Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τι θα πει είναι σπάνιο το επίθετο σου και δε ζορίζει;

Και το δικό μου είναι σπάνιο και χαίρομαι για αυτό. Ζήτημα είναι αν υπάρχουμε έστω 40 άτομα με αυτό στην Ελλάδα, κάπου 20 με 30 είναι η δική μου εκτίμηση. 

Ειχε παλιά το https://www.11888.gr/white-pages/ αν δεν κάνω λάθος να βάζεις το επώνυμο σου και να σου βγάζει που υπάρχουν καταχωρήσεις στην Ελλάδα.Και το δικό μου είναι "σπάνιο",υπάρχουν γύρω στα 40 τηλέφωνα με το ίδιο επώνυμο,αλλά εχει και ιστορία απο πίσω του που πάει πίσω κοντά 800 χρόνια.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ειχε παλιά το https://www.11888.gr/white-pages/ αν δεν κάνω λάθος να βάζεις το επώνυμο σου και να σου βγάζει που υπάρχουν καταχωρήσεις στην Ελλάδα.Και το δικό μου είναι "σπάνιο",υπάρχουν γύρω στα 40 τηλέφωνα με το ίδιο επώνυμο,αλλά εχει και ιστορία απο πίσω του που πάει πίσω κοντά 800 χρόνια.

Ναι τα ξέρω αυτά το είχα ψάξει και εγώ, είχα κάνει μεγάλη έρευνα και σε εκλογικούς καταλόγους του ΓΑΚ. Το δικό μου επώνυμο προέρχεται από Τρίπολη Αρκαδίας, Μεσσηνία και εκεί στους γύρω νόμους που μεταφέρθηκαν, η προτερη καταγωγή του είναι από ένα άλλο επίθετο που το είχαν πολλά ατομα μόνο από Δημητσάνα και Γορτυνία, μετά μετανάστευσαν διάφοροι κυρίως σε Αθήνα, Ρόδο και κάποιοι βόρεια Ελλάδα, αργότερα ΗΠΑ. Σε μελέτη οθωμανικων εγγράφων απογραφής το 1600 δεν εντοπίζεται αυτό το.επωνυμο στην Δημητσανα, άρα είχαν κάποιο άλλο η και εκεί μετανάστευσαν από αλλού. Αυτά τα ολίγα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dbrillis είπε

Αγαπητε ts, θα χαλασεις χρόνο και χρημα για κατι που θα σε κανει να ηρεμήσεις παρα μόνο προσωρινα. 
Χωρίς καμια ειρωνια, αυτο που χρειαζεσαι ειναι επισκεψη σε καποιον ειδικό για την ψυχικη υγεια.

Δεν υπάρχει κάτι μικρότερο στο μυαλό μου από αυτούς που θεωρούν τη διαφορετικότητα και την ανάγκη αυτοπροσδιορισμού ψυχασθένεια. Άρα όλοι οι καλλιτέχνες ή άλλοι τόσοι που χρησιμοποιούν άλλα ονόματα από τα κανονικά είναι ψυχασθενείς? Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια άλλο όνομα που διάλεξα ο ίδιος και δεν έχω κανένα θέμα.  Λυπάμαι για όσους είναι τόσο συντηριτικοί και οπισθοδρομικοί, θα έχουν σοβαρά θέματα στη ζωή τους γιατί εκεί οδηγούν αυτές οι αντιλήψεις που σε κρατάνε τυφλό και υποχείριο να μην είσαι αυτός που θες.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Και το δικό μου είναι σπάνιο και χαίρομαι για αυτό. Ζήτημα είναι αν υπάρχουμε έστω 40 άτομα με αυτό στην Ελλάδα, κάπου 20 με 30 είναι η δική μου εκτίμηση. 

Και τι θες να κάνουν οι γονείς και οι συγγενείς δηλαδή; Να αφήνουν τα παιδιά ακατανομαστα και αβάπτιστα μέχρι να περιμένουν πότε να ωριμάσουν για να τα ρωτήσουν; Εννοείται πως όχι. Δεν είμαι αντίθετος με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου, αλλά και αυτές οι απόψεις που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι ότι όλα στα κάνουν δια της βίας καλό είναι να σταματήσουν. 

1. Αν ο άλλος ονομάζεται παπάρας, όσο σπάνιο κι αν είναι, όσα χρόνια ιστορίας κι αν κουβαλάει, θεωρώ πως έχει το κάθε δικαίωμα να αλλάξει το επώνυμο του ώστε π.χ. να μην καταστρέψει τις παιδικές ζωές (όχι μόνον, αλλά κυρίως αυτές) των απογόνων του.
  2. Ο τύπος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για άλλες οικογενειακές καταστάσεις που τον οδηγούν σε αυτήν την ανάγκη, δε μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους αλλά πολλά μπορούν να περάσουν απο το μυαλό μας. Μιλάμε για ψυχικούς και ψυχολογικούς λόγους που μπορεί εμείς να καθόμαστε και να λέμε "έλα μωρέ σίγα... και τι έγινε" αλλά υπάρχουν άτομα που οδηγούνται και στην αυτοκτονία ακόμη και για τέτοια θέματα.

Ο λόγος που δεν επιτρέπονταν να αλλάξει το επώνυμο του κάποιος μέχρι και τον περασμένο αιώνα ήταν λόγω γραφειοκρατίας. Άλλωστε αν παρατηρήσεις οι περισσότερες χειρόγραφες υπογραφές ξεκινούν με το επώνυμο. Φαντάσου λοιπόν την όλη διαδικασία ενημέρωσης του επωνύμου σου με ένα καινούργιο...

Πλέον η διαδικασία αλλαγής επωνύμου φαντάζει πιο εύκολη απο ποτέ οπότε ας μην αποκλείουμε τις όποιες αλλαγές. Πόσω μάλλον όταν θα έρθει και ο νέος ψηφιακός-σειριακός αριθμός και τα πάντα θα αρχειοθετούνται βάσει αυτού.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πήγες σε ενα οικοεγνειακό τραπέζι, και  στραβσε όλη η ζωη σου

αν δεν ζεις ακόμα σε κανά χωριό move on with your life.

στα @@ μας αν λέγεσαι παπάρας η κασαβέτης.

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Ο τύπος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για άλλες οικογενειακές καταστάσεις που τον οδηγούν σε αυτήν την ανάγκη, δε μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους αλλά πολλά μπορούν να περάσουν απο το μυαλό μας. Μιλάμε για ψυχικούς και ψυχολογικούς λόγους που μπορεί εμείς να καθόμαστε και να λέμε "έλα μωρέ σίγα... και τι έγινε" αλλά υπάρχουν άτομα που οδηγούνται και στην αυτοκτονία ακόμη και για τέτοια θέματα.

Δεν είναι ψυχολογικοί λόγοι τέτοιου τύπου και δεν είναι μόνο αυτό. Θέλω να το αλλάξω για λόγους privacy και μεγαλύτερη άνεση στα κοινωνικά μέσα αλλά και στη προσωπική μου ζωή για να κρατήσω ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτούς καθώς φοβάμαι το σενάριο να ξαναμπούν στη ζωή μου με οποιοδήποτε τρόπο (εδώ το σπάνιο επίθετο είναι πρόβλημα) και επίσης θέλω να το αλλάξω γιατί αυτά τα άτομα είναι κυριολεκτικά όλα ίδια και πρεσβεύουν ένα τρόπο σκέψης και ζωής που διαφέρει πολύ από τον δικό μου. Είναι φασιστοειδή που αποδέχονται τη βία και τη καταπίεση  ο ένας για τον άλλον ως κάτι νορμάλ, κάποιοι από αυτούς είναι ψεκασμένοι χριστιανοορθόδοξοι με πολύ συντηριτικές απόψεις, βρίζουν και κοροιδεύουν τους διαφορετικούς (ειδικά τους γκέι). Βασικά δεν έχουν κανένα intelligence και εκλεπτισμό. Είναι σκλάβοι του εαυτού τους και θέλουν και εσύ να είσαι υποτακτικός τους και μέρος του συστήματος τους αλλιώς σε πολεμάνε. Έχουν ανατολίτικες ρίζες για αυτό είναι έτσι.

Δε θέλω να το αλλάξω επειδή έζησα κάτι άσχημο και όχι, δεν θα αυτοκτονούσα ποτέ για κάτι τέτοιο όσο και αν με πονάει να μου αφαιρούν την ατομικότητα μου. Θέλω να το αλλάξω γιατί πρεσβεύω κάτι διαφορετικό και θέλω όλους αυτούς να τους κρατήσω μακριά. Υπάρχουν φορές που σημαντικά άτομα για εμένα αναζήτησαν μέλη της οικογενειάς μου και αυτό μου δημιούργησε πρόβλημα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Και τι θες να κάνουν οι γονείς και οι συγγενείς δηλαδή; Να αφήνουν τα παιδιά ακατανομαστα και αβάπτιστα μέχρι να περιμένουν πότε να ωριμάσουν για να τα ρωτήσουν; Εννοείται πως όχι. Δεν είμαι αντίθετος με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου, αλλά και αυτές οι απόψεις που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι ότι όλα στα κάνουν δια της βίας καλό είναι να σταματήσουν. 

Δεν χρειάζεται το άλλο άκρο αλλά το να μην θέλει κάποιος το όνομα του ή το θρήσκευμα των γονέων του είναι ακραίο; Δε νομίζω. 

Άλλωστε το παράλογο είναι να βαπτίζεται κάποιος πριν αναπτύξει συνείδηση... με το ζόρι. Μπορεί α αποφασίσει σε μεγαλύτερη ηλικία αφού ενημερωθεί ελεύθερα κλπ, δεν χάλασε κ ο κόσμος. Αλλά είμαστε off topic σε αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δεν υπάρχει κάτι μικρότερο στο μυαλό μου από αυτούς που θεωρούν τη διαφορετικότητα και την ανάγκη αυτοπροσδιορισμού ψυχασθένεια. Άρα όλοι οι καλλιτέχνες ή άλλοι τόσοι που χρησιμοποιούν άλλα ονόματα από τα κανονικά είναι ψυχασθενείς? Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια άλλο όνομα που διάλεξα ο ίδιος και δεν έχω κανένα θέμα.  Λυπάμαι για όσους είναι τόσο συντηριτικοί και οπισθοδρομικοί, θα έχουν σοβαρά θέματα στη ζωή τους γιατί εκεί οδηγούν αυτές οι αντιλήψεις που σε κρατάνε τυφλό και υποχείριο να μην είσαι αυτός που θες.

Αγαπητε σου απαντησα με βαση ολα τα θεματα που εχεις ανοιξει κατα καιρους στο ινσομνια.
Δεν ειπα οτι εχεις ψυχασθενεια αλλα οτι εχεις θεματα ψυχολογικα να λυσεις (Σταματης Γονιδης) που αν δεν τα λυσεις θα εισαι συνεχεια στην ιδια φαση.
Δεν εισαι ούτε ο πρωτος ούτε ο τελευταιος που θα παει σε εναν/μια ψυχολογο.
Τέλος παντων αν ο ιδιος δεν το καταλαβαινεις οτι εχεις θεματα και εμμονες, δεν μπορει να σε βοηθησει κανεις. Πρεπει πρωτα εσυ να θες να βοηθησεις τον εαυτο σου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, dbrillis είπε

Αγαπητε σου απαντησα με βαση ολα τα θεματα που εχεις ανοιξει κατα καιρους στο ινσομνια.
Δεν ειπα οτι εχεις ψυχασθενεια αλλα οτι εχεις θεματα ψυχολογικα να λυσεις (Σταματης Γονιδης) που αν δεν τα λυσεις θα εισαι συνεχεια στην ιδια φαση.
Δεν εισαι ούτε ο πρωτος ούτε ο τελευταιος που θα παει σε εναν/μια ψυχολογο.
Τέλος παντων αν ο ιδιος δεν το καταλαβαινεις οτι εχεις θεματα και εμμονες, δεν μπορει να σε βοηθησει κανεις. Πρεπει πρωτα εσυ να θες να βοηθησεις τον εαυτο σου.

Ναι αλλά το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι και να έχω μεγαλύτερο privacy από κάτι που θεωρώ επικύνδυνο δεν έχει καμία σχέση με το αν χρειάζομαι ψυχολόγο, δεν έχει σχέση με αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Ναι αλλά το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι και να έχω μεγαλύτερο privacy από κάτι που θεωρώ επικύνδυνο δεν έχει καμία σχέση με το αν χρειάζομαι ψυχολόγο, δεν έχει σχέση με αυτό το θέμα.

Παράνομο δεν είναι.Προχώρα το.Αφού είναι κάτι που το θες δεν βλέπω τον λογο να δικαιολογείσαι σε εμας τους άγνωστους.

Δημοσ.

Στο προηγούμενό μου σχόλιο εννοούσα ότι θα έπρεπε να δικαιούσαι να αλλάξεις το όνομά σου χωρίς να σε ρωτούν γιατί και πώς, με την προϋπόθεση να μην μπορείς να διαφύγεις (λόγω γραφειοκρατικών αδυναμιών να παρακολουθήσει κάποιος τη διαδρομή σου) ποινικών ευθυνών. Πχ ένας ανοίγει μια εταιρεία/eshop, βγάζει μια προσφορά, μαζεύει χρήμα, δεν παραδίδει προϊόν, πιστολιάζει και μετά αλλάζει όνομα και πάλι από την αρχή. Αλλιώς, οι λόγοι που το κάνεις δεν μας αφορούν. Το ερώτημα είναι πόσο εύκολο είναι και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο λένει πολλοί εδώ συμφορουμίτες, αλλά αυτό το λέω σαν άποψη κι όχι σαν γνώση.

Δημοσ.

Αλλαξε μονο το επωνυμο σου, εξ αλλου το μικρο σου ονομα οσο σπανιο και αν ειναι, σιγουρα υπαρχουν και αλλοι πολλοι που το εχουν. Επισης, οπως ανεφερε καποιος, πιο ευκολα αλλαζει το επωνυμο παρα το ονομα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos032 είπε
  1. Αν ο άλλος ονομάζεται παπάρας, όσο σπάνιο κι αν είναι, όσα χρόνια ιστορίας κι αν κουβαλάει, θεωρώ πως έχει το κάθε δικαίωμα να αλλάξει το επώνυμο του ώστε π.χ. να μην καταστρέψει τις παιδικές ζωές (όχι μόνον, αλλά κυρίως αυτές) των απογόνων του.
  2. Ο τύπος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για άλλες οικογενειακές καταστάσεις που τον οδηγούν σε αυτήν την ανάγκη, δε μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους αλλά πολλά μπορούν να περάσουν απο το μυαλό μας. Μιλάμε για ψυχικούς και ψυχολογικούς λόγους που μπορεί εμείς να καθόμαστε και να λέμε "έλα μωρέ σίγα... και τι έγινε" αλλά υπάρχουν άτομα που οδηγούνται και στην αυτοκτονία ακόμη και για τέτοια θέματα.

Ο λόγος που δεν επιτρέπονταν να αλλάξει το επώνυμο του κάποιος μέχρι και τον περασμένο αιώνα ήταν λόγω γραφειοκρατίας. Άλλωστε αν παρατηρήσεις οι περισσότερες χειρόγραφες υπογραφές ξεκινούν με το επώνυμο. Φαντάσου λοιπόν την όλη διαδικασία ενημέρωσης του επωνύμου σου με ένα καινούργιο...

Πλέον η διαδικασία αλλαγής επωνύμου φαντάζει πιο εύκολη απο ποτέ οπότε ας μην αποκλείουμε τις όποιες αλλαγές. Πόσω μάλλον όταν θα έρθει και ο νέος ψηφιακός-σειριακός αριθμός και τα πάντα θα αρχειοθετούνται βάσει αυτού.

Άλλο πράγμα σχολίασα, στο ότι είναι λογικό και αναμενόμενο να μην σε ρωτήσουν και δεν υπάρχει πλέον τίποτα με το ζορι.

Τωρα, αν οι γονείς του έχουν το επίθετο "παπαρας", τότε ας φροντίσουν να δώσουν άλλο επώνυμο στα παιδιά τους για να μην έχουν πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει πως κοτσαραν με το ζόρι κάτι στο παιδί. 

2 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Δεν χρειάζεται το άλλο άκρο αλλά το να μην θέλει κάποιος το όνομα του ή το θρήσκευμα των γονέων του είναι ακραίο; Δε νομίζω. 

Άλλωστε το παράλογο είναι να βαπτίζεται κάποιος πριν αναπτύξει συνείδηση... με το ζόρι. Μπορεί α αποφασίσει σε μεγαλύτερη ηλικία αφού ενημερωθεί ελεύθερα κλπ, δεν χάλασε κ ο κόσμος. Αλλά είμαστε off topic σε αυτό. 

Ο γονέας κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο και σωστότερο για.το παιδί του, και η απόφαση του γονέα καλό είναι να καταβάλλει προσπαθεια για να είναι σεβαστη από το παιδί εφόσον δεν του αρέσει. Το παιδί μπορεί να μην θέλει το όνομα και το θρήσκευμα, μπορεί να μην γουστάρει και την φάτσα τους, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και σωστό ή ότι πρέπει να γίνει σεβαστό. 

Αν δεν θέλουν οι γονείς του παιδιού τότε να μην το βαπτισουν. Δεν γίνεται να περιμένεις ποτέ θα μεγαλώσεις γιατί δεν ξέρεις ποτε θα αποκτησεις την ωριμότητα να κρίνεις τι είναι καλύτερο και σωστότερο, άλλη άποψη είχα για αυτό το θέμα στα 14 ως 23, άλλη από τα 24 ως τα 30, άλλη και ελαφρώς τροποποιημενη πιο μετά. Για αυτό καλύτερα βάπτιση από μικρός και μετά σωστή θρησκευτική παιδεία. 

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου καλό είναι να υπάρχει υπό προϋποθέσεις, στεγανα και κριτήρια. Όχι να πάμε κόντρα στην λογική επειδή εμάς δεν μας αρέσει κατι. Μπορεί να κατάγεσαι από την οικογένεια του Χίτλερ πχ, έχεις κάθε δικαιωμα να θες να αλλάξεις επίθετο αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι κατάγεσαι από εκεί. Μπορεί να θες να αλλάξεις ένα σωρό πράγματα από το παρελθόν σου και την ζωη σου, πως γεννήθηκες σε άλλο μέρος, ότι οι γονείς σου ήταν άλλοι, ότι θες να λέγεσαι αλλιώς, αυτό δεν αλλάζει το παρελθόν σου και δεν το διαγραφει.

Τέλος πάντων, το σταματώ εδώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Άλλο πράγμα σχολίασα, στο ότι είναι λογικό και αναμενόμενο να μην σε ρωτήσουν και δεν υπάρχει πλέον τίποτα με το ζορι.

Τωρα, αν οι γονείς του έχουν το επίθετο "παπαρας", τότε ας φροντίσουν να δώσουν άλλο επώνυμο στα παιδιά τους για να μην έχουν πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει πως κοτσαραν με το ζόρι κάτι στο παιδί. 

Ο γονέας κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο και σωστότερο για.το παιδί του, και η απόφαση του γονέα καλό είναι να καταβάλλει προσπαθεια για να είναι σεβαστη από το παιδί εφόσον δεν του αρέσει. Το παιδί μπορεί να μην θέλει το όνομα και το θρήσκευμα, μπορεί να μην γουστάρει και την φάτσα τους, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και σωστό ή ότι πρέπει να γίνει σεβαστό. 

Αν δεν θέλουν οι γονείς του παιδιού τότε να μην το βαπτισουν. Δεν γίνεται να περιμένεις ποτέ θα μεγαλώσεις γιατί δεν ξέρεις ποτε θα αποκτησεις την ωριμότητα να κρίνεις τι είναι καλύτερο και σωστότερο, άλλη άποψη είχα για αυτό το θέμα στα 14 ως 23, άλλη από τα 24 ως τα 30, άλλη και ελαφρώς τροποποιημενη πιο μετά. Για αυτό καλύτερα βάπτιση από μικρός και μετά σωστή θρησκευτική παιδεία. 

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου καλό είναι να υπάρχει υπό προϋποθέσεις, στεγανα και κριτήρια. Όχι να πάμε κόντρα στην λογική επειδή εμάς δεν μας αρέσει κατι. Μπορεί να κατάγεσαι από την οικογένεια του Χίτλερ πχ, έχεις κάθε δικαιωμα να θες να αλλάξεις επίθετο αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι κατάγεσαι από εκεί. Μπορεί να θες να αλλάξεις ένα σωρό πράγματα από το παρελθόν σου και την ζωη σου, πως γεννήθηκες σε άλλο μέρος, ότι οι γονείς σου ήταν άλλοι, ότι θες να λέγεσαι αλλιώς, αυτό δεν αλλάζει το παρελθόν σου και δεν το διαγραφει.

Τέλος πάντων, το σταματώ εδώ. 

Δεν υπάρχει απόλυτα σωστό και ποτέ δε σταματάμε να μαθαίνουμε και να τροποποιούμε τις απόψεις μας αλλά υπάρχει σωστότερο, κάποιος που είναι 20 σίγουρα είναι σε καλύτερη θέση να αποφασίζει από κάποιον που είναι 1 άρα θα τα πάμε καλύτερα έτσι ακόμη και δεν είμαστε 100% σωστοί. Κάποιοι έχουν πει ότι ο άνθρωπος αποκτάει πλήρη συνείδηση στα 20, εγώ θα έλεγα το διάστημα 20-30 είναι το πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο και δεν αλλάζουν πολλά μετά από εκεί τόσο ιδεολογικά όσο και εργασιακά.

Δε λέω ότι δε πρέπει να παίρνονται αποφάσεις πριν από εκείνο το σημείο ωστόσο θα πρέπει ο άνθρωπος να χει έστω μία ευκαιρία να τις αλλάξει όταν είναι σε θέση να το κάνει και εφόσον δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος παρανομίας.

Επεξ/σία από aizensama24
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...