Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά !! Θέλω μια διευκρίνιση, έχω την b550 aorus elite V2 η οποία έχει μόνο type a θύρες πίσω με τις 2 από αυτές να είναι 3.2 gen 2 και θέλω να ρωτήσω, αν πάρω έναν εξωτερικό SSD με ταχύτητα 1gb/s όπως πχ ο Samsung t7 η ο SanDisk extreme θα πιάσω την ταχύτητα αυτή με καλώδιο type c to type a η όχι ;; Θεωρητικά νομίζω θα πρέπει αλλά κάποιοι λένε ότι πάει μέχρι μέχρι 5gbps  (500-600 πραγματικά) οι εξ. SSD σε type a θύρα. Επίσης το έλεγε αυτό και ένας κατασκευαστής στο επίσημο site (δεν θυμάμαι την μάρκα).

Και τέλος παίζει όντως ρόλο το καλώδιο να είναι gen 2 και αυτό γιατί νομίζω και τα καλώδια USB 3.0 μπορούν να μεταφέρουν 10 Gbps αν και οι 2 συσκευές το υποστηρίζουν. Αυτά....

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ.

Η USB 3.2 gen2 μεταφέρει 10gbs, και ναι το καλώδιο προφανώς κι πρέπει να είναι gen2.

Επομένως το 1gbs που θα σου δίνει ο δίσκος είναι ΥΠΕΡ-αρκετό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ αυτό πιστεύω. Παραθέτω όμως μια εικόνα από το site της crucial για τον x8 όπου λέει με τον ανταπτορα από type c σε type a πιάνει 5gbps. Μήπως αυτό συμβαίνει μόνο με τον ανταπτορα και αν πάρω κανονικό καλώδιο gen 2 type c σε type a θα πιάνει 10gbps ;; Παντός από τις γνωστές μάρκες μόνο οι Samsung έχουν ξεχωριστά καλώδια όλοι οι άλλοι SSD έχουν ανταπτορα.

Screenshot_20220102-235625~2.png

Επεξ/σία από bep1995

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...