Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Ντροπή ρε ούτε ένας δεν ρώτησε το αυτονόητο... Πώς σε λένε στο επώνυμο τύπε και θες να το αλλάξεις;

και το ερώτημα έθεσε ο χρήστης *Kopanos* 😁

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μηπως της μητέρας σου είναι πιο νορμάλ; Να χρησιμοποιεις εκεινο. 

Βασικα εξω μπορεις να συστήνεσαι όπως θες, στα δημοσια εγραφα, βιογραφικα κλπ να γραφεις αυτο που πρέπει κλαιν.

Πόσοι ειδικα τραγουδιστες εχουν αλλαξει επώνυμα, αλλα στα χαρτια λογικα χρησιμοποιουν το κανονικό τους .

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Ντροπή ρε ούτε ένας δεν ρώτησε το αυτονόητο... Πώς σε λένε στο επώνυμο τύπε και θες να το αλλάξεις;

Δεν θα το έλεγε και δεν θα το πει.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μόνο επιθετο μπορείς να αλλάξεις.

Θα υπάρχουν ακόμα.

Και όνομα. Λίγο δυσκολότερο βέβαια. 

5 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Μηπως της μητέρας σου είναι πιο νορμάλ; Να χρησιμοποιεις εκεινο. 

Βασικα εξω μπορεις να συστήνεσαι όπως θες, στα δημοσια εγραφα, βιογραφικα κλπ να γραφεις αυτο που πρέπει κλαιν.

Πόσοι ειδικα τραγουδιστες εχουν αλλαξει επώνυμα, αλλα στα χαρτια λογικα χρησιμοποιουν το κανονικό τους .

Καλά οι καλλιτέχνες είναι ειδική περιπτωση, έχουν καλλιτεχνικό ψευδονυμο με το οποίο συστήνονται στο κοινό και δημοσίως αλλά διατηρούν το κανονικό τους όνομα στα χαρτιά. 

Ο ts αυτό που θέλει είναι πλήρης αλλαγή στα χαρτιά. 

Δημοσ.

Αγαπητε ts, θα χαλασεις χρόνο και χρημα για κατι που θα σε κανει να ηρεμήσεις παρα μόνο προσωρινα. 
Χωρίς καμια ειρωνια, αυτο που χρειαζεσαι ειναι επισκεψη σε καποιον ειδικό για την ψυχικη υγεια.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για εσένα να αλλάξεις και τα δύο ονόματα. Ψυχολογικά θα σημαίνει συνολική αλλαγή ταυτότητας και θα σε συμβούλευα (χωρίς να είμαι ψυχολόγος) να τροποποιήσεις το ονοματεπώνυμο σου κατα τρόπο που θα σε συνδέει με την προηγούμενη ζωή σου. Νομίζω ότι αν σε λένε Γεώργιο Μαλακάσα ας πούμε , ίσως θα ήταν σωστό να το κάνεις Γεώργιο Καλακάσα (για παράδειγμα). Επίσης πολύ καλή ιδέα πρότεινε ένας φίλος παραπάνω να χρησιμοποιείς της μητέρας σου και μάλιστα θα μπορούσες απλώς να το προσθέσεις , έτσι νομικά χωρίς να κάνεις καμία αλλαγή θα χρησιμοποιούσες μόνο της μητέρας σου για την καθημερινότητα σου. Επίσης αυτό είναι πολύ σύνηθες πλέον (το να έχει κα΄ποιος δύο επώνυμα) 

Επεξ/σία από dasimo
Δημοσ.

φίλε μου TS να αλλάξεις και όνομα κ επώνυμο χωρίς να δίνεις λόγο σε κανένα, όπως το θες. Έχεις δικαίωμα αυτοπροσδιορισμου, ειδικά σε όνομα, επώνυμο κ θρήσκευμα που μας τα κοτσαρανε από μωρά οι γονείς κ συγγενείς μας. 

Αν κολλήσεις οπουδήποτε δοκίμασε να εκμεταλλευθεις το ότι είμαστε στην ΕΕ κ γίνε πχ e-citizen Εσθονίας κ αλλαξε εκεί τα πάντα κ εδω άλλαξε τα ως Εσθονος. Αντίστοιχα παίζουν σε πολλές χώρες. Το να πας μια φορά στη ΔΟΥ, μια στην αστυνομία κ μια στην τράπεζα είναι minimal, από εκεί κ πέρα θα είσαι άνετος. Τους λογαριασμούς με το έγγραφο αλλαγής τους αλλάζεις όνομα εύκολα. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dasimo είπε

θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για εσένα να αλλάξεις και τα δύο ονόματα. Ψυχολογικά θα σημαίνει συνολική αλλαγή ταυτότητας και θα σε συμβούλευα (χωρίς να είμαι ψυχολόγος) να τροποποιήσεις το ονοματεπώνυμο σου κατα τρόπο που θα σε συνδέει με την προηγούμενη ζωή σου. Νομίζω ότι αν σε λένε Γεώργιο Μαλακάσα ας πούμε , ίσως θα ήταν σωστό να το κάνεις Γεώργιο Καλακάσα (για παράδειγμα). Επίσης πολύ καλή ιδέα πρότεινε ένας φίλος παραπάνω να χρησιμοποιείς της μητέρας σου και μάλιστα θα μπορούσες απλώς να το προσθέσεις , έτσι νομικά χωρίς να κάνεις καμία αλλαγή θα χρησιμοποιούσες μόνο της μητέρας σου για την καθημερινότητα σου. Επίσης αυτό είναι πολύ σύνηθες πλέον (το να έχει κα΄ποιος δύο επώνυμα) 

Το επίθετο μου δεν έχει κάτι το λάθος ως λέξη, την αλλάγη τη θέλω κυρίως για να μη φαίνεται ότι έχω οικογενειακή σχέση με κάποια άτομα και γενικά για λόγους μεγαλύτερης μυστικότητας, ήδη χρησιμοποιώ ψέυτικο στα κοινωνικά μέσα. Άμα ήταν κάτι συνηθές δεν θα με ένοιαζε καθόλου αλλά τώρα με ζορίζει γενικά να το χρησιμοποιώ επειδή είναι σπάνιο. Εμένα πάντως μου ακούγεται χαζό να μη μπορεί να αλλάξει κάποιος επίθετο  ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο δεν αισθάνεται άνετα με αυτό που έχει, ας βάζανε κάποιο κανόνα ότι μπορείς να το αλλάξεις μόνο μία φορά κάθε τόσο ή κάτι τέτοιο, πως γίνεται έγω να είμαι όμηρος της απόφασης άλλων να με ονομάσουν έτσι, δεν είναι χαζό και καταπιεστικό? 

Μπορώ όντως να κάνω και αυτό, να χρησιμοποιώ το ψεύτικο οπουδήποτε πέρα από τα χαρτιά και τις υπηρεσίες αλλά αυτό μπορεί να μου δημιουργούσε άλλα προβλήματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

ας βάζανε κάποιο κανόνα ότι μπορείς να το αλλάξεις μόνο μία φορά κάθε τόσο ή κάτι τέτοιο, πως γίνεται έγω να είμαι όμηρος της απόφασης άλλων να με ονομάσουν έτσι, δεν είναι χαζό και καταπιεστικό? 

Η ζωή δεν ειναι οροι στο Facebook .

Αλλαξε επώνυμο μόνο.Μην αλλάζεις και το μικρό γιατι θα σου φέρει προβλήματα στην καθημερινότητα σου.Ρωτα δικηγόρο,σου εβαλα λινκ απο πανω να ξερεις τι παίζει.

Kαι μπορείς πάντα να ακολουθήσεις το παράδειγμα  του Prince. 

https://www.bbc.co.uk/news/magazine-36107590

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλτε κ κανενα ονομα απο διάσημο. 

Πχ Τζενη Καρεζη = Ευγενία Καρπουζη

Το καλυτερο ομως ειναι.. 

Πάολα = Παγώνα Καραμητσιου

Επεξ/σία από bill_zaf
Δημοσ.

Συμφορουμιτες δεν ξερουμε τι εννοει ο TS. Μπορει να ειναι θεμα σεξουαλικων προτιμησεων και να θελει να αλλαξει ενα ανδρικό σε γυναικειο και για αποφυγη στιγματισμου το επιθετο. Υπαρχουν καποια σχολια που βοηθησαν αλλα οπως συνηθως συμβαινει πολλοι (απο καλη προθεση) λενε και την προσωπικη τους αποψη ενω το ερωτημα ηταν αλλο (και το δικο μου σχολιο σε αυτα). Ο λογος ειναι για τον καθένα σημαντικος. Νομιζω οτι το 2021 θα επρεπε να ηταν δυνατη η αλλγη του ονοματος χωρις πολλα πολλα, αν δεν εχεις ποινικα προβληματα κοκ

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mourouzis2005 είπε

Συμφορουμιτες δεν ξερουμε τι εννοει ο TS. Μπορει να ειναι θεμα σεξουαλικων προτιμησεων και να θελει να αλλαξει ενα ανδρικό σε γυναικειο και για αποφυγη στιγματισμου το επιθετο. Υπαρχουν καποια σχολια που βοηθησαν αλλα οπως συνηθως συμβαινει πολλοι (απο καλη προθεση) λενε και την προσωπικη τους αποψη ενω το ερωτημα ηταν αλλο (και το δικο μου σχολιο σε αυτα). Ο λογος ειναι για τον καθένα σημαντικος. Νομιζω οτι το 2021 θα επρεπε να ηταν δυνατη η αλλγη του ονοματος χωρις πολλα πολλα, αν δεν εχεις ποινικα προβληματα κοκ

Αν θες την άποψη μου, δεν θα έπρεπε καν να πρέπει να δικαιολογήσω γιατί θέλω να αλλάξω όνομα, η ατομικότητα για εμένα είναι το πιο ιερό πράγμα που υπάρχει και το να επιλέγεις για τον εαυτό σου. Όλοι δικαιούνται έστω μία φορά να αλλάξουν το όνομα τους αφού δε το επέλεξαν οι ίδιοι. Δε μου αρέσει να είμαι υποχείριο ή extension κάποιου άλλου ειδικά αν αυτόν τον απεχθάνομαι. Είμαι 1000% αντίθετος στο θεσμό της οικογένειας όπως εφαρμόζεται και σε άλλους συντηριτικούς οπισθοδρομικούς θεσμούς. Είμαι αντίθετος στο να σε βαφτίζουν χωρίς εσύ ο ίδιος να το ήθελες. Πολλές φορές μου έχουν πει, "εσύ είσαι ο τάδε, γιος του τάδε" όλο αυτό με ενοχλεί, ποτέ δε ταυτίστηκα με την οικογενειά μου και πάντα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για εμένα, δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος της που να μου είναι έστω και λίγο συμπαθές ώστε να μπορώ ταυτιστώ κάπως. Με αυτά τα άτομα διαφέρω όπως η μέρα και η νύχτα και στο μυαλό μου δείχνουν σαν κάτι άθλιο που ποτέ δεν θα ήθελα να είμαι μέρος του. Δυστυχώς είναι οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που ονομάζονται έτσι.  

Τέλος πάντων, μπορεί να μην έχει κάποια αξία όλο αυτό, χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια άλλο τόσο στο Google όσο και στο Facebook απλά θέλω να το κάνω πιο επίσημο. Το κανονικό μου όνομα το έχω μόνο σε υπηρεσίες πληρωμής κτλ γιατί δυστυχώς χρειάζεται ID verification και άλλα τέτοια κόλπα...Θα προτιμούσα γενικά να φύγει και από τη ταυτότητα και απο μέσα που χρησιμοποιώ για business γιατί πλέον πολλοί από τους φίλους μου είναι συνεργάτες ή πελάτες μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ εδώ και 5 χρόνια και κάτα κάποιο τρόπο έχω δεθεί μαζί του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Το επίθετο μου δεν έχει κάτι το λάθος ως λέξη, την αλλάγη τη θέλω κυρίως για να μη φαίνεται ότι έχω οικογενειακή σχέση με κάποια άτομα και γενικά για λόγους μεγαλύτερης μυστικότητας, ήδη χρησιμοποιώ ψέυτικο στα κοινωνικά μέσα. Άμα ήταν κάτι συνηθές δεν θα με ένοιαζε καθόλου αλλά τώρα με ζορίζει γενικά να το χρησιμοποιώ επειδή είναι σπάνιο. Εμένα πάντως μου ακούγεται χαζό να μη μπορεί να αλλάξει κάποιος επίθετο  ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο δεν αισθάνεται άνετα με αυτό που έχει, ας βάζανε κάποιο κανόνα ότι μπορείς να το αλλάξεις μόνο μία φορά κάθε τόσο ή κάτι τέτοιο, πως γίνεται έγω να είμαι όμηρος της απόφασης άλλων να με ονομάσουν έτσι, δεν είναι χαζό και καταπιεστικό? 

Μπορώ όντως να κάνω και αυτό, να χρησιμοποιώ το ψεύτικο οπουδήποτε πέρα από τα χαρτιά και τις υπηρεσίες αλλά αυτό μπορεί να μου δημιουργούσε άλλα προβλήματα.

Τι θα πει είναι σπάνιο το επίθετο σου και δε ζορίζει;

Και το δικό μου είναι σπάνιο και χαίρομαι για αυτό. Ζήτημα είναι αν υπάρχουμε έστω 40 άτομα με αυτό στην Ελλάδα, κάπου 20 με 30 είναι η δική μου εκτίμηση. 

1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

φίλε μου TS να αλλάξεις και όνομα κ επώνυμο χωρίς να δίνεις λόγο σε κανένα, όπως το θες. Έχεις δικαίωμα αυτοπροσδιορισμου, ειδικά σε όνομα, επώνυμο κ θρήσκευμα που μας τα κοτσαρανε από μωρά οι γονείς κ συγγενείς μας. 

Και τι θες να κάνουν οι γονείς και οι συγγενείς δηλαδή; Να αφήνουν τα παιδιά ακατανομαστα και αβάπτιστα μέχρι να περιμένουν πότε να ωριμάσουν για να τα ρωτήσουν; Εννοείται πως όχι. Δεν είμαι αντίθετος με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου, αλλά και αυτές οι απόψεις που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι ότι όλα στα κάνουν δια της βίας καλό είναι να σταματήσουν. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...