Προς το περιεχόμενο

Laptop Hp κολλάει για 2 - 5 λεπτά στην οθόνη με το λογότυπο HP πριν κάνει είσοδο

Καπετάνιος Βασίλης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους.

Τον τελευταίο καιρό, το laptop hp που έχω, κολλάει για 2 - 5 λεπτά στην οθόνη με το λογότυπο HP πριν αρχίσει να φορτώνει τα Windows. Στο σημείο που κολλάει δεν εμφανίζεται καθόλου το σημάδι που περιστρεφότανε δηλώνοντας ότι φορτώνει, όπως έκανε παλιά για 1-2 δευτερόλεπτα. Αφού περάσουν κάμποσα λεπτά, τότε εμφανίζεται για 1-2 δευτερόλεπτα το σημαδάκι που περιστρέφεται και αμέσως μετά φορτώνουν τα Windows.

Το laptop περνά όλους τους διαγνωστικούς ελέγχους υλικού της hp. Πρόσφατα του έκανα και ένα bios update αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα. Επίσης δεν πρόσθεσα ή αφαίρεσα πρόσφατα κάποιο hardware. Το μόνο που υποψιάζομαι είναι πρόβλημα στη μπαταρία, μιας και τον τελευταίο καιρό πολλές φορές δεν φορτίζει πάνω από το 90% ή χρειάζεται πολλές ώρες για να φτάσει από το 90% μέχρι το 91% κ.ο.κ.

Να αναφέρω επίσης ότι κατά τη διάρκεια που παραμένει κολλημένο, εαν πατήσω ctrl+alt+del, τότε σβήνει η οθόνη για 2 δευτερόλεπτα, και έπειτα ξεκινά κανονικά να φορτώνει παρακάπτοντας το κόλλημα..

(Σημειώνω ότι από τη στιγμή που θα φορτώσει, τότε δουλεύει κανονικά όπως δούλευε πάντοτε...)

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Τι μπορεί να φταίει;

Επεξ/σία από Καπετάνιος Βασίλης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως το update που του έκανες το έκανε χειρότερα?

Πριν το update στο έκανε?

Στην πρίζα όταν το έχεις το κάνει ή όταν το έχεις εκτός πρίζας?

Μήπως όταν ανοίγει κάτι τρέχει στο παρασκήνιο και το "μπουκώνει" ?

Οθόνη?

Πολλά μπορεί.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άστο καμιά ώρα δίχως μπαταρία και φορτιστή και πάτα μερικές φορές το power ώστε να αποφορτιστεί πλήρως.

Κατόπιν δοκίμασε να το ανάψεις δίχως μπαταρία μόνο με φορτιστή. Αν δε κάνει το ίδιο βρήκες τον υπαίτιο :)

Τα διαγνωστικά δε λένε πάντα την αλήθεια.

Αν και χωρίς μπαταρία κάνει το ίδιο καλό είναι να ξεκουμπώσεις και τις μνήμες και να τις αλλάξεις θέση ή να δοκιμάσεις με 1 κάθε φορά και σε διαφορετικό σλοτ.

Εφόσον λες οτι είναι και στο τελευταίο bios δεν υπάρχει κάτι άλλο απλό σχετικά που μπορείς να εφαρμόσεις στο χώρο σου.

Προφανώς και ο συνήθης ύποπτος για τέτοια κολλήματα είναι πειραγμένη εγκατάσταση drivers-προγραμμάτων κατά το startup. Ειδικά αν είναι UEFI

Επεξ/σία από greekfragma

1 ώρα πριν, Καπετάνιος Βασίλης είπε

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;

Spoiler

Εμένα καθυστερεί 10 δευτερόλεπτα μέχρι να κάνει post. Είχα κάνει κάτι ταρζανιές πρόπερσυ με bootable μέσα και την άκουσε το bios. Λίγους μήνες μετά έκανα πάλι τα ίδια για άλλο λόγο και επανήλθε. Μετά το ξανάκανα (τα θέλει και εμένα ο ...) και από τότε είναι έτσι.

Restore defaults από το bios δοκιμάσατε;

Η υγεία του δίσκου πως είναι; Το βλέπετε με το HDSentinel.

1 ώρα πριν, GATE123 είπε

Τι μπορεί να τρέχει δηλαδή;

3 ώρες πριν, GATE123 είπε

Μήπως το update που του έκανες το έκανε χειρότερα?

Πριν το update στο έκανε?

Στην πρίζα όταν το έχεις το κάνει ή όταν το έχεις εκτός πρίζας?

Οθόνη?

Πολλά μπορεί.......

Άρχισε να κολλάει πριν από το update. Οπότε, είπα να κάνω update μήπως και φτιάξει...

Όταν το ξεκινάω με το τροφοδοτικό συνδεδεμένο, πότε το κάνει και πότε δεν το κάνει.

Να τρέχει κάτι στο παρασκήνιο αποκλείεται, μιας και μιλάμε για την αρχική οθόνη όπου δεν έχει γίνει ακόμα boot από τον δίσκο.

Η οθόνη αν είχε θέμα δεν νομίζω να λειτουργούσε έπειτα.. ενώ λειτουργεί μια χαρά.

3 ώρες πριν, greekfragma είπε

Άστο καμιά ώρα δίχως μπαταρία και φορτιστή και πάτα μερικές φορές το power ώστε να αποφορτιστεί πλήρως.

Κατόπιν δοκίμασε να το ανάψεις δίχως μπαταρία μόνο με φορτιστή. Αν δε κάνει το ίδιο βρήκες τον υπαίτιο :)

Τα διαγνωστικά δε λένε πάντα την αλήθεια.

Αν και χωρίς μπαταρία κάνει το ίδιο καλό είναι να ξεκουμπώσεις και τις μνήμες και να τις αλλάξεις θέση ή να δοκιμάσεις με 1 κάθε φορά και σε διαφορετικό σλοτ.

Εφόσον λες οτι είναι και στο τελευταίο bios δεν υπάρχει κάτι άλλο απλό σχετικά που μπορείς να εφαρμόσεις στο χώρο σου.

Προφανώς και ο συνήθης ύποπτος για τέτοια κολλήματα είναι πειραγμένη εγκατάσταση drivers-προγραμμάτων κατά το startup. Ειδικά αν είναι UEFI

Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα να το αφήσω να αποφορτιστεί εντελώς. Θα το δοκιμάσω...

Σχετικά με drivers και startup λογισμικό δεν νομίζω να φταίει κάτι γιατί δεν πρόσθεσα κάτι πρόσφατα...

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εμένα καθυστερεί 10 δευτερόλεπτα μέχρι να κάνει post. Είχα κάνει κάτι ταρζανιές πρόπερσυ με bootable μέσα και την άκουσε το bios. Λίγους μήνες μετά έκανα πάλι τα ίδια για άλλο λόγο και επανήλθε. Μετά το ξανάκανα (τα θέλει και εμένα ο ...) και από τότε είναι έτσι.

Restore defaults από το bios δοκιμάσατε;

Η υγεία του δίσκου πως είναι; Το βλέπετε με το HDSentinel.

Τι μπορεί να τρέχει δηλαδή;

Restore defaults από το bios δοκίμασα.. αλλά τίποτα.....

Η υγεία του δίσκου πως είναι πολύ καλή σύμφωνα με το Crystal Disk...

Προφανώς δεν έχεις κουμπωμενο κάτι σε USB ε;

Το λειτουργικό είναι σε UEFI boot mode?

Εσύ μπορεί να μη πειράξεις τίποτα αλλά τα προγράμματα και το λειτουργικό μια χαρά περνάει updates χωρίς να σε ρωτήσει. 

• Like 1

14 λεπτά πριν, Καπετάνιος Βασίλης είπε

Να τρέχει κάτι στο παρασκήνιο αποκλείεται, μιας και μιλάμε για την αρχική οθόνη όπου δεν έχει γίνει ακόμα boot από τον δίσκο.

Σωστό και αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, greekfragma είπε

Προφανώς δεν έχεις κουμπωμενο κάτι σε USB ε;

Το λειτουργικό είναι σε UEFI boot mode?

Εσύ μπορεί να μη πειράξεις τίποτα αλλά τα προγράμματα και το λειτουργικό μια χαρά περνάει updates χωρίς να σε ρωτήσει. 

Ναι σε uefi  είναι. Επίσης, δυστυχώς το Laptop είναι από αυτά με μη αποσπώμενη μπαταρία οπότε δεν μπορώ να την αποφορτίσω πλήρως. Θα έπρεπε να τον ανοίξω και να την αφαιρέσω..

Μου κάνει εντύπωση πάντως, ότι όταν κάνω επανεκκίνηση, ΠΟΤΕ δεν κολλάει στην αρχική οθόνη υποδοχής. Άρα είναι σαν να χάνει κάποιες ρυθμίσεις όταν κάνω τερματισμό και έπειτα πάω να τον ξανανοίξω. Μου 'θυμίζει' το ζήτημα με τις χαμένες ρυθμίσεις όταν θέλει αλλαγή η μπαταρία CMOS..

Τέλος πάντων, θα απευθυνθώ σε κάποιο τεχνικό και ελπίζω να μην μου βγει κάτι ακριβό. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από Καπετάνιος Βασίλης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...