Προς το περιεχόμενο

Αγορά samsung galaxy s21. downgrade η upgrade?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν αγόρασα πρόσφατα το s21 , όντας κάτοχος του s8 και η αλήθεια είναι οτι απογοητεύτηκα κυρίως απο τα display settings που πραγματικα μετάνιωσα για τα χρήματα που έδωσα. Δεν κάνω σύγκριση στα υπολοιπα χαρακτηριστικα προφανως.

Και μιλάω για ενα φανερό downgrade στην οθόνη αν εξαιρέσεις το adaptive 120hz. Ενω το s8 είχε 1440 x 2960 pixels, 18.5:9 ratio (~570 ppi). στο s21 βρίσκουμε 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~421 ppi density). Μιλάμε για απίστευτη διαφορά για το δικό μου μάτι στην ευκρίνεια των ppi που είχε συνηθίσει.

Ειμαι ο μοναδικός που το εχει παρατηρήσει αυτό;

Επεξ/σία από darknemus01
Δημοσ.
14 ώρες πριν, darknemus01 είπε

Λοιπόν αγόρασα πρόσφατα το s21 , όντας κάτοχος του s8 και η αλήθεια είναι οτι απογοητεύτηκα κυρίως απο τα display settings που πραγματικα μετάνιωσα για τα χρήματα που έδωσα. Δεν κάνω σύγκριση στα υπολοιπα χαρακτηριστικα προφανως.

Και μιλάω για ενα φανερό downgrade στην οθόνη αν εξαιρέσεις το adaptive 120hz. Ενω το s8 είχε 1440 x 2960 pixels, 18.5:9 ratio (~570 ppi). στο s21 βρίσκουμε 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~421 ppi density). Μιλάμε για απίστευτη διαφορά για το δικό μου μάτι στην ευκρίνεια των ppi που είχε συνηθίσει.

Πριν το αγοράσεις δεν τα είδες τα είδες τα χαρακτηριστικά της οθόνης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πριν το αγοράσεις δεν τα είδες τα είδες τα χαρακτηριστικά της οθόνης;

Φυσικά αλλα δεν περίμενα να μου χτυπήσει στο μάτι έτσι. Όσοι έχουν καποια απο τα s8,9,10 καταλαβαίνουν, ήταν επικές οι οθόνες τους, συνηθίζεις. Η ευκρίνεια δεν είναι κάτι που προσέχουν όλοι και αρκετά ακριβά τηλέφωνα έχουν ευκρίνεια κατω απο 450

Επεξ/σία από darknemus01
Δημοσ.
1 ώρα πριν, darknemus01 είπε

Φυσικά αλλα δεν περίμενα να μου χτυπήσει στο μάτι έτσι. Όσοι έχουν καποια απο τα s8,9,10 καταλαβαίνουν, ήταν επικές οι οθόνες τους, συνηθίζεις. Η ευκρίνεια δεν είναι κάτι που προσέχουν όλοι και αρκετά ακριβά τηλέφωνα έχουν ευκρίνεια κατω απο 450

Όλα είναι θέμα κοστολόγησης.

Θελησαν να κρατήσουν την τιμη πιο χαμηλή και το κέρδος τους στα ίδια επίπεδα οπότε έκοψαν κάτι που δεν ήταν απόλυτα σημαντικό.

Πολλές φορές οι εταιρείες βάζουν κάτι ιδιαίτερα καλό σε ένα μοντέλο για να διαφοροποιηθουν από τον ανταγωνισμό ή να δικαιολογησουν την τιμη. Στο επόμενο μοντέλο λανσάρουν κάτι άλλο οπότε κάνουν περικοπές κάπου αλλού. Φυσικά και μπορούν να κατασκευασουν ένα εξαιρετικό τηλέφωνο σε λογική τιμή αλλά δεν το θέλουν διότι τι θα σου δώσουν στο επόμενο μετά? Συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα. Στα ποδηλατα να δεις τι γίνεται που κάθε φορά ψάχνεις να βρεις το προηγούμενο ή και δύο χρονιές πίσω γιατί το νέο είναι ακριβότερο και με χειροτερα εξαρτήματα!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, darknemus01 είπε

έψαχνα κατι μικρότερο απο 6,5 σε μέγεθος. Το χεις δουλέψει;

Ναι το έχω δουλέψει λίγο(3 μέρες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Όλα είναι θέμα κοστολόγησης.

Θελησαν να κρατήσουν την τιμη πιο χαμηλή και το κέρδος τους στα ίδια επίπεδα οπότε έκοψαν κάτι που δεν ήταν απόλυτα σημαντικό.

Πολλές φορές οι εταιρείες βάζουν κάτι ιδιαίτερα καλό σε ένα μοντέλο για να διαφοροποιηθουν από τον ανταγωνισμό ή να δικαιολογησουν την τιμη. Στο επόμενο μοντέλο λανσάρουν κάτι άλλο οπότε κάνουν περικοπές κάπου αλλού. Φυσικά και μπορούν να κατασκευασουν ένα εξαιρετικό τηλέφωνο σε λογική τιμή αλλά δεν το θέλουν διότι τι θα σου δώσουν στο επόμενο μετά? Συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα. Στα ποδηλατα να δεις τι γίνεται που κάθε φορά ψάχνεις να βρεις το προηγούμενο ή και δύο χρονιές πίσω γιατί το νέο είναι ακριβότερο και με χειροτερα εξαρτήματα!

Στη συγκεκριμενη περίπτωση το εκαναν κ για εξοικονομηση μπαταριας, μιας κ ειδαν οτι στα προηγουμενα μοντελα χρησιμοποιουσαν ολοι 1080p αναλυση , αλλα την ευκρίνεια έπρεπε να την διατηρήσουν. Και στο αντίστοιχο iphone 13 μη φανταστείς οτι έχει κανένα τρελό ppi. Πλεον φτιαχνουν τα κινητα ετσι που πρεπει να πας στο πιο ΑΚΡΙΒΟ μοντελο ειτε λεγεται ultra ειτε λεγεται pro κλπ. Αν ομως δεν θελεις πολυ μεγαλο κινητο εχεις θεμα.

Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους αληθεια. Απλα οταν βλεπεις κινητα 3-4 χρονων και βγαζουν ματια με τις οθονες τους, αισθανεσαι περιεργα

57 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Ναι το έχω δουλέψει λίγο(3 μέρες).

εντυπωσεις;

Επεξ/σία από darknemus01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, darknemus01 είπε

Στη συγκεκριμενη περίπτωση το εκαναν κ για εξοικονομηση μπαταριας, μιας κ ειδαν οτι στα προηγουμενα μοντελα χρησιμοποιουσαν ολοι 1080p αναλυση , αλλα την ευκρίνεια έπρεπε να την διατηρήσουν. Και στο αντίστοιχο iphone 13 μη φανταστείς οτι έχει κανένα τρελό ppi. Πλεον φτιαχνουν τα κινητα ετσι που πρεπει να πας στο πιο ΑΚΡΙΒΟ μοντελο ειτε λεγεται ultra ειτε λεγεται pro κλπ. Αν ομως δεν θελεις πολυ μεγαλο κινητο εχεις θεμα.

Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους αληθεια. Απλα οταν βλεπεις κινητα 3-4 χρονων και βγαζουν ματια με τις οθονες τους, αισθανεσαι περιεργα

εντυπωσεις;

Εντάξει η καλύτερες.

Λίγο μεγάλο αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας.

Όσο για τον 888 εγώ δεν είδα κατι από θέμα θερμοκρασίας.

Αν μπορούσα θα το έπαιρνα.

Παραμένουμε στο υπάρχον (1+6).

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν έχει Audio jack.

Επεξ/σία από GATE123
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω το S21 Plus προερχόμενος απο S8. 

Δε με ενόχλησε η ανάλυση της οθόνης. Τα χρώματα στο 21 φαίνονται λίγο πιο "ξεπλυμένα" αν το βάλεις δίπλα δίπλα με το S8. 

Αυτο που με ενοχλησε περισσότερο ειναι η κάμερά του. Δε μου φαίνεται για Upgrade ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 

Συν οτι καναδυο φορές εχει φαει μικρο-κολληματάκια. 

Οταν ειχα παρει το S8 γενικά είχα εντυπωσιαστεί. Στο 21plus δεν εντυπωσιάστηκα συνολικά. 

Δημοσ.
Στις 2/1/2022 στις 1:28 ΠΜ, darknemus01 είπε

Αν ειχε και μεγαλυτερη αναλυση με αυτη την μπαταρια, θα ηθελε φορτιση καθε 12ωρο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...