plaplagr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα και καλή χρονιά, πρόσφατα αλλαξα κάποια εξαρτήματα στον υπολογιστή μου και ότι περίσσεψε τα 'βαλα σε έναν άλλο, ο παλιος υπολογιστης ειχε cpu: i7 7700Κ ,16gb ram , mobo: h170msi , gpu :rtx 2070, psu 700w evga και 120gb ssd kingston(τα λεω γενικα τα εξαρτηματα γιατι θεωρω δεν εχει σημασια) στον καινουργιο εχω παρει μονο την gpu αρα στην ουσια ειναι οτι βλεπετε μειον τo gpu. Αυτο λοιπον που εμεινε ηταν ενας υπολογιστης απλος αλλα δυνατος και ετσι το εδωσα σε εναν γνωστο για απλη χρηση και αυτος παιζει μονο lol, του ειπα παιζει μαλλον ανετα το game ισως και με τα ενσωματωμενα γραφικα του CPU, κανω φορματ ολα καλα ψιλοκολλαει λεω θα δουμε σε λιγο μπορει να στρωσει με τα update, βαζω lol κολλαει το συμπαν σερνεται με το ζορι 45fps λεω μαλλον δεν αντεχουν τα γραφικα και προτεινω να παρει μια ψευτοκαρτα δηλ gt 1030 4gb για το LOL overkill, βαζω την καρτα κ ξεκιναει με 80-100 και πεφτει στα 40 αλλα το θεμα ειναι οτι κολλαγε το pc γενικα (chrome και installs απο προγραμματα) και τρελαθηκα γιατι πριν μερες εγω το ειχα και επαιζα 2κ full γραφικα σχεδον ολα τα games, για να μην μακρηγορώ μετα απο μερες ειδα στο BIOS οτι το cpu καθεται στα 0,8GHZ ως αποτελεσμα να σερνεται ολο το μηχανημα , εγω οσες φορες το ειδα παλια οσο το ειχα καθοταν 3,8-4,2 ghz Πλεον δεν ξεκλειδωνει ποτε μονο του πρεπει να βαλω κάποιο software για να παει στο 4,2 . Μηπως μπορεις καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω πολυ και καλη χρονια !!
triplex1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Τον τηγανισες τον επεξεργαστη χωρις να παρεις χαμπαρι ειτε εσυ ειτε ο φιλος σου 1
Kthulhou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 !!! o πρώτος ι7 Pentium III !!! Βεβαιώσου πως η ψύκτρα κάθεται σωστά κ η πάστα είναι ΟΚ (αν κ λογικά θα έσβηνε ο ΗΥ, δε θα μείωνε την ταχύτητα) κάνε ένα clear cmos, restore defaults στο BIOS θέλω να πιστεύω πως όταν ξήλωσες τη GPU ήταν κλειστό το μηχάνημα ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ κ δεν δημιούργησες κανένα βραχυκύκλωμα που τίναξε τον cpu !! 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, plaplagr είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά, πρόσφατα αλλαξα κάποια εξαρτήματα στον υπολογιστή μου και ότι περίσσεψε τα 'βαλα σε έναν άλλο, ο παλιος υπολογιστης ειχε cpu: i7 7700Κ ,16gb ram , mobo: h170msi , gpu :rtx 2070, psu 700w evga και 120gb ssd kingston(τα λεω γενικα τα εξαρτηματα γιατι θεωρω δεν εχει σημασια) στον καινουργιο εχω παρει μονο την gpu αρα στην ουσια ειναι οτι βλεπετε μειον τo gpu. Αυτο λοιπον που εμεινε ηταν ενας υπολογιστης απλος αλλα δυνατος και ετσι το εδωσα σε εναν γνωστο για απλη χρηση και αυτος παιζει μονο lol, του ειπα παιζει μαλλον ανετα το game ισως και με τα ενσωματωμενα γραφικα του CPU, κανω φορματ ολα καλα ψιλοκολλαει λεω θα δουμε σε λιγο μπορει να στρωσει με τα update, βαζω lol κολλαει το συμπαν σερνεται με το ζορι 45fps λεω μαλλον δεν αντεχουν τα γραφικα και προτεινω να παρει μια ψευτοκαρτα δηλ gt 1030 4gb για το LOL overkill, βαζω την καρτα κ ξεκιναει με 80-100 και πεφτει στα 40 αλλα το θεμα ειναι οτι κολλαγε το pc γενικα (chrome και installs απο προγραμματα) και τρελαθηκα γιατι πριν μερες εγω το ειχα και επαιζα 2κ full γραφικα σχεδον ολα τα games, για να μην μακρηγορώ μετα απο μερες ειδα στο BIOS οτι το cpu καθεται στα 0,8GHZ ως αποτελεσμα να σερνεται ολο το μηχανημα , εγω οσες φορες το ειδα παλια οσο το ειχα καθοταν 3,8-4,2 ghz Πλεον δεν ξεκλειδωνει ποτε μονο του πρεπει να βαλω κάποιο software για να παει στο 4,2 . Μηπως μπορεις καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω πολυ και καλη χρονια !! Αν η μητρική σου έχει Slow Mode Booting Switch στην κάτω μεριά πρέπει να έχει και led που δείχνει ότι είναι ενεργοποιημένο , που σε default δεν θα έπρεπε να είναι , δηλαδή ενεργοποιείται μόνο του και σου προκαλεί το πρόβλημα αυτό ,το έχω δει σε πελάτη αυτό και ήταν θέμα της m/b του switch αυτού που απλά όποτε ήθελε ενεργοποιούσε μόνο του slow mode booting άσχετα αν το έχει σε default το switch. 2 1
plaplagr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα παιδια , μετα απο ατελείωτο ψαξιμο βρηκα τι εφταιγε , ηταν μια ρυθμιση στο bios (Intel Adaptive Thermal Monitor) ηταν ενεργη και επρεπε να την απενεργοποιήσω και ολα καλα . Ευχαριστω για τις απαντησεις!! 1
plaplagr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, infin1tyGR είπε Θερμοκρασίες τσέκαρες; ναι ηταν φυσιολογικες κατω απο 40.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, plaplagr είπε Καλησπερα παιδια , μετα απο ατελείωτο ψαξιμο βρηκα τι εφταιγε , ηταν μια ρυθμιση στο bios (Intel Adaptive Thermal Monitor) ηταν ενεργη και επρεπε να την απενεργοποιήσω και ολα καλα . Ευχαριστω για τις απαντησεις!! Καλά μη βιάζεσαι τόσο να ευχαριστήσεις για τις απαντήσεις. Που χτυπάς PROCHOT χειμωνιάτικα. Απ' όσο καταλαβαίνω το πρόβλημα σου μπορεί να ωφείλονταν είτε σε χαλασμένο θερμόμετρο, οπότε όλα καλά, ακριβώς όπως το λες, ή σε χάλια θερμοκρασία του I.M.C. που μόνο εσύ γνωρίζεις αν την κοίταξες. Σε αυτή την περίπτωση δε λύθηκε τίποτα. Το PROCHOT της intel είναι διπλής κατεύθυνσης και αν οποισδήποτε πυρήνας ή το imc το κάνει trigger, κόβει τα ρολόγια του 7700k στα 800MHz. Περισσότερες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται, από την ίδια την Intel, σελίδες 58-64. Εγώ για σένα το λέω, γιατί αν είναι η δεύτερη περίπτωση, την επόμενη που θα πάρει ο πελάτης δε θα έχει το ίδιο θέμα με τώρα. Δε θα έχει πλέον cpu και το κομπιούτερ δε θα ανάβει. Μάλλον θερμόμετρο θα είναι, αλλά είναι καλύτερα να βρεις ευκαιρία να ελέγξεις όλες τις θερμοκρασίες cpu και imc γιατί μπορεί να σώζεται ακόμα και αν είναι η δεύτερη περίπτωση. Τέλος, να σχολιάσω ότι για ψύκτρα δεν γράφεις τίποτα. 1 2
plaplagr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Καλά μη βιάζεσαι τόσο να ευχαριστήσεις για τις απαντήσεις. Που χτυπάς PROCHOT χειμωνιάτικα. Απ' όσο καταλαβαίνω το πρόβλημα σου μπορεί να ωφείλονταν είτε σε χαλασμένο θερμόμετρο, οπότε όλα καλά, ακριβώς όπως το λες, ή σε χάλια θερμοκρασία του I.M.C. που μόνο εσύ γνωρίζεις αν την κοίταξες. Σε αυτή την περίπτωση δε λύθηκε τίποτα. Το PROCHOT της intel είναι διπλής κατεύθυνσης και αν οποισδήποτε πυρήνας ή το imc το κάνει trigger, κόβει τα ρολόγια του 7700k στα 800MHz. Περισσότερες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται, από την ίδια την Intel, σελίδες 58-64. Εγώ για σένα το λέω, γιατί αν είναι η δεύτερη περίπτωση, την επόμενη που θα πάρει ο πελάτης δε θα έχει το ίδιο θέμα με τώρα. Δε θα έχει πλέον cpu και το κομπιούτερ δε θα ανάβει. Μάλλον θερμόμετρο θα είναι, αλλά είναι καλύτερα να βρεις ευκαιρία να ελέγξεις όλες τις θερμοκρασίες cpu και imc γιατί μπορεί να σώζεται ακόμα και αν είναι η δεύτερη περίπτωση. Τέλος, να σχολιάσω ότι για ψύκτρα δεν γράφεις τίποτα. Καλημέρα, για ψυκτρα ναι ξέχασα να γράψω έχω μια arctic freezer 33 και ένα τσεκ που έκανα για θερμοκρασίες το Μαξ ήταν 57 σε μια εγκατάσταση που έκανα μετά καθόταν στους 25-30. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα να διαβάζει πολύ καλά θερμοκρασία? Εγώ έβαλα hwmonitor.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, plaplagr είπε Έχεις να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα να διαβάζει πολύ καλά θερμοκρασία? Εγώ έβαλα hwmonitor. Κάνει το HWinfo. Αλλά όχι μόνο το σκέτο CPU. Kοίτα μία μία και τις θερμοκρασίες των πυρήνων να δεις τι κάνουν και οπωσδήποτε όποια θερμοκρασία αντιστοιχεί στον ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης (IMC). Ίσως λέγεται CPU package, uncore ή όπως αλλιώς. Μάλλον θα έχει και ξεχωριστή ομάδα για τον controller με ξεχωριστές θερμοκρασίες για ia cores και gt cores. Επίσης κοιτάζεις και από το γκρουπ του motherboard να δεις πως αντιλαμβάνεται και η μητρική τις θερμοκρασίες. Επίσης έλεγξε ότι τα παιχνίδια χρησιμοποιούν όντως την 1030 και όχι την ενσωματωμένη. Την ενσωματωμένη θα την έκανα απεγκατάσταση μέσω DDU, αν δεν έχει γίνει ήδη. 1
plaplagr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Ωραία θα κάνω έναν έλεγχο και θα απαντήσω. Πάντως τα ενσωματωμένα τα έχω κάνει απεγκατασταση. 2
duffyduck Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1. clear cmos έκανες? 2. δοκίμασες με κάποια live linux distro? 3. αν έχεις κάποιον άλλο δίσκο, να κάνεις εκεί νέα καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 (αφού αποσυνδέσεις όλους τους άλλους δίσκους) 1
plaplagr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 εκανα καποιες μετρήσεις και ειδα οτι υπαρχει μια ασταθεια γενικα αλλα μετα απο καποιες ωρες gaming οι θερμοκρασιες ηταν κατω απο 65. Ειπα και στον γνωστο μου να εχει συνεχεια το νου του στις θερμοκρασιες και να με ειδοποιήσει αν δει κατι περιεργο. Το θεμα μου ειναι οτι δεν το εχω εδω το μηχανημα και πρεπει να πηγαινω να το βλεπω, πιστευε οτι οντως εχει θεμα η να το αφησω αλλα με τσεκαρισμα θερμοκρασιων καθε φορα που κανει κατι? ο ιδιος προτεινε αλλαγη ψυκτρας, τι λετε? 6 ώρες πριν, duffyduck είπε 1. clear cmos έκανες? 2. δοκίμασες με κάποια live linux distro? 3. αν έχεις κάποιον άλλο δίσκο, να κάνεις εκεί νέα καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 (αφού αποσυνδέσεις όλους τους άλλους δίσκους) clear cmos και εγκατασταση εκανα ναι, το live linux distro δεν γνωριζω τι ειναι.
jgeorgiou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, plaplagr είπε ο ιδιος προτεινε αλλαγη ψυκτρας, τι λετε? οχι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα