορώ να το τεστάρω εύκολα. Ποια η αποψη σας για το θέμα; Εχετε εμπειρία από τέτοια προβλήματα δική σας ή γνωστών φίλων συγγενών; Για το ψυγείο τραβάω εύκολα μια προέκταση από εδώ και την πάω κάτω να το συνδέσω να δούμε πως δουλεύει. Για την κουζίνα όμως δεν ξέρω τι να κάνω ακριβώς με το καλώδιο που έχει..... Πρέπει να κατεβάσω κάτω την προέκταση και να βρω ποια είναι η φάση και ο ουδέτερος από την κουζίνα να τα συνδέσω μέσα στην προέκταση για να πάρει ρεύμα.....
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 3/1/2022 στις 7:09 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Με προβλημάτισε πολύ αυτό καθώς ειδικά η κουζίνα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην δουλεύει. Κι εγώ πιστεύω θα είναι εντάξη. Στις 3/1/2022 στις 7:09 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Πρέπει να κατεβάσω κάτω την προέκταση και να βρω ποια είναι η φάση και ο ουδέτερος από την κουζίνα να τα συνδέσω μέσα στην προέκταση για να πάρει ρεύμα..... Είναι αρκετά kW και δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα να τραβήξετε μέτρα καλωδίου. Στις 3/1/2022 στις 7:09 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Μόνο με το ψυγείο έχω ακούσει ότι υπάρχει ένα θέμα διότι εκτός λειτουργίας χάνει φρεον, αλλά αυτό μπορώ να το τεστάρω εύκολα. Είναι πιθανό. Αλλά, όπως και νά 'χει, κινεί υγρά μέσα του. Αν ήμουν εγώ θα καλούσα μάστορα να το ελέγξει, ίσως και το πλυντήριο αφού έχει ιμάντα. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Τιποτα δεν παθαίνουν απο την μη χρήση.Σκουριά να μην έχουν πιάσει.
hp8 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για το ψυγείο τραβάω εύκολα μια προέκταση από εδώ και την πάω κάτω να το συνδέσω να δούμε πως δουλεύει έχεις αργήσει 34 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για την κουζίνα όμως δεν ξέρω τι να κάνω ακριβώς αν έχεις πολυμετρο σύνδεσε το εκεί που μπαίνει το ρεύμα και γύρνα έναν διακόπτη Λογικά θα κλείσει κύκλωμα μέσω των αντιστάσεων Άρα δεν έχει θέμα Τσεκάρεις και καμιά διαρροή Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από hp8
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Κι εγώ πιστεύω θα είναι εντάξη. Είναι αρκετά kW και δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα να τραβήξετε μέτρα καλωδίου. Είναι πιθανό. Αλλά, όπως και νά 'χει, κινεί υγρά μέσα του. Αν ήμουν εγώ θα καλούσα μάστορα να το ελέγξει, ίσως και το πλυντήριο (ρούχων;) αφού έχει ιμάντα. Το ξέρω πως είναι πολλά kW η κουζίνα. Το μόνο που θέλω είναι να δω αν ανάβει και τίθεται σε λειτουργία δεν είναι "νεκρή". Λίγη θερμότητα να βγει από τις εστίες της και ελάχιστη από την αντίσταση του φουρνου τότε είναι οκ. Το πλυντήριο μάλλον δεν θα το φέρω εδώ, είναι αρκετά παλιό και είχε υποστεί τουλάχιστον δύο βλάβες όταν το είχαμε στο άλλο σπίτι, ψυγείο και κουζίνα με ενδιαφέρει. 36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τιποτα δεν παθαίνουν απο την μη χρήση.Σκουριά να μην έχουν πιάσει. Σκουριά δεν έχουν είμαστε εντάξει σε αυτό. 28 λεπτά πριν, hp8 είπε έχεις αργήσει αν έχεις πολυμετρο σύνδεσε το εκεί που μπαίνει το ρεύμα και γύρνα έναν διακόπτη Λογικά θα κλείσει κύκλωμα μέσω των αντιστάσεων Άρα δεν έχει θέμα Τσεκάρεις και καμιά διαρροή Καλή ιδέα αυτό με το πολυμετρο. 1
nvel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 με ένα 2.5αρι από ένα ρευματοδότη θα μπορέσεις να κάνεις δοκιμή μια μια τις καταναλώσεις στη κουζίνα. Το πολύμετρο θα λειτουργήσει αν είναι απλή κουζίνα χωρίς αέρα ή ηλεκτρονικό ρολόι και δεν θα βρει τυχόν διαρροή. 1 1
mihanikos1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Αυτά που έχεις είναι από την εποχή των παγετώνων και σκέφτεσαι να τα αντικαταστήσεις με αυτά από την εποχή του χαλκού. Καλή σκέψη. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε Αυτά που έχεις είναι από την εποχή των παγετώνων και σκέφτεσαι να τα αντικαταστήσεις με αυτά από την εποχή του χαλκού. Καλή σκέψη. Ναι ποιο είναι το πρόβλημα; Από την στιγμή που τα έχω δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε αλλα. Ειδικά κουζίνα που δεν την πολυχρησιμοποιουμε γιατί δεν μαγειρεύουμε πολύ, τρώμε απέξω, και για βρασιμο νερού καφέδες τσάι κτλ έχουμε γκαζάκι. Το ψυγείο φαίνεται μια χαρά. 3 ώρες πριν, nvel είπε με ένα 2.5αρι από ένα ρευματοδότη θα μπορέσεις να κάνεις δοκιμή μια μια τις καταναλώσεις στη κουζίνα. Το πολύμετρο θα λειτουργήσει αν είναι απλή κουζίνα χωρίς αέρα ή ηλεκτρονικό ρολόι και δεν θα βρει τυχόν διαρροή. Η κουζίνα έχει αέρα, και ένα ρολόι μηχανικό με ψηφία σαν των μετρητών της ΔΕΗ. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Κι εμείς έχουμε Neff του '97 και ψήνουμε στην Esκimo Regina του '64.
zeys13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Από τις 3 συσκευές που αναφέρεις, ίσως το μεγαλύτερο θέμα να το έχει το πλυντήριο, να έχουν ξεραθεί τα λάστιχα και να έχεις διαρροή. Η κουζίνα δεν θα έχει κάτι, ούτε και το ψυγείο, ειδικά αν είχε μείνει και με τις πόρτες λίγο ανοιχτές. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Κι εμείς έχουμε Neff του '97 και ψήνουμε στην Esκimo Regina του '64. Έχετε κουζίνα του 64; Εμάς του 60-70 είναι το ψυγείο που έχουμε τώρα. Η κουζίνα είναι μια Πιτσος τελών 70 αρχών 80 που έχει σκουριάσει, οι αντιστάσεις δεν αποδίδουν και το καντράν με τα κομβια έχει ξεχαρβαλωθει με αποτέλεσμα κάποιες φορές να ρίχνει την ασφάλεια. Το ρολόι της είναι με δείκτες κανονικούς σαν ένα μικρό ξυπνητηρι! 5 λεπτά πριν, zeys13 είπε Από τις 3 συσκευές που αναφέρεις, ίσως το μεγαλύτερο θέμα να το έχει το πλυντήριο, να έχουν ξεραθεί τα λάστιχα και να έχεις διαρροή. Η κουζίνα δεν θα έχει κάτι, ούτε και το ψυγείο, ειδικά αν είχε μείνει και με τις πόρτες λίγο ανοιχτές. Το πλυντήριο δεν θα το φέρω εδώ γιατί όπως ανέφερα, είναι ήδη πολύ παλιό από 80s και έχει υποστεί ήδη 2-3 φορές βλάβη, γενικά έχει μεγάλο ρίσκο. Ευχαριστώ για την άποψή σου πάντως. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έχετε κουζίνα του 64; Ναι. Είναι λίγο σαν το πλοίο του Θησέα. Το ρολογάκι δεν δούλευε χρόνια πριν γεννηθώ, οι αντιστάσεις έχουν καεί και τις έχουμε αλλάξει, από τα κουμπιά έχουν σπάσει δύο με λίγη πατέντα τα δουλεύουμε και το καλοκαίρι που μας πέρασε εξεράγη το λαμπάκι του φούρνου. Κυριολεκτικά όμως, έσπασε, τρύπησε το μέταλο και φυσικά μας έριξε το ρολόι το οποίο δεν επανερχόταν και φωνάξαμε τον ΔΕΔΔΗΕ. Από σκουριά αν θυμάμαι καλά λίγο έχει. Θα δω το πρωί. Ψυγείο έχουμε Πίτσος No frost κάπου στο '80 πρέπει νά 'ναι αυτό. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει χαλάσει. Ο μάστορας είπε ότι ένας από τους 2 σωλήνες με το φρέον (αν θυμάμαι καλά) έχει τρυπήσει και δεν επισκευάζεται. Τι κάνουμε όταν δεν ψύχει; Μεταφέρουμε τα τρόφιμα στο βασικό ψυγείο και αφήνουμε το χαλασμένο 3-4 μέρες να κάνει "απόψυξη" (δεν είχε πιάσει πάγο) και μετά δουλεύει κανονικά για ένα 6μηνο. Το πλυντήρο (είναι ένα, δεν έχουμε αναπληρωματικό) είναι Brandt του '85 περίπου. Το '03 αλλάξαμε προγραμματιστή και το '08 είχε μια άλλη βλάβη. Τη φτιάξαμε κι αυτή και συνεχίζουμε! Πάντως το ότι σας ρίχνει την ασφάλεια είναι ένα θέμα που θα πρέπει να φτιάξετε καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο (από μέταλλο είναι η κουζίνα). Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ναι. Είναι λίγο σαν το πλοίο του Θησέα. Το ρολογάκι δεν δούλευε χρόνια πριν γεννηθώ, οι αντιστάσεις έχουν καεί και τις έχουμε αλλάξει, από τα κουμπιά έχουν σπάσει δύο με λίγη πατέντα τα δουλεύουμε και το καλοκαίρι που μας πέρασε εξεράγη το λαμπάκι του φούρνου. Κυριολεκτικά όμως, έσπασε, τρύπησε το μέταλο και φυσικά μας έριξε το ρολόι το οποίο δεν επανερχόταν και φωνάξαμε τον ΔΕΔΔΗΕ. Από σκουριά αν θυμάμαι καλά λίγο έχει. Θα δω το πρωί. Ψυγείο έχουμε Πίτσος No frost κάπου στο '80 πρέπει νά 'ναι αυτό. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει χαλάσει. Ο μάστορας είπε ότι ένας από τους 2 σωλήνες με το φρέον (αν θυμάμαι καλά) έχει τρυπήσει και δεν επισκευάζεται. Τι κάνουμε όταν δεν ψύχει; Μεταφέρουμε τα τρόφιμα στο βασικό ψυγείο και αφήνουμε το χαλασμένο 3-4 μέρες να κάνει "απόψυξη" (δεν είχε πιάσει πάγο) και μετά δουλεύει κανονικά για ένα 6μηνο. Το πλυντήρο (είναι ένα, δεν έχουμε αναπληρωματικό) είναι Brandt του '85 περίπου. Το '03 αλλάξαμε προγραμματιστή και το '08 είχε μια άλλη βλάβη. Τη φτιάξαμε κι αυτή και συνεχίζουμε! Πάντως το ότι σας ρίχνει την ασφάλεια είναι ένα θέμα που θα πρέπει να φτιάξετε καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο (από μέταλλο είναι η κουζίνα). Α ωραία, θα ανοίξουμε μουσείο οικοσυσκευων στο τέλος... Κάτι παρόμοιο με το λαμπάκι του φουρνου είχαμε πάθει και εμείς αλλά όχι εκρηξη, αν βάλουμε πολλά πιάτα μέσα στον φούρνο με το λαμπάκι ανοιχτό και κάποια στιγμή ακουμπισει ένα πιάτο το λαμπάκι, διότι το ύψος που βρίσκεται είναι περίπου στη σχάρα με τα πιάτα, τότε κάνει ένα τσαφ, βγαίνει μια λάμψη και πέφτει η ασφαλεια, μετά αν σηκώσουμε την ασφάλεια και το ανάψουμε πάλι δουλεύει κανονικά. Στο ψυγείο του 60-70 είναι Westinghouse, απόψυξη κάθε 1 με 1.5 μήνα περίπου γιατί πιάνει πολύ πάγο η κατάψυξη, κατά τα άλλα εντάξει φαίνεται. Ένα δεύτερο whirlpool χαλασμένο το έχουμε ακόμα μέσα στην κουζίνα μας, επειδή είμαστε πολλά τμ δεν έχουμε θέμα, δούλευε από αρχές 90 μέχρι 2015. Το πλυντήριο Brandt είναι πολύ καλή μάρκα αλλά παλιά όχι τώρα που είναι μάπα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα