Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα ετοιμάζομαι να κάνω Resolder σε ένα ryzen με 2 σπασμένα πινάκια ( ξεκινάει  αλλά δεν αναγνωρίζει καμιά θύρα sata (( 

Έχω Στο νου μου έναν παλιό cpu να πάρω από εκεί τα πινάκια 

Και τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω ?

14 λεπτά πριν, xupitera834 είπε

Καλησπέρα ομάδα ετοιμάζομαι να κάνω Resolder σε ένα ryzen με 2 σπασμένα πινάκια ( ξεκινάει  αλλά δεν αναγνωρίζει καμιά θύρα sata (( 

Έχω Στο νου μου έναν παλιό cpu να πάρω από εκεί τα πινάκια 

Και τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω ?

https://ibb.co/RQPYQHx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xupitera834 είπε

ετοιμάζομαι να κάνω Resolder σε ένα ryzen με 2 σπασμένα πινάκια

Εσείς προσωπικά; Αν ναι, έχετε ξαναεπιχειρήσει κάτι αντίστοιχο π.χ. επισκευή μητρικής; Το θεωρώ πολύ δύσκολο να πετύχει και πολύ εύκολο από τη θερμοκρασία να ξεκολλήσουν και διπλανά πιν. Συγγνώμη για την απαισιοδοξία, αλλά στη θέση σας, αν ο SSD δεν είναι bootable, θα έπαιρνα μια τέτοια κάρτα: https://www.skroutz.gr/s/28039908/Powertech-Κάρτα-PCIe-σε-2-θύρες-SATA-ST51.html

(Ίσως όχι τη συγκεκριμένη που έχει ASMedia chipset, αλλά τέτοιου είδους).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δοκιμάσω αλλά αυτό που παθαίνει είναι ότι  έχει και bios bootloop δοκίμασα και bios update έγινε κανονικά..

αλλά και πάλι εμπενε bios συνέχεια ακόμα και αν παταγα να Μπουτάρη σε usb με windows installation

Επεξ/σία από xupitera834
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ένα είναι VSS (Γείωση) και το άλλο ειναι path απο το δεύτερο κανάλι της μνήμης. Δεν έχει σχέση με storage. Boot μπορεί να μην σου κάνει γιατι δεν εχεις φτιάξει σωστό usb stick, δηλαδή να είναι mbr για να μπουτάρει σε legacy (bios) mode και όχι UEFI. Άνοιξε το csm (ή legacy) αν είναι κλειστό και δοκίμασε πάλι το στικάκι. Αν το δει, φτιάξε άλλο στικάκι με gpt( uefi) και κάνε την εγκατάσταση για να είσαι σε uefi mode και να έχεις secure boot. 

Επεξ/σία από Bax
  • Like 4
Δημοσ.

Βάλε τα pin από άλλο επεξεργαστή στο socket να εξέχουν ελάχιστα ώστε όταν μπει η CPU να κάνουν επαφή, και θα είσαι ΟΚ. Το να τα κολλήσεις θα είναι πολύ δύσκολο αν και όχι αδύνατο μιας και είναι στις άκρες.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 2/1/2022 στις 11:12 ΜΜ, Bax είπε

Το ένα είναι VSS (Γείωση) και το άλλο ειναι path απο το δεύτερο κανάλι της μνήμης. Δεν έχει σχέση με storage.

Σωστά ως εδώ.

Στις 2/1/2022 στις 8:39 ΜΜ, xupitera834 είπε

αλλά και πάλι εμπενε bios συνέχεια ακόμα και αν παταγα να Μπουτάρη σε usb με windows installation

Λόγω του προβλήματος στην μνήμη. Και δίσκο με λειτουργικό περασμένο να είχε, θα έκανε το ίδιο στο ίδιο σημείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...