Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το σκέφτομαι εδώ και πάρα πολύ καιρό να αλλάξω όνομα και επίθετο αλλά το αναβάλω γιατί μετά πρέπει να το αλλάζω από υπηρεσίες που είμαι γραμμένος κτλ και με κουράζει όλο αυτό. Προσωπικά δεν θα με ένοιαζε τόσο αν ήταν ονοματεπώνυμο του στυλ "Νίκος Παπαδόπουλος" γιατί όλη την Ελλάδα την λένε έτσι οπότε ποιος νοιάζετε αλλά στη δική μου περίπτωση το σόι μου είναι το μόνο με αυτό το επίθετο σε όλη την Ελλάδα και εγώ ο μόνος με αυτό το ονοματεπώνυμο και αυτό είναι πρόβλημα, θέλω να σπάσω την οποιαδήποτε σύνδεση με την οικογενειά μου, ούτε στη ταυτότητα δε θέλω να φαίνεται ούτε πουθενά. Θα μου κοστίσει αυτό γιατί πολλοί γνωστοί με γνωρίζουν με αυτό το όνομα αλλά τι να γίνει....Αισθάνομαι ντροπή για αυτό το επίθετο λόγω των αξιών που πρεσβεύουν τα άτομα που το κατέχουν και αναγκάζομαι να βάζω ψέυτικα στοιχεία στα κοινωνικά μέσα, αν ποτέ έχω παιδιά δε θέλω να έχουν αυτό το επίθετο (δύσκολο να κάνω αλλά ποτέ δε ξέρεις). Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω και πόσα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά πλέον? Θέλω να αλλάξω και περιοχή πολιτογράφησης για να ψηφίζω εδώ. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 https://www.google.com/search?q=αλλαγη+επωνύμου&rlz=1CAHNBM_enGB898&oq=αλλαγη+επιθ&aqs=chrome.2.0i512j69i57j0i10i512j0i22i30l7.8832j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Fotis_Greece Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Θελει παρουσια σε δικαστηριο (δεν σημαινει με κοσμο) οπου θα πρεπει να πεισεις τον δικαστικό για τη αλλαγη και αφου γινει καποιος ελεγχος οτι δεν εχεις προηγουμενα. Ο πατέρας μου ηταν μαρτυρας σε ατομο που ειχε επιθετο "μαλακι...." και ο δικαστης δεχτηκε την αλλαγή. Σημ. Η σύζυγος εχει και δεύτερο πρωτο ονομα που ηταν ορθογραφικα λαθος στον δημο και πέρασε ετσι στο πιστοποιητικό γαμου, ο υπάλληλος του δημου δεν το δέχονταν μετα και με εστειλε στη Ευελπίδων. Τρεις μέρες ετρεχα να τα ξεμπερδεψω
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Υπαρχει ενα ανέκδοτο για αυτό. Στο ληξιαρχείο -Καλημέρα, θελω να αλλάξω το όνομα μου -Ληξιαρχος μάλιστα, πως λέγεστε; - Γεώργιος μ@ς - Λογικο το βλεπω, και πως θα το κάνετε; - Κωνσταντίνος μ@ς
Fotis_Greece Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο μεταξυ το επιθετο "Μαλακασας" ειναι αρκετα κοινο Τοτε που δούλευα στα ξενοδοχεια πεσαμε σε κράτηση στο επιθετο " Καβλας" και οι ρεσεπσιονιστριες ολο για αυτό συζηταγανε. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από Fotis_Greece
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε Στο μεταξυ το επιθετο "Μαλακασας" ειναι αρκετα κοινο Τοτε που δούλευα στα ξενοδοχεια πεσαμε σε κράτηση στο επιθετο " Καβλας" και οι ρεσεπσιονιστριες ολο για αυτό συζηταγανε. Πιτσιρικάδες ξεφυλλιζαμε τον κατάλογο του οτε και ψάχναμε για τέτοια επίθετα, και η πλάκα τοτε πήγανε σύννεφο, το τι γίνεται δεν λέγεται
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, -Mikasa- είπε Γιατί δεν αλλάζεις μόνο το επίθετο σου; Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αλλά τι διαφορά έχει από το να αλλάξω και τα δύο?
-Mikasa- Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, aizensama24 είπε Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αλλά τι διαφορά έχει από το να αλλάξω και τα δύο? Επειδή τόσα χρονια χρησιμοποιείς αυτό που έχεις. Αλλά οκ, καταλαβαίνω, αν θέλεις να αλλάξεις και το όνομά σου. Καλύτερα να μιλήσεις με έναν δικηγόρο, για να σου δώσει έγκυρες πληροφορίες.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Είναι πολύ δύσκολο γενικά να αλλάξεις όνομα και επίθετο χωρίς σοβαρούς και προφανείς λόγους. Αν έχεις επίθετο που παραπέμπει έμμεσα η άμεσα σε άσχημη, αστεία η απρεπής λέξη και αυτό σου δημιουργεί πρόβλημα τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να το δεχτεί ο δικαστής και να αλλάξει αυτό. Κάτι άλλες αιτιολογίες που μπορεί να ακούσουν ότι πχ ο πατέρας μου ήταν κακός άνθρωπος έκανε το ένα το άλλο και δεν θέλω να έχω το επίθετο του επειδή με επηρεάζει ψυχολογικα, είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνουν δέκτες. Μιας και λέτε για παράξενα επίθετα, είχα μια συμμαθήτρια που λεγόταν Μαλακασιωτη, αλλα οκ ποτέ δεν το κοροιδεψαμε, περισσότερο κορόιδευαν εμένα για διάφορους λόγους.
Charismo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 45 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Κάτι άλλες αιτιολογίες που μπορεί να ακούσουν ότι πχ ο πατέρας μου ήταν κακός άνθρωπος έκανε το ένα το άλλο και δεν θέλω να έχω το επίθετο του επειδή με επηρεάζει ψυχολογικα, είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνουν δέκτες. Εκτός αν σε λένε Γιώργο Χίτλερ. 😂
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Charismo είπε Εκτός αν σε λένε Γιώργο Χίτλερ. 😂 Πολλά μπορεί να συμβαίνουν με το επίθετο σου. Μία φορά, ερευνωντας εκλογικούς καταλόγους της Τρίπολης το 1860-70 από το ιστορικό αρχείο, είχα βρει το επίθετο Καψομουνης πολλές φορές. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
elio_1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Ρώτα τον Σπύρο τον πρώην νανογιλεκοπωλητή για τη διαδικασία να αλλάξεις το όνομα. Αλλά απ' ότι φαίνεται το όνομα θα είναι διπλό (νέο και παλιό) 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, aizensama24 είπε Το σκέφτομαι εδώ και πάρα πολύ καιρό να αλλάξω όνομα και επίθετο αλλά το αναβάλω γιατί μετά πρέπει να το αλλάζω από υπηρεσίες που είμαι γραμμένος κτλ και με κουράζει όλο αυτό. Προσωπικά δεν θα με ένοιαζε τόσο αν ήταν ονοματεπώνυμο του στυλ "Νίκος Παπαδόπουλος" γιατί όλη την Ελλάδα την λένε έτσι οπότε ποιος νοιάζετε αλλά στη δική μου περίπτωση το σόι μου είναι το μόνο με αυτό το επίθετο σε όλη την Ελλάδα και εγώ ο μόνος με αυτό το ονοματεπώνυμο και αυτό είναι πρόβλημα, θέλω να σπάσω την οποιαδήποτε σύνδεση με την οικογενειά μου, ούτε στη ταυτότητα δε θέλω να φαίνεται ούτε πουθενά. Θα μου κοστίσει αυτό γιατί πολλοί γνωστοί με γνωρίζουν με αυτό το όνομα αλλά τι να γίνει....Αισθάνομαι ντροπή για αυτό το επίθετο λόγω των αξιών που πρεσβεύουν τα άτομα που το κατέχουν και αναγκάζομαι να βάζω ψέυτικα στοιχεία στα κοινωνικά μέσα, αν ποτέ έχω παιδιά δε θέλω να έχουν αυτό το επίθετο (δύσκολο να κάνω αλλά ποτέ δε ξέρεις). Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω και πόσα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά πλέον? Θέλω να αλλάξω και περιοχή πολιτογράφησης για να ψηφίζω εδώ. Μόνο επιθετο μπορείς να αλλάξεις. 46 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πολλά μπορεί να συμβαίνουν με το επίθετο σου. Μία φορά, ερευνωντας εκλογικούς καταλόγους της Τρίπολης το 1860-70 από το ιστορικό αρχείο, είχα βρει το επίθετο Καψομουνης πολλές φορές. Θα υπάρχουν ακόμα.
*Kopanos* Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Ντροπή ρε ούτε ένας δεν ρώτησε το αυτονόητο... Πώς σε λένε στο επώνυμο τύπε και θες να το αλλάξεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις