Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για <<εξωτερικη>> καρτα γραφικων και ενσωματωμενα γραφικα σε υπολογιστη.

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και χρονια πολλα.

Διαβαζω καιρο το φορουμ και τελικα αποφασισα να μπω και εγω στην παρεα.

Εχω μια ερωτηση σχετικα με εναν υπολογιστη που εχω.

Εχει τα παρακατω χαρακτηριστικα:

BaseBoard :  ASUS B85M-E

Intel Core i5 4590 @3.30 Ghz

RAM 8 gb

και μια καρτα γραφικων > AMD Radeon HD 5700 Series 1 gb

Η ερωτηση μου ειναι,  γιατι κατι διαβασα για Bottleneck, εχει νοημα να εχει επανω αυτην την καρτα γραφικων ή να την βγαλω καλυτερα.

Νομιζω οτι την εβαλε ο προηγουμενος που ειχε τον υπολογιστη.

Ευχαριστω πολυ για οποιαδηποτε βοηθεια.

(αν δε εγραψα κατι σωστα ή χρειαζονται περισσοτερες πληροφοριες πειτε μου)

Επεξ/σία από Bullrich
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιά είναι η κάρτα ακριβώς(μοντέλο και όχι σειρά όπως αναφέρεις);

Θέμα bottlneck δεν τίθεται. Το μόνο που τίθεται αν τα γραφικά του επεξεργαστή είναι καλύτερα από της κάρτας γραφικών.

Αν και δεν λες ακριβές μοντέλο θεωρώ πως έχει νόημα να έχεις την κάρτα γραφικών επάνω στο σύστημα, εφόσον δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Δύσκολα τα ενσωματωμένα του 4590 να είναι πιο δυνατά από μια κάρτα hd 5700. Ακόμη και ισάξια να είναι τότε θα έχει κέρδος οτι ο επεξεργαστής θα κάνει μια "δουλειά" λιγότερη αφού δεν θα δουλεύει τα ενσωματωμένα του, επίσης θα έχεις και ένα υποσύστημα που δεν σου "τρώει" μνήμη από το υπόλοιπο σύστημα.

• Like 1

7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ποιά είναι η κάρτα ακριβώς(μοντέλο και όχι σειρά όπως αναφέρεις);

Θέμα bottlneck δεν τίθεται. Το μόνο που τίθεται αν τα γραφικά του επεξεργαστή είναι καλύτερα από της κάρτας γραφικών.

Αν και δεν λες ακριβές μοντέλο θεωρώ πως έχει νόημα να έχεις την κάρτα γραφικών επάνω στο σύστημα, εφόσον δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Δύσκολα τα ενσωματωμένα του 4590 να είναι πιο δυνατά από μια κάρτα hd 5700. Ακόμη και ισάξια να είναι τότε θα έχει κέρδος οτι ο επεξεργαστής θα κάνει μια "δουλειά" λιγότερη αφού δεν θα δουλεύει τα ενσωματωμένα του, επίσης θα έχεις και ένα υποσύστημα που δεν σου "τρώει" μνήμη από το υπόλοιπο σύστημα.

Εχεις δικιο δικο μου λαθος.

Η καρτα ειναι Radeon HD 5750 1 gb GDDR5.

To εγραψες πολυ σωστα αυτο που ηθελα να ρωτησω.

Αν χρειαζεται η καρτα ή οχι. Απλως επειδη μου κολλησε ρωταω, και ειναι και το θεμα του ελικα της καρτας. Νομιζω ακουγεται αρκετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Bullrich είπε

Η καρτα ειναι Radeon HD 5750 1 gb GDDR5.

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

Η κάρτα (αν και ενεργοβόρα για τις επιδόσεις της) είναι περίπου τρεις φορές πιο δυνατή από τα ενσωματωμένα του επεξεργαστή.

Τι χρήση κάνετε με το PC;

2 ώρες πριν, Bullrich είπε

ειναι και το θεμα του ελικα της καρτας. Νομιζω ακουγεται αρκετα.

Η κάρτα είναι έτσι ή έτσι;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

Η κάρτα (αν και ενεργοβόρα για τις επιδόσεις της) είναι περίπου τρεις φορές πιο δυνατή από τα ενσωματωμένα του επεξεργαστή.

Τι χρήση κάνετε με το PC;

Η κάρτα είναι έτσι ή έτσι;

Καλησπερα.

Η καρτα δεν ειναι σαν και αυτες στην εικονα.

Επειδη δεν καταφερα να την βγαλω καλα φωτογραφια πανω στον υπολογιστη, βρηκα μετα λιγο ψαξιμο ακριβως την καρτα που εχω.

Η χρηση ειναι απολυτα  οικιακη.

Ουτε γραφειο ουτε παιχνιδια.

krta.png

Επεξ/σία από Bullrich

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2022 στις 5:01 ΜΜ, Bullrich είπε

Ουτε γραφειο ουτε παιχνιδια.

Τότε μπορείτε να την βγάλετε. Δεν θα παρατηρήσετε διάφορα.

Όμως!

Καλό είναι να καθαρίσετε τους drivers της τωρινής: https://www.insomnia.gr/forums/topic/565123-σωστή-απεγκατάσταση-εγκατάσταση-drivers-οδηγών-για-την-κάρτα-γραφικών/

και να περάσετε της ενσωματωμένης: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/misc/vga/Intel_Graphics_Win7-8-81-10_V1018144170_2019154377.zip

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τότε μπορείτε να την βγάλετε. Δεν θα παρατηρήσετε διάφορα.

Όμως! Θα πρέπει να καθαρίσετε τους drivers της τωρινής: https://www.insomnia.gr/forums/topic/565123-σωστή-απεγκατάσταση-εγκατάσταση-drivers-οδηγών-για-την-κάρτα-γραφικών/

και να περάσετε την ενσωματωμένης: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/misc/vga/Intel_Graphics_Win7-8-81-10_V1018144170_2019154377.zip

Σε ευχαριστω παρα πολυ. Αυτο θα κανω. Απο οτι ειδα ειναι μια καποια διαδικασια οποτε θα βαλω το λαπτοπ διπλα και θα κανω τα βηματα ενα εναν.

Καλο βραδυ.

Αν έχετε Windows 10, για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία θα πρέπει να πατήσετε τα πλήκτρα ''Win + R'' και να γράψετε ''msconfig''. Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα κάνετε κλικ με τη σειρά στα παρακάτω βήματα και στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί στο τέλος ''Επανεκκίνηση''.

Spoiler

1788680384_(306).png.fe2b40e46f3ea663a8518c3ca6fbd340.png

• Like 1

Αν και αχρείαστα ενεργοβόρα η κάρτα, προφανώς λόγω τεχνολογίας, θα διαφωνήσω με τον Τέρη ότι δεν προσφέρει τίποτα και ότι δεν θα υπάρχει διαφορά αν βγει η κάρτα.

Οπως ήδη είπα τα ενσωματωμένα γραφικά θα καταναλώσουν ραμ που μπορεί να είναι αλλού χρήσιμη αλλά και η κάρτα παίρνει φόρτο εργασίας από τον επεξεργαστή βοηθώντας το σύστημα να συμπεριφερεται συνολικά καλύτερα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετοιμαζομαι να κανω διαδικασια που ειπε ο τερης.

Σε λιγο , αν τα καταφερω και δεν εχω καμια ιστορια , θα πρασπασθησω να ποσταρω.

Για να δουμε.

-----------------------------------------------

Ετοιμο.

Εβγαλα την καρτα γραφικων. Μπηκα σε ασφαλη λειτουργια και απεγκατεστησα τον οδηγο της καρτας.

Οταν πηγα να βαλω τον οδηγο για τα ενσωματωμενα γραφικα απο το λινκ παραπανω με ειδοποιησε οτι παω να εγκαταστησω πιο παλιο οδηγο απο αυτον που ηδη εχω, οποτε δεν τον εβαλα.

Ναμαι λοιπον χωρις καρτα γραφικων.

Καμια διαφορα.

Ολα καλα.

θα μεινω λιγες μερες χωρις την καρτα και αν συνεχισουνε να ειναι ενταξει τα πραγματα τοτε θα την αφησω εκτος.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

Επεξ/σία από Bullrich

53 λεπτά πριν, grmaster2 είπε

τσέκαρε στο bios να δεις πόση ram της δίνεις προτείνω 1gb

Καλησπερα, λιγο πιο απλα αν γινεται. Διοτι ειμεθα και μια καποιας αλφα ηλικιας και δεν εχομεν δα και την τοση εξοικειωση.

Την καρτα την εβγαλα απο τον υπολογιστη. Ειμαι με τα ενσωματωμενα γραφικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά, σε δική μου Asus προηγούμενης γενιάς τα έχει έτσι στο bios (για να μπείτε στο bios, με το που ανάβετε το σύστημα, πριν δείξει το λογότυπο της μητρικής, πατήστε επαναλαμβανόμενα το ''Del'' μέχρι να μπει στο bios. Aν το έχετε στο ''EZ mode'', κάντε κλικ πάνω δεξιά στο παράθυρο ''Exit/ Advance mode'' και μετά στο ''Advanced mode''):

Spoiler

220103123858.png

220103123922.png

220103122343.png

220103122350.png

220103122403.png

220103122411.png

Αφού τελειώσετε, πατήστε ''F10'' και στο παράθυρο που θα ανοίξει ''Yes''.

Πάντως, και 512 MB πιστεύω καλά είναι.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 4

Ουφ το εκανα. Η αληθεια ειναι οτι οι εικονες σαν οδηγος ειναι οτι καλυτερο.

Εκανε ρεσταρτ, τωρα θα πρεπει να βλεπω κατι?

ή απο οτι καταλαβαινω με το φτωχο τεχνολογικα μυαλο, εγινε περιορισμος στην μνημη που θα καταναλωνουνε τα ενσωματωμενα γραφικα?

Οπως και να εχει, εγω ακουω το κουτι του υπολογιστη απο εχτες να ειναι πιο <<ησυχο>> και χαιρομαι για αυτο.

Η αλήθεια είναι οτι δεν θα χρειαζόταν ντε και καλά αφαίρεση των οδηγών της amd κάρτας καθώς δεν είναι οτι θα προσθέσεις μια ιδιου κατασκευαστή αλλά κάτι άλλο τελείως.

εφοσον το σύστημα δεν θα έβλεπε την 5750 πάνω δεν θα άνοιγε καν το πρόγραμμα οδήγησης της. Και μόνο τον Intel να έβαζες χωρίς ασφαλή λειτουργία μια χαρά θα ήταν. Ετσι δούλευα κ εγώ τον 4790Κ με την 5700 της υπογραφής όποτε δεν την χρειαζόμουν.

Για την χρήση που το θες, είτε 1 γιγα της δώσεις ειτε 2 δεν έχει και τρομερή διαφορά απλά σου τρώει απο την ραμ του συστήματος. Το σύστημα έγινε πιο ήσυχο γιατί αρχικά βγήκε ενα κομμάτι και συνεπώς ενας ανεμιστήρας και κατα δεύτερον καταναλώνει αρκετά λιγότερο ρεύμα μιας και τα γραφικά τα έχει αναλάβει άλλο υποσύστημα λιγότερο ενεργοβόρο.

Διαφορά ΔΕΝ θα δεις σε καμία περίπτωση, τα γραφικά του επεξεργαστή που έχεις είναι ικανά για αναπαραγωγή 4Κ ταινίας χωρίς καν να ιδρώσει.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...