JiovanniGeorgeo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Εντάξει το χειρότερο είναι πως πολλές φορές σαν ελεύθερος επαγγελματίας δυσκολευόμουν και να πληρώσω. Αυτό δε θα 'ταν πρόκληση... Χρόνια μας καλά Κύριοι & Κυρίες. Δεδομένου πως έκλεισα τα βιβλία μου πριν 2 έτη, τώρα παίρνω στα 30+ μου τη πρώτη μου επιστροφή χρημάτων. Δε ξέρω από που ακριβώς (αν και αναγράφει στο gsis) και ούτε με καίει. Τα έχω παρκαρισμένα εκεί κάτι 2-4 μήνες; Δε προλαβαίνω να κάνω κάτι λόγο δουλειάς. Και αν έβαλα λογαριασμό, δε λένε να μπούνε στο λογαριασμό. 270€ τώρα. Ο χαζός εγώ επειδή ποτέ δε θέλω να έχω χρήματα στα χέρια μου που ουσιαστικά ΘΑ πληρώσω, ξεχρέωσα τα ΤΕΛΗ του αυτοκινήτου μου (260€ παρακαλώ τα 1.6lt), και δε μου έκοψε να τα αφήσω μπας και συμψηφιστούνε εξ αποστάσεως με την επιστροφή! Εγώ δουλεύω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ΣΑΒΒΑΤΑ από χάραμα 6.30 μέχρι 15.30.. άρα να ΠΑΩ εφορία για να τα εισπράξω δε παίζει. Ούτε με παίρνει να δώσω 20€ στη λογίστρια όμως για αυτό. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, έχω χρέος και στο ΚΕΑΟ, ελεύθερων επαγγελματιών, όπου η επιστροφή αυτή αναγράφει πως και σε ταμεία να έχεις χρέος ΠΡΩΤΑ αφαιρούνται και μετά βάζεις το χέρι στη τσέπη. Αυτόματα φυσικά ούτε αυτό έγινε.. Το ερώτημα μου λοιπόν.. Πως μπορώ να τα κάνω κάτι, κατά προτίμηση να τα πάρω εγώ στο χέρι (λογαριασμό μου) χωρίς να λείψω από τη δουλειά μου; Αν δε γίνεται στο χέρι, ας πάνε στο ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ δε βαριέσαι.. απλά επειδή χθες μου έσκασε λάστιχο και πάω για 400€ αγορά όπου σίγουρα θα δανειστώ, θα με βοηθούσαν απίστευτα εφόσον πληρώνω το ΕΦΚΑ σα στρατιώτης και θα το πληρώνω μέχρι το 2023.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
SilentVoice Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Εντάξει το χειρότερο είναι πως πολλές φορές σαν ελεύθερος επαγγελματίας δυσκολευόμουν και να πληρώσω. Αυτό δε θα 'ταν πρόκληση... Χρόνια μας καλά Κύριοι & Κυρίες. Δεδομένου πως έκλεισα τα βιβλία μου πριν 2 έτη, τώρα παίρνω στα 30+ μου τη πρώτη μου επιστροφή χρημάτων. Δε ξέρω από που ακριβώς (αν και αναγράφει στο gsis) και ούτε με καίει. Τα έχω παρκαρισμένα εκεί κάτι 2-4 μήνες; Δε προλαβαίνω να κάνω κάτι λόγο δουλειάς. Και αν έβαλα λογαριασμό, δε λένε να μπούνε στο λογαριασμό. 270€ τώρα. Ο χαζός εγώ επειδή ποτέ δε θέλω να έχω χρήματα στα χέρια μου που ουσιαστικά ΘΑ πληρώσω, ξεχρέωσα τα ΤΕΛΗ του αυτοκινήτου μου (260€ παρακαλώ τα 1.6lt), και δε μου έκοψε να τα αφήσω μπας και συμψηφιστούνε εξ αποστάσεως με την επιστροφή! Εγώ δουλεύω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ΣΑΒΒΑΤΑ από χάραμα 6.30 μέχρι 15.30.. άρα να ΠΑΩ εφορία για να τα εισπράξω δε παίζει. Ούτε με παίρνει να δώσω 20€ στη λογίστρια όμως για αυτό. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, έχω χρέος και στο ΚΕΑΟ, ελεύθερων επαγγελματιών, όπου η επιστροφή αυτή αναγράφει πως και σε ταμεία να έχεις χρέος ΠΡΩΤΑ αφαιρούνται και μετά βάζεις το χέρι στη τσέπη. Αυτόματα φυσικά ούτε αυτό έγινε.. Το ερώτημα μου λοιπόν.. Πως μπορώ να τα κάνω κάτι, κατά προτίμηση να τα πάρω εγώ στο χέρι (λογαριασμό μου) χωρίς να λείψω από τη δουλειά μου; Αν δε γίνεται στο χέρι, ας πάνε στο ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ δε βαριέσαι.. απλά επειδή χθες μου έσκασε λάστιχο και πάω για 400€ αγορά όπου σίγουρα θα δανειστώ, θα με βοηθούσαν απίστευτα εφόσον πληρώνω το ΕΦΚΑ σα στρατιώτης και θα το πληρώνω μέχρι το 2023.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αρχικά επιβεβαίωσε πως έχεις δηλώσει το iban σου στο gsis. Αν ναι, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρεις αν δεν πας από εκεί. Αν δεν μπορείς ο ίδιος, ρώτησε κάποιον δικό σου -φίλο σου αν μπορεί να πάει, με την αντίστοιχη εξουσιοδότηση. Το πιθανότερο θα είναι να τους λείπει κάποιο χαρτί που πρέπει να το συμπληρώσεις για να προχωρήσει η διαδικασία. Γενικά αν δεν το κάνεις, αυτή η εκκρεμότητα θα παραμείνει στην εφορία και μελλοντικά ίσως σου δημιουργήσει άλλο πρόβλημα.
famas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Γιατί δεν στέλνεις ένα mail πρώτα στο taxis και κατόπιν στην Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκεις ρωτώντας τι πρέπει να κάνεις; Θέματα για τα οποία χάναμε ώρες στην εοφρία παλαιότερα, τώρα λύνονται με ένα mail. 2
xsterg Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 μερητο απο δημοσια υπηρεσια δεν παιρνεις. νομος. επίσης για να σου κανουν επιστροφη σε τραπεζικο λογαριασμο θα σε ξεψαχνισουν μεχρι εκει που δεν παει. κατι να σου βρουνε να χρωστας θα σου τα κρατησουν. καλη επιτυχια.
giwfys Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 13 minutes ago, xsterg said: μερητο απο δημοσια υπηρεσια δεν παιρνεις. νομος. επίσης για να σου κανουν επιστροφη σε τραπεζικο λογαριασμο θα σε ξεψαχνισουν μεχρι εκει που δεν παει. κατι να σου βρουνε να χρωστας θα σου τα κρατησουν. καλη επιτυχια. Σιγα ρε φιλε, καθε χρονο επιστροφη παιρνω κανονικα στον λογαριασμο μου... 5
mezger Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Σε ΔΟΥ δε χρειάζεται πλέον να πας για (σχεδόν) κανένα λόγο, πηγαινεις εδώ https://www1.aade.gr/gsisapps5/myaade , "τα αιτήματά μου", και κάνεις μια αίτηση επιστροφής. Αν έχεις χρέος στο ΚΕΑΟ όμως κατά 99% θα σου απαντήσουν αυτό, ότι έχεις χρέος και δεν γίνεται. Για τη συνέχεια (για να δεις πως θα γίνει να τα αποδώσουν στο ΚΕΑΟ) κάνεις νέο αίτημα ή παίρνεις τηλέφωνο - σε αντίθεση με τον ΕΦΚΑ, στις περισσότερες ΔΟΥ μπορείς ακόμα να βρεις άνθρωπο στο τηλέφωνο να συννενοηθείς. 3
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μπήκα με τη βοήθεια ενός φίλου λογιστή και έκανα νορμάλ αίτημα επιστροφής. Όχι συμψηφισμού, αλλά επιστροφής.. καθώς μου είπε πως το ΚΕΑΟ δε φαίνεται σαν οφειλή για αυτά που το "αφορούν"! Άρα έχω μια ελπίδα. Τελευταία ερώτηση, ΑΝ ξέρετε... Περίπου πόσο κράταει αυτή η διαδικασία για να ολοκληρωθεί;
kakofonixx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μέσα από το gsis θα δεις αν έχει βεβαιωθεί η επιστροφή (κάπου έχει πεδίο επιστροφές) Αν φαίνεται εκεί κάνεις ηλεκτρονικά αίτηση για επιστροφή (πρέπει να έχεις δηλώσει ΙΒΑΝ) ή για συμψηφισμό με βεβαιωμένες οφειλές Το έκανα πολύ πρόσφατα και ο συμψηφισμός έγινε μέσα σε 2 ώρες!! Δεν το πίστευα! Υ.Γ. Έχουμε μάθει δυστυχώς στη γκρίνια... Έχεις γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό ενώ θα μπορούσες να κάνεις μια ερώτηση στο λογιστή σου Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από kakofonixx 5
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Αυτά τα έχω παρατήσει από τον 7ο μήνα, και φαίνονται έτοιμα προς παραλαβή όπως λες. Όταν η λογίστρια μου η κανονική μου είπε τα εξής λογάκια "εφόσον δε βλέπω να τα παίρνει από το ΚΕΑΟ 1 μήνα μετά, καλό θα ήταν να πας από εκεί να παρακαλέσεις να σου τα επιστρέψουν" Άρα..;
kakofonixx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Άρα κάνεις αυτό που σου είπα πιο πάνω Δεν χρειάζεται να πας στη ΔΟΥ 2
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, xsterg είπε μερητο απο δημοσια υπηρεσια δεν παιρνεις. νομος. Φέτος πήρα επιστροφή κάτι 60τόσα ευρώ. Μπήκαν στο λογαρισασμό μου καμιά βδομάδα μετά τη δήλωση χωρίς καμιά περαιτέρω διαδικασία. Το ίδιο και πέρυσι με μεγαλύτερο ποσό. Ίσως έχει να κάνει με τη ΔΟΥ, δε ξέρω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από DrLo
thanasis00 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Πάντως εγώ με email στη ΔΟΥ που ανήκω, τους είπα για συμψηφισμό επιστροφής με ΦΠΑ και έγινε μέσα σε 2 μέρες. Πιστεύω ότι και με email θα βγάλεις άκρη σίγουρα αν δε παίξει κάτι από τα παραπάνω.
panagiotis54 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 20 ευρω η λογιστρια για ενα email?!!! συμψηφισμός γινεται οχι επιστροφη εκτος προφανως αν επιστροφη>χρεος. Τεσπα ενα email στην ΔΟΥ που ανηκεις ειναι... Ουτε 5 ευρω δεν παιρνουμε εμεις για κατι τετοιο
ELTASSOS1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Φιλε μην πας εφορια προσωπικα, ειναι παγιδα.. παρτος τελεφωνο να γινει ηλεκτρονικα στο λογσμο σου...η κανε εξουσιοδοτηση σε συγενη να παει να στα φερει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα