washcloud Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ...εμφανίστηκε χθες, σε F&U 49άρα 3ετιας, στο περίπου 1/4 της οθόνης (δεξιά). Πάχος 1-2 χιλιοστά, ξεκινάει από πάνω και φτάνει μέχρι κάτω. Χθες όλη μέρα, από την στιγμή που την πρόσεξα, ήταν εκεί (ανοιγόκλεισα 1-2 φορές την συσκευή μπας κι εξαφανιστεί, αλλά μπα). Πολλή υγρασία στον χώρο, κι αναρωτιέμαι αν παίζει ρόλο (γενικά παίζει να δημιουργεί προβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές, πχ οθόνη υπολογιστή, ασύρματο σταθερό κ.α.). Σήμερα που την άνοιξα, στην αρχή ΔΕΝ εμφανίστηκε. Μετά από κάποια ώρα, να την και πάλι... Γκούγκλαρα, διάβασα, άλλοι λένε για panel (και ασύμφορη αντικατάσταση), άλλοι για προβληματική "tcon board" και αντικατάσταση, για προβληματικές καλωδιοταινίες εντός, άλλοι για LED strips που "ξεκολλήσανε" και χρειάζεται να πατηθούν και μετά όλα καλά,,,,,,,στανταράκι δηλαδή τίποτα. Φωτό φρονώ δεν χρειάζεται, είναι τόσο απλό όσο το λέω : λεπτή κάθετη λευκή γραμμή στα δεξιά, από πάνω ως κάτω. Εγγύηση υπάρχει (για άλλα 2 χρόνια λόγω επέκτασης), αλλά επειδή κι αυτή από "αντιατάσταση" ήταν (Samsung με εγγύηση που χάλασε στα 3.5 χρόνια εντελώς ο φωτισμός->Media Markt έκοψε πιστωτικό διότι δεν τους,,,συνέφερε η επισκευή->πήρα την F&U στην θέση της) κι επειδή το έχω ζήσει το έργο (τρελή καθυστέρηση μέχρι να προκόψει να έρθει ο τύπος από το σέρβις κι ακόμη πιο τρελή μέχρι ν' αποφανθεί για το "μη επισκευάσιμο" του πράγματος και τέλος να βγάζω μάτια και να κάνω ΠΟΛΥ κεφάλι για βδομάδες μέχρι να καταλήξω σε κάτι που να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και να συμφέρει, μιας και πήρα πίσω ΜΕΡΟΣ του αρχικού κόστους αγοράς) κι επειδή ούτως ή άλλως TV στις ίδιες ίντσες κοστίζει αυτή την στιγμή γύρω στα 2 κατοστάρικα παραπάνω από όσο είχα πάρει την υπάρχουσα, ή θα την αφήσω με την γραμμή (ή ΤΙΣ γραμμές που υποπτεύομαι πως σύντομα θα βγάλει επιπλέον), μέχρι τουλάχιστον να τα φτύσει εντελώς (εντός φυσικά του υπόλοιπου της εγγύησης), ή θα επισκευαστεί (στην καλύτερη από το συμβεβλημένο σέρβις - στην χειρότερη από εμένα, αν το πρόβλημα είναι κάτι εύκολο, πχ αντικατάσταση κάποιας πλακέτας που ίσως δεν κοστίζει τρελά, ή "πάτημα" LED stripes αφού την ανοίξω, μπας και πάει τίποτα που έχει ξεκολλήσει, στη θέση του...). Γνώμες; Να είναι το panel και να μην παίρνει γιατρειά; Να είναι κάτι επισκευάσιμο και να μιλήσω με το σέρβις (που θα κάνουν 2-3 βδομάδες, αν κρίνω από την άλλη φορά να μου την επιστρέψουν είτε διορθωμένη είτε πεθαμένη); Τί κάνω; Πού οδηγείται ο κόσμος σήμερα; Τί είναι ο άνθρωπος; Θα δουλέψει το James Webb και θα βρούμε επιτέλους εξωγήινους, ή θα πάνε τζάμπα τα 10Β$...; Questions, questions.... Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από washcloud
afm Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Καλή Χρονιά. Το πρόβλημα σου, όπως το περιγράφεις (λεπτή κάθετη γραμμή από πάνω έως κάτω), οφείλεται κατά 99% στην καλωδιοταινία του panel. Προφανώς κάποιο καλωδιάκι της ταινίας έχει ξεκολλήσει και δεν κάνει καλή επαφή. Από την στιγμή που έχεις εγγύηση δεν βάζεις χέρι στην tv και απευθύνεσαι στην Media Markt για επισκευή ή αντικατάσταση με μοντέλο που να έχει παρόμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά (όπως λέει ο νόμος). Φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να σου δώσει πιστωτικό αν δεν την συμφέρει η επισκευή. Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις. Το να την ανοίξεις και να την επισκευάσεις μόνος σου είναι δύσκολο και προϋποθέτει κάποιες γνώσεις, αφού πολύ εύκολα μπορεί να κάνεις την ζημιά μεγαλύτερη.
washcloud Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Καλή χρονιά και σ' εσένα αδερφέ (...αν και το avatar σου,,,,ναι,,,,,τεσπα ). Ευχαριστώ για την απάντηση και μόλις πριν λίγο έβλεπα ένα βιντεάκι στο ΥΤ για κάποιον που είχε το ίδιο ζήτημα και το πήγαινε με "trial & error" για ν' αποκλείσει t-conn board, mainboard και τις σχετικές καλωδιοταινίες, και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζημιά ήταν σε ενσωματωμένη πλακέτα (με το panel). Υποθέτω πως αυτό εννοείς με "καλοδιοταινία του panel" - κάτι δηλαδή που δεν παίρνει αντικατάσταση λόγω ενσωμάτωσης....; Κατά τ' άλλα, ένα ανοιγματάκι ΠΙΘΑΝΩΣ θα το κάνω (χρόνο και κουράγια είναι που δεν έχω πια και δεν ξέρω αν και πότε ΘΑ...) στο πίσω της μέρος, ΜΠΑΣ και είναι από κάτι που δεν κάνει καλή επαφή (κάτι που υποψιάζομαι να παίζει, γιατί όπως είπα χθες υπήρχε γραμμή και σήμερα όχι όταν την άνοιξα, όχι μέχρι τουλάχιστον να "ζεσταθεί" η συσκευή - άρα παίζει να μην είναι κάποια μόνιμη ζημιά πχ σε κάποιο τσιπ). Καλά έκανες εσύ βέβαια και με συμβούλεψες, θα πάρω και τους μπαγλαμάδες του ΜΜ να μου δώσουν νούμερο του σέρβις να ρωτήσω πώς πάει από δουλειά και πόσο εκτιμάει ότι θα κάνει η επισκευή ΑΝ είναι εφικτή, και ανάλογα αποφασίζω πώς θα το χειριστώ...Τις γνώσεις πάντως ας πούμε ότι στο περίπου "τις έχω", με την έννοια ότι βάζω χέρι σε διάφορα, από ηλεκτρικά έως ηλεκτρονικά εδώ και δεκαετίες (κάποτε πχ είχα επισκευάσει μόνος πλακέτα κινητού - από τα πρώτα Νοκια που στον Γερμανό μου λέγανε δεν παίζει γιατί ήθελε αεροκόλληση, κι εγώ έκατσα και "με το μυαλό" έφτιαξα ένα,,,by-pass σε χαλκοδιαδρομή, απλώνοντας ένα εξαιρετικά λεπτό νήμα, ειδικού καλάι...). Προφανώς καμμία σχέση με κάποιον που το έχει σπουδάσει και ξέρει επακριβώς τί κάνει και σίγουρα οι δυαντότητες επέμβασής μου περιορισμένες - αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνω μέχρι που με παίρνει να βάλω χέρι. Θέλω να πω ότι αν τελικά πω να την ανοίξω, θα κάνω πολύ βασικά πράγματα, όπως κυρίως να εφαρμόσω μια διακριτική πίεση στις επαφές, με ας πούμε μονωτική ταινία, ΜΠΑΣ και... Όσο για την κυρά-Μαρκτ, μεγάλα μπιπ (όπως οι περισσότεροι), καθώς την προηγούμενη φορά "δεν άκουγαν τίποτα" περί αντικατάστασης "με ίδιων" (πόσο μάλλον,,,καλύτερων χαρακτηριστικών), επειδή δεν τους συνέφερε (κι επειδή δεν ήθελα να μείνω κι άλλο χωρίς τηλεόραση - αν έλεγα να "έμπλεκα" με ΣτΚ κτλ - το κατάπια και δέχτηκα το πιστωτικό), οπότε δε νομίζω να άλλαξε κάτι τώρα και πάλι κατευθείαν για πιστωτικό θα πουν, αν αποφανθεί το σέρβις ότι πάπαλα...Ούτε καν λεφτά στο χέρι, τα @^&@$#&...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα