snowflake99 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε Απο περιεργεια, σε ποιο χειριστηριο αναφερεσαι? Γιατι της ms (aka του xbox), ειναι Plug n play στα windows. Ε προφανώς είναι plug and play του Xbox Αυτό έχω. Δεν είναι αυθεντικό προφανώς. Όπως και να 'χει, ο πονοκέφαλος ήταν πολύ μικρός για να πω ότι θα έπαιρνα αυθεντικό αν ξανά αγόραζα. 4 ώρες πριν, Neural_handshake είπε Δεν εχει βγει offtopic ,το θεμα ανοιχτηκε με αφορμη την LTT chalenge ωστε να γινει γενικη κουβεντα για το που ειναι το linux ,που πηγαινει κλπ Δεκτό, απλά με τον τρόπο που έχεις διατυπώσει το OP φαίνεται ότι ζητάς απόψεις μόνο πάνω στο challenge. 15 ώρες πριν, jgeorgiou είπε παρατηρησε πριν 5-6 χρονια ποσα ενεργα θεματα υπηρχαν για λινουξ εδω και ποσα τωρα Το να έχει εξελιχθεί το Linux τόσο πολύ που πλέον δε χρειάζονται όλοι υποστήριξη κάθε 3 και λίγο το σκέφτηκες; Το να έχει απομακρυνθεί κόσμος λόγω της τοξικότητας το σκέφτηκες; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από snowflake99
jgeorgiou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Το να έχει εξελιχθεί το Linux τόσο πολύ που πλέον δε χρειάζονται όλοι υποστήριξη Αν εσύ βλέπεις "ερασιτέχνες" & "φρέσκο αίμα" να το χρησιμοποιούν για all arrround χρήση τι να πω. 5 ώρες πριν, Ussr είπε Το ποιο αστείο είναι ότι η διαπίστωση σου αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα, την εποχή του cloud εσύ βρίσκεις ότι το λίνουξ παρακμάζει ε τι να συζητήσουμε ρε φίλε; Ξαναδιάβασε τα μνμ μου , για γενική χρήση είπα ότι παρακμάζει. Οτι σε ορισμένες εφαρμογές έχει λεόντιο μερίδιο είναι δεδομένο και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατα την άποψη μου. ΥΓ Τα στατιστικά του λινουξ επι πανδημίας δεν ανέβηκαν , αντιθέτως έπεσαν σε αντίθεση με τα chromebooks για παράδειγμα. https://gs.statcounter.com/os-market-share Συμπεριλαμβάνοντας όλα τα linux ακόμη και αυτά που τρέχουν αυστηρά ειδικές εφαρμογές 0.9% ποσοστό δεν δείχνει καμιά σπουδαία δυναμική για να τσιμπήσεις all arround users. Πέρα από το προφανές ερώτημα γιατί κάποιος τέτοιος χρήστης να κάτσει να σπάσει το κεφάλι του. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou
Neural_handshake Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Αν εσύ βλέπεις "ερασιτέχνες" & "φρέσκο αίμα" να το χρησιμοποιούν για all arrround χρήση τι να πω. Ξαναδιάβασε τα μνμ μου , για γενική χρήση είπα ότι παρακμάζει. Οτι σε ορισμένες εφαρμογές έχει λεόντιο μερίδιο είναι δεδομένο και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατα την άποψη μου. ΥΓ Τα στατιστικά του λινουξ επι πανδημίας δεν ανέβηκαν , αντιθέτως έπεσαν σε αντίθεση με τα chromebooks για παράδειγμα. https://gs.statcounter.com/os-market-share Συμπεριλαμβάνοντας όλα τα linux ακόμη και αυτά που τρέχουν αυστηρά ειδικές εφαρμογές 0.9% ποσοστό δεν δείχνει καμιά σπουδαία δυναμική για να τσιμπήσεις all arround users. Πέρα από το προφανές ερώτημα γιατί κάποιος τέτοιος χρήστης να κάτσει να σπάσει το κεφάλι του. Στην ιδια σου την πηγη, παγκοσμιως στο desktop το Linux ειναι στο 2.09% με τα Win στο 73.75% συνολικα ανεξαρτητως πλατφορμας το Linux ειναι στο 0.9% με τα Win στο 31.51% κ πρωτο το Android με 39.46% Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake
snowflake99 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Αν εσύ βλέπεις "ερασιτέχνες" & "φρέσκο αίμα" να το χρησιμοποιούν για all arrround χρήση τι να πω. 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε για γενική χρήση είπα ότι παρακμάζει. Συγγνώμη, δεν ξέρω αν καταλαβαίνω τι λες. Εννοείς ότι το χρησιμοποιεί λίγος κόσμος; Αν εννοείς αυτό, εγώ θα σε ρωτούσα γιατί πρέπει να κάτσουμε να σκάσουμε γι' αυτό; Το γεγονός είναι ότι υπάρχει και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο.
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, snowflake99 είπε Αν εννοείς αυτό, εγώ θα σε ρωτούσα γιατί πρέπει να κάτσουμε να σκάσουμε γι' αυτό; Το γεγονός είναι ότι υπάρχει και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο. Aν δεν καταλαβαινεις γιατι πρεπει να σκασεις για αυτο , τοτε λιγα μπορουν να ειπωθουν απο εδω και περα. #elitist #linux #community Το λινουξ υπαρχει και καθε χρονο γινεται και καλυτερο. Σε 20 χρονια απο τωρα ισως λυσει προβληματα που τα αλλα λειτουργικα εχουν λυσει εδω και 20 χρονια. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από mphxths 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 22 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Αν εσύ βλέπεις "ερασιτέχνες" & "φρέσκο αίμα" να το χρησιμοποιούν για all arrround χρήση τι να πω. Ξαναδιάβασε τα μνμ μου , για γενική χρήση είπα ότι παρακμάζει. Οτι σε ορισμένες εφαρμογές έχει λεόντιο μερίδιο είναι δεδομένο και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατα την άποψη μου. ΥΓ Τα στατιστικά του λινουξ επι πανδημίας δεν ανέβηκαν , αντιθέτως έπεσαν σε αντίθεση με τα chromebooks για παράδειγμα. https://gs.statcounter.com/os-market-share Συμπεριλαμβάνοντας όλα τα linux ακόμη και αυτά που τρέχουν αυστηρά ειδικές εφαρμογές 0.9% ποσοστό δεν δείχνει καμιά σπουδαία δυναμική για να τσιμπήσεις all arround users. Πέρα από το προφανές ερώτημα γιατί κάποιος τέτοιος χρήστης να κάτσει να σπάσει το κεφάλι του. είναι μια ομάδα χρηστών οι οποίοι φαντασιώνονται ότι το λίνουξ κάνει κάποιον αγώνα να κερδίσει οικιακούς χρήστες οι οποίοι κατα βάση δεν έχουν ούτε θα αποκτήσουν καμιά σχέση με αυτό. Ε μετά κρίνουν το λίνουξ με τα κριτήρια των windows δηλαδή αν παίζει καλά κάποια παιχνίδια κτλ, όσοι έχουν λίνουξ είναι συνειδητοποιημένοι τι τρέχουν και γιατί και για αυτό και το τρέχουν, με λίγα λόγια στα π@π@ρ!@ τους τα παιχνίδια, οι υπόλοιποι μπορούν απλά να μείνουν στα windows, δεν τους προσκάλεσε κανείς (βλέπε arch πχ). Γενικά για κάποιο λόγο κάποιοι ενώ μισούν μερικά από τα δομικά στοιχεία των unix-ειδών επιμένουν στην χρήση τους προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι σαν τα windows, περιττό, το ξέρουμε αυτό. Αυτή είναι η μικρή μας διαφορά, εγώ κατά βάση συμφωνώ μαζί σου γιατί να σπάτε τα @ρχ!δ!@ σας με το λίνουξ παίξτε τα παιχνίδια σας στα windows κάντε και την συζήτηση σας, αλλοίμονο, αλλά τα συμπεράσματα αν το λίνουξ πάει μπροστά ή πίσω καλύτερα να μην βγαίνουν τόσο βεβιασμένα. Καλημέρα.
jgeorgiou Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Στις 4/1/2022 στις 2:04 ΜΜ, jgeorgiou είπε Ξαναδιάβασε τα μνμ μου , για γενική χρήση είπα ότι παρακμάζει. Οτι σε ορισμένες εφαρμογές έχει λεόντιο μερίδιο είναι δεδομένο και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατα την άποψη μου. 1 ώρα πριν, Ussr είπε αλλά τα συμπεράσματα αν το λίνουξ πάει μπροστά ή πίσω καλύτερα να μην βγαίνουν τόσο βεβιασμένα. Το λίνουξ μια χαρά θα αναπτύσεται και θα έχει λεόντιο μερίδιο σε ορισμένες εφαρμογές. Σε όλο το θέμα συζητάμε για gaming & all arround χρηση που κάποιοι χρήστες δεν βλέπουν ότι έχει "βαλτώσει".
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ussr είπε είναι μια ομάδα χρηστών οι οποίοι φαντασιώνονται ότι το λίνουξ κάνει κάποιον αγώνα να κερδίσει οικιακούς χρήστες οι οποίοι κατα βάση δεν έχουν ούτε θα αποκτήσουν καμιά σχέση με αυτό. Ε μετά κρίνουν το λίνουξ με τα κριτήρια των windows δηλαδή αν παίζει καλά κάποια παιχνίδια κτλ Να το πω για χιλιοστη φορα. Ο ιδιος ο Linus , αυτος που εφτιαξε τον κερνελ , δηλωσε οτι τον κερνελ το εφτιαξε για να εξελιχθει σε DESKTOP ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. Eιχα καποια στιγμη λινκαρει 2 βιντεος που το λεει ξεκαθαρα. Αρα δεν ειναι μια ομαδα χρηστων που φαντασιωνονται οτι το λινουξ θελει ή πρεπει να γινει desktop λειτουργικο. Ειναι ο ιδιος ο δημιουργος του , πρωτιστως. Απο την στιγμη λοιπον που δηλωσε αυτο το πραγμα (και πολυ νωριτερα φυσικα) , η συγκριση με αλλα desktop λειτουργικα ειναι αναποφευκτη. Και επειδη σε πολλα πραγματα το λινουξ ειναι πισω , η συγκριση μονο καλο του κανει. Τι κανει λαθος ? Τι του λειπει ? Τι κανει σωστα και μπορει να το εξελιξει ? Μονο καλυτερο μπορει να γινει απο την συγκριση. Τωρα αν εσυ και δεν ξερωγω ποιος αλλος , εχετε δει πολλες κατασκοπευτικες ταινιες , και νομιζετε οτι θα γινετε χακεραδες και θα σας κυνηγουν ολες οι μυστικες υπηρεσιες και θα ζησετε μια ζωη γεματη δραση και αδρεναλινη και στο τελος θα κερδισετε και την καρδια της κοπελας της ταινιας , χρησιμοποιωντας λινουξ και λιωνοντας τα δαχτυλα σας στο τερματικο , σας εχω νεα. Τα εχουμε κανει αυτα προ πολλου και δεν δουλεψαν... Αν δεν κερδισει τους οικιακους χρηστες το λινουξ , δεν προκειται να εξελιχθει ... γρηγορα. Γιατι κανεις δεν θα ασχολειται μαζι του. Καμμια εταιρια λογισμικου εννοω. Καμμια εταιρια hardware. Γιατι δεν υπαρχει πελατεια εκει. Mετα απο 31 χρονια υπαρξης του κερνελ , και οι διανομες ακομα παλευουν με προβληματα που αλλα λειτουργικα τα εχουν λυσει προ πολλου. Ακομα παλευει με το Xorg (17 χρονων , να μας ζησει) , με τα απειρα προβληματα του και αδυναμιες , με το wayland (13 χρονων , χρονια πολλα και σε σενα) και ακομα τα DEs να το αγγιξουν και ενα καρο παμπαλαιες τεχνολογιες και bugs που διααιωνιζονται εδω και δεκαετιες και κανεις δεν τα διορθωνει γιατι ολοι ειναι..χομπιστες ή γιατι ειναι feature (στο μυαλο του dev) και οχι bug. Προτζεκτς ξεκινουν και πεθαινουν λογω ελλειψη πορων , προγραμματιστων και χρονου. Διανομες , ακολουθουν την ιδια πορεια... Μια χαοτικη κατασταση και ολοι κανουν τους κινεζους και ριχνουν τα προβληματα κατω απο το χαλι και απλα χαιρονται την ελιτιστικη τους υπαρξη... Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από mphxths 1
snowflake99 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mphxths είπε Aν δεν καταλαβαινεις γιατι πρεπει να σκασεις για αυτο , τοτε λιγα μπορουν να ειπωθουν απο εδω και περα. #elitist #linux #community 36 λεπτά πριν, mphxths είπε Μια χαοτικη κατασταση και ολοι κανουν τους κινεζους και ριχνουν τα προβληματα κατω απο το χαλι και απλα χαιρονται την ελιτιστικη τους υπαρξη... https://youtu.be/G2y8Sx4B2Sk Ελιτιστής επειδή δε με ενοχλεί το ότι ο υπόλοιπος κόσμος κάνει τις επιλογές του όπως κι εγώ. Δεν είναι άξιο απορίας το ότι ποστάρει λιγότερος κόσμος τη στιγμή που μια χούφτα άτομα κάνουν τις περισσότερες συζητήσεις τοξικές σε σημείο να θέλουν προειδοποίηση. Καληνύχτα και περαστικά. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από snowflake99 1
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Ελιτιστής επειδή δε με ενοχλεί το ότι ο υπόλοιπος κόσμος κάνει τις επιλογές του όπως κι εγώ. 20 ώρες πριν, snowflake99 είπε Εννοείς ότι το χρησιμοποιεί λίγος κόσμος; Αν εννοείς αυτό, εγώ θα σε ρωτούσα γιατί πρέπει να κάτσουμε να σκάσουμε γι' αυτό; Αν δεν καταλαβαινεις τι γραφεις , δεν ειναι δικο μου προβλημα. Αν , επισης , δεν καταλαβαινεις γιατι θα επρεπε να σε ενοχλει το γεγονος οτι το λινουξ δεν ειναι στις επιλογες του υπολοιπου κοσμου , παλι δεν ειναι δικο μου προβλημα. Δεν ειμαι εδω για να λυσω προβληματα κατανοησης. 45 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Δεν είναι άξιο απορίας το ότι ποστάρει λιγότερος κόσμος τη στιγμή που μια χούφτα άτομα κάνουν τις περισσότερες συζητήσεις τοξικές σε σημείο να θέλουν προειδοποίηση. Καληνύχτα και περαστικά. Τοξικες γινονται οι συζητησεις απο αυτους που μπαινουν και γραφουν το κλασικο "εμας ετσι μας αρεσει το λινουξ , δεν θελουμε αλλους να ερθουν , ας κατσουν στα windows ...πωωω γιατι πρεπει να σκασουμε που ο κοσμος δεν καταλαβαινει το λινουξ ?" ... Αυτα τα γραφουν οι ελιτιστες. Αν δεν σου αρεσει η λεξη , ψαξε να βρεις τους λογους που δεν σου αρεσει η αληθεια. Ειναι προσωπικο σου ζητημα που πρεπει να δουλεψεις. Ειναι ασχετο με το λινουξ και αρα δεν εχει σχεση με το παρον θεμα που συζηταμε. Αν δεν καταλαβαινεις οτι το να χαιδευετε τα αυτια σας μεταξυ σας εσεις οι ελιτιστες οτι ολα βαινουν καλα στο συννεφακι του λινουξ και να ανεβαζουμε σκρινσοτς για να δειξουμε τι ωραια το παραμετροποιησαμε και τι ομορφο το καναμε ενω παραλληλα τα bugs και οι ελλειψεις συσσωρευονται , δεν κανει καλο στο λειτουργικο , παλι μιλαμε για προβλημα κατανοησης και οπως ειπα δεν ειμαι εδω για να στο λυσω. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από mphxths
Neural_handshake Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 @mphxths δεν ειναι ελιτισμος ,ειναι σε καποιο βαθμο εγωιστικη αντιδραση στην "επιθεση" κατα του linux κατανοητο σε καποιο βαθμο αλλα κοντοφθαλμο ως αντιμετωπιση για εμενα @all κουβεντα γινεται σας παρακαλω μην χρησιμοποιειτε το θρεντ για να λυσετε προσωπικες διαφορες η προηγουμενα 1
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε δεν ειναι ελιτισμος ,ειναι σε καποιο βαθμο εγωιστικη αντιδραση στην "επιθεση" κατα του linux κατανοητο σε καποιο βαθμο αλλα κοντοφθαλμο ως αντιμετωπιση για εμενα Ποιος επιτιθεται στο λινουξ ? Δεν νομιζω οτι υφισταται κατι τετοιο. Οταν ομως λες σε καποιους "ξερεις , το λινουξ εχει αυτα και αυτα τα προβληματα/αδυναμιες/whatever" , και τα λες γιατι θες να βελτιωθει το λινουξ για παμπολους λογους οχι για να του "την πεις" και σου απαντανε "δεν μας ενδιαφερει , μην το εγκαταστησεις ποτε , καλα ειμαστε μονοι μας εδω περα" , πως το λες εσυ ? Τους εχει καρφωθει σε καποιους η ιδεα οτι το λινουξ ειναι ανωτερο λειτουργικο , χωρις προβληματα , και ολη η υπολοιπη η πλεμπα ας μεινει στα windows και μεχρι εκει ειστε. Γιατι ως γνωστον εγινε ενας αυτοματος διαχωρισμος , οπου οι αδαεις ειναι στα windows και οι πιο εμπειροι/γνωστες/γκουρου/χακερς/ψαγμενοι/μαγκες βρηκαν το απολυτο λειτουργικο στο προσωπο του λινουξ. Που συνδεω το δευτερο μονιτορ και δεν εχω night light στα 2 μονιτορς αλλα μονο στο ενα... bug για το οποιο βρισκω αναφορες απο το 2-0-1-7 !! Δεν ζητησα να τρεξει πειραμα του CERN , να εχω night light σε δυο μονιτορς ζητησα εν ετει 2022 !!! Για αυτο κατεβειτε απο το "high horse" που λενε και στο χωριο μου και παρτε το αλλιως γιατι θα βρειτε. Εσεις οι ελιτιστες. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από mphxths
Neural_handshake Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Ποιος επιτιθεται στο λινουξ ? Δεν νομιζω οτι υφισταται κατι τετοιο. Οταν ομως λες σε καποιους "ξερεις , το λινουξ εχει αυτα και αυτα τα προβληματα/αδυναμιες/whatever" , και τα λες γιατι θες να βελτιωθει το λινουξ για παμπολους λογους οχι για να του "την πεις" και σου απαντανε "δεν μας ενδιαφερει , μην το εγκαταστησεις ποτε , καλα ειμαστε μονοι μας εδω περα" , πως το λες εσυ ? Τους εχει καρφωθει σε καποιους η ιδεα οτι το λινουξ ειναι ανωτερο λειτουργικο , χωρις προβληματα , και ολη η υπολοιπη η πλεμπα ας μεινει στα windows και μεχρι εκει ειστε. Γιατι ως γνωστον εγινε ενας αυτοματος διαχωρισμος , οπου οι αδαεις ειναι στα windows και οι πιο εμπειροι/γνωστες/γκουρου/χακερς/ψαγμενοι/μαγκες βρηκαν το απολυτο λειτουργικο στο προσωπο του λινουξ. Που συνδεω το δευτερο μονιτορ και δεν εχω night light στα 2 μονιτορς αλλα μονο στο ενα... bug για το οποιο βρισκω αναφορες απο το 2-0-1-7 !! Δεν ζητησα να τρεξει πειραμα του CERN , να εχω night light σε δυο μονιτορς ζητησα εν ετει 2021 !!! Για αυτο κατεβειτε απο το "high horse" που λενε και στο χωριο μου και παρτε το αλλιως γιατι θα βρειτε. Εσεις οι ελιτιστες. 1) γενικοτερα συμφωνω μαζι σου ,μ αρεσει το linuxακι αλλα οχι μονο δεν εχω προβλημα να πω τα ασχημα του αλλα ξερω οτι μονο αν ερθει κοσμος θα εχω καλους drivers για ολες τις συσκευες , θα εχω πιο ευκολη κ bug free λειτουργικοτητα κ τελος θα εχω ποιοτικοτερο η ακομα κ εμπορικο - επαγγελματικο software 2) αν χρησιμοποιεις redshift ,τοτε στο redshift.conf πρεπει να εχεις αυτα, αλλιως αν μιλαμε για καποιο in house του gnome καλη τυχη :p ; If this option is not specified, Redshift will try to adjust _all_ screens. [randr] screen= 3) οταν το συγκρινεις με τα win κ το βρισκεις λιγο σε καποιους τομεις το καταλαβαινουν ως επιθεση ,φυσικα κ οι ιδιοι θα ηθελαν καλυτερη εμπειρια ,καλυτερους drivers ,λιγοτερα bugs ,ποιοτικοτερο software δεν θα το πουνε εγωιστικα ,θα ταμπουρωθουν πισω απο το κ καλα στα @@ μας ,σου ειπα κοντοφθαλμο κ χαζο αλλα τεσπα οπως νομιζει ο καθενας οκ καποιοι μπορει να την εχουν δει κ χακερς ,δεν ξερω , οπως την βρισκει ο καθενας
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε 2) αν χρησιμοποιεις redshift ,τοτε στο redshift.conf πρεπει να εχεις αυτα, αλλιως αν μιλαμε για καποιο in house του gnome καλη τυχη 😛 ; If this option is not specified, Redshift will try to adjust _all_ screens. [randr] screen= Αναφερομαι στην ενσωματωμενη λειτουργια του gnome. Μην μιλησω για το ανυπαρκτο scaling του UI/windows/των παντων , οταν μιλαμε για 2 οθονες , διαφορετικων διαστασεων (αρα και διαφορετικου ppi)... Tραβας ενα παραθυρο μεταξυ οθονων και το scale/μεγεθος παραμενει το ιδιο. Στα windows , προσαρμοζεται αυτοματα... 26 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε 3) οταν το συγκρινεις με τα win κ το βρισκεις λιγο σε καποιους τομεις το καταλαβαινουν ως επιθεση ,φυσικα κ οι ιδιοι θα ηθελαν καλυτερη εμπειρια ,καλυτερους drivers ,λιγοτερα bugs ,ποιοτικοτερο software Αν μου πεις "ρε μπηχτη τι μικρο πουλι εχεις" , ναι θα το θεωρησω ως επιθεση , ειδικα στην περιπτωση που θεωρησω μεσα μου οτι εχει καποια βαση αυτη η δηλωση. Αν πας για παραδειγμα στον Φασουλα και του πεις "Ρε Φασουλα , ποσο κοντος εισαι ?" , λες να το θεωρησει ως επιθεση ? Προφανως και οχι γιατι ξερει μεσα του οτι δεν στεκει κατι τετοιο. Απο την αλλη , αν πεις το οτιδηποτε για οποιοδηποτε λειτουργικο , ειτε στεκει ειτε οχι , γιατι ο χ,ψ να το θεωρησει επιθεση προς αυτον ? Γιατι ταυτιζεται δηλ καποιος με το λειτουργικο ? Αν μου πει δηλ καποιος κατι για τα windows που χρησιμοποιω πρεπει να σηκωσω το λαβαρο της επαναστασης για να τα υπερασπιστω ? Μπα , δεν νομιζω , δεν με πληρωνει καν η microsoft για να το κανω. Δεν θιγομαι προσωπικα απο την επιτυχια ή αποτυχια ενος λειτουργικου. Αρα , εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι οταν λες σε καποιον κατι για το λινουξ , θεωρει (γιατι αραγε?) οτι θιγεται η επιλογη του , αρα κατ'επεκταση και ο ιδιος. Και επειδη μεσα του ξερει οτι εχει βαση αυτο που ειπωθηκε , οταν πει δηλ καποιος για καποιο προβλημα/αδυναμια του λινουξ , τοτε ενεργοποιειται ο φυσιολογικος αμυντικος μηχανισμος , που εκδηλωνεται ως ελιτισμος. Τζαμπα ψυχαναλυση σας κανω 1
Neural_handshake Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 καλα κ στα win δεν ειναι ολα τελεια ,το windows snapping στα ltsc ειναι hit or miss πχ (στο cinnamon μου δουλευει τελεια) ,η ενσωματωμενη ηχου που εχω στο youtube κ μονο εκει κανει random διακοπες ,στο linux αψογα ,βεβαια στο linux μπερδευεται μερικες φορες κ νομιζει οτι μπηκαν ακουστικα ,οποτε στο pipewire πρεπει να παω να μειωσω το priority τους κλπ τελειοτητα δεν υπαρχει πουθενα για τα υπολοιπα τα ιδια λεμε πανω κατω ,αν δεις στο youtube αντιδρασεις για τα ltt video θα δεις οτι μια μικροτερη μεριδα τα αντιληφθηκε ως επιθεση ,μια αλλη μεριδα τα ειδε ως δικαιη κ χρησιμη κριτικη που θα κανει στο linux καλο στην τελικη προβληκε σε ενα κοινο 14 εκκατομυριων που δεν το ειχαν καν ακουσει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα