Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον ήχο της τηλεόρασής μου, κυρίως για ταινίες/σειρές. Θα κάνω μια σειρά ερωτήσεων, και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα αν συνεισφέρει.

1ον: Γενικά, σε ένα budget 100-200€, είναι προτιμότερο να πάω σε soundbar με subwoofer ή σε 2 αυτοενισχυόμενα ηχεία? Αν παίζει κάποιο ρόλο, το σαλόνι μου είναι πλατύ και όχι πολύ βαθύ.

2ον: Θα ήθελα και προτάσεις από όσους έχουν να πουν κάτι, ωστόσο έχω όριο από το έπιπλο τα 90cm για τη μπάρα. Ιδανικά θα ήθελα να είναι μικρότερη. Για τα ηχεία δε έχω τόσο θέμα, μπορώ να κάνω διαφορετική τοποθέτηση. 
Στο όριο του budget μου αυτά που έχω ξεχωρίσει από τις κριτικές τους είναι σε soundbar η soublasterX Katana και σε ηχεία τα Edifier R2000DB. Ενώ σε πιο οικονομικές λύσεις τα ηχεία Edifier R1280DB και από soundbars έχει αρκετές ακόμα και κάτω από 100€. Λέτε να έχουν αισθητή διαφορά στην ποιότητα του ήχου τα προϊόντα των 100€ σε σχέση με τα 200€? Η ένταση δε με ενδιαφέρει.

3ον (λίγο άσχετο): Η TV μου έχει έξοδο για optical, την οποία και θα χρησιμοποιήσω σε ό,τι αγοράσω, ωστόσο έχει και έξοδο 3.5mm για ακουστικά. Μια φορά είχα δοκιμάσει τα ηχεία του pc μου και ο ήχος ήταν ικανοποιητικός και από αυτή την έξοδο, παρόλο που λέει ότι είναι και καλά μόνο για ακουστικά. Τι παίζει με αυτή την έξοδο? Η ποιότητα του ήχου είναι διαφορετική από αυτή που θα βγάζει η optical? Μήπως θα μπορούσα να τη βγάλω και με τα ηχεία που έχω στο pc ώστε να τα χρησιμοποιώ μόνο όταν βλέπω ταινίες? Δεν είναι τόσο κουραστικά στο βάλε-βγάλε από το pc, αν και θα προτιμούσα κάτι διαφορετικό για να είναι μόνιμο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αν χρειαστείτε διευκρινιστική ερώτηση πείτε μου.

Δημοσ.

Θα δώσω την άποψή μου αν και υπάρχουν και πιο ειδικοί στο θέμα φίλοι για να βοηθήσουν. Κατ'αρχήν η λύση 'έξοδος ακουστικών΄ είναι ανάγκης και όχι μόνιμη για ένα σωστό set-up. Οπότε σύνδεση optical για να πάρεις και ήχο ψηφιακό και πολυκάναλο, κάτι που η έξοδος ακουστικών δεν δίνει. Υπολογίζεις λοιπόν και ένα κόστος για καλώδιο optical καθώς δεν περιλαμβάνεται συνήθως στη συσκευασία. Σίγουρα η διαφορά από 100 σε 200 ευρώ για προ'ι'όν ήχου θα γίνει αντιληπτή, αν το budget το επιτρέπει είναι ο σωστός δρόμος. Τώρα αν ακούμε πολύ μουσική τα αυτοενισχυόμενα ηχεία είναι προτιμότερα με την προυπόθεση να γίνει σωστή τοποθέτηση, αν μπουν πάνω σε έπιπλο να σιγουρευτεί η σωστή απομόνωση για να αποφευχθούν συντονισμοί και τριγμοί ενώ ίσως χρειαστούν δύο καλές βάσεις για αυτόνομη τοποθέτηση στο χώρο. Αν προτεραιότητα είναι οι ταινίες μια ηχομπάρα θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της με ελάχιστες παρεμβάσεις στο χώρο και σχετικά στιβαρότερο μπάσο, ενώ θα είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσουν περισσότερα άτομα μια ταινία καθώς η τοποθέτηση της δίνει μεγαλύτερο sweet spot σε σχέση με τα ηχεία. (Κάτοχος soundbar LG SH4D 2.1 300W για ταινίες-παιχνίδια και ανεξάρτητου συστήματος ηχείων/ενισχυτή για μουσική σε 50άρα 4Κ TV). Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
Στις 3/1/2022 στις 6:42 ΜΜ, d3v4st4tor είπε

Θα δώσω την άποψή μου...Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ φίλε. Ναι, βοήθησες αρκετά. Προς soundbar με βλέπω για αρχή, και βλέπουμε. Μάλλον θα πάω για φτηνή entry level και κρίνω στην πορεία αν θα χρειαστώ αλλαγή.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, tasoe είπε

Ευχαριστώ φίλε. Ναι, βοήθησες αρκετά. Προς soundbar με βλέπω για αρχή, και βλέπουμε. Μάλλον θα πάω για φτηνή entry level και κρίνω στην πορεία αν θα χρειαστώ αλλαγή.

Το θέμα μεταξύ των προϊόντων που κοστίζουν 100 και 200 ευρώ δεν είναι τόσο πολύ η ποιότητα όσο η «δύναμη».
Αλλιώς θα ακούγεται ο ήχος από ηχόμπαρα που αποδίδει 75watt και εντελώς διαφορετικά από άλλη που βγάζει 300 ή 400.

Στην τηλεόραση κάθεσαι συνήθως σε απόσταση και όχι ακριβώς μπροστά όπως στους υπολογιστές οπότε παίζει ρόλο ο ήχος που παράγεται να μπορεί να φτάσει μέχρι τα αυτιά σου και να ακούγεται δυνατά και αξιοπρεπώς.
Επίσης ρόλο παίζει και ο χώρος, συνήωθς τα σαλόνια είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού.

Προτίμησε καλύτερα κάποιο προϊόν που θα βρίσκεται στα 200+ ευρώ και θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς, διότι οι entry level δοκιμαστικές λύσεις συνήθως καταλήγουν στις αγγελλίες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.
Στις 3/1/2022 στις 12:22 ΜΜ, tasoe είπε

Χαίρετε.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον ήχο της τηλεόρασής μου, κυρίως για ταινίες/σειρές. Θα κάνω μια σειρά ερωτήσεων, και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα αν συνεισφέρει.

1ον: Γενικά, σε ένα budget 100-200€, είναι προτιμότερο να πάω σε soundbar με subwoofer ή σε 2 αυτοενισχυόμενα ηχεία? Αν παίζει κάποιο ρόλο, το σαλόνι μου είναι πλατύ και όχι πολύ βαθύ.

2ον: Θα ήθελα και προτάσεις από όσους έχουν να πουν κάτι, ωστόσο έχω όριο από το έπιπλο τα 90cm για τη μπάρα. Ιδανικά θα ήθελα να είναι μικρότερη. Για τα ηχεία δε έχω τόσο θέμα, μπορώ να κάνω διαφορετική τοποθέτηση. 
Στο όριο του budget μου αυτά που έχω ξεχωρίσει από τις κριτικές τους είναι σε soundbar η soublasterX Katana και σε ηχεία τα Edifier R2000DB. Ενώ σε πιο οικονομικές λύσεις τα ηχεία Edifier R1280DB και από soundbars έχει αρκετές ακόμα και κάτω από 100€. Λέτε να έχουν αισθητή διαφορά στην ποιότητα του ήχου τα προϊόντα των 100€ σε σχέση με τα 200€? Η ένταση δε με ενδιαφέρει.

3ον (λίγο άσχετο): Η TV μου έχει έξοδο για optical, την οποία και θα χρησιμοποιήσω σε ό,τι αγοράσω, ωστόσο έχει και έξοδο 3.5mm για ακουστικά. Μια φορά είχα δοκιμάσει τα ηχεία του pc μου και ο ήχος ήταν ικανοποιητικός και από αυτή την έξοδο, παρόλο που λέει ότι είναι και καλά μόνο για ακουστικά. Τι παίζει με αυτή την έξοδο? Η ποιότητα του ήχου είναι διαφορετική από αυτή που θα βγάζει η optical? Μήπως θα μπορούσα να τη βγάλω και με τα ηχεία που έχω στο pc ώστε να τα χρησιμοποιώ μόνο όταν βλέπω ταινίες? Δεν είναι τόσο κουραστικά στο βάλε-βγάλε από το pc, αν και θα προτιμούσα κάτι διαφορετικό για να είναι μόνιμο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αν χρειαστείτε διευκρινιστική ερώτηση πείτε μου.

τα ηχεια και η ηχομπαρα που αναφερεις ,ειναι απο τις πιο καλες επιλογες στα χρηματα που διαθετεις.Προτιμησε την συνδεση optical.  Αν τα θελεις περισσοτερο για ταινιες,πηγαινε στην ηχομπαρα,λογω του υπογουφερ. Αν ακους αρκετη μουσικη τοτε τα ηχεια.  Βεβαια στις αγγελιες υπαρχει μια αρκετα καλη περιπτωση ηχοβασης (οχι ηχομπαρας,οποτε δεν ξερω αν θα σε βολεψει στην τοποθετηση).Ειναι απο σοβαρη εταιρεια και θα σε καλυψει και σε ταινιες και σε μουσικη.Δεν γνωριζω ομως τον πωλητη και την κατασταση που βρισκεται. Δεν μπορω να πω περισσοτερα για να μην φανει σαν "σπρωξιμο",αν θελεις στειλε μηνυμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου  Κατά την γνώμη μου τα προϊόντα entry level συνήθως  σε πολύ σύντομο διάστημα γίνονται κουραστικά λόγο της ποιότητας-αποδοσής τους. Καθυστέρησε λίγο την αγορά τους και πήγαινε σε κάτι πιο ποιοτικό, καλύτερα σε δύο ενεργά ηχεία .

Δημοσ.
14 ώρες πριν, grandp είπε

Καλησπέρα φίλε μου  Κατά την γνώμη μου τα προϊόντα entry level συνήθως  σε πολύ σύντομο διάστημα γίνονται κουραστικά λόγο της ποιότητας-αποδοσής τους. Καθυστέρησε λίγο την αγορά τους και πήγαινε σε κάτι πιο ποιοτικό, καλύτερα σε δύο ενεργά ηχεία .

Κοίτα, πήρα την Creative Speaker Stage και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι entry level πράγματι, αλλά επειδή δεν έχω σοβαρές απαιτήσεις, μου κάνει μια χαρά. Μένω σε πολυκατοικία και η ένταση της με καλύπτει. Βλέπω ταινίες στο 10-15 της έντασης ανάλογα τον τύπο αρχείου ενώ η μπάρα πάει μέχρι 35. Το μπάσο της επίσης είναι επιβλητικό, το έχω στο -1.

Από κει και πέρα, αν πράγματι μου φανεί "λίγη" στο μέλλον (που δεν το κόβω) τότε θα πάω για ανώτερη λύση. Αλλά στην πραγματικότητα δε θα την έχω ανάγκη, απλά θα έχω όρεξη για έξοδα, όπως μου συμβαίνει συνήθως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...